Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AgaG napisał(a):
nia mam chwili by szukac wątku fafika, ale dostał padaczki, bardzo ciezkiej. trzeba tam zadzwonić.

pani Kubusia z cukrzycą - emerytka która w zeszłym roku adoptowała pieska konającego w boksie z krakowskiego schronu i uratowała go prosi om pomoc w opłaceniu opecji zębów. Pies cierpi, nie może jeść, ona nie ma ani grosza...:placz:

Aga , ile na tą operację zębów?

Posted

Jestem wreszcie.
Przepraszam że się nie odzywałam w sprawie tego DT ale czas mnie ostatnio goni. Przemyślałam całą sprawę i w zasadzie co tydzień wyjeżdżam na cały dzień, w Święta pewnie wyjadę, a nie chcę sytuacji "niech ktoś ode mnie szybko weźmie szczeniaka z DT bo muszę wyjechać". Czytając o tych psich dramatach po prostu zareagowałam bez przemyślenia, bez względu na wszystko chciałam pomóc, niestety nie dam rady.

Ale dręczyło mnie, że się zdeklarowałam a teraz muszę zrezygnować i udało mi się znaleźć bardzo dobry DT dla jednego ze szczeniorów - od poniedziałku, bo jutro ta Pani wyjeżdza do Warszawy, wraca w niedzielę. Ten DT to dom gdzie od zawsze były zwierzaki, mama i córka miłośniczki psów i kotów. Jedna dorosła suczka, która zawsze opiekowała się wszystkimi kociętami i szczeniakami w tym domu i sporo kotów - przybłęd. Tak to mniej więcej wygląda.
Jeżeli chodzi o pokrycie kosztów to jedzenie w 100% na ich rachunek, z tym że potrzebne będą jakieś wskazówki jakie jedzenie mają kupować dla malucha
Za wizyty u weterynarza raczej będzie trzeba zapłacić z jakiś krakowskich funduszy, o ile takie są, o ile jest taka możliwość.

I dodatkowo, jak będzie już wiadomo który psiak pojedzie do tego DT to jest prośba o zdjęcie, tak z ciekawości :)

Kontakt: 502 535 812 (najlepiej po niedzieli)

Posted

sugarr DZIEKUJE! To ja w takim razie bede dzwonic w sprawie Muflona, bo on biedaczek chorutki (ale nie zaraza). Jest odrobaczony i odpchlony. Jak bede miala jakies ladne zdjecia to przesle, albo mozecie go zobaczyc w archiwum kundla (byl w ostatnim programie)

Posted

Patia napisał(a):
Aga , ile na tą operację zębów?

Patia poprosiłam Gosię by to dziś zrobiła. jutro się dowiem, bo nie miałam jak czy operacja się odbyła.

Posted

Przepraszam za OT.
Muszę mojej Sabrze zrobić RTG Płuc w dwóch płaszczyznach i RTG Tchawicy...
Gdzie robią RTG dobrze dobrej jakości ??
Nie musi być Kraków ewentualnie może być Wieliczka....

Posted

Ja tez mam zrobic mojej suni RTG pluc i lekarz powiedzial,ze robia na Gdynskiej i wlasnie w krakvecie,ale ze moja jest dobermanka to podobno duzym psom lepiej w krakvecie bo chyba dokladniejsze tam jest.
Jakbys jeszcze cos znalazla Beata to daj prosze znac.

Posted

karusiap napisał(a):
Ja tez mam zrobic mojej suni RTG pluc i lekarz powiedzial,ze robia na Gdynskiej i wlasnie w krakvecie,ale ze moja jest dobermanka to podobno duzym psom lepiej w krakvecie bo chyba dokladniejsze tam jest.
Jakbys jeszcze cos znalazla Beata to daj prosze znac.

OK jak znajdę to dam znać.
A jakbyś znalazła - nie Krak Vet to też mi daj znać....

Posted

Ok jasne,no na razie wiem ze tam i wlasnie na Gdynskiej,ale nazwiska lekarza nie powtorze,bo nie jest on Polakiem i nie pamietam;)
dzis bede znowu u lekarza to spytam czy wie gdzie jeszcze

Posted

karusiap napisał(a):
Ok jasne,no na razie wiem ze tam i wlasnie na Gdynskiej,ale nazwiska lekarza nie powtorze,bo nie jest on Polakiem i nie pamietam;)
dzis bede znowu u lekarza to spytam czy wie gdzie jeszcze

To :
Przychodnia Weterynaryjna
"HELP"

Lek. Wet. Seydou Zan Diarra

PL 31-323 Kraków, ul. Gdyńska 11a
tel. 012 636 02 06

Zaraz nas za OT pogonią....

Posted

Podaję Rozliczenie było tak: 3 grudnia:
Podaję rolziczenie: było: minus 131 złotych ale przyszło zwrot faktur z AFN (pieniądze były zakladane z tego co u mnie ze składek dogomaniaków) wróciło 630.99 i małgosia dała mi w telewizji 50 złotych. a więc jest tak: 680.99 - 131 = 549.99 tyle u mnie.

jest : Lukomanka wplaciła 100 wielkie dzięki:loveu:
45 przyszło od Maciaszek3 za suknię z dogomanii z bazarku
694.99.

20 złotych płaciłysmy z Aga-ta na centralnej wczoraj bedąc na nocnym dyzurze z szcseniaczką.
czyli jest 674.99

jest tak: dziś zapłaciłam małgosi wetce 113 złotych za zrobienie z zębami Kubusia, jego odrobaczenie i rimadyl dla niego. Pies sie bardzo postarzał, ale Pani dba o niego jak może...tylko że nie ma za co ..
674.99-113= 561.99

Posted

chciałabym pojechać w sobotę do hoteliku, czy ktoś ma ochotę? I pytanie czy te nowe pieski można też wziąć na spacerek czy mają jakąś kwarantannę czy coś?

Posted

[quote name='AgaG']Podaję Rozliczenie było tak: 3 grudnia:
Podaję rolziczenie: było: minus 131 złotych ale przyszło zwrot faktur z AFN (pieniądze były zakladane z tego co u mnie ze składek dogomaniaków) wróciło 630.99 i małgosia dała mi w telewizji 50 złotych. a więc jest tak: 680.99 - 131 = 549.99 tyle u mnie.

jest : Lukomanka wplaciła 100 wielkie dzięki:loveu:
45 przyszło od Maciaszek3 za suknię z dogomanii z bazarku
694.99.

20 złotych płaciłysmy z Aga-ta na centralnej wczoraj bedąc na nocnym dyzurze z szcseniaczką.
czyli jest 674.99

jest tak: dziś zapłaciłam małgosi wetce 113 złotych za zrobienie z zębami Kubusia, jego odrobaczenie i rimadyl dla niego. Pies sie bardzo postarzał, ale Pani dba o niego jak może...tylko że nie ma za co ..
674.99-113= 561.99

AGA , DOLICZ 600 ZŁ Z FORUM DDB , KTÓRE SĄ NA MOIM KONCIE , JA NA RAZIE U MNIE TRZYMAM , BĘDĘ PŁACIĆ NA BIEŻĄCO DŁUGI W ARWECIE. POTEM PRZELEJĘ DO CIEBIE TO , CO ZOSTANIE.

Posted

aha i jeszcze jedno- bo pisałyście o RTG czy nie wiecie gdzie można zrobić RTG do badań w kierunku dysplazji? Zależy mi żeby to był naprawdę dobry lekarz bo słyszałam, że nie każde zdjęcie się kwalifikuje do późniejszej oceny... :(