Asior Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 ma-ruda to raczej wie :) jej nie musicie tego tłumaczyć ;) Quote
Asior Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 pies w typie jużaka, na kwarantannie, ponoć ma chore nerki (albo trzustkę, nie pamiętam :roll: ) wieeelkie bydle :) 10-cio miesieczny doberman (karusiap, nie widziałam go ostatnio) Quote
Asior Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 spaniel po obserwacji wprawdzie, ale dla mnie był miły :) zobaczcie na to błagalne spojrzenie ...: szczenię beagle Quote
kopciuszek Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Jakie biedactwa :( I to jeszcze na zime ;( Quote
agamika Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Ten spaniel w schronisku dla każdego jest miły, do niego przychodzi regularnie wolontariuszka Quote
elaja Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Juzio ma tatuaż?Trafił z ulicy czy oddany przez właściciela?Można go zgłosić na wątek "Jużaki w potrzebie" ale przydałoby się więcej informacji -wiek charakter itp.Wygląda na młodego psa... Quote
ma_ruda Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Topi napisał(a):To nie jest pretekst do oddania przyjaciela. Kota można zabrać za granicę. Ja nie mam na to wpływu:shake:, nie mam nawet bezpośredniego kontaktu z osobą, która chce (musi?) kota oddać- koleżanka, która się do mnie zwróciła z problemem też jest tylko rodziną, zresztą "zapsioną" i "zakocioną". Niestety kotek nadal poszukuje domu; wszyscy nasi kandydaci na nowych opiekunów juz się "wykruszyli". O możliwości zabrania kota za granicę rozmawiałam z koleżanką, ale żadna z nas nie zna procedur. Gdyby to rzeczywiście było proste, to myślę, że byłaby szansa, żeby kot wyjechał do Irlandii. Ale z tego co wiem decyzja o wyjeździe właścicieli była dość nagła, więc pewnie nie było czasu na zajęcie się tym problemem. A ja chociaż nie znam zwierzaka, nie chcę nawet sobie wyobrażać, że trafi do schroniska:-(. Quote
jotpeg Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 tu sa dokladnie opisane procedury przedwyjazdowe (Kot na emigracji): http://www.dziennik.krakow.pl/pl/magazyny/jak-pies-z-kotem/1077863-kot-na-emigracji.html Quote
olalolaa Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Kto pomoże w rozwieszaniu plakatów zaginionej Chanel? :( wątek moj podpis-napis. Quote
j3nny Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 [quote name='ma_ruda']Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w znalezieniu domu dla kota a ja proszę Was przynajmniej o poradę jak tego domu szukać. Kotek jest dorosły(chyba 3-4 letni), wykastrowany, nauczony czystości i niekłopotliwy. Jego dotychczasowy domek "wyjeżdża" za granicę, prawdopodobnie na stałe a w każdym razie na długo. Poszukiwania chętnego na adopcję wśród znajomych na razie bez sukcesu. Sprawa pilna, bo wyjazd już w przyszłym tygodniu i chociaż mam opory, żeby o tym pisać, to właściciele są niestety skłonni oddać kota do schroniska. możemy pomóc szukać, potrzebne zdjęcia kotka i jakiś namiar na opiekuna - najlepiej numer telefonu i mail jeżeli nie tutaj na wątku, to może być do mnie na maila: katarzyna.bystron@gmail.com Quote
ma_ruda Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 j3nny - wysłałam e-mail; dziekuję tu sa dokladnie opisane procedury przedwyjazdowe (Kot na emigracji): http://www.dziennik.krakow.pl/pl/mag...emigracji.html Przeczytałam i tak jak myślałam w tej chwili jest za późno na emigrację. Quote
Dzika_Figa Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Moja znajoma chciałaby zacząć wolontariat w krakowskim schronie. Szukam kogoś sympatycznego, kto by się z nią spotkał, opowiedział jak to wygląda, uprzedził, że bywa ciężko, przykro i do d..py i zmotywował równoczesnie. Ktoś chętny? Quote
sugarr Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Znalazłam sunię mix labradora, za kolano - duża, myślę że do roku - ma już stałe zęby, ale widać że to jeszcze szczenię. Mogę ją przetrzymać póki mam wolne czyli do 1.11 do wieczora. Potem koniecznie DT/hotelik lub będę musiała odwieźć do schroniska a zupełnie nie umiem sobie tego wyobrazić :( Suczka znaleziona nad Wisłą okolice mostu kotlarskiego (?). Miała na sobie czarne szelki. Dzwoniłam do schroniska, niestety nikt nie zgłosił zaginięcia, podałam opis psa i namiary i mam nadzieję, że w tym czasie ktoś się zgłosi, ale pies był już dłuższy czas "na wolności" bo ktoś mówił, że to zgubiony, a w schronisku niestety brak zgłoszenia. Jak się trochę uspokoi (bo na razie wariactwo, emocje) to dodam zdjęcia i założę wątek... BARDZO PROSZĘ O POMOC!! Quote
fizia Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 O kurcze, no to ładnie.. Zaraz zerknę na jakieś ogłoszenia, może ktoś Jej szuka Quote
sugarr Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 http://img219.imageshack.us/gal.php?g=101030183030.jpg tu są zdjęcia suni.. BARDZO BARDZO proszę! ratujcie jakimś DT :( Jutro zrobię lepsze, pożyczyłam aparat Quote
kopciuszek Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Piękna sunia ... Musi się dla niej znależć jakieś DT ... Quote
Florentynka Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 A do mnie przed chwilą zadzwoniła pani z os. Złotego Wieku - znalazła pieska, nie ma co z nim zrobić, jej pies się nie zgadza na tymczasowicza, pani na zmianę upycha znajdę i swojego do łazienki. Piesek niewielki, z mordy podobny do jamnika długowłosego. Pani się boi co będzie w nocy. Ktoś jest w stanie pomóc??? Quote
fizia Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Może trzeba dać znać osobom od labradorów - zaraz wkleję na podforum tej rasy a nie jest ktoś z Was zarejestrowany na jakimś Ich forum np. - http://www.fundacjaprima.pl/forum/viewforum.php?f=23&topicdays=0&start=25 Quote
Kenny Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 sugarrr zadzwoń do mnie proszę. widziałam się dzisiaj a właścicielką tej suni labrador. proszę o kontakt. ona ma właścicieli! Quote
kopciuszek Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 To super, ze sunia jednak ma właścicieli :multi: Quote
sugarr Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Sprawa z tymi właścicielami trochę skomplikowana (już pogadałyśmy z Kenny przez telefon) także proszę rozglądajcie się dalej za DT i czy ktoś psa nie szuka Quote
Recommended Posts