wojtuś Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Kenny napisał(a):pilnie potrzebuję numer tel do Asior. tel.do Asi 698-684-638 Quote
paoiii Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 wojtuś juz wysłałam Kenny nr na priva, moze stąd usun... :) Quote
Kenny Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 5 osób mi wysłało, dziękuję Wam bardzo :) Quote
Soema Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 paoiii napisał(a):wojtuś juz wysłałam Kenny nr na priva, moze stąd usun... :) Asior jest ogólnodostępna ;) Quote
Avaloth Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 A powiedzcie mi proszę, jak jest dzień otwarty to normalnie można przyjśc na wolontariat wyprowadzac psiaki ? czy wtedy to funkcjonuje jakoś inaczej ? Quote
paoiii Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 tak wszystko jest tak samo tyle że więcej wolontariuszy :) i ogolnie odwiedzających, ale zazwyczaj to niczym sie nie rozni od innych dni w schronie Quote
Marinka Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Miłośnicy ZWIERZĄT, sprężcie się- GŁOSUJCIE NA NIE!!! http://wyborcza.pl/1,75248,9162918,Prokurator_w_obronie_psow_i_kotow.html Quote
paoiii Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/203072-trzy-wyrzucone-psiaki!pilne-DT-DS Ciotki zaglądajcie, rozsyłajcie trzeba jakoś pomóc tym trzem bidom!!! Quote
paoiii Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/203168-MONA-psie-cudo-ca%C5%82e-%C5%BCycie-za-kratami-w-schr-od-2002r!!!?p=16399763#post16399763 Zapraszam na nowo powstały wątek Mony weteranki, od 2002r w krakowskim schronisku!!! Quote
dorota1 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dziś do mnie dotarło, że jak znajdę bezpańskiego, wystraszonego psa, muszę sobie radzić sama i albo uda mi się go złapać i dostarczyć do schroniska, albo nie i wtedy może zginąć, zamarznąć, bo instytucji, której zadaniem jest pomoc zwierzętom nie wiele to obchodzi. :shake: W mojej okolicy od wczoraj błąkał się mały szorstkowlosy piesek, zainteresowali się nim okoliczni psiarze, probowalismy go dokarmiać, ktoś dal podgrzaną wodę, bo psina była okropnie przemarznięta, robilismy wszystko, aby go złapać, ale był tak przerażony i nieufny, że nawet moja sunia wzięta na wabia, nie pomogła. Uciekał i balismy się, że wpadnie pod auto, bo to centrum Krakowa i ruch okropny. Ok. godz. 16-tej, czyli w biały dzień zadzwonilismy do schroniska z prosba o pomoc w złapaniu pieska. Usłyszeliśmy, że oni go TEŻ NIE SĄ W STANIE GO ZŁAPAĆ, bo poczuje od kierowcy inne psy i tym bardziej ucieknie, czyli wynika z tego, że w prawie milionowym mieście jakim jest Kraków, nie ma fachowca od profesjonalnego złapania psa, tak,żeby mu nie zrobić krzywdy i żeby nie uciekł oraz żeby nikogo nie pogryzł, bo i taką ewentualność trzeba brać pod uwagę. Organizujemy marsze protestacyjne przeciw przemocy wobec zwierząt (brałam w nim udział), a nie umiemy zorganizować ratunku dla zaginionych bezdomnych biedaków. To jest przerażające:-( Jesten dobita po tym dzisiejszym doświadczeniu. Było tu wielu ludzi chętnych do pomocy psu, jedna pani chciała go nawet do siebie zabrać, ale instytucja, która jest od tego by pomagać zwierzętom wypięła się na nas. Czegóż więc żadać od szarego człowieka, który wiedząc, że jest zdany sam na siebie, może następnym razem przejdzie obojętnie obok bezdomnego psa. Quote
BeataDz Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Dziewczyny szukamy transportu z Krakowa do Przemyśla dla naszego szczeniaka. Bardzo proszę o kontakt na pw. Quote
Jagienka Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Czy ktoś może kojarzy jakiś ogólny wrocławski wątek? Poszukiwany jest pokój do wynajęcia dla osoby z psem we Wrocławiu, może ktoś coś słyszał? I jeszcze: [FONT=Calibri]ODDAM PSA W DOBRE RĘCE !!![/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Calibri]SETER GORDON (SZKOCKI)[/FONT] [FONT=Calibri]„GRYF”[/FONT] [FONT=Calibri]WIEK – 3,5 ROKU[/FONT] [FONT=Calibri]RODOWODOWY[/FONT] [FONT=Calibri]WYSTERYLIZOWANY[/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Calibri]TEL 883 364 041[/FONT] Quote
Florentynka Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Pilnie potrzebny ktoś z Wieliczki - miałam zgłoszenie, że pojawił się tam pies podobny do poszukiwanej Chanelki, czy ktoś byłby w stanie to sprawdzić? Quote
Kenny Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 BeataDz napisał(a):Dziewczyny szukamy transportu z Krakowa do Przemyśla dla naszego szczeniaka. Bardzo proszę o kontakt na pw. mogę jechać 12-13 marca lub 19-20 marca. Quote
AMIGA Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Bardzo pilnie proszę o pomoc kogoś z Borku Falęckiego. Miałam telefon, że kręci się tam czarny mały płochliwy piesek bardzo przypominający wyglądem "naszą" uciekinierkę Kamelię. Podobno kręci się w okolicy ul. Żywieckiej, Jagodowej i jakiejś Kempnej (nie doslyszalam dobrze nazwy tej ostatniej ulicy, choć pani mi dwa razy powtarzała) Trochę mam wątpliwosci, bo podobno ten piesek ma na szyji zielona obrożę taką, jaka ma na zdjęciach na plakacie. A ona przecież się rozebrała z obroży i z szelek :-( Quote
Rumi. Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 AMIGA ja mieszkam w tych okolicach, moja siostra chodzi na żywieckiej do przedszkola... Jak mogłabym Ci pomóc? Sunia boi się psów czy raczej podchodzi do nich? Quote
Lidan Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Florentynka napisał(a):Pilnie potrzebny ktoś z Wieliczki - miałam zgłoszenie, że pojawił się tam pies podobny do poszukiwanej Chanelki, czy ktoś byłby w stanie to sprawdzić? Chyba Patia jest z Wieliczki Quote
wojtuś Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Florentynka napisał(a):Pilnie potrzebny ktoś z Wieliczki - miałam zgłoszenie, że pojawił się tam pies podobny do poszukiwanej Chanelki, czy ktoś byłby w stanie to sprawdzić? Florentynko z Wieliczki jest Patia, proszę Cie napisz do Niej z tym info. Quote
Florentynka Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 wojtuś napisał(a):Florentynko z Wieliczki jest Patia, proszę Cie napisz do Niej z tym info. Dzięki, napisałam do Patii i Kinyi, obie już się zameldowały na wątku Chanel. Quote
Jagienka Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Dostałam takie info, więc się dzielę: "W najbliższą sobotę 5 marca 2011 roku Radio Kraków wraz z Fundacją im. Bożeny Chechlińskiej organizuje zbiórkę darów dla przytuliska w Harbutowicach. Najbardziej potrzebne są konserwy dla starszych psiaków, ryż, makaron, sucha karma oraz środki czystości (np. proszki do prania). Osoby, które były by w stanie podarować wyżej wymienione rzeczy serdecznie zapraszamy pod siedzibę Radia Kraków (al. Słowackiego 22) w godzinach od 14:00 do 18:00 Na miejscu spotkacie Wolontariuszy ze specjalnymi puszkami, do których będzie można wrzucić dowolnej wielkości darowiznę przeznaczoną dla bezdomnych zwierząt znajdujących się pod opieką Fundacji." Quote
AniaB Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 w sobote 05.03. jade do Wrocławia po psa i kota. Jesli byłby jakis zwierzak do przewiezienia na trasie Kraków - Wrocław to mogę zabrać:)..Z powrotem raczej nic nie wezmę juz:( Quote
Kenny Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 2 szczeniaki znalezione w krk pilnie szukają schronienia, DT na już potrzebne :( mam numer do chłopaka, który je znalazł. sprawa mega pilna :( poza tym sunia 7msc mix labka i goldenka do 2 tygodni musi znaleźć DT lub DS bo właściciele chcą się jej pozbyć...proszę o pomoc! Quote
Rumi. Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 kenny zdjęcia by się przydały, bo jeśli ktoś weźmie psiaka to chce wiedzieć na jakiego się pisze, ale ty chyba o tym wiesz :) Quote
baster i lusi Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 CIOTECZKI PILNIE POTRZEBUJĘ ZROBIENIE WIZYTY PRZEDADOPCYJNEJ W STRYSZAWIE KOŁO SUCHEJ BESKIDZKIEJ ZA ZWROT KOSZTÓW PALIWA.DLA TEGO PSIAKA.MOŻE ZNACIE KOGOŚ KTO MIESZKA BLIŻEJ. http://www.dogomania.pl/threads/176979-1-5-roczny-mix-amstaffa-b%C5%82aga-o-pomoc...pilnie-DT-albo-deklaracje.../page11 Quote
Kenny Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='greatmadwomen']kenny zdjęcia by się przydały, bo jeśli ktoś weźmie psiaka to chce wiedzieć na jakiego się pisze, ale ty chyba o tym wiesz :) jasne, gmw zupełnie wyleciało mi z głowy z tego pośpiechu. tu zdjęcia maluchów, wątpię czy coś zdążymy zrobić, jutro pewnie pojadą do schronu : http://krakow.olx.pl/pieski-do-adopcji-iid-170498347 a zdjęcia labeczki wkleję jak tylko dostanę. Quote
Recommended Posts