Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To dobrze ze tamta sunia znalazla dom - fajna byla :) Gdybysmy wtedy byli zdecydowani na 100% na pieska to pewnie bysmy ja wzieli. Ale musielismy rozwazyc wszystkie za i przeciw adoptowania duzego psa do 27m mieszkania - no i w miedzyczasie zdarzylo nam sie natknac na potrzebujacego pilnej pomocy Fuksa.

Posted

tych nie ma w 1 poscie (wklejalam juz wczeniej) :)
pregowany boksio
http://www.dogomania.pl/forum/showth...07#post2423807
LaBamba
http://www.dogomania.pl/forum/showth...24#post2423424
Sistars ;-)
http://www.dogomania.pl/forum/showth...79#post2423179
Dejwid bokseropodobny
http://www.dogomania.pl/forum/showth...53#post2423353

nie ma tez dobermanow...(kida i beros), boksera toro.... nie pamietam juz :)

Kiwi spotkalam wczoraj tego pana (dyr przedszkola) powiedzial ze chce wziasc psa ktorego nam nikt nie wezmie (agresa_, ktory potrzebuje stanowczego i odpowiedzialnego wlasciciela. boksera nie chce. mial isc po Gucia w sobote, ale ten poszedl do domu dzis. to jest kolega red hejdy. moze uda ci sie z nim nawiazac kontakt i cos mu polecic? myslalam np o alienie bokseropodobnym pregowanym, albo jakims onku. ale najlepiej zeby wzial na zime cos krotkowlosego. a moze Teo?

Posted

Ustaliyśmy z Kiwi, że byloby dobrze zrobic plakat apelujący o domy tymczasowe...

zaraz napiszę tekst, a Kiwi dołączy jakieś foty (może psa spod kalyfera, może tą smutną Mordkę Toga no sama nie wiem... może szcszeniaki jakieś śpiace pod chmurką....zdjecia musza silnie przemawiać...może kazdy z Was dogomaniacy ma jakieś w pamięci tu z wątków dogomaniackich?

Posted

super cały tekst sobie skasowałam....:-(:-(:-(

Posted

BEZDOMNE PSY....

Z RÓŻNYCH MIEJSC BŁAGAJĄ O POMOC: Z PRZEPEŁNIONYCH SCHRONISK, Z OPUSZCZONYCH DZIAŁEK, Z ULIC, NAWET Z LASÓW...,
GDZIE TRAFIŁY SKRZYWDZONE PRZEZ OKRUTNYCH I NIEODOWIEDZIALNYCH LUDZI...

IDZIE ZIMA...

WIELE PSÓW NIE PRZEŻYJE... UMRĄ W SAMOTNOŚCI I BÓLU, JEŚLI NIE OTRZYMAJĄ DOMU TYMCZASOWEGO

POMÓŻ, BY CHOCIAŻ NIEKTÓRE WYGRAŁY SWĄ BATALIĘ O ŻYCIE

POMÓŻ JEDNEMU PSU, WEŹ GO POD SWÓJ DACH NA OKREŚLONY CZAS (2 TYGODNI, MIESIĄCA - ILE MOŻESZ!!). TEN CZAS WYSTARCZY NAM WOLONATRUSZOM NA ZNALEZIENIE MU DOMU!!!

[SIZE=6]ZAMIEŃ ICH BEZRADNOŚĆ I STRACH NA DOMU SWEGO DACH
UDOWODNIJ, ŻE STAĆ SIĘ NA BEZINTERESOWNOŚĆ I DOBROĆ!!!

My krakowscy wolontariusze skutecznie szukamy domów docelowych dla porzuconych zwierząt.... JUŻ PONAD 200 PSÓW (CZĘSTO STARYCH, CHORYCH) ZNALAZŁO DZIĘKI NAM DOM...

PAMIĘTAJ: JEŚLI ZDECYDUJESZ SIĘ POMÓC, A NIE DYSPONUJESZ FUNDUSZAMI NA TEN CEL TO,
1) MOŻESZ OTRZYMAĆ KARMĘ DLA PSA, KTORYM CZASOWO SIĘ ZAJMIESZ
2) EWENTUALNA OPIEKA WETERYJNA NAD PSEM ZOSTANIE ZORGANIZOWANA PRZEZ WOLONTARIUSZY.
PONADTO:
- WOLONATRIUSZ BĘDZIE Z TOBĄ W STAŁYM KONTAKCIE TELEFONICZNYM, A JESLI ZAJDZIE TAKA KONIECZNOŚĆ - OSOBISTYM
- TYLKO OD CIEBIE ZALEŻY ZAKRES TWOJEJ POMOCY I CZAS JEJ TRWANIA

I NAJWAZNIEJSZE: SZUKAMY OSÓB ODPOWIEDZIALNYCH, GODNYCH ZAUFANIA.

telefony WOLONTARIUSZY : O501 801 553 oraz (012) 412 02 31
ORAZ 504 783 417 oraz (012) 648 85 45
MAIL: ammgro@wp.pl

Posted

należałoby to przekształcić na plakat; dając karteczki do odrywania itd, no i foty: foty musza byc wstrzasające z plenerów i ze schroniska .... Liczę, że tu powstawiacie i bedziemy radzić co i jak :cool3: gdy plakat będzie gotowy, zaraz przesyłam do Ach21..
acha bez tymczasów "zginiemy marnie" w hotelu o ogrzewane boksy coraz trudniej, a ida swięta i będzie jeszcze gorzej:shake: :shake:

Posted

Aga my bedziemy pewnie miec regularny tymczas - ale od wiosny dopiero :( jak przeprowadzimy sie do domu. Mielismy Gafe przez tydzien, ale balismy sie kazdego dnia czy wlasciciel mieszkania sie nie zdenerwuje itd. Jak juz bedzie dom z ogrodkiem to nasze mozliwosci istotnie wzrosna.

Posted

Oczywiście paulus że zły :evil_lol: :evil_lol: już zmianiam dzięki.

Posted

dziewczyny jak trzeba będzie ja mogę podjechać mam w miare niedaleko (mieszkam w Hucie) tylko dajcie znac o której godzinie bo niewiem czy zdążę z pracy....