Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tajfunowi tylko jajka wiszą :shake:

Tylko jego kojarzę z czymś wiszącym.

A czarno - biała sunia z dłuższą sierścią była - Muka. Miała wygolony tyłek i miała ogonek.

Posted

Nie to nie byla Muka.
Juz dzieki Alicji wiem wszytsko.To Lord i Guzek.Skoro nie sa na szpitalu ( a gdyby byly to p.wet by wiedziala) to znaczy,ze nie zyja:(bidusie kochane,oba mialy przerzuty.

Posted

Pani Małgosia, która wcześniej opiekowała się Milką w schronie, ma nowego podopiecznego.. charekterek i wygląd podobny do Milki.. baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo jest przerażony.. ma na imię Niko.. jest na A7.. ma ok. 2 lata.. jest wykastrowany.. w schronie jest od 4 grudnia i wiadomo tylko tyle, że z interwencji.. poszukam po telefonach po Milce, ale wszyscy tam raczej chcieli sunię..

Kliknij tutaj, by zobaczyć cały obrazek.

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 800x533, rozmiar 77KB.

Kliknij tutaj, by zobaczyć cały obrazek.

Posted

Ank@2 napisał(a):
A mogą być dwa, małe, starsze psiaki? Mają 12 lat. To rodzeństwo
Suczka waży może 5kg, piesek 7kg.
Oba moim zdaniem to mieszanki jamnika i sznaucera :oops:

chłopczyk:

dziewczynka:

Posted

Musze to komuś powiedzieć żeby wyszła ze mnie ta gorycz i złość. Dowiedziałam sie od znajomej, że dzisiaj pod Halą Targową kobieta sprzedawała szczeniaki takie maluchy że ledwo ponoć chodziły. Miała ich pięć. Trzy udało sie jej sprzedać a dwa po prostu jak odchodziła wywaliła z kartonu na chodnik i odeszła. Normalnie bejsbola szkoda na taki łeb :mad:
Jednego zabrał brat znajomej nad drugim ulitowała się jakaś starsza pani. Miały szczęście w nieszczęściu. Nie umiem o tym spokojnie myśleć:angryy::angryy:

Posted

marysia55 napisał(a):
Musze to komuś powiedzieć żeby wyszła ze mnie ta gorycz i złość. Dowiedziałam sie od znajomej, że dzisiaj pod Halą Targową kobieta sprzedawała szczeniaki takie maluchy że ledwo ponoć chodziły. Miała ich pięć. Trzy udało sie jej sprzedać a dwa po prostu jak odchodziła wywaliła z kartonu na chodnik i odeszła. Normalnie bejsbola szkoda na taki łeb :mad:
Jednego zabrał brat znajomej nad drugim ulitowała się jakaś starsza pani. Miały szczęście w nieszczęściu. Nie umiem o tym spokojnie myśleć:angryy::angryy:

O matko :crazyeye: A coś takiego nie podchodzi pod jakieś znęcanie się nad zwierzętami? Szkoda, że nikt nie zadzwonił po toz, policję czy coś, o ile robiła to na oczach ludzi. Tym lepiej jakby ktoś zobaczył, że przez takie zachowanie można mieć kłopoty.

Posted

karusiap napisał(a):
Nie to nie byla Muka.
Juz dzieki Alicji wiem wszytsko.To Lord i Guzek.Skoro nie sa na szpitalu ( a gdyby byly to p.wet by wiedziala) to znaczy,ze nie zyja:(bidusie kochane,oba mialy przerzuty.

Niestety oba juz nizyja jakis czas .:-(

Posted

Przepraszam za off ale mam nadzieję że nikt się nie obrazi :razz:

Od zaraz poszukiwana pełnoetatowa sprawdzona niania dla 2 letniego chłopczyka (mojego siostrzeńca). Niania oczywiście musi być psiarą :razz:

Proszę o PW jeśli ktoś coś wie na taki temat.

Posted

Nie ma postępów z załatwianiem Rózx, gdy w niedzielę były kupy w kuchni, mama mi oświadczyła, że wytrzyma z nią tylko do środy (wtedy operacja) i niestety ale mam brac Różię do hotelu. Może ktoś sie ulituje i da tymczas cierpliwy, który nauczy sunię jak robić potrzeby na polu?:modla::modla::modla::modla::modla::modla::mo dla::modla:
Kraków Rózia babcia ze schronu z guzem na sutku była od 2005 w schr. zbieramy na oper ________________

Posted

bardzo dziękuję osobie, która wrzuciła ogłoszenia Azyla na krakowskie zwierzaki :loveu:

Jakieś półtora tygodnia-dwa tygodnie temu pod marketem Tesco przy Wielickiej został znaleziony kudłaty, czarny-podpalany piesek. Nikt do tej pory go nie szukał - albo ktoś go po prostu wyrzucił, albo stracił nadzieję na jego znalezienie, bo psiak w momencie znalezienia był tak zaniedbany, że prawdopodobnie błąkał się od dawna. Teraz jest na kwarantannie i troszkę nabrał ciała, sierść mu wypiękniała, ale niedługo pójdzie na boksy ogólne, gdzie jest mokra i zimna posadzka.
Ten piękny piesek w schronisku otrzymał urocze imię - Azyl.
Azyl już teraz szuka nowego opiekuna,jest bardzo miły i lubi pieszczoty, ma około 4 lat.
Możesz go przygarnąć? A może jesteś jego właścicielem? Zadzwoń: 504-470-635

Posted

[quote name='AgaG']Nie ma postępów z załatwianiem Rózx, gdy w niedzielę były kupy w kuchni, mama mi oświadczyła, że wytrzyma z nią tylko do środy (wtedy operacja) i niestety ale mam brac Różię do hotelu. Może ktoś sie ulituje i da tymczas cierpliwy, który nauczy sunię jak robić potrzeby na polu?:modla::modla::modla::modla::modla::modla::mo dla::modla:
Kraków Rózia babcia ze schronu z guzem na sutku była od 2005 w schr. zbieramy na oper ________________

Aga same klopoty ,do tego nie wiem co bedzie z Dora bo niby ta pani mowi ze jeszcze sprobuje ale wydaje sie mi że jednak lepiesj zaczac szukac domku wczesniej.polecilam jej rozmowe z psychologiem ale czy skorzysta?
A pekince poszly szwy i dzisiaj pojechal na poprawe,mozna zwariowac:shake:

Posted

marysia55 napisał(a):

znajoma przygarnęła na stałe do domku tego szczeniorka-sunię, ale ponieważ zarabia nieduże pieniądze chciałam sie zapytać czy jest szansa na to aby ją wysterylizować w schronisku za darmo lub za jakąś symboliczną kwotę :lol:

Posted

a teraz przedstawiam weteranow , o ktorych nietety zapominamy ,ostatno z Aga wyciagnelysmy zenka ,ktory byl 8 lat w schronisku i po miesiecznym pobycie w hotelu zawiozlam go jakies 3 tygodnie temu do nowego domku wiec mysle , za jest szansa na uratownie chodzby jeszcze paru ale musi sie zangazowac wieksza ilosc krakowskich wolontariuszy, takie peiski naprawde potrafia jeszcze zyc z ludzmi ,przeciez wydalm Selme ktora byla 10 lat w sch. Nore -9 lat w schronisku czy np Mire tez 9 lat w schronisku ,Jagienka i karolina wydaly Rokse -9 lat w schronisku i wiele innych z krotszym stazem niz 9-czy 10 ale tez takie ktore byly po pare lat w schr.

Dopiero teraz znalazłam tego mejla, bo mam niezły bałagan na pocztach, już wysyłam to co mam, jutro będę od rana w schronisku i zajmę weteranami albo takim, które są zupełnie niezauważane np cały boks A 3czy 4 , tam jest "niezliczona ilość małych starszych suczek, przewaznie czarnych i czarnych podpalanych, obok których zawsze wszyscy potencjalni adoptujący przechodzą szybko bez zagłębiania się co sie tam znajduje

A przedstawione poniżej, nie ma jeszcze ich zdjęc są najdłużej, Zoran z 2000 roku umarł 2 tygodnie temu (eutanazja z przyczyn medycznych bo już biedulek sie nie podniosił ) , z roku 2001 jest są tylko 2 suczki (tzn nie ma innych, które miałyby numer id zakończony na /01)

z 2000 roku:
1. Sima 73/08/00 na C2 ma 14 lat , średniej wielkości czarna podpalana

z 2001 :
Linka 36/03/01 na wybiegu A, siwy pysk, czarna duża z brązowymi skarpetami, lat 9
Nili: 126/03/01 mała brązaowa, biłay pyszczek na B5 - max dzika, tylko na lasso, 8 lat, od szczenięcia w schronisku!!!

z 2002:
Pysia 62/05/02 na B1, mała beżowa, lat 7-9 - od szczenięcia w schronisku!
Link: 36/02/02 mały czarny piesek, z białym krawatem na F10. lat 14

Nili jest na dzień dzisiejszy zupełnie nieadopcyjna, pozostałe wymagają socjalizacji (mniej lub bardziej)
poza tym jest jeszcze GIGA na B - ona tez jest chyba z 2002 labo 2003 roku, od szczenięcia, boi się ludzi, raczej unika z nimi kontaktu

postaram się tym bardziej oswojonym zrobić na dniach zdjęcia

z 2002 roku
jest jeszcze REX i Kamelia na stronie schroniska, Mona, Karol

z 2003 roku : Indra 119/07/03 - zupełnie dziki, w azylu od szczenięcia, MAX na wybiegu (zdjęcia w załączniku)

z 2004 : Szamot (jest cudowny na wybiegu E - z Mysiorem), Dukat (na E8), Deweloper , Chałwa

z 2005: Tora (jest na szpitalu po dotkliwym pogryzieniu łapy), Dolar (nie trawi innych psów), Trzecia,
z 2006: Bona
(płochaliwa trochę ), Wigor 124/01/06 - to ten, który widniał jako Zenek na stronie