Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam za off, czy ktoś mógłby mi na PW napisać, za co zbanowano karusiap i Asior?
Karusiap, nie mam jak ci odpowiedzieć, więc napiszę tutaj - skontaktuj się z Fundacją Nero, może oni będą mieli pomysł.

Posted

Kurcze, Tora ma szanse na dom, Karolina wysłała kilka pw, a teraz nic nie zrobi. Może te osoby tutaj napiszą, tak jak rozi... zawsze kurde coś :/ Chciałabym napisać więcej, ale jeszcze mnie też zbanują i nie będzie miał kto o Naszych psach info udzielać.

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
No to tak jak ja ....

Uważam że powinien być jawny wątek z przyczynami banów ...

Zgadzam się - i w ogóle nie pojmuję za co można zbanować osoby, które pomagają tylu pokrzywdzonym przez innych istotom :shake:
Co to komu pomoże ?

Posted

Bany są za łamanie regulaminu forum i nie mają nic wspólnego z realną działalnością. Sprawiedliwość to odrębna kwestia. Napisałam w dziale administracyjnym post z propozycją utworzenia listy banów, ale nie ukazał się, może moderatorzy choćby zastanowią się nad takim wątkiem. Dla mnie ważne jest ZA CO.

Posted

Witam,

Na osiedlu Prądnik Biały, a konkretnie przystanek autobusowy 164 Bociania od wczoraj błąka się psiak. Wygląda jakby kogoś szukał, łasi się do ludzi. Nie wiem czy się zgubił czy ktoś go zostawił, ale trzeba mu pomóc :(( mam w domu 2 koty wiec nie mogę go zabrać nawet na tymczas :((( Bardzo proszę o interwencję jeżeli jesteście w stanie mu pomóc.

Pozdrawiam justyna

Czy ktoś mieszka w okolicy?

Posted

rozi napisał(a):
Bany są za łamanie regulaminu forum i nie mają nic wspólnego z realną działalnością. Sprawiedliwość to odrębna kwestia. Napisałam w dziale administracyjnym post z propozycją utworzenia listy banów, ale nie ukazał się, może moderatorzy choćby zastanowią się nad takim wątkiem. Dla mnie ważne jest ZA CO.

Przeczytałam wnikliwie regulamin po raz kolejny - zakazów pozornie niewiele, ale za to dowolność w interpretacji za co można banować jest dość spora.
Może jednak lista?
I w sumie szkoda, że nikt się nie zastanawia nad realną działalnością, bo to realnie może zaszkodzić żywym stworzeniom.
Chyba, że kogoś to nie obchodzi.

Posted

sugarr napisał(a):
Czy ktoś mieszka w okolicy?

Skoro nikt nie może wziąć go do siebie, a piesk jest przyjazny i da się złapać, to świetnie byłoby gdyby ktoś zadzwonił do schroniska, żeby zabrali go tam, gdzie będzie miał ciepło i jedzenie. Taki mróz :-(
O ile jeszcze jest w tamtej okolicy.

Posted

Z Anasharem jedzie do Krakowa nasz kielecki kotek, ale będą w Krakowie bardzo późno, w środku nocy, dlatego nie będzie możliwości go odebrać, Czy ktos mógłby go od Anashara zawieźc rano do Wieliczki do lecznicy/za zwrotem kosztów/, bo on nie bedzie mógł?

Kotek dzikusek, nie wolno otwierać transporterka.

Posted

Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu Dillera :modla:
Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/202122-Łańcuch-ucieczka-i-długa-włóczęga.-Zachudzony-dobeczek-prosi-o-pomoc....

Treść ogłoszeń:
"Diller najprawdopodobniej całe życie spędził na łańcuchu. Udało mu się uwolnić i uciec. Teraz czeka na dom pod troskliwą opieką wolontariuszy. Póki co jest chudy i zabiedzony, ale gdy się go odkarmi i ofiaruje miłość będzie przepięknym, dostojnym psem. Dumnym Dobermanem.
Ma ok 3-4 lata, ale zachowuje się jak młodzik. Nadrabia stracony czas, uwielbia się bawić, zna podstawowe komendy, uczy się chodzić na smyczy. Został już odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany, posiada książeczkę zdrowia. Tel. 507 058 628"

Foty:

Posted

Rozi możesz wstawić tu link do tego wątku? Ostatnio mam czasem problem z wyszukiwaniem wątków z profilu użytkowników (to chyba nie mój problem tylko tego forum) Chętnie się tam dopisze bo to co się tu ostatnio dzieje zakrawa na jakąś kpine lub ponury żart.

Posted

skrzeli napisał(a):
Skoro nikt nie może wziąć go do siebie, a piesk jest przyjazny i da się złapać, to świetnie byłoby gdyby ktoś zadzwonił do schroniska, żeby zabrali go tam, gdzie będzie miał ciepło i jedzenie. Taki mróz :-(
O ile jeszcze jest w tamtej okolicy.

Dzisiaj rano nie widziałam żadnego błakającego się psa w okolicy ul. Bociana.