Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Jagienka Tobis zaduzy i nie te kolory ,sama proponowalam podoobna Olusie z Olkusza ktora jest w niepolomicach ale oni chca tylko malenstwo .A ile wazy suni ,a szczeniak jaki bedzie duzy? Bo moj łapek jest czarny podpalany z bialym wiec moze tego szczeniaczka bysmy zaproponowali ? jade dzisiaj sparwdzic jeden dom ale tam nie chce dac lapka bo mam juz dwa domki z ogrodem i z innym psiakiem wiec biore je pod uwage ,a ten jest w bloku i nie ma zwierzat wiec pokaze im zdjecia ,a reszte telefonow jutro dam na pw.;)

Nie wiadomo jak duzy bedzie szczeniak,bo nie znamy ojca. Ale 5 kg nie ma szans, 10-15 na bank. Maly moze isc do bloku,choc drugi pies wskazany. sunia moze isc do kazdych domowych warunkow, do najlepszego domku:)

Posted

Jezeli ktos ma pod opieka malego kudlatego pieska takiego okol 5 kg ,to podziele sie telefonami ,bo dzisiaj mój łapek jest w dzienniku i pełno telefonow ,czesc bardzo fajnych ,moze beda chciec innego zamias łapka.

Z małych psów są jeszcze bunie na c3 i Pik(uś) na E1 - tyle że nie kudłate.
Na A7 jest sunia kudłata podobna do Liska j3nny i do Znaka (poniżej)!! Tylko w kolorze beżowym.
a na stronie schroniska jest taki pies:

Znak

p 118/12/10
Znak już raz był w schronisku, trafił tu wpierw w 2005 roku- wtedy szczęście się do niego uśmiechnęło i prawie od razu został adoptowany. Niestety jego Pani zmarła i w grudniu 2010 roku trafił tu z powrotem.
Jest to niewielki bardzo miły i ułożony piesek. Lubi inne psy, jednak najważniejszy dla niego jest człowiek. Mamy nadzieję, że nie spędzi reszty życia w schroniskowym boksie...

Posted

Ank@ napisał(a):
Na A7 jest sunia kudłata podobna do Liska j3nny i do Znaka (poniżej)!! Tylko w kolorze beżowym.

Znak

p 118/12/10
Znak już raz był w schronisku, trafił tu wpierw w 2005 roku- wtedy szczęście się do niego uśmiechnęło i prawie od razu został adoptowany. Niestety jego Pani zmarła i w grudniu 2010 roku trafił tu z powrotem.
Jest to niewielki bardzo miły i ułożony piesek. Lubi inne psy, jednak najważniejszy dla niego jest człowiek. Mamy nadzieję, że nie spędzi reszty życia w schroniskowym boksie...

Nistety nie wiemy jakiej wielkosci jest psiak ,musimy zobaczyc w schronisku.

Posted

Ank@ napisał(a):

Znak

p 118/12/10

Nistety nie wiemy jakiej wielkosci jest psiak ,musimy zobaczyc w schronisku.

Posted

karusiap napisał(a):
Nie wiadomo jak duzy bedzie szczeniak,bo nie znamy ojca. Ale 5 kg nie ma szans, 10-15 na bank. Maly moze isc do bloku,choc drugi pies wskazany. sunia moze isc do kazdych domowych warunkow, do najlepszego domku:)

Wiem juz bo w trakcie wizyty dzwonilam do Jagienki ,niestety za duza , pozostali tez tylko chca tagiego malego kudlatego pieska ,moja Olusia tez jest za duza ,a wazy 8 kg.

Posted

Ank@ napisał(a):

Aniu ,ja przesle ci zdjecie mojego lapak ,wklei go i jak ktos ma podobnego to przekaze nr telefonu ale ja nie bede oddzwaniac do ludzi bo po pierwsze nie znam psow ,a po drugie juz mam takie rachunki telefoniczne ze nie jesem wstanie .

Posted

Ank@ napisał(a):

I tak mimo wielu telefonów ktore sa do dnia dzisiejszego na moje zapytanie czy nie zechcieli by innego psiaki odpowiadaja ze ten jest taki sliczny ,niktorzy ze maja juz psy ale mysleli ze jemu pomoga i takie inne .:shake:ale 90 % osob jak by sie dowiedzilao ze to jest pies po przejsciach i wymaga cierpliwosci i mi dłuzszej aklimatyzacji napeno by zrezygnowalo oni widza tylko zdjecie:shake:
na szczescie znalazł sie odmek ,gdzie specjalnie rodzina pojchala zapoznac łapka do hotelu i mimo wszystko postanowili go adoptowac i poswiecic mu czas tak wiec dzisiaj go z Martusia zawozimy:lol:

Posted

I tak mimo wielu telefonów ktore sa do dnia dzisiejszego na moje zapytanie czy nie zechcieli by innego psiaki odpowiadaja ze ten jest taki sliczny ,niktorzy ze maja juz psy ale mysleli ze jemu pomoga i takie inne .:shake:ale 90 % osob jak by sie dowiedzilao ze to jest pies po przejsciach i wymaga cierpliwosci i mi dłuzszej aklimatyzacji napeno by zrezygnowalo oni widza tylko zdjecie:shake:
na szczescie znalazł sie odmek ,gdzie specjalnie rodzina pojchala zapoznac łapka do hotelu i mimo wszystko postanowili go adoptowac i poswiecic mu czas tak wiec dzisiaj go z Martusia zawozimy:lol:

Myślałam że to chodzi o łapka ze schr .....
(tylko mi się rodzaj sierści nie zgadzał)

Patia napisał(a):
Foksiu , możesz mi podać link do Maksa w twoim podpisie ? Wyświetla się tylko strona główna .

Maks już nie żyje.....

Posted

Anashar czy wybierasz się teraz do Warszawy? Mam super domek w Wawie dla mojej tymczasowiczki 3 miesięcznej Agatki :) Czy mógłbyś pomóc w transporcie i zabrać ze sobą małą?? Byłabym ogromnie wdzięczna!

Posted

Pytam orientacyjnie.
Mogę mieć na jutro transport dwóch psiaków z Radomska, jeden do Krakowa, drugi do Wieliczki.
Kopiuję tekst meila:

Mam jedno pytanie - Czy ktoś mógłby odebrać psy np w miejścowości MODLNICZKA?
Z Wieliczki do Modlniczki jest około 35 km w jedną stronę. A z Krakowa do Modlniczki parę km.
Chciałabym na Modlniczce, jest to taka wieś, bo nie chcę utknąc w korku w samym centrum krakowa a bardzo słabo znam Krakowa to nie wiedziałabym jak jechac inną ulicą by uniknąc korków...

Posted

Temida napisał(a):
Pytam orientacyjnie.
Mogę mieć na jutro transport dwóch psiaków z Radomska, jeden do Krakowa, drugi do Wieliczki.
Kopiuję tekst meila:

Mam jedno pytanie - Czy ktoś mógłby odebrać psy np w miejścowości MODLNICZKA?
Z Wieliczki do Modlniczki jest około 35 km w jedną stronę. A z Krakowa do Modlniczki parę km.
Chciałabym na Modlniczce, jest to taka wieś, bo nie chcę utknąc w korku w samym centrum krakowa a bardzo słabo znam Krakowa to nie wiedziałabym jak jechac inną ulicą by uniknąc korków...

Temido, odebrać psy i co dalej? Co potem trzeba z nimi zrobić? Ktoś je przejmie?

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Anashar czy wybierasz się teraz do Warszawy? Mam super domek w Wawie dla mojej tymczasowiczki 3 miesięcznej Agatki :) Czy mógłbyś pomóc w transporcie i zabrać ze sobą małą?? Byłabym ogromnie wdzięczna!

dzwoń do Maćka bo on już wczoraj jechał do warszawy ...

Zapraszam do obejrzenia teledysku do piosenki nikt nas nie pytał
;)

[video=youtube;f3j3hcDG8L8]http://www.youtube.com/watch?v=f3j3hcDG8L8[/video]

Posted

Temida napisał(a):
Jeden psiaczek do ds w Krakowie, drugi do hoteliku w Wieliczce.

Ok, tylko czy chodzi o przechwycenie psów w Modlniczce lub okolicach, czy też trzeba je potem porozwozić do miejsc docelowych?
I o której miałyby przyjechać? I jakie to psy?
Bo ewentualnie bym mogła, ale na zasadzie odebrać i przechować aż ktoś je ode mnie weźmie ( byle tego samego dnia), ewentualnie podrzucić do Krakowa, natomiast do Wieliczki to już nie bardzo.

Posted

Florentynka to napisze Ci co i jak, bo trzeba je podrzucić w miejsca docelowe. Huski z łapką w gipsie, ale chodzi normalnie i taka mała Tola.
Czekam na telefon jeszcze w tej sprawie.