Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ukradł, bo było już ciemnawo, a powiedzieli, ze mu na działkę nie dadzą psa... to se wziął.. amstafkę.. udało mu się tylko tyle, zę nie wziął psa obok.. bo tamten by go chyba rozszarpał... a gościa złapały nasze dzielne panie na salwatorze aż... jechały za nim od schroniska.. znaczy goniły go :evil_lol:

[B]andzia69[/B] Pani Ula mieszka pod Jubilatem, to rzut beretem, mogę spytać, czy podejdzie,ale myśle, ze bez problemu ;)

Posted

[quote name='Asior']

[B]andzia69[/B] Pani Ula mieszka pod Jubilatem, to rzut beretem, mogę spytać, czy podejdzie,ale myśle, ze bez problemu ;)[/quote]

Asior - dzięki - tylko ten domek trzeba dobrze sprawdzic...bo to zaginięcie mnie troszke przeraża...no ale może się zdarzyc (choc mnie w życiu pies nie zginął..no ale ja to ja) - nie chciałabym, żeby "moja" suka kiedys zginęła i musiałabym stawiać na bacznosć cały Kraków do jej poszukiwań - choc w tym jestescie niezastąpione;):lol: To jak pani Ula się zgodzi to daj mi znać na pw to wyślę ci namiary:p

A nikt nie kojarzy poszukiwania suni tej pani??? bo moze by się znalazła...wrzesień nie był tak dawno...

Posted

[quote name='Ank@2']A szkoda, że nie wziął psa obok. Jednego durnia byłoby mniej ...
Ale pies jest już w schronisku czy jak ???[/QUOTE]

tak, odwieźli go do schronu, ..wogóle jaja bo obie nasze panie wylądowały na policji ..zeznania musiały złożyć :D
:evil_lol:poprostu... parodia... miały przygodę jak z filmu :)
[quote name='andzia69']Asior - dzięki - tylko ten domek trzeba dobrze sprawdzic...bo to zaginięcie mnie troszke przeraża...no ale może się zdarzyc (choc mnie w życiu pies nie zginął..no ale ja to ja) - nie chciałabym, żeby "moja" suka kiedys zginęła i musiałabym stawiać na bacznosć cały Kraków do jej poszukiwań - choc w tym jestescie niezastąpione;):lol: To jak pani Ula się zgodzi to daj mi znać na pw to wyślę ci namiary:p

A nikt nie kojarzy poszukiwania suni tej pani??? bo moze by się znalazła...wrzesień nie był tak dawno...[/QUOTE]

Pani Ula spokojnie nadaje się do tego, bo Ona jest oszołomka jesli idzie o psy.... to Ona właśnie wypatrzyła "porywacza" psa w schronisku i to ona gnała przez pół miasta za nim :evil_lol::diabloti:
Tak więc spoko.. Jutro z rana do nie zadzwonie i spytam..
A ta Pani ma moze jakieś zdjęcie swojej suni??? Bo moze w schronie jest... :roll:
Już nie raz była sytuacja, zę właśąciciel zaginionego psa przychodził regularnie co 2-3 tygodnie do schronu sprawdzać czy nie ma tam jego psa, a okazywało sie, ze po 3-4 miesiącach pies się odnajdywał jednak w schronie...od początku tam był, ale nie zawsze wszystkie psy wychodzą na wybiegi.. czasem siedzą w środku...i stąd ta sytuacja, zę nawet właściciel psiaka nie znajywał...

Posted

[quote name='agamika']a ja jeśli można o tego nowego kudłatego jesli się da :oops:, z łużyckiej przywiezionego, tylko u Niego muszę siersć sporo powycinać wpierw,[/quote]

Czyli Yeti , Apollo . Amiga a nowy kudłaty ma imię ? Jaka sierść , mały , duzy ? czy jak powiem kudłacz z Łuzyckiej to p. Tomek będzie wiedział .

Posted

[quote name='Patia']Czyli Yeti , Apollo . [B]Amiga [/B]a nowy kudłaty ma imię ? Jaka sierść , mały , duzy ? czy jak powiem kudłacz z Łużyckiej to p. Tomek będzie wiedział .[/quote]
:evil_lol: [B]agamika[/B] :evil_lol: odpowie

on jest niewielki, taki poniżej kolana

imię. jeśli ma, to nie znam , on nie reaguje na żadne :shake: - [I]kudłacz z łużyckiej, przywieziony przez P.Andrzeja[/I] spokojnie wystarczy do identyfikacji :evil_lol: , a rano będziemy w hotelu, to powiem P.Tomkowi , ze jakby co to o tego chodzi - i trochę niestety muszę go powycinać

dziękuję :loveu:

Posted

[quote name='agamika']:evil_lol: [B]agamika[/B] :evil_lol: odpowie

imię. jeśli ma, to nie znam , on nie reaguje na żadne :shake: - [I]kudłacz z łużyckiej, przywieziony przez P.Andrzeja[/I] spokojnie wystarczy do identyfikacji :evil_lol: , a rano będziemy w hotelu, to powiem P.Tomkowi , ze jakby co to o tego chodzi - i trochę niestety muszę go powycinać

dziękuję :loveu:[/quote]

Agamika do Ciebie pisałam , tylko mi się coś poknociło :razz:

O której będziecie w hoteliku jutro ?

Posted

widzialam dzis kolo placu imbramowskiego duzego blakajacego sie szarego wilkowatego, na moje oko dosc mlody, mial zalozoina kolczatke... maz pobiegl zobaczyc czy nie ma adresatki ale go nie dogonil. pies ewidentnie szukal wlasciciela biegal zdezorientowany po ulicy...

Posted

[quote name='agamika']:evil_lol: [B]agamika[/B] :evil_lol: odpowie

imię. jeśli ma, to nie znam , on nie reaguje na żadne :shake: [/quote]

kudłacz miał imię - George

Posted

[quote name='Patia'][I]Agamika do Ciebie pisałam[/I] , tylko mi się coś poknociło :razz:

O której będziecie w hoteliku jutro ?[/quote]

przed 9 pewnie, ale dłuuuuuuugo zapewne, bo trochę psów jest do "obsłużenia" :evil_lol:

[I]
(PS. Tak myslalam :evil_lol:[/I])

Posted

[quote name='Asior']

[B]andzia69[/B] Pani Ula mieszka pod Jubilatem, to rzut beretem, mogę spytać, czy podejdzie,ale myśle, ze bez problemu ;)[/quote]

Asiorku - i co? a przy okazji jak ktos do tej pani pójdzie to niech rzuci okiem na zdjęcia tej suni - o ile pani ma - bo moze ktoś sunię skojarzy:cool3:

Posted

[quote name='Asior']zgodziła się oczywiście :)
Podaj namiary na pw i na co szczególnie trzeba zwrócić uwagę...[/quote]

dzwoniłam, rozmawiałam, podałam - suka śpi w łózku więc przyszły właściciel powinien o tym wiedzieć:evil_lol: no i jest na 95% wysterylizowana:diabloti:

Asiu - dziekuję:loveu: Buby nie oddam byleby oddac...za bardzo się zżywam z psami ....nie nadaję się na dt...gdyby nie wiezowiec i 9 pietro miałabym 4 psa:-(

Posted

Właśnie rozmawiałyśmy przez telefon jak zadzwoniłaś.. :)

To wątek mojej nowej miłości... zobaczcie jakie cudo :loveu:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-czesio-przepiekny-amstaf-cudny-charakter-szuka-domku-124593/[/url]

[B]Ank@2[/B] - proszę dodaj te psiaki do wątku zbiorczego:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-psiak-z-lancucha-ma-6-8-lat-zachowuje-sie-jak-szczeniak-pilnie-domek-123546/[/url]

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-ek-balzak-pies-z-rogami-szuka-domu-83646/[/url]

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-lux-mlody-mix-boksia-tosa-inu-szuka-domku-77412/[/url]

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-gonzales-olbrzym-o-golebim-sercu-przylepa-jakich-malo-bardzo-chory-120086/[/url]

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-vera-mix-amstafa-boksera-szuka-domku-62546/[/url]

Posted

[quote name='Perfi']widzialam dzis kolo placu imbramowskiego duzego blakajacego sie szarego wilkowatego, na moje oko dosc mlody, mial zalozoina kolczatke... maz pobiegl zobaczyc czy nie ma adresatki ale go nie dogonil. pies ewidentnie szukal wlasciciela biegal zdezorientowany po ulicy...[/quote]
A my dzisiaj ścigałyśmy z karusiap i agamiką wielkiego wilczarza przez 3 godziny po placu imbramowckim i wzdłuż Opolskiej, bo pies sobie spacerował przez środek ruchliwej ulicy... i go nie złapałyśmy... agamika ma zdjęcia na telefonie, a karusiap ma nerwa... z resztą wszystkie mamy :angryy:

Posted

a jak nie miec,gdy poprosilysmy o pomoc w zlapaniu schronisko wiec kazali nam przytrzymac psa,jakbym miala go jak do cholery przytrzymac to po cholere by mi byli....ale 1,5 godz utrzymalysmy go jedzeniem w kacie,po czym przyjechal Pan kierowca i nie wiem...nie trafil petelka,czekal az pies sam w nia wejdzie....pies zwial...:placz::placz:

Posted

idzie sie załamac ... a wystarczało ze ruszyłby ręką 10 cm do przodu :angryy::angryy::angryy::placz::placz::placz::placz::placz::placz: i pies byłby bezpieczny
a miał go jak na tacy ...

młody, jedzenie brałjuz z reki, ale niestety ,,, przedmiot w ręce wywoływał u Niego ucieczkę , wiec na zwykła smycz po prostu nie szło go złapać :shake: :placz:

[IMG]http://i301.photobucket.com/albums/nn73/agamika/zbuj1.jpg[/IMG]

[IMG]http://i301.photobucket.com/albums/nn73/agamika/zboj.jpg[/IMG]

chłopak jest wieleeeeelki i piękny , bardzo juz wychudzony , wycienczony :-( i poraniony .. moze coś go potrąciło .. moze tood przeciskania sie pod ogrodzeniami czy dziurami w płocie ...

Posted

porobiłam wszystkim psom z wątku zbiorczego ogłoszenia - potrzebuję kontaktu do AgiG, bo nie wiedziałam jaki numer dać. I na kogo podawać namiary przy ogłoszeniach psów które przyjechały z Łużyckiej do Wieliczki ?