Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Umówiłam się z Jagienką, że o 8 rano zawioze dziewczyny do hoteliku, więc nie wiem o której będę w schronisku, ale będzie to pewnie koło południa, albo poźniej. zalezy jakie będą warunki na drodze :)

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Jutro wieczorkiem mogla bym pomoc jezeli zostanie zorganizowana grupa osob

Mieszkam na Piastów; za chwilę wybieram się na wieczorny spacer z Fraszką, spróbuję się rozejrzeć. Okolice bloku 32 to nasza trasa. A jutro wieczorem.oczywiście, jeżeli się przydam, to jestem do dyspozycji

Posted

Lucyja napisał(a):
Umówiłam się z Jagienką, że o 8 rano zawioze dziewczyny do hoteliku, więc nie wiem o której będę w schronisku, ale będzie to pewnie koło południa, albo poźniej. zalezy jakie będą warunki na drodze :)

Już mam prąd :multi: Dziękujemy bardzo :loveu:
I sprawdzałam, że kfc jest na Andersa, przy tej głównej ulicy gdzie jest DH Wanda, więc tam będziemy :)

Posted

PRZYPOMINAM, ŻE ZBIERAMY DARY DLA SCHRONISKA W KIELCACH. W przyszły weekend będziemy im to zawozić. Bardzo im potrzeba misek, kocy, smyczy, obroży itp.
Zbieramy to albo u nas na Floriańskiej albo w Drukarni Cardigan, mieszczącej się w Krakowie przy ul. Radzikowskiego 51 a

Posted

Prośba do wolontariuszy, jeśli ktoś sie wybiera do schrn
by zaopatrzyć się w miarę możliwości w jakaś szczotkę i spytać opiekunów lub wetów które psy do wyczesania, szczególnie te na budach co są. W mrozy , ta martwa sierść ich nie dogrzewa , a dredy jeśli nawilgną mogą działać wręcz w druga stronę

Posted

Koleżanka dostała kubraczek dla psa, ale psu się przytyło i się już nie mieści. :) Poprosiła więc żebym znalazła jakiegoś psa (najlepiej starszego) któremu się ten kubraczek przyda. Może ktoś ma małego psa na DT lub w hotelu który marznie zima. Karteczkę z wymiarami zgubiłam, ale z tego co pamiętam to długość: 36cm, obwód w brzuszku: 30cm. Mogłam coś pomylić, ale postaram się jak najszybciej odnaleźć tą karteczkę.
Ktoś chętny?

Posted

Kropcia napisał(a):
Co z Chanel?? Czy zebrała się jakaś grupka do szukania??

Okazało się, że to nie Chanel... Kobieta, która rzekomo ją widziała zadzwoniła po raz drugi do Oli i zweryfikowała opis psa - samiec, rudy, krótkie łapki.
Dalej nic nie wiemy o miejscu pobytu Chanel.

Posted

Ehh... a już myślałam, że to ona. Ja już jakiś czas temu widziałam podobnego psiaka u mnie na osiedlu, a mieszkam niedaleko. Mówiłam już p. Oli o tym. Czyli jednak miałam zwidy :(. Szkoda.

Posted

[quote name='Kropcia']Ehh... a już myślałam, że to ona. Ja już jakiś czas temu widziałam podobnego psiaka u mnie na osiedlu, a mieszkam niedaleko. Mówiłam już p. Oli o tym. Czyli jednak miałam zwidy :(. Szkoda.[/QUOTE]
Może nie miałaś zwidów ? Nie jest wykluczone, że ona się gdzieś tam kręci.

Posted

[quote name='Ank@']Koleżanka dostała kubraczek dla psa, ale psu się przytyło i się już nie mieści. :) Poprosiła więc żebym znalazła jakiegoś psa (najlepiej starszego) któremu się ten kubraczek przyda. Może ktoś ma małego psa na DT lub w hotelu który marznie zima. Karteczkę z wymiarami zgubiłam, ale z tego co pamiętam to długość: 36cm, obwód w brzuszku: 30cm. Mogłam coś pomylić, ale postaram się jak najszybciej odnaleźć tą karteczkę.
Ktoś chętny?[/QUOTE]
ja mam na tymczasie małego psa, oddałam mu kubraczek Majki a Majka chodzi w za małym :roll:
no tylko, "mój" nie jest stary, ma ok 1,5 roku.
mam dostać kubraczek od Ani, ale chętnie skorzystała bym z tego zanim przyjdzie tamten :roll:

Posted

6 miesieczny szczeniak prosi o pomoc
nie chce jesc, jest mu zimno, depresja - trafil z bloku do schroniskowej budy
[IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/schron/grudzien10/mlody1.jpg[/IMG]

[IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/schron/grudzien10/mlody2.jpg[/IMG]

[IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/schron/grudzien10/mlody3.jpg[/IMG]

[IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/schron/grudzien10/mlody4.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='missieek']6 miesieczny szczeniak prosi o pomoc
nie chce jesc, jest mu zimno, depresja - trafil z bloku do schroniskowej budy [/QUOTE]

Jakiej wielkości jest ten szczeniak?

Posted

[quote name='Florentynka']Może nie miałaś zwidów ? Nie jest wykluczone, że ona się gdzieś tam kręci.[/QUOTE]

Rozglądam się, i rozglądać się będę nadal. Ja już "tak mam", że każdy plątający się psiak zwraca moją uwagę. Jak coś będę pisać :).

Mam nadzieję, że ona jednak da się jakoś odnaleźć i złapać... :( Tak zimno teraz...:roll:
PS: Ona ma jakiś swój wątek?? Nie chcę robić tu off topu.

Posted

[quote name='Kropcia']Rozglądam się, i rozglądać się będę nadal. Ja już "tak mam", że każdy plątający się psiak zwraca moją uwagę. Jak coś będę pisać :).

Mam nadzieję, że ona jednak da się jakoś odnaleźć i złapać... :( Tak zimno teraz...:roll:
PS: Ona ma jakiś swój wątek?? Nie chcę robić tu off topu.[/QUOTE]
Kropciu - tu jest wątek Chanelki
[url]http://www.dogomania.pl/threads/179484-Krak%C3%B3w-Nowa-Huta!-Chanel-uciek%C5%82a!-PROSIMY-O-POMOC-W-POSZUKIWANIACH[/url]!!!!

Posted

szukamy domowego DT
ale poki co musi wystarczyc hotel
[B]
szukamy transportu Olkusz-Wieliczka
jak najszybciej
kto pomoze?
[/B]
[quote name='missieek']6 miesieczny szczeniak prosi o pomoc
nie chce jesc, jest mu zimno, depresja - trafil z bloku do schroniskowej budy
[IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/schron/grudzien10/mlody1.jpg[/IMG]

[/QUOTE]

Posted

[quote name='missieek']szukamy domowego DT
[B]
jak najszybciej
kto pomoze?
[/B][/QUOTE]

Ja mam rozwalone auto :( Mój tż swoim wyjeżdża rano, wraca późno wieczorem, nie mam jak mu podebrać. Popytam.

Posted

[quote name='Therion']Afryka ten szczeniak o którym pisała Missieek ma 15 kg, siedzi w Olkuszu.[/QUOTE]

W Olkuszu !? Timur który jest u mnie na DT właśnie z tego schronu wyszedł z nosówką - a był tam niecałe 2 tygodnie ! Od kilku dni jest u mnie i chyba wygra walkę z chorobą ale on ma 3 - 4 lata a nie 6 miesięcy.

Posted

[quote name='Asior'][B]PRZYPOMINAM, ŻE ZBIERAMY DARY DLA SCHRONISKA W KIELCACH. W przyszły weekend będziemy im to zawozić. Bardzo im potrzeba misek, kocy, smyczy, obroży itp.
Zbieramy to albo u nas na Floriańskiej albo w Drukarni Cardigan, mieszczącej się w Krakowie przy ul. Radzikowskiego 51 a[/B][/QUOTE]
Czy drukarnia jest dłużej czynna niż KTOZ ? U kogoś konkretnego trzeba zostawić przywiezione rzeczy? Mogą być używane plastikowe miski w dobrym stanie?

Posted

[quote name='Lidan']Czy drukarnia jest dłużej czynna niż KTOZ ? U kogoś konkretnego trzeba zostawić przywiezione rzeczy? Mogą być używane plastikowe miski w dobrym stanie?[/QUOTE]

są czynni minimum do 17-tej, tam wszyscy wiedzą o co chodzi, ale w razie cuś można pytać o P. Magdę.. Tam jest nr do drukarni, jak nie możesz wcześniej dotrzeć, to dzwoń i umawiaj sie z P. magdą na pewno poczeka
Miski plastikowe oczywiście mogą być ;)

[url]http://download.anashar.net/dogo/zbiorka-dyminy.jpg[/url]

Posted

[quote name='missieek']szukamy domowego DT
[B]
jak najszybciej
kto pomoze?
[/B][/QUOTE]

ciotki kochane..potrzebny transport na cito!!...[COLOR=Red]zwrócimy koszt paliwa...[COLOR=Black]szczyl jest w bardzo złym stanie...jest dla niego ciepły boks i wet...
pies może lada chwila trafić do bielska....
dlatego ogromnie proszę....potrzebny człek z samochodem i czasem jutro...
[/COLOR][/COLOR]

Posted

[quote name='kanna']ciotki kochane..potrzebny transport na cito!!...[COLOR=Red]zwrócimy koszt paliwa...[COLOR=Black]szczyl jest w bardzo złym stanie...jest dla niego ciepły boks i wet...
pies może lada chwila trafić do bielska....
dlatego ogromnie proszę....potrzebny człek z samochodem i czasem jutro...
[/COLOR][/COLOR][/QUOTE]Przepraszam, że dopiero teraz piszę ale od paru dni nie byłam na dogomani, czy to nadal aktualne? Mam telefony do dwóch osób które mi pomagają przewozić psiaki, mogę je podać.