AgaG Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 podaję stan długów moich bezdomniaków w hotelu..licząc do czwartku jutro gdy mam nadzieję sunię petrę wydać może ktoś pomoże :placz: Wigo dług 630 Petra - 870 jej brat Petrus - 870 Lisek który ma dom i dług - 165 Czarkek 495 (bo dwa dni miał dom więc odliczam od chwili gdy siedzi w hotelu) 185 część długu Borysa (resztę 400 wplacałam ostatnio) i nie wiem ile długu Wilkowatego negri (ale Pan Tomek chce to mi odpuścić ;;:lol:) razem : 3215....długu.. licząc do 11 września włącznie u mnie na koncie jest 240.. ale są jeszcze długi w artwecie między innymi szczepienia młodziaków petrusa i petry na Afn jest 245, ale to jest na chorego maksa.. Ola jednak postanowiła że cześć tej sumy da na hotel, mimo że jej wydatki są ogromne.. nie wiem już co robić..katastrofa ..:-(:-( Quote
Therion Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Kiedys Morda miała duzy dlug w hotelu, byl zalozony watel ludzie wplacali po 20 zl i spora czesc zostala splacona, moze to powtorzyc ? Quote
karusiap Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 od 2 dni w hoteliku sa jeszcze sunia i szczeniak CC (to juz 8 psow "moich")...szczeniak bedzie mial dom,sunia niestety nie.Zaloze jej dzis watek.Mlody pojdzie do domu za 2 tyg i ona MUSI tez,sa ze soba zwiazani,nie moge jej zostawic w hotelu.Sunia kocha ludzi,dzieci,wszystkich.Jest malutka ok 8 kg i mloda ok 2 lata.Pieknie umaszczona,z lekko dluzsza sierscia. Prosze pomozce....bo w kolejce czekaja az je zbaiore 2 kolejne psy...:( Quote
Ank@ Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 ogromny dług !!!! postaram się coś podesłać, ale to kropla w morzu potrzeb :placz: Quote
AgaG Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 [quote name='karusiap']od 2 dni w hoteliku sa jeszcze sunia i szczeniak CC (to juz 8 psow "moich")...szczeniak bedzie mial dom,sunia niestety nie.Zaloze jej dzis watek.Mlody pojdzie do domu za 2 tyg i ona MUSI tez,sa ze soba zwiazani,nie moge jej zostawic w hotelu.Sunia kocha ludzi,dzieci,wszystkich.Jest malutka ok 8 kg i mloda ok 2 lata.Pieknie umaszczona,z lekko dluzsza sierscia. Prosze pomozce....bo w kolejce czekaja az je zbaiore 2 kolejne psy...:( jejku masz 8 i pewno długi nie mniejsze niz moje albo gorzej JEJU HELP !!! BO TO KATASTROFA!! Quote
karusiap Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Atena,ktora przypieczetowala 8 psow w hotelu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10864529#post10864529 Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 [quote name='AgaG'] jejku masz 8 i pewno długi nie mniejsze niz moje albo gorzej JEJU HELP !!! BO TO KATASTROFA!! Dobrze ,ze juz niedlugo zaczyna sie program ,wiem że 25 wrzesnia Aga ma jedno miejsce ,jeden jedzie odemnie ,jeden z harbutowic ,jeden z podlęza i jeden z niepolomic . musimy Aga porozmawiac z pania Magda żeby z wieliczki przyjeżdzaly dwa bo to faktycznie katastrofa ,schrony przepelnione,hotele przepelnione ( u nas tez masa psow do wydania , a max chyba czeka juz rok):shake: Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Czy ktos ma podobnego pieska? Bo Murzynek jest dzisiaj w krakowskiej ,a on poszedl juz do domku miesiac temu z dziennika ,a ja nie wiedzilam ze w krakowskiej jeszcze nia byl bo wysylalam jego zdjecie przed wczasami ,a nie wiedzilam jakie ogloszenia w tym czasie sie ukazaly. Murzynek siedział rok w hotelu i co prawda mialam podobnego axelka ,ale siedzila tylko dwa tygodnie w hotelu i z krakowskich zwierzakow mialam o niego dwa telefony ale chcieli tylko jego ,oczywiscie wybralam lepszy ,a ten drugi zlozyl na mnie skarge do Tozu ,ze nie dalam im psa.:loveu: no cóz jeden siedzi i siedzi ,a drugi ma szczescie i od razu znajduje domek ale moze dzieki Murzynkowi znajdzie domek inny piesek,sa propozycje w razie telefonow?:lol: Quote
j3nny Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 a moze Leonek? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117329 Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 [quote name='j3nny']a moze Leonek? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117329 przejzalam watek leonka jak ktos zadzwoni to przekaze telefon. Az sie przestraszylam bo Leonek jest identyczny jak moj Axelek z tym ,ze Axel poszedl do domu tydzien temu ,a leonek ma zalozony watek juz dłuzej . Quote
j3nny Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 super :multi: dziekuje, bo Leonek cos nie ma szczescia Quote
weszka Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Boshe :( totalna zapaść finansowa. Bazarkami niewiele ugramy. Trzeba by poważnych wpływów... tylko skąd je wziąć? Quote
liryka Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 kto z nas (Was) moze reprezentowac jakas prozwierzeca organizacje? w sensie wyslac pisma do wiekszych firm z prosba o pomoc - my oferujemy banery, linki i reklamy na portalach, stronach domowych, tabliczki na boksach psiakow itp., a oni moga sobei zamiescic informacje, ze firma jest spolecznie zaangazowana i wspiera wolontariat. Odzew bedzie rzedu 5 % (optymistycznie), ale pare stowek powinno sie uzbierac. Moge pomoc w pismach, rozsylaniu itp., ale ktos musi to firmowac jako organizacja, stowarzyszernie itp. Quote
j3nny Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 nie znam sie na sprawach formalnych, ale w imieniu TOZu nie daloby sie? czy TOZ sie nie przylozy do finansowania psiakow w hotelach? ja niestety nie naleze do zadnej organizacji moze powinnam? Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 j3nny napisał(a):nie znam sie na sprawach formalnych, ale w imieniu TOZu nie daloby sie? czy TOZ sie nie przylozy do finansowania psiakow w hotelach? ja niestety nie naleze do zadnej organizacji moze powinnam? Toz wyciaga z roznych interwencji mase psów i wszystkie z poza gminy oplaca w hotelach ,jest ich caly czas sporo co jednego sie uda wydac przychodzi nastepna bida .Zreszta oni sami prosze sponsorow o pomoc bo w tym roku nie dostali dotacji i maja sporo długo .Jak wszyscy wiedza na glowie tozu jest utrzymanie psow w schronisku ,ktore siedza tam powyzej 6 miesiecy (a wiekszosc to wlasnie takie), do tego pomaga biedniejszym rodzina w leczeniu prywatnych psów ,kupuja karme dla ludzi ktorzy dokarmiaja koty , a wszystkie interwencje tez kosztuja. Napewno jeżeli mialy by wplywac pieniazki na utrzymanie psów w hotelach od konkretnych osob i na konkretnego psa to zawsze sie mozna zwrocic o udzielnie subkonta ,a napewno nie odmówia, bo oni wiedza,ze czym wiecje jest ludzi zaangazowanych w pomoc zwierzka tym wiecej uratowanych.:loveu: Quote
weszka Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Chyba można by było w takich pismach podawać namiar AFN - tylko trzeba by ciotki poinformować że takie pismo będzie wysyłane. AFN jest oficjalnie działającą organizacją, a krakowskie psiaki mają tam swoją skarpetkę. Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Ciekawa jestem kogo sie trzymaja żarty:loveu: bo zadzwonila do mnie pani że dostala telefon domnie niby ze jej pomoge znalesc domek ktory przechowa jej znalezionego psiaka bo ona ma stado kotow w domu ,wiec jej powiedzilam że jak bym takie domy miala to nie trzymala bym psy w hotelu i oczywiscie moze oddac do hotelu tylko trzeba za niego zapłacic, a ja moge pomoc jej w ogloszeniach .Na to pani sie obrazila ,ze oglaszac sobie moze sama i że jak jej niechce pomoc to trudno:razz: Chyba wszyscy mysla ze nam forsa to z nieba spada i kazdy by chcial żebysmy psy przez z nich znalezione sponsorowali .:diabloti: Quote
Therion Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Jeszcze raz proponuje,zeby osoba zorientowana w temacie dlugow ,zalozyla na Psach w Potrzebie ( wiecej osob zaglada ), watek z prosba o pomoc w splacie tego gigantycznego dlugu,jesli sporo osob wplaci tylko po 10-20 zlotych , cos sie uzbiera ( w kupie sila ). nie raz dogomaniacy z Krakowa pomagali psom z innych miast, wiec moze czas na rewanz? Quote
j3nny Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 myślałam o jakiejś akcji pod szyldem TOZu, np. zbiórka pieniędzy do puszek w hipermarkecie z przeznaczeniem na utrzymanie psów w hotelikach. albo sprzedaż obrazków, pocztówek, czasem jak ludzie widzą poważną organizację to łatwiej im się sięga do kieszeni. Quote
AgaG Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Therion napisał(a):Jeszcze raz proponuje,zeby osoba zorientowana w temacie dlugow ,zalozyla na Psach w Potrzebie ( wiecej osob zaglada ), watek z prosba o pomoc w splacie tego gigantycznego dlugu,jesli sporo osob wplaci tylko po 10-20 zlotych , cos sie uzbiera ( w kupie sila ). nie raz dogomaniacy z Krakowa pomagali psom z innych miast, wiec moze czas na rewanz? Tak, zrobię to , tylko wczoraj byłam na adopcji Petry (ma dom) teraz jadę z czarkiem na adopcję, ale dziś spróbuję.. Quote
AgaG Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Potwierdzam wpłaty: 239 zwrot z Afn (cegielki dla chorego Maksa) wplata 50 od Pani Iwony R. z Białystoku na rzecz Maksa wplata Wellington (300) na zaplacenie zakległego dłutu w arwecie za sterylkę Petry z młodziaków Bardzo dziękuję!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Anetka83 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Dziewczyny...mam do Was prośbę:) Orientujecie sie czy u nas w schronie jest suczka w typie posokowca bawarskiego ? Albo może w innym schronie...? Mam wspaniałych ludzi posiadających już jedna bidę schroniskową i chcieliby przygarnąc kolejną:) Dzięki za jakiekolwiek informacje :) Quote
sugarr Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Bazarek - nowa miska purina dla krakowskich psiaków http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10877845 jak się skończy to komu przelać pieniążki? Quote
Recommended Posts