Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

podaję stan długów moich bezdomniaków w hotelu..licząc do czwartku jutro gdy mam nadzieję sunię petrę wydać może ktoś pomoże :placz:
Wigo dług 630
Petra - 870
jej brat Petrus - 870
Lisek który ma dom i dług - 165
Czarkek 495 (bo dwa dni miał dom więc odliczam od chwili gdy siedzi w hotelu)
185 część długu Borysa (resztę 400 wplacałam ostatnio)
i nie wiem ile długu Wilkowatego negri (ale Pan Tomek chce to mi odpuścić ;;:lol:)

razem : 3215....długu.. licząc do 11 września włącznie

u mnie na koncie jest 240.. ale są jeszcze długi w artwecie między innymi szczepienia młodziaków petrusa i petry
na Afn jest 245, ale to jest na chorego maksa.. Ola jednak postanowiła że cześć tej sumy da na hotel, mimo że jej wydatki są ogromne.. nie wiem już co robić..katastrofa ..:-(:-(

Posted

od 2 dni w hoteliku sa jeszcze sunia i szczeniak CC (to juz 8 psow "moich")...szczeniak bedzie mial dom,sunia niestety nie.Zaloze jej dzis watek.Mlody pojdzie do domu za 2 tyg i ona MUSI tez,sa ze soba zwiazani,nie moge jej zostawic w hotelu.Sunia kocha ludzi,dzieci,wszystkich.Jest malutka ok 8 kg i mloda ok 2 lata.Pieknie umaszczona,z lekko dluzsza sierscia.
Prosze pomozce....bo w kolejce czekaja az je zbaiore 2 kolejne psy...:(

Posted

[quote name='karusiap']od 2 dni w hoteliku sa jeszcze sunia i szczeniak CC (to juz 8 psow "moich")...szczeniak bedzie mial dom,sunia niestety nie.Zaloze jej dzis watek.Mlody pojdzie do domu za 2 tyg i ona MUSI tez,sa ze soba zwiazani,nie moge jej zostawic w hotelu.Sunia kocha ludzi,dzieci,wszystkich.Jest malutka ok 8 kg i mloda ok 2 lata.Pieknie umaszczona,z lekko dluzsza sierscia.
Prosze pomozce....bo w kolejce czekaja az je zbaiore 2 kolejne psy...:(
jejku masz 8 i pewno długi nie mniejsze niz moje albo gorzej
JEJU HELP !!! BO TO KATASTROFA!!

Posted

[quote name='AgaG'] jejku masz 8 i pewno długi nie mniejsze niz moje albo gorzej
JEJU HELP !!! BO TO KATASTROFA!!
Dobrze ,ze juz niedlugo zaczyna sie program ,wiem że 25 wrzesnia Aga ma jedno miejsce ,jeden jedzie odemnie ,jeden z harbutowic ,jeden z podlęza i jeden z niepolomic .
musimy Aga porozmawiac z pania Magda żeby z wieliczki przyjeżdzaly dwa bo to faktycznie katastrofa ,schrony przepelnione,hotele przepelnione ( u nas tez masa psow do wydania , a max chyba czeka juz rok):shake:

Posted

Czy ktos ma podobnego pieska? Bo Murzynek jest dzisiaj w krakowskiej ,a on poszedl juz do domku miesiac temu z dziennika ,a ja nie wiedzilam ze w krakowskiej jeszcze nia byl bo wysylalam jego zdjecie przed wczasami ,a nie wiedzilam jakie ogloszenia w tym czasie sie ukazaly.
Murzynek siedział rok w hotelu i co prawda mialam podobnego axelka ,ale siedzila tylko dwa tygodnie w hotelu i z krakowskich zwierzakow mialam o niego dwa telefony ale chcieli tylko jego ,oczywiscie wybralam lepszy ,a ten drugi zlozyl na mnie skarge do Tozu ,ze nie dalam im psa.:loveu:

no cóz jeden siedzi i siedzi ,a drugi ma szczescie i od razu znajduje domek ale moze dzieki Murzynkowi znajdzie domek inny piesek,sa propozycje w razie telefonow?:lol:

Posted

kto z nas (Was) moze reprezentowac jakas prozwierzeca organizacje? w sensie wyslac pisma do wiekszych firm z prosba o pomoc - my oferujemy banery, linki i reklamy na portalach, stronach domowych, tabliczki na boksach psiakow itp., a oni moga sobei zamiescic informacje, ze firma jest spolecznie zaangazowana i wspiera wolontariat. Odzew bedzie rzedu 5 % (optymistycznie), ale pare stowek powinno sie uzbierac. Moge pomoc w pismach, rozsylaniu itp., ale ktos musi to firmowac jako organizacja, stowarzyszernie itp.

Posted

nie znam sie na sprawach formalnych, ale w imieniu TOZu nie daloby sie? czy TOZ sie nie przylozy do finansowania psiakow w hotelach?
ja niestety nie naleze do zadnej organizacji
moze powinnam?

Posted

j3nny napisał(a):
nie znam sie na sprawach formalnych, ale w imieniu TOZu nie daloby sie? czy TOZ sie nie przylozy do finansowania psiakow w hotelach?
ja niestety nie naleze do zadnej organizacji
moze powinnam?

Toz wyciaga z roznych interwencji mase psów i wszystkie z poza gminy oplaca w hotelach ,jest ich caly czas sporo co jednego sie uda wydac przychodzi nastepna bida .Zreszta oni sami prosze sponsorow o pomoc bo w tym roku nie dostali dotacji i maja sporo długo .Jak wszyscy wiedza na glowie tozu jest utrzymanie psow w schronisku ,ktore siedza tam powyzej 6 miesiecy (a wiekszosc to wlasnie takie), do tego pomaga biedniejszym rodzina w leczeniu prywatnych psów ,kupuja karme dla ludzi ktorzy dokarmiaja koty , a wszystkie interwencje tez kosztuja.
Napewno jeżeli mialy by wplywac pieniazki na utrzymanie psów w hotelach od konkretnych osob i na konkretnego psa to zawsze sie mozna zwrocic o udzielnie subkonta ,a napewno nie odmówia, bo oni wiedza,ze czym wiecje jest ludzi zaangazowanych w pomoc zwierzka tym wiecej uratowanych.:loveu:

Posted

Chyba można by było w takich pismach podawać namiar AFN - tylko trzeba by ciotki poinformować że takie pismo będzie wysyłane. AFN jest oficjalnie działającą organizacją, a krakowskie psiaki mają tam swoją skarpetkę.

Posted

Ciekawa jestem kogo sie trzymaja żarty:loveu: bo zadzwonila do mnie pani że dostala telefon domnie niby ze jej pomoge znalesc domek ktory przechowa jej znalezionego psiaka bo ona ma stado kotow w domu ,wiec jej powiedzilam że jak bym takie domy miala to nie trzymala bym psy w hotelu i oczywiscie moze oddac do hotelu tylko trzeba za niego zapłacic, a ja moge pomoc jej w ogloszeniach .Na to pani sie obrazila ,ze oglaszac sobie moze sama i że jak jej niechce pomoc to trudno:razz:
Chyba wszyscy mysla ze nam forsa to z nieba spada i kazdy by chcial żebysmy psy przez z nich znalezione sponsorowali .:diabloti:

Posted

Jeszcze raz proponuje,zeby osoba zorientowana w temacie dlugow ,zalozyla na Psach w Potrzebie ( wiecej osob zaglada ), watek z prosba o pomoc w splacie tego gigantycznego dlugu,jesli sporo osob wplaci tylko po 10-20 zlotych , cos sie uzbiera ( w kupie sila ). nie raz dogomaniacy z Krakowa pomagali psom z innych miast, wiec moze czas na rewanz?

Posted

myślałam o jakiejś akcji pod szyldem TOZu, np. zbiórka pieniędzy do puszek w hipermarkecie z przeznaczeniem na utrzymanie psów w hotelikach. albo sprzedaż obrazków, pocztówek, czasem jak ludzie widzą poważną organizację to łatwiej im się sięga do kieszeni.

Posted

Therion napisał(a):
Jeszcze raz proponuje,zeby osoba zorientowana w temacie dlugow ,zalozyla na Psach w Potrzebie ( wiecej osob zaglada ), watek z prosba o pomoc w splacie tego gigantycznego dlugu,jesli sporo osob wplaci tylko po 10-20 zlotych , cos sie uzbiera ( w kupie sila ). nie raz dogomaniacy z Krakowa pomagali psom z innych miast, wiec moze czas na rewanz?

Tak, zrobię to , tylko wczoraj byłam na adopcji Petry (ma dom) teraz jadę z czarkiem na adopcję, ale dziś spróbuję..

Posted

Potwierdzam wpłaty:
239 zwrot z Afn (cegielki dla chorego Maksa)
wplata 50 od Pani Iwony R. z Białystoku na rzecz Maksa
wplata Wellington (300) na zaplacenie zakległego dłutu w arwecie za sterylkę Petry z młodziaków

Bardzo dziękuję!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Dziewczyny...mam do Was prośbę:)
Orientujecie sie czy u nas w schronie jest suczka w typie posokowca bawarskiego ?
Albo może w innym schronie...?
Mam wspaniałych ludzi posiadających już jedna bidę schroniskową i chcieliby przygarnąc kolejną:)
Dzięki za jakiekolwiek informacje :)