Anetka83 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 j3nny napisał(a):taka? widziaąłm ja dzisiaj tylko raz przez chwilkę ale na 99,9 % to ona :) taka usmiechnięta szczęśliwa psina :loveu: Quote
j3nny Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 dobrze wiedzieć, że Reszka szczęśliwa:) Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Anetka83 napisał(a):widziaąłm ja dzisiaj tylko raz przez chwilkę ale na 99,9 % to ona :) taka usmiechnięta szczęśliwa psina :loveu: Jezeli pani ma blad dlugie włosy i córke w wieku okolo 8 lat to napewno reszka ,wiecej zdjec Reszki jest na watku Kubusi poniewz reszka nie miala swojego watku ,a pani dzwonila do mnie w sparwie innego pieska ale adoptowala Reszke i pojechalysmy po nia do schroniska.:lol: Quote
Ank@ Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Zginęła BETI W dniu 27. 11. 2008 r. w Tyńcu zginęła 1,5 suczka. Beti adoptowałam z Krakowskiego schroniska w kwietniu br. Jest bardzo wesołym, towarzyskim psem. Niestety może sprawiać problemy z tego powodu zastała oddana z 2 innych domów (skacze, kopie na wybiegu, niszczy sprzęty robi to pod niebecność właścicieli). Miałam nadzieją, że mój będzie jej ostatnim. W dniu zaginiecia miała 2 obroże tekstylną czarno-białą i owadobójczą. Jest wysterylizowana, ma białe opuszki wszystkich łap. Szukałam w okolicznych lasach i uliczkach, mam powody przypuszczać, ze chętnie wtargnęła na cudzą posesję. Tel. 012 268 64 37 Quote
Rudzia-Bianca Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 [quote name='Ank@2']to pewnie Reszka U mnie na osiedlu na odwrót. Pojawiają się cały czas psy - szczeniaki - 'goldeny', 'laby', 'yorki' i takie inne 'piękności'. Mnoży się to na potęgę. :placz::placz::placz::placz: Ostatnio z koleżanką liczyłyśmy psy rodowodowe na naszym osiedlu - jest ich 5 :shake: a psy ze schroniska - równie mało - 6 :angryy: W Myślenicach też królują "goldeny" "labladory" i "yorki " co to obok rodowodu nawet nie stały :placz: ale zarobić jeszcze na nich można :angryy: Trzymam kciuki za Beti żeby się znalazła - jaka ona śliczna i radosna na tych zdjęciach . Quote
Ank@ Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 tak dla wyjaśnienia - to nie mój psiak wkleiłam ze zwierzakówkrakowie Kciuki się przydadzą :loveu: Quote
Anetka83 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):Jezeli pani ma blad dlugie włosy i córke w wieku okolo 8 lat to napewno reszka ,wiecej zdjec Reszki jest na watku Kubusi poniewz reszka nie miala swojego watku ,a pani dzwonila do mnie w sparwie innego pieska ale adoptowala Reszke i pojechalysmy po nia do schroniska.:lol: tak tak. to by się zgadzało :) więc Reszka jest od paru dni nasza sąsiadką :loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Ank@2 napisał(a):tak dla wyjaśnienia - to nie mój psiak wkleiłam ze zwierzakówkrakowie Kciuki się przydadzą :loveu: Najważniejsze żeby się znalazła . Quote
AgaG Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Kolejny biedak, któremu grozi zagryzienie... błagam o pomoc w ogłaszaniu http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-manuel-czy-zostanie-zagryziony-dom-tymczasowy-na-cito-12 Quote
agamika Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [quote name='AgaG']Kolejny biedak, któremu grozi zagryzienie... błagam o pomoc w ogłaszaniu http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-manuel-czy-zostanie-zagryziony-dom-tymczasowy-na-cito-12 :shake:nie wiem czemu ale jak klikłam w link to mi napisało ze error :shake: http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-manuel-czy-zostanie-zagryziony-dom-tymczasowy-na-cito-126086/ Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Aga nie ma na pierwszej stronie Watku Kubusia i Dorci ,czy mozesz wkleic?;) Dorcia http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-8-letnia-dorcia-suczka-o-wielkim-sercu-124807/index4.html Kubus http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-z-mieszkania-do-zimnego-kojca-kubus-bardzo-prosi-o-dom-124197/ i bastersa tez prosze wklei bo on tez potrzebuje naszej pomocy http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-baster-pies-w-typie-collie-125837/#post11324175 Quote
AniaB Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 AgaG - przelałam na Twoje konto 61 zł za bazarki karusiap - przelałam 61 zł na konto jagienki:oops: - bo mi Twoje sie nie uaktywniło w moim systemie bankowym na razie.. Prosze Was dziewczyny o potwierdzenie tu na wątku jak pieniadze dotra - zeby wszyscy licytujacy wiedzieli ze sie rozliczyłam z bazarków;) Quote
karusiap Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Dziekujemy Aniu:loveu:Jagienka bedzie dopiero za tydzien wiec wtedy bedzie mogla potwierdzic. Quote
Ank@ Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 i jeszcze wątek Boss'a http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-byl-przyjacielem-przez-8-lat-brutalnie-wyrzucony-126083/ Quote
Jagienka Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [quote name='AniaB'] Prosze Was dziewczyny o potwierdzenie tu na wątku jak pieniadze dotra - zeby wszyscy licytujacy wiedzieli ze sie rozliczyłam z bazarków;) Doszło 61 zł :loveu: Bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Zostałam po godzinach, żeby wejść na dogo :oops: Quote
AMIGA Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [quote name='Jagienka']Doszło 61 zł :loveu: Bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Zostałam po godzinach, żeby wejść na dogo :oops: Ooooo kogo ja widzęęęęęęęę :loveu: Quote
Asior Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [SIZE="4"]dziołszki, mam pilną sprawę... Pani kierownik KTOZ-u poprosiła, zebym wywiedziała się od wolontariuszy, ile psiaków wyadoptowali na siebie ze schroniska. Foksia i dzekuś tez ma się wywiedzieć, potem to zsumujemy. Niech piszą do mnie dziewczyny na pw ile psków i gdzie, czy do dt czy do hotelów... Oni to potrzebują do jakiegoś sprawozdania na zarząd.. A tak wogóle to pytałam jej o szafkę dla nas, ale z tym musimy się zwrócić do kierownika..:roll: Quote
agamika Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 a ja z offem takim małym jakby kto o świnkach morskich marzył to do mnie :cool3: :cool3: :cool3: Asior,....gagatek cuuudo :loveu: juz u mnie :loveu: jest bosssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssski , cudowny , troszku podleczyć sie musimy tylko :cool3: PS. jakby jeszcze świnia trafiła , to błagam powiedz im żeby nie trzymali klatki na ziemi :shake: :shake: :shake: pod zadnym pozorem .. świniaki sa bardzo "czułe"na wszelkie przeciągi ..a Gagatuś na ziemi stał Quote
Asior Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 a no widzisz, tego nie wiedziałąm.. a ze chora też nie powiedzieli :mad: i ponoć ciapnęła jedną z pracowniczek na dzieńdobry :diabloti: Quote
agamika Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 ma katar lekki tylko :) świnki to pod kilkoma względami bardzo delikatne stwory , wzdęcie może być dla nich śmiertelne, dlatego NIGDY mokrej zieleniny nie mogą dostawać , sałaty tez nie bo zazwyczaj mocno pryskana . I duuuuuzo siana muszą jeśc w sumie powinn miec jakies instrukcje do zwierzów nieplanowych.. tak na wszelki wypadek :evil_lol: a dla niewtajemniczonych ... GAGATKA ktoś na śmietnik wyrzucił :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: PS . dziabnął ?? kurcze ja takiego przytulaka jak on to nie miałam, wystarczy delikatnie zacząc głaskać a juz się nadstawia di drapanka, i terkocze , i przytula się :loveu: Quote
Asior Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 o mokrej zieleninie to nawet ja laik świnkowy słyszałam :eviltong: ale o przeciągach nie ;) no to z tym śmietnikiem to prawda , mówili mi właśnie :/ Quote
AgaG Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 [quote name='Asior']dziołszki, mam pilną sprawę... Pani kierownik KTOZ-u poprosiła, zebym wywiedziała się od wolontariuszy, ile psiaków wyadoptowali na siebie ze schroniska. Foksia i dzekuś tez ma się wywiedzieć, potem to zsumujemy. Niech piszą do mnie dziewczyny na pw ile psków i gdzie, czy do dt czy do hotelów... Oni to potrzebują do jakiegoś sprawozdania na zarząd.. A tak wogóle to pytałam jej o szafkę dla nas, ale z tym musimy się zwrócić do kierownika..:roll: :roll:po pierwsze niby w jakim czasie ile ? bo każdy chyba działa różnie w sensie długości czasu... po drugie ilość nie jest żadnym kryterium, bo wolontariusze często wyciągają psy -weteranów , psy nieadopcyjne.. i sprawdzają porzadnie domy przed adopcją.. a w schroni wydaje się psy często byle komu.. więc co z tego, ze ich wychodzi ze schronu dużo? poza tym nie ma w tym zasługi schronu, lecz ludzi, którzy tu przychodzą po trzecie ciekawe, że temu pytaniu nie towarzyszy inne, "ile" psów wciąż jest ściąganych z ulic przez wolontariuszy i ratowanych własnym kosztem bez najmniejszej pomocy ze strony KTOZU.. choć skutkiem tego ściągania z ulic a nie oddawania do schronu jest wpływanie na niezwiększanie przepełnienia w schronie, które jest gigantyczne.. Quote
Asior Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 chodziło o to ile psiaków w październiku wyciągneli wolontariusze ze schronu... taką prośbę przekazała mi kierowniczka, nie chce sie wdawać z dyskusje po co i dlaczego, bo nie znam powodów dla których o to prosiła.... poprostu, przecież ja nie jestem winna tego, ze ktoz nie pamaga nam :shake: a tak wyszło jakbym ja była wszystkiemu winna :roll: Quote
AgaG Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Asior napisał(a):chodziło o to ile psiaków w październiku wyciągneli wolontariusze ze schronu... taką prośbę przekazała mi kierowniczka, nie chce sie wdawać z dyskusje po co i dlaczego, bo nie znam powodów dla których o to prosiła.... poprostu, przecież ja nie jestem winna tego, ze ktoz nie pamaga nam :shake: a tak wyszło jakbym ja była wszystkiemu winna :roll: nie no co Ty.. :lol: żle mnie zrozumiałaś..niczemu nie jesteś winna.. Quote
Asior Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 nie no bo tak zabrzmiało, jak byś do mnie miała pretensje :roll: a ja już na tym punkcie jestem przewrażliwiona :stupid: Quote
Recommended Posts