Perfi Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 kiwi napisał(a):i jeszcze 7 u pani P, ktorej schronsiko nie poinformowalo ze adoptuje ciezarna szuczke.. i urodzilo sie 7 malych ale one niedawno przyszly na swiat, jeszcze trzeba poczekac z wydawaniem ona byla ostatnio z nimi w schronie u weta chyba juz Cie wtedy nie bylo... a moze bylas... nie pamietam kociol byl ;) Quote
mar.gajko Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Szczeniaki od "frotki" za małe na wydawanie. One sa nie odrobaczone. Ani one ani matka. Nic z nimi nikt nie robił. Trzeba je odrobaczyć, za dwa tygodnie powtórzyć, zaszczepić i dopiero wydać. Wczoraj Marta i lUiza "robiły z nimi porządek", sa tak zamoczone i brudne, że nawet uszy miały mokre; "kocyk" od Frotki był do wykręcenia ze szczyn. Chyba wszyscy wiedzą, że małe brudzą, BARDZO BRUDZĄ i trzeba się nimi zajmować. Powiem szczerze, że już mnie dobijają te szczenięta "zostawione samopas" i myślenie, że się samo zrobi. Quote
Faro Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 No własnie - proponuje znów "DYŻURY U SZCZENIORKÓW" , bo my po prostu nie nadążamy !!!! ( a tym maluchom codziennie trzeba poświęcic sporo czasu ) Quote
kiwi Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 dziewczyny karma w pudelku to jest eukanuba dla szczeniakow od frotki, wlansie dla tych maluchow, o rany, kto da rade jezdzic do maluchow? ja mam szanse w czwartek dopiero, jesli znajde transport ze schronu do hotelu na czwartek dla togo, to czwartek biore na siebie piatek przed programem tez moge ale KTO DA RADE W PIATEK ZAWIEZC PSY NA PROGRAM Z HOTELU I PELNIC DYZUR PO PROGRAMIE Z NAMI?? zwrocmy za benzyne to bardzo wazne - trzeba wyjechac wczesniej zeby posprzatac szczeniakom w takim razie jakie szczeniaki moga jechac do programu skoro frotkowe nie moga, perfidne nie moga? aga-ta - ile tobie zostalo szczeniakow? mama tez szuka domu? czy mamy nie brac szczeniaków do programu? czy ktos ma zaklepana kolejke do dziennika na ten piatek? jesli nie to ja wysyłam brzuchacza eryka - bo na szczeniaki za wczesnie Quote
Ela_and_Krzys Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 ja w tym tygodniu znow odpadam :( wszystkie popoludnia mam juz zajete, w piatek mam sluzbowa impreze po pracy a w weekend znow nas nie ma w Krakowie :( marna ze mnie pomoc, w sumie to chyba nawet nie ma sensu pisac kiedy nie moge bede sie odzywac jak wyjatkowo bede mogla Quote
Perfi Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 perfidne poszly przez schron, sa odrobaczone, w sobote szczepimy, za nastepne szczepienia trzeba zabulic Quote
mar.gajko Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Można wziąć chłopczyka z mamą od Agaty. On już jest odrobaczony i w b. dobrej formie. Mama też po badaniach. Oboje sa super grzeczni i fajni. Słyszałam też, że rottkopodobne od Pawlickiej mają być w piątek w Kundlu - tam ich jest 4 sztuki; 3 dziewczynki i 1 chłopiec zdaje się. Ustalcie z Magda Hejdą co można wziąć, a potem planowanie transportów. Quote
kiwi Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 ale perfidne maja 4 tygodnie, jeszcze im dobzre zeby nie wyrosły.. musza byc jeszcze z mama i rodzenstwem minimum przez dwa tygodnie chcialabym tak jak wroce do domu to wstawie ogloszenia i bede po prostu zbierac zamowienia na szczeniaki... do odbioru za dwa tygodnie juz widze te setki ofert.... bo 10 wraca twoj dziadek tak? czyli jesli do 10 nie znajda domow to zabierzemy je do hotelu Quote
Perfi Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 tak :( one jeszcze caly czas praktycznie sa na mleku matki. karmy nie chca jest, czasem podjadaja Sisce ryz Quote
kiwi Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 zresztajak maja juz yc jedne szczeniaki to z drugimi nie ma co sie pchac jakby ktos powiedzial ze chce innego niz rottka to wtdy damy mu tgo od aga-ty ok? mame mozna wydac po wydaniu szczeniura... przeciez nie zostawimy samego szczeniura w boksie... Quote
Camara Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Dziewczyny, jeszcze raz proszę o dalmatke Dianę! jej dalszy pobyt zrujnuje do szczętu dziewczyny z Kielc, a one i tak mają całą gromadę pod opieką. Quote
kiwi Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 pamietam pamietam o dianie diana pojedzie, tylko czy tarantino sie nia zajmuje czy mam ja razem z erykiem wiezc na program i szukac jej hostessy? Quote
Camara Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 kiwi napisał(a):pamietam pamietam o dianie diana pojedzie, tylko czy tarantino sie nia zajmuje czy mam ja razem z erykiem wiezc na program i szukac jej hostessy? tarantino do ciebie zadzwoni Quote
Asior Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 dziewczyny jak by trzeba było pomóc już tam na miejscu to mogę pomóc...tylko októrej ten program jest kręcony???? acha mogę załatwić szczepienie szczeniorków za 20 zł od łebka..... (szczepionka nobivac puppy) jak by ktoś chciał :) Quote
Perfi Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Asior mysle ze sie przyda to szczepienie ;) dzieks Quote
kiwi Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 nie wiem jak to jest z tymi szczepieniami, z tego co wiem nobivaciem sie szczepi 1 raz a to mamy za free ze schronu a ta druga to jest jakas taka wieloskladnikowa z zolta nalepka;) Quote
mar.gajko Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Camara napisał(a):Dziewczyny, jeszcze raz proszę o dalmatke Dianę! jej dalszy pobyt zrujnuje do szczętu dziewczyny z Kielc, a one i tak mają całą gromadę pod opieką. Myśmy zaczęły "standartowy" program. Wczoraj odrobaczyłyśmy, chcemy ją sterylizować pod koniec tygodnia. Więc jak, bo po zabiegu to ona nie nadaje się do programu. Co robimy??? Quote
AgaG Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 niestety ja moge pomóc szczeniakom od Frotki tylko finansowo. O tej porze kiedy jedziecie do hotelu no niestety ale pracuję, no i jeszcze nie dość, że kasaowa chory to ostatnio Kropka mi kwęka- tez starość. Ma kłopoty z schodzeniem po schodach. Nie wiem, czy i jej nie będe musiała za chwilę nosić. Błagam moją mamę, by na jakiś tymaczas się zgodziła, bo to jest blsko i mogłabym latać tak jak do Nory, ale na razie mama chce odpocząć... Quote
Patia Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Ja zdaje się będę dziś mogła pojechać do hotelu, o piątej będę wiedzieć na 100%. Quote
Patia Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Mama kazała napisać, że dzisiaj przejmuje dyżur u szczeniorków;) Już pojechała. Kamila:) Quote
kiwi Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 ojej, kochani, oto najfajniejsze dziecko dogomaniakowe czyli Kamila we wlasnej osobie ;) Patia wychowuje następczynie :loveu: na wszystkei akcje kamilke zabiera :loveu: Quote
Asior Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 kiwi napisał(a):nie wiem jak to jest z tymi szczepieniami, z tego co wiem nobivaciem sie szczepi 1 raz a to mamy za free ze schronu a ta druga to jest jakas taka wieloskladnikowa z zolta nalepka;) ta druga tez moze być za 20 zł.....mozna sobie wybrać..podałam nobivac bo tą znam :) Quote
sugarr Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Na jakie konto mozna teraz na Nore wplacac? bo pewna pani do mnie dzwonila w tej sprawie Quote
AgaG Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Można na AEN na Norę nadal, bo na sterylkę nie ma jeszcze całej sumy;) . Mam chętną na szczeniaka który nie będzie duzy - pieska, u Gosi (koleżnaki frotki jest dziewuszka) który psiak juz się do wydania nadaje? Quote
Recommended Posts