Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

", czy w sytuacji kiedy Pani Beata nie ogłasza psów z Niepołomic istnieje możliwość ich ogłaszania w GK. Uzyskałam akceptację i stąd moje maill’e w sprawie psów w hotelu w Niepołomicach. Natomiast propozycja całego artykułu na temat piątki psiaków z Krzyczek wyszła z inicjatywy samej redakcji i można to sprawdzić u autorki artykułu."

Nie dotyczy to absolutnie artykulu tylko wypracowanego przezmnie kontaku z GK w sprawie ogloszen adopcyjnych.
Dziwne ,ze Biszkopy jest w niepolomicach i byl przezemnie oglaszany .Zadne prosby o oglosznie psow z niepolomic nie byly do mnie stosowane, Wielu wolontariuszy juz niejedno -krotnie korzystalo z tych ogloszen mimo ze mial to byc kontakt tylko do psow z naszego schroniska i psow KTOZ.
Zreszta wczesniej to Irence nie przeszkadzalo że byly oglaszane przedewszystkim jej psy i nie chciala żebym komukolwiek udostepniala ten kontakt .
Tak jak camara wypracowla sobie kontakt w wyborczej i nikt nawet nie mysli pisac jej za plecami do gazety ,tak jak pani Hania ma kontakt z dziennikiem i nikt tez nie smie tego podważc ,chociaz to wlasnie Irenka chciala swego czasu zrobic(chyba pamieta) ale udostepnilam jej kontakt do pani Hani,zeby sam do niej pisala i nie robila zamieszania.

Posted

karusiap napisał(a):
bardzo pilnie potrzeba miejsca dla strasznie wychudzonej,zabiedzonej suki,psa "strozujacego":angryy::angryy:bedziemy szukac na spokojnie,ale trzeba ja gdzies zabrac od cholernego chlopa:placz:stoi na 3 m lancuchu....

karusiap, a jak duży to jest pies, masz może jakieś zdjęcie?
ja mam na razie "bana" na DT od rodzicielki, ale że jej nie ma do 6-7.09 to mogłabym coś krótkoterminowo przechować. Z tym, że musi się dobrze dogadywać z psami, bo Portos pierwszy nie zacznie, ale na zaczepkę odpowie. I duże to to też nie może być, bo małe mieszkanie, a sąsiedzi już mnie i tak nienawidzą, bo mam psa mordercę :diabloti: No i niestety dłużej niż do tego terminu nie może zostać, bo miałam przed wyjazdem "żadnych nowych zwierząt ma nie być jak wrócę" :roll:

Aha i jeszcze raz proszę o jakieś szczeniaki do adopcji, docelowo ok 15kg, 55cm. Wysłałam ludziom na razie kieleckie szczeniory, ale im więcej im wyślę tym większa szansa, że coś się spodoba

Posted

Paulinka w dyskusji nie powinna brac udzialu bo jest corka wlascicielki hotelu i jej ocena nie jest subiektywna .

wiecej nie bede wracac do sprawy bo skonczy sie to zamknieciem watku i wykasowaniem wpisów ,ktore nie sa na reke IrenceK tak jak to bylo w przypadku watku krzyczkowskiego.

Posted

sugarr ... nie wiem kiedy karusiap będzie na necie, to odpowiem to co wiem od razu , Karolina sprostuje albo dopisze później ... prakt nic nie wiadomo ...

coś ONkowatego to podobno jest , wiec trzeba liczyć ze tak w kłębie to w ok kolana może być ...

jak reaguje na psy .... nie ma jak sprawdzić :shake: :-(

Posted

Nowa wielka tragedia psiaków.
W sumie ponad 200 psiaków (w dwóch miejscach) w koszmarnych warunkach.
Aktualnie prowadzona jest akcja odbierania tych nieszczęśników. Potrzebne są miejsca w schroniskach. Nie znam warunków w krakowskim schronisku, ale z pewnościa są lepsze niż tam, gdzie psy przebywają obecnie. Może udałoby się umieścić kilka psów w naszym schronisku.
To link do wątku
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119313

Posted

Psiak o ktorym wczoraj pisałam nadal więdnie w tym samym miejscu pod blokiem. Udało mi sie ustalic, ze na 1 pietrze jest rzeczywiscie suka z cieczką (czemu na to nie wpadłam wczesniej? :roll::oops:)

Zanosze mu wode (pije) i jedzenie (nie tyka)

Rano dzieci z osiedla znalazły dodatkowo na łąkach szczeniaka (porzucony zapewne, bo to nie pierwszy raz z tymi szczeniorami tam :shake:) chwilowo ubłagałam kobiete z bloku obok zeby sie nim zajeła i sie udało, zobaczymy jak bedzie dalej:roll: oby pomyślnie

Posted

[quote name='elik']Nowa wielka tragedia psiaków.
W sumie ponad 200 psiaków (w dwóch miejscach) w koszmarnych warunkach.
Aktualnie prowadzona jest akcja odbierania tych nieszczęśników. Potrzebne są miejsca w schroniskach. Nie znam warunków w krakowskim schronisku, ale z pewnościa są lepsze niż tam, gdzie psy przebywają obecnie. Może udałoby się umieścić kilka psów w naszym schronisku.
To link do wątku
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119313

Tak jak ci Elu wczoraj mowilam ,schroniska nie przyjmuja psow z poza terenu ,tylko z gmin z ktorymi maja podpisane umowy.
oczywiscie podtrzymuje to o czym rozmawialismy wczoraj.
jest jeszcze szansa ,ze jak do 2 wrzesnia wydam jakies psiaki ,ktore sa w hotelu ,a sa pod kuratela tozu to może uda sie uzyskac zgode na jakies dwa psiaki .

Posted

mam wielka prosbe, kolejna

czy w wolnej chwili ktos moglby mi napisac jak teraz wyglada sytuacja w krakowskim schronisku, jak wyglada wolontariat, czy mozna ewentualnie -jako nowa osoba - liczyc na pomoc innych wolontariuszy, czy sa jakies akcje zbiorki pieniazkow, kocy, adopcje zwierzat (czasem widywalam w M1 kotki)
pytam, bo nie wiem czy na stronie jest zawsze biezace info, czy moze cos wiecej sie dzieje

Posted

[quote name='j3nny']mam wielka prosbe, kolejna

czy w wolnej chwili ktos moglby mi napisac jak teraz wyglada sytuacja w krakowskim schronisku, jak wyglada wolontariat, czy mozna ewentualnie -jako nowa osoba - liczyc na pomoc innych wolontariuszy, czy sa jakies akcje zbiorki pieniazkow, kocy, adopcje zwierzat (czasem widywalam w M1 kotki)
pytam, bo nie wiem czy na stronie jest zawsze biezace info, czy moze cos wiecej sie dzieje
Każda nowa osoba jest bardzo mile widziana ,obiecujemy pomoc w schronisku i prosimy o pomoc w hotelu.Kazda para rak na wage zlota .
moj mail w sparwie pytan ; porebska_beata@o2.pl9Miedzy porebska ,a beata jest podkreslnik dolny)

Posted

1. j3nny a dałabyś rade wybrać sie w ta niedziele do schroniska ??? potrzebujemy rąk do spacerów, bo bardzo zależałoby Nam na wzięciu całego jednego wybiegu na spacer a jak jest za mało ludzi to wzięcie wybranych psów jest ryzykiem przy powrocie ze inne z zazdrości sie rzucą :(

2 . w hotelikach są również bezdomne psy o ile sie nie mylę to w 3 rożnych , pod Wieliczką, na Łużyckiej i w Niepołomicach . I chyba wszędzie ręce do spacerów i głaskania , wyczesywania zdjęć itd sie przydadzą :cool3: , Pod Wieliczkę jesli nie masz sama samochodu jeździmy samochodem i zazwyczaj jest wolne miejsce , na Łużycką chyba jest dojazd autobusem , a fdo Niepołomic to niestety sie nie orientuje :oops: , ale zawsze można sie dopytać

Posted

ja na razie dopiero przymierzam się do wolontariatu, kończę pracę magisterską. poświęcam na to cały mój wolny czas, mam wielką nadzieję, że za 3 tygodnie będzie po wszystkim.
wtedy chciałabym pójść do KTOZu i oficjalnie się zapisać, a potem służę moim czasem. nie mam prawa jazdy, ale od czasu do czasu może mój narzeczony wykaże trochę dobrej woli i podwiezie mnie tam gdzie będzie trzeba.
mam tylko wątpliwości czy podołam psychicznie, bardzo ciężko jest? ja jestem dość nerwowa i strasznie się tym wszystkim przejmuję.
chciałabym pomóc już teraz, ale obiecałam całej rodzinie, że nie będę się zajmować niczym poza pracą mgr, żeby już zamknąć ten rozdział w moim życiu i mieć spokój :angryy:
aha, w razie czego mieszkam na prokocimiu. piesków wałęsających się w okolicy nie zauważyłam w ostatnim czasie, na całe szczęście.

Posted

j3nny,my z Ank2 tez mieszkamy na prokocimiu dlatego mamy blisko na luzycka. Jezeli chciala bys sie oderwac na chwilke od pracy magisterskiej to jutro jedziemy do hotelu do psiakow ,a pozatym musimy okapac Kore,wiec bya bys nam byc bardzo potrzebna.:loveu:

Posted

cały dzień jestem w pracy i niestety dopiero wieczorem siadam do magisterki, dlatego tak nędznie mi to idzie...
nie zapomnijcie tam o mnie za jakiś czas będę wolna i chętna do pomocy:)

Posted

j3nny napisał(a):
nie mam prawa jazdy, ale od czasu do czasu może mój narzeczony wykaże trochę dobrej woli i podwiezie mnie tam gdzie będzie trzeba.

J3nny ja jeżdżę do schroniska tramwajami i autobusem z Bieżanowa. Gdybyś się wybierała do schroniska to od nas chyba najlepszy dojazd jest na kabel czymkolwiek chcesz, później '6' na Salwator, a następnie autobusem 4 przystanki i wysiadasz pod "Glinnikiem". :lol:
Niestety trwa to ok. godzinę :mad:

------
Ja też muszę poznać ludzi z dogo. Bo przez neta gadamy, a później np. w schronie nie wiem z kim rozmawiam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

hmmm czyli wyglada na to, ze jednak zostane przy sieciowym miesiecznym, bo do pracy jezdze tylko 23 i mialam zamiar kupowac na jedna linie
poki co jest jeszcze rower, ale pewnie niedlugo pogoda nie bedzie juz sprzyjala

Posted

malutka 7 kg sunia,grzeczna, nie ma gdzie sie podziac od poniedzialku...nie moze wrocic na ulice:(ledwo co ja zabralysmy:(
dodatkowo miala byc sterylizowana a ma cieczke:(
czy ktos moze ja przygarnac na jakis czas?nie zajmnie duzo miejsca....

Posted

jejku obdzwoniłam wszystkich i nic... pójde do Gosi w poniedziałek i popytam jeszcze o te sunię.. :)

podaję rozliczenie: od profesor Leji jak co miesiac przyszło 100 . To, co było u mnie 300 + 100 paręd ni temu wpłaciłam panu Tomkowi za cześc długo Borysa (miksa amstfa, który a dom). w kasie mam 0:-(:-(, niezapłacony Lisek, który ma dom, cześc długu Negri, rodzeństwo nie placone, Czarek.. jestem załamana. nie wiem, co będzie dalej. :-(:-(:-(

Posted

bardzo dużo ...

Wieliczka : Drwal, Apollo,Bendżi, Hektor doberman, Hektor owczarek, Kora , Platfus/Odi, Czesio, Wigo, Rudasek , Czarek (on chyba juz w domu ? :oops: ) , dwa psiaki czarne wilczurowate , ... bernardyn Borys ..możliwe ze jakiegoś pominęłam :oops:

jest mała sunia o kt pisała karusiap ze pilnie potrzebuje tymczasu

w Niepołomicach i na Łużyckiej sie nie orientuję niestety :shake::oops: ani w innych tymczasach

Posted

a co najlepiej się sprzedaje na bazarkach? książki, ubrania, kubeczki, figurki...?
w tym miesiącu rozesłałam już połowę wypłaty na różne psiaki, ale rozejrzę się po domu czy nie znalazłoby się coś na bazarek