j3nny Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Asior napisał(a):iitam.. mie nikt takowego nie robił.. i wielu dziewczynom odemnie z forum też nie :shake: słyszałam też, że trocin im dla kotów też pilnie potrzeba .. nie macie jakichś dojść do stolarni??? taka niestety rzeczywistosc, jak sie samemu nie wie nie zaplaci i badan nie zrobi na wlasna reke, to male jest prawdopodobienstwo, ze ktos je zleci profilaktycznie o trociny zapytam, kolezanka ma wujka stolarza Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-blakal-sie-kika-miesiecy-zaniedbany-12letni-staruszek-za-tm-126848/ Quote
j3nny Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 zapraszam na wątek Milki: http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-czy-mala-milka-bedzie-miala-szczescie-czy-uda-sie-znalezc-dom-128605/ Quote
fizia Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Powiedzcie proszę jak to jest - czy w sklepie zoologicznym można trzymać psy? Dzwoniła do mnie moja przyjaciółka, że była wczoraj w M1 późnym wieczorem, sklep zoologiczny był już zamknięty, nikogo tam nie było, były za to 2 klatki z pieskami - w jednek 2 małe mopsy, w drugiej 3 maltańczyki. Podobno w klatkach kupy, ale co gorsze zero wody, bo miski poprzewracane, a w jednej wody na jedno liźnięcie... Quote
Asior Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 trzeba tyrknąć do KTOZU i tam zgłosić ten fakt.. Quote
Yorija Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Jak jeszcze SDZ krakowska działała - przeprowadzane były kontrole zwierząt w M1 czy tym podobnych przybytkach. Z tego co się wtedy dowiedziałam zwierzęta można tam trzymać - nie ma raczej przepisów zabraniających ale w takim sklepie powinna być książka z zarejestrowanymi zwierzętami i weterynarz powinien tam się co jakiś szas wpisywać. Oczywiście na pewne zwierzęta powinny być zezwolenia. Quote
Asior Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 niewiem jak jest z psami, ale jak dziewczyny widziały ze fretki siedzą w klatkach bez wody czy jedzenia to się tam szło, powoływało się na toz i się robiło afere i zaraz im rura miękła... Quote
Cez Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 nowy bazarek http://www.dogomania.pl/forum/f99/szlafroczek-intimissimi-koszulka-nocna-ozdoba-biblioteki-do-16-01-a-128618/#post11551527 Quote
fizia Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Asior napisał(a):trzeba tyrknąć do KTOZU i tam zgłosić ten fakt.. Napisałam do Frotki - Ona pewnie będize wiedziała. Ale obawiam się, że pewnie nie ma zakazu trzymania psów w sklepie, teroretycznie mają zapewnione warunki, a że woda się wyleje... Quote
Asior Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 fizia, ale postraszyć można, oni się boją jak im się afere robi w sklepie, ze klienci usłyszą Quote
j3nny Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 to moze umocowac miseczki zeby sie nie przewracaly chociaz beda mogli Quote
karusiap Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 UWAGA Prosze rozgladajcie sie: przedstawiam sprawę zaginięcia Czarka: Piesek uciekł w Nowy Rok w starym Bieżanowie z ul. Ślósarczyka w kierunku ul. Wielickiej. W zał. przesyłam ogłoszenie które rozlepiliśmy w okolicy, zgłosiłam zaginięcie w schronisku na Rybnej, wysłałam ogłoszenie do programu Kundel Bury i Kocury - nie wiem co jeszcze mogę zrobić? To jest jakiś koszmar. Będę wdzięczna za każdą pomoc!!! Czarek jest nieufny, boi się petard, ale jak był zziębniety i głodny może dał się przytulić. pozdrawiam Aleksandra Bratek tel. 693-124-644 czarny ,podpalany kundelek na wysokich lapkach,w skorzanej brazowej obrozce!ma 11 lat!! Quote
karusiap Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 i Kot wziety ze schronu,ktory po 2 latach ma spowrotem do niego trafic:angryy::angryy: Kilka informacji technicznych: - kicia ma w tej chwili ok. 5 lat - jest oczywiście przyzwyczajona do kuwety - jest po sterylizacji - jest zdrowa – ma potwierdzającą to książeczkę zdrowia - karmiłam ją gotowym, kupowanym jedzeniem – doskonale je znosi - u mnie była kotem wychodzącym jedynie na balkon, bardzo chętnie tam przebywa, dlatego wnioskuję, że kiedyś mogła być całkiem wychodząca. Do kota w pakiecie dorzucam oczywiście całe potrzebne „oprzyrządowanie” czyli drapak, kuwetę, transporter, szelki, etc. Quote
Tweety Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 karusiap napisał(a):i Kot wziety ze schronu,ktory po 2 latach ma spowrotem do niego trafic:angryy::angryy: Kilka informacji technicznych: - kicia ma w tej chwili ok. 5 lat - jest oczywiście przyzwyczajona do kuwety - jest po sterylizacji - jest zdrowa – ma potwierdzającą to książeczkę zdrowia - karmiłam ją gotowym, kupowanym jedzeniem – doskonale je znosi - u mnie była kotem wychodzącym jedynie na balkon, bardzo chętnie tam przebywa, dlatego wnioskuję, że kiedyś mogła być całkiem wychodząca. Do kota w pakiecie dorzucam oczywiście całe potrzebne „oprzyrządowanie” czyli drapak, kuwetę, transporter, szelki, etc. jesooo, czemu ma tam wrócić??! Quote
karusiap Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 bo Pancia w ciaze zaszla,a przeciez "wiadomo" ze w takim stanie kot to samo złooo:angryy::angryy::angryy: jutro znajoma,ktora zna ta osobe ma spytac kiedy zamierza odwiesc kotka Quote
noemik Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 rany, przecież on nie może wrócić do schroniska! ludzie są beznadziejni. :shake: Quote
j3nny Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 karusiap napisał(a):bo Pancia w ciaze zaszla,a przeciez "wiadomo" ze w takim stanie kot to samo złooo:angryy::angryy::angryy: jutro znajoma,ktora zna ta osobe ma spytac kiedy zamierza odwiesc kotka beznadziejnosc tak ogromna, że nawet nie wiem co napisać zdurnienie ludzkie przeszło granice mojej wyobraźni Quote
j3nny Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 zapraszamy do odwiedzenia wątku Nikifora: http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-nikifor-na-razie-niczyj-prosi-o-szanse-na-zycie-128649/#post11554618 Quote
Ank@ Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 irenaka napisał(a):Chyba mnie zabijecie ale mam kolejną sprawę mega pilną do Warszawy. Potrzebuję nie dobrego ale super dobrego psiego chirurga w Warszawie. Z moim Lodem do domu w Warszawie pojechała maleńka Lotnia ze schroniska w Krakowie. Miała operację w schronisku u nas. Ponieważ jestem z tą dziewczyną która Ją adoptowała w kontakcie okazało się, że Lotnia jest w tragicznym stanie. W tej chwili dostałam informację od naszego, krakowskiego lekarza któremu przesłałam zdjęcie zrobione w Warszawie: "miednica jest w strzępach. Lepiej to brzmi i dogłębniej oddaje sytuację tego psa. Głowa kości udowej moze ocaleć jeśli zloży się dobrze miednicę" Błagam dajcie jakiś namiar na cudotwórcę:-(:-(:-( Może ktoś zna dobrego weta w Warszawie ..... Quote
ayla1 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Ank@2 napisał(a):Może ktoś zna dobrego weta w Warszawie ..... do Wrocławia-tam są najlepsi chirurdzy-ortopedzi. Quote
Asior Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Ank@2 napisał(a):Na dogo pojawiły się takie ogłoszenia ? Czy ktoś wie, czy w schronisku są takie psiaki? Zadzwoniła do mnie właśnie bardzo sympatyczna pani w sprawie moich tymczasowiczek - szuka pilnie sunieczki/pieska MAŁEJ/MAŁEGO koniecznie!! Taką aby można było na ręce wziąć i np. do autobusu!! Sunia musi być starsza, bo pani ma około 70 lat!! Pani w święta straciła ukochaną sunię (rak) i rozpacza okropnie. Jednocześnie bardzo proszę dogomanki, które mogą udać się na Pragę Południe, tam mieszka Pani, aby odbyć wizytę oraz popilotować dalej sprawę gdy już będzie konkretna dziewczynka wybrana. Proszę o propozycje, w ciągu 4 godzin mam wysłać w mailu foty + opisy!! http://www.dogomania.pl/forum/f97/sunia-ew-samczyk-warszawa-pilne-128197/ -------- Dziś zadzwoniła do mnie pani w sprawie adopcji mojej tymczasowiczki. Jednak po krótkiej rozmowie okazało się że Lena nie nadawałaby się do tego domku- jest małym wariatem z ogrooomną dawką energii, a pani szuka spokojnej sunieczki dla swojej babci. Pogadałyśmy trochę, myślę że to przemyslana decyzja, umowa adopcyjna, wizyty adopcyjne- jak najbardziej wchodzą w grę. Zaproponowałam że rozejrzę się na dogo trochę, i już pierwsze propozycje małych suczek wysłałam pani na maila, ale oczywiście zakładam tez wątek- zatem SZUKAMY SUNI MALUTKIEJ, SPOKOJNEJ I DOROSŁEJ. Sunia zamieszkałaby ze starsza panią w Katowicach, samo centrum. W ofercie sa codzienne spacery po pobliskim parku, ciepły kąt, micha pełna jedzenia i duuużo miłości. http://www.dogomania.pl/forum/f97/domek-dla-malutkiej-doroslej-suni-katowice-127932/ Do głowy przychodzą mi na myśl tylko dwie jamniczki :shake: Skoro to ma być piesek dla starszej pani ( w obu przypadkach) i mały to Tramwajarka odpada, nie wiem .... mam pustkę w głowie. Jakieś propozycje ? dziołszki, czy to jeszcze aktualne?? Bo wilczyca mi pisała, ze na F4 jest psiak w tym typie. Quote
Tweety Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 jako, ze zbliża się nieubłaganie termin opuszczenia Wielopola (a takie super miejsce!) szukamy czegoś do wynajęcia dla kotów fundacyjnych. Gdyby ktoś z słyszał, wiedział o czymś takim, może być do remontu, może być w piwnicach byle z mediami, to proszę o kontakt. Może ktoś z Was ma firmę we własnym budynku, może coś podnająć albo pracuje gdzieś gdzie są wolne pomieszczenia a szef kotolubny i dla fundacji wynajmie za nieduże pieniądze. Bardzo proszę o pomoc w imieniu tych naszych ogoniastych! W tym momencie jest to 19 kotów uratowanych z Kłaja, nie pochowamy ich do kieszeni:shake: Quote
Patia Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Tweety , tylko w Krakowie czy tu u mnie też się rozglądnąć ? Quote
Tweety Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Patia napisał(a):Tweety , tylko w Krakowie czy tu u mnie też się rozglądnąć ? Tylko Kraków, bo nie bardzo mamy możliwości dojeżdżać dwa razy dziennie gdzieś poza :shake: a z Twoich rejonów jest tylko Kinya, większość mieszka po drugiej stronie Kraka Quote
wilczyca Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Ank@2 napisał(a):Na dogo pojawiły się takie ogłoszenia ? Czy ktoś wie, czy w schronisku są takie psiaki? Zadzwoniła do mnie właśnie bardzo sympatyczna pani w sprawie moich tymczasowiczek - szuka pilnie sunieczki/pieska MAŁEJ/MAŁEGO koniecznie!! Taką aby można było na ręce wziąć i np. do autobusu!! Sunia musi być starsza, bo pani ma około 70 lat!! Pani w święta straciła ukochaną sunię (rak) i rozpacza okropnie. Jednocześnie bardzo proszę dogomanki, które mogą udać się na Pragę Południe, tam mieszka Pani, aby odbyć wizytę oraz popilotować dalej sprawę gdy już będzie konkretna dziewczynka wybrana. Proszę o propozycje, w ciągu 4 godzin mam wysłać w mailu foty + opisy!! http://www.dogomania.pl/forum/f97/sunia-ew-samczyk-warszawa-pilne-128197/ -------- Dziś zadzwoniła do mnie pani w sprawie adopcji mojej tymczasowiczki. Jednak po krótkiej rozmowie okazało się że Lena nie nadawałaby się do tego domku- jest małym wariatem z ogrooomną dawką energii, a pani szuka spokojnej sunieczki dla swojej babci. Pogadałyśmy trochę, myślę że to przemyslana decyzja, umowa adopcyjna, wizyty adopcyjne- jak najbardziej wchodzą w grę. Zaproponowałam że rozejrzę się na dogo trochę, i już pierwsze propozycje małych suczek wysłałam pani na maila, ale oczywiście zakładam tez wątek- zatem SZUKAMY SUNI MALUTKIEJ, SPOKOJNEJ I DOROSŁEJ. Sunia zamieszkałaby ze starsza panią w Katowicach, samo centrum. W ofercie sa codzienne spacery po pobliskim parku, ciepły kąt, micha pełna jedzenia i duuużo miłości. http://www.dogomania.pl/forum/f97/domek-dla-malutkiej-doroslej-suni-katowice-127932/ Do głowy przychodzą mi na myśl tylko dwie jamniczki :shake: Skoro to ma być piesek dla starszej pani ( w obu przypadkach) i mały to Tramwajarka odpada, nie wiem .... mam pustkę w głowie. Jakieś propozycje ? jeśli to jest jeszcze aktualne - na sukach na C-3 jest taka sunieczka malutka biało-brązowa jest fajna ładniutka, jest wielkości ratlerka, wydaje mi się że spełniła by oczekiwania tej pani. Quote
Recommended Posts