Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anetka83 napisał(a):
widziaąłm ja dzisiaj tylko raz przez chwilkę ale na 99,9 % to ona :) taka usmiechnięta szczęśliwa psina :loveu:

Jezeli pani ma blad dlugie włosy i córke w wieku okolo 8 lat to napewno reszka ,wiecej zdjec Reszki jest na watku Kubusi poniewz reszka nie miala swojego watku ,a pani dzwonila do mnie w sparwie innego pieska ale adoptowala Reszke i pojechalysmy po nia do schroniska.:lol:

Posted

Zginęła BETI
W dniu 27. 11. 2008 r. w Tyńcu zginęła 1,5 suczka.

Beti adoptowałam z Krakowskiego schroniska w kwietniu br. Jest bardzo wesołym, towarzyskim psem. Niestety może sprawiać problemy z tego powodu zastała oddana z 2 innych domów (skacze, kopie na wybiegu, niszczy sprzęty robi to pod niebecność właścicieli). Miałam nadzieją, że mój będzie jej ostatnim.
W dniu zaginiecia miała 2 obroże tekstylną czarno-białą i owadobójczą. Jest wysterylizowana, ma białe opuszki wszystkich łap. Szukałam w okolicznych lasach i uliczkach, mam powody przypuszczać, ze chętnie wtargnęła na cudzą posesję.
Tel. 012 268 64 37

Posted

[quote name='Ank@2']to pewnie Reszka

U mnie na osiedlu na odwrót.
Pojawiają się cały czas psy - szczeniaki - 'goldeny', 'laby', 'yorki' i takie inne 'piękności'. Mnoży się to na potęgę. :placz::placz::placz::placz:
Ostatnio z koleżanką liczyłyśmy psy rodowodowe na naszym osiedlu - jest ich 5 :shake: a psy ze schroniska - równie mało - 6 :angryy:

W Myślenicach też królują "goldeny" "labladory" i "yorki " co to obok rodowodu nawet nie stały :placz: ale zarobić jeszcze na nich można :angryy:

Trzymam kciuki za Beti żeby się znalazła - jaka ona śliczna i radosna na tych zdjęciach .

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Jezeli pani ma blad dlugie włosy i córke w wieku okolo 8 lat to napewno reszka ,wiecej zdjec Reszki jest na watku Kubusi poniewz reszka nie miala swojego watku ,a pani dzwonila do mnie w sparwie innego pieska ale adoptowala Reszke i pojechalysmy po nia do schroniska.:lol:

tak tak. to by się zgadzało :) więc Reszka jest od paru dni nasza sąsiadką :loveu:

Posted

AgaG - przelałam na Twoje konto 61 zł za bazarki

karusiap - przelałam 61 zł na konto jagienki:oops: - bo mi Twoje sie nie uaktywniło w moim systemie bankowym na razie..

Prosze Was dziewczyny o potwierdzenie tu na wątku jak pieniadze dotra - zeby wszyscy licytujacy wiedzieli ze sie rozliczyłam z bazarków;)

Posted

[quote name='AniaB']
Prosze Was dziewczyny o potwierdzenie tu na wątku jak pieniadze dotra - zeby wszyscy licytujacy wiedzieli ze sie rozliczyłam z bazarków;)
Doszło 61 zł :loveu:
Bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu:
Zostałam po godzinach, żeby wejść na dogo :oops:

Posted

[quote name='Jagienka']Doszło 61 zł :loveu:
Bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu:
Zostałam po godzinach, żeby wejść na dogo :oops:

Ooooo kogo ja widzęęęęęęęę :loveu:

Posted

[SIZE="4"]dziołszki, mam pilną sprawę... Pani kierownik KTOZ-u poprosiła, zebym wywiedziała się od wolontariuszy, ile psiaków wyadoptowali na siebie ze schroniska. Foksia i dzekuś tez ma się wywiedzieć, potem to zsumujemy.
Niech piszą do mnie dziewczyny na pw ile psków i gdzie, czy do dt czy do hotelów... Oni to potrzebują do jakiegoś sprawozdania na zarząd..

A tak wogóle to pytałam jej o szafkę dla nas, ale z tym musimy się zwrócić do kierownika..:roll:

Posted

a ja z offem takim małym

jakby kto o świnkach morskich marzył to do mnie :cool3: :cool3: :cool3:

Asior,....gagatek cuuudo :loveu:

juz u mnie :loveu:

jest bosssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssski , cudowny ,
troszku podleczyć sie musimy tylko :cool3:

PS. jakby jeszcze świnia trafiła , to błagam powiedz im żeby nie trzymali klatki na ziemi :shake: :shake: :shake:
pod zadnym pozorem .. świniaki sa bardzo "czułe"na wszelkie przeciągi ..a Gagatuś na ziemi stał

Posted

ma katar lekki tylko :)
świnki to pod kilkoma względami bardzo delikatne stwory , wzdęcie może być dla nich śmiertelne, dlatego NIGDY mokrej zieleniny nie mogą dostawać , sałaty tez nie bo zazwyczaj mocno pryskana . I duuuuuzo siana muszą jeśc

w sumie powinn miec jakies instrukcje do zwierzów nieplanowych.. tak na wszelki wypadek :evil_lol:

a dla niewtajemniczonych ... GAGATKA ktoś na śmietnik wyrzucił :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:

PS . dziabnął ?? kurcze ja takiego przytulaka jak on to nie miałam, wystarczy delikatnie zacząc głaskać a juz się nadstawia di drapanka, i terkocze , i przytula się :loveu:

Posted

[quote name='Asior']dziołszki, mam pilną sprawę... Pani kierownik KTOZ-u poprosiła, zebym wywiedziała się od wolontariuszy, ile psiaków wyadoptowali na siebie ze schroniska. Foksia i dzekuś tez ma się wywiedzieć, potem to zsumujemy.
Niech piszą do mnie dziewczyny na pw ile psków i gdzie, czy do dt czy do hotelów... Oni to potrzebują do jakiegoś sprawozdania na zarząd..

A tak wogóle to pytałam jej o szafkę dla nas, ale z tym musimy się zwrócić do kierownika..:roll:

:roll:po pierwsze niby w jakim czasie ile ? bo każdy chyba działa różnie w sensie długości czasu...
po drugie ilość nie jest żadnym kryterium, bo wolontariusze często wyciągają psy -weteranów , psy nieadopcyjne.. i sprawdzają porzadnie domy przed adopcją.. a w schroni wydaje się psy często byle komu.. więc co z tego, ze ich wychodzi ze schronu dużo? poza tym nie ma w tym zasługi schronu, lecz ludzi, którzy tu przychodzą
po trzecie ciekawe, że temu pytaniu nie towarzyszy inne, "ile" psów wciąż jest ściąganych z ulic przez wolontariuszy i ratowanych własnym kosztem bez najmniejszej pomocy ze strony KTOZU.. choć skutkiem tego ściągania z ulic a nie oddawania do schronu jest wpływanie na niezwiększanie przepełnienia w schronie, które jest gigantyczne..

Posted

chodziło o to ile psiaków w październiku wyciągneli wolontariusze ze schronu...
taką prośbę przekazała mi kierowniczka, nie chce sie wdawać z dyskusje po co i dlaczego, bo nie znam powodów dla których o to prosiła....
poprostu, przecież ja nie jestem winna tego, ze ktoz nie pamaga nam :shake:
a tak wyszło jakbym ja była wszystkiemu winna :roll:

Posted

Asior napisał(a):
chodziło o to ile psiaków w październiku wyciągneli wolontariusze ze schronu...
taką prośbę przekazała mi kierowniczka, nie chce sie wdawać z dyskusje po co i dlaczego, bo nie znam powodów dla których o to prosiła....
poprostu, przecież ja nie jestem winna tego, ze ktoz nie pamaga nam :shake:
a tak wyszło jakbym ja była wszystkiemu winna :roll:

nie no co Ty.. :lol: żle mnie zrozumiałaś..niczemu nie jesteś winna..