Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny, czy ktoś zakładał wątek temu psiakowi ze schroniska co go właściciel wsadził do worka i walił nim o drzewo??? On tak strasznie się boi wszystkiego... Pani Małgosia z nim była w niedziele na spacerze...

Posted

Asior napisał(a):
dziewczyny, czy ktoś zakładał wątek temu psiakowi ze schroniska co go właściciel wsadził do worka i walił nim o drzewo??? On tak strasznie się boi wszystkiego... Pani Małgosia z nim była w niedziele na spacerze...

On miał wątek ale na prośbę Frotki został usunięty. Na razie mamy chyba nie nagłaśniać sprawy.
Ma na imię Kminek :p

Posted

[quote name='Ank@2']On miał wątek ale na prośbę Frotki został usunięty. Na razie mamy chyba nie nagłaśniać sprawy.
Ma na imię Kminek :p

zgadza się wątek jest usunięty, ale jak tylko będzie można to go przywrócimy, czekam tylko na sygnał
Kminek jest kochany :)

Posted

ktoś wydzwania do mamy karusiap zgłaszajac że facet ma 6 szczeniaków i jednego już zabił. Kobieta proponuje kasę i szczepiania na te psiaki, ale gdzie karolina ma dać 5 szczeniaków?:-(:-(:-( może jakoś się uda je rozparcelować na domy dogamaniackie.. Czy są chetni? Kobieta wtedy te psy przywiezie..

Posted

rzeczywiście, kochany i taki strasznie wystraszony, że przypomina Ambrozje (*)

Dziewczyny, rozmawiałam z Perfi .. ona jest za tym, zeby przywrócić naszą starą stronkę krakowskich psów do adopcji..pamiętacie, funkcjonowała chwilę...
Bo na e-zwierzaku jest tyle psiaków że nasze mogą zginąć w tłumie...
Mozna oczywiście dodatkowo tez tam ogłaszać, ale fajnie by było mieć taką własną stronkę, tak samo zorganizowaną jak ten temaciik na dodo z wszystkim psiakami ..
Oczywiście zaprosiła bym Ank@2 do współpracy, gdyż bardzo fajnie jej idzie gromadzenie tych informacji w "kupę", delikatnie mówiąc jest dobra w tym co robi :cool3:
Co wy na to??
Każda osoba chętna do dodawania psiaków mogła by sobie załozyć profil na stronce i dodawac ogłoszonka, i na bierząco je modyfikować...
Jesteście chętne, zeby to zrobić tak naprawde profesjonalnie ... Ja mogła bym pogadać z kierownikiem, zeby nas jakoś w banerku wrzucił na schroniskową stronkę.
Piszcie co o tym myślicie...

Posted

AgaG napisał(a):
ktoś wydzwania do mamy karusiap zgłaszajac że facet ma 6 szczeniaków i jednego już zabił. Kobieta proponuje kasę i szczepiania na te psiaki, ale gdzie karolina ma dać 5 szczeniaków?:-(:-(:-( może jakoś się uda je rozparcelować na domy dogamaniackie.. Czy są chetni? Kobieta wtedy te psy przywiezie..

wydawało mi się, że podałam telefon Karusiap a nie jej mamy:oops: Podałam też tel. do Kiwi i do Foksia i Dżekuś
To są podobno mieszanki collie, ok. 2-miesięczne. Są w Jaśle ale ktoś je może przywieźć do Krakowa. Pani, która dzwoni, przekazuje dość konkretną kwotę na ich utrzymanie. Gość ponoć jednego dobił, bo był słaby:angryy:

Posted

Asior napisał(a):

Pani malgosia byla na spacerku ale ze suczka ,a nie z tym szczeniakiem .ja wyprowadzam Kminka i bawie sie z psami z 4 na szpitaliku,a watek mial ale na razie nie moze miec bo sprawa w toku.

Posted

Tweety napisał(a):
wydawało mi się, że podałam telefon Karusiap a nie jej mamy:oops: Podałam też tel. do Kiwi i do Foksia i Dżekuś
To są podobno mieszanki collie, ok. 2-miesięczne. Są w Jaśle ale ktoś je może przywieźć do Krakowa. Pani, która dzwoni, przekazuje dość konkretną kwotę na ich utrzymanie. Gość ponoć jednego dobił, bo był słaby:angryy:

Dzwonila do mnie ale niestety ja nie jestem wstanie jej pomoc , nawet jak by oplacila hotel i szczepienia (ale watpie czy oplacila by hotel i to tak dlugo dopoki nie znajda domow)to w niepolomicach jest full, mamy szczeniaki jeszcze nie wydane od smalcownika i to juz drugi miesiac bo w grudniu nawet z kundla nie poszly zadne szczeniaki.:shake:

Posted

[quote name='Asior']rzeczywiście, kochany i taki strasznie wystraszony, że przypomina Ambrozje (*)

Zupelnie nie przypomina Ambrozji bo on nie jest dziki on tylko boi sie ludzi ale mnie i wetow sie juz nie boi ,bawi sie jak kazdy szczeniak ,na moj widok cieszy sie skaczac i merdajac ogonkiem ,a dzisjaj to nawet ze spacerku nie chcial isc i nie moglam wsadzic go na szpital bo chcial mni zalizac.;)

Posted

AgaG napisał(a):

oprócz tego ten sam tel do mamy Karoliny został podany Pani, która znalazła szczeniaka i nie ma z nim co zrobić, oraz Pani która znalazła wychudzonego psa w zaspie... nota bene ten drugi jest już w hotelu. Mama Karoliny ma gorącą linię dzisiaj... a poza tym... prosmy o nie kierowanie wszytskich ludzi do Nas (Karoliny) ponieważ Nam tak samo trudno jest powiedzieć, żeby ktoś odstawił psiaka do schronu, albo poinformował schronisko, a nie stac Nas na kolejne psy... mamy 4 psy w hotelu, duże trzy stare, dwa niewidome i dwa chore... nie damy rady finansowo... i czasowo... niestety :-(
i z tymi psiakami o których piszega AgaG... chociaż pojedynczo tymczasy, szczeniaki niby szybko znajdują domy, ale równie szybko dorastają w hotelu... przykład Fiony, która na dom czekała dwa miesiące...

Posted

Jagienka napisał(a):
oprócz tego ten sam tel do mamy Karoliny został podany Pani, która znalazła szczeniaka i nie ma z nim co zrobić, oraz Pani która znalazła wychudzonego psa w zaspie... nota bene ten drugi jest już w hotelu. Mama Karoliny ma gorącą linię dzisiaj... a poza tym... prosmy o nie kierowanie wszytskich ludzi do Nas (Karoliny) ponieważ Nam tak samo trudno jest powiedzieć, żeby ktoś odstawił psiaka do schronu, albo poinformował schronisko, a nie stac Nas na kolejne psy... mamy 4 psy w hotelu, duże trzy stare, dwa niewidome i dwa chore... nie damy rady finansowo... i czasowo... niestety :-(
i z tymi psiakami o których piszega AgaG... chociaż pojedynczo tymczasy, szczeniaki niby szybko znajdują domy, ale równie szybko dorastają w hotelu... przykład Fiony, która na dom czekała dwa miesiące...

Agnieszko tweenty podala pare namiarow tej pani i napewno w dobrej wierze ,ona zajmuje sie kotami ,a my przedewszystkim psami i pewnie wie ze wszystkim nam cięzko ale wie tez ze warto probowac bo byc moze jednak ktos bedzie mogl pomoc.

A co do domow dla szczeniakow to masz racje ,ja uwazam ze dla szczeniakow czasem jest trudniej znalesc dom niz dla doroslego psa , od smalcow jest 5 szczeniakow i juz drugi miesiac czekaja na domy i nawet z kundla żaden nie poszedl.:shake:

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
[quote name='Asior']rzeczywiście, kochany i taki strasznie wystraszony, że przypomina Ambrozje (*)

Zupelnie nie przypomina Ambrozji bo on nie jest dziki on tylko boi sie ludzi ale mnie i wetow sie juz nie boi ,bawi sie jak kazdy szczeniak ,na moj widok cieszy sie skaczac i merdajac ogonkiem ,a dzisjaj to nawet ze spacerku nie chcial isc i nie moglam wsadzic go na szpital bo chcial mni zalizac.;)

no to mówimy o innym psie. Bo Pani Małgosia była z jakimś psiakiem rudym, chudym takim powiedzmy przed kolano... i ze własnie był psiakiem z worka...
I zachowywał sie tak jak Ambrozja...

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Agnieszko tweenty podala pare namiarow tej pani i napewno w dobrej wierze ,ona zajmuje sie kotami ,a my przedewszystkim psami i pewnie wie ze wszystkim nam cięzko ale wie tez ze warto probowac bo byc moze jednak ktos bedzie mogl pomoc.

Ja nie powiedziałam, że w złej wierze... tylko yyy wszyscy potrafia odmówić, a Karolina nie... bo z tego co rozumiem Pani nie może pomóc prawda?
A akurat z tego grona to Ona ma ograniczony dostęp do wszytskich mediów!!!

Posted

Jagienka napisał(a):
Ja nie powiedziałam, że w złej wierze... tylko yyy wszyscy potrafia odmówić, a Karolina nie... bo z tego co rozumiem Pani nie może pomóc prawda?
A akurat z tego grona to Ona ma ograniczony dostęp do wszytskich mediów!!!

niestety nie moga pomoc ,a takich telefonow o szczeniakach badz znalezionych psach mam sredno jeden dziennie ,a niestety schroniska nie prowadzę tak jak kazda z nas. I mysle ,ze Karolina tez potrafi odmowic bo nie ma wyjscia ,wszystkich nie jest wstanie zabrac.
A co do mediow to chyba nie powiesz ze nie pomagam w ogloszeniach w miare mozliwosci.

Posted

No niestety ja nie mogę zaoferować dt - szczególnie szczeniakowi, bo Fred (wbrew tzw. psich zasad) chce szczeniaka roznieść. Niestety miałam juz przykre doświadczenie, potraktował takiego podrostka ostro.... nie chcę ryzykować.

Posted

Na gumtree ogłasza się kobieta - chce szczeniaka !!
Ma być w miarę duży. Nie musi być rasowy. Pisałam do niej przed wyjazdem (25.12) - proponowałam Axela. Dzisiaj kobieta odpisała, że ma już szczeniaka. A 9 min. temu wystawiła ogłoszenie, że szuka psa.
Wydaje mi się to podejrzane !

Posted

Na dogo pojawiły się takie ogłoszenia ?
Czy ktoś wie, czy w schronisku są takie psiaki?

Zadzwoniła do mnie właśnie bardzo sympatyczna pani w sprawie moich tymczasowiczek - szuka pilnie sunieczki/pieska MAŁEJ/MAŁEGO koniecznie!! Taką aby można było na ręce wziąć i np. do autobusu!! Sunia musi być starsza, bo pani ma około 70 lat!! Pani w święta straciła ukochaną sunię (rak) i rozpacza okropnie. Jednocześnie bardzo proszę dogomanki, które mogą udać się na Pragę Południe, tam mieszka Pani, aby odbyć wizytę oraz popilotować dalej sprawę gdy już będzie konkretna dziewczynka wybrana.

Proszę o propozycje, w ciągu 4 godzin mam wysłać w mailu foty + opisy!!

http://www.dogomania.pl/forum/f97/sunia-ew-samczyk-warszawa-pilne-128197/

--------

Dziś zadzwoniła do mnie pani w sprawie adopcji mojej tymczasowiczki. Jednak po krótkiej rozmowie okazało się że Lena nie nadawałaby się do tego domku- jest małym wariatem z ogrooomną dawką energii, a pani szuka spokojnej sunieczki dla swojej babci. Pogadałyśmy trochę, myślę że to przemyslana decyzja, umowa adopcyjna, wizyty adopcyjne- jak najbardziej wchodzą w grę. Zaproponowałam że rozejrzę się na dogo trochę, i już pierwsze propozycje małych suczek wysłałam pani na maila, ale oczywiście zakładam tez wątek- zatem SZUKAMY SUNI MALUTKIEJ, SPOKOJNEJ I DOROSŁEJ.
Sunia zamieszkałaby ze starsza panią w Katowicach, samo centrum.
W ofercie sa codzienne spacery po pobliskim parku, ciepły kąt, micha pełna jedzenia i duuużo miłości.

http://www.dogomania.pl/forum/f97/domek-dla-malutkiej-doroslej-suni-katowice-127932/

Do głowy przychodzą mi na myśl tylko dwie jamniczki :shake:
Skoro to ma być piesek dla starszej pani ( w obu przypadkach) i mały to Tramwajarka odpada, nie wiem .... mam pustkę w głowie.
Jakieś propozycje ?