Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pies w typie jużaka, na kwarantannie, ponoć ma chore nerki (albo trzustkę, nie pamiętam :roll: )
wieeelkie bydle :)

10-cio miesieczny doberman (karusiap, nie widziałam go ostatnio)

Posted

Juzio ma tatuaż?Trafił z ulicy czy oddany przez właściciela?Można go zgłosić na wątek "Jużaki w potrzebie" ale przydałoby się więcej informacji -wiek charakter itp.Wygląda na młodego psa...

Posted

Topi napisał(a):
To nie jest pretekst do oddania przyjaciela.
Kota można zabrać za granicę.

Ja nie mam na to wpływu:shake:, nie mam nawet bezpośredniego kontaktu z osobą, która chce (musi?) kota oddać- koleżanka, która się do mnie zwróciła z problemem też jest tylko rodziną, zresztą "zapsioną" i "zakocioną".
Niestety kotek nadal poszukuje domu; wszyscy nasi kandydaci na nowych opiekunów juz się "wykruszyli".

O możliwości zabrania kota za granicę rozmawiałam z koleżanką, ale żadna z nas nie zna procedur. Gdyby to rzeczywiście było proste, to myślę, że byłaby szansa, żeby kot wyjechał do Irlandii. Ale z tego co wiem decyzja o wyjeździe właścicieli była dość nagła, więc pewnie nie było czasu na zajęcie się tym problemem.

A ja chociaż nie znam zwierzaka, nie chcę nawet sobie wyobrażać, że trafi do schroniska:-(.

Posted

[quote name='ma_ruda']Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w znalezieniu domu dla kota a ja proszę Was przynajmniej o poradę jak tego domu szukać. Kotek jest dorosły(chyba 3-4 letni), wykastrowany, nauczony czystości i niekłopotliwy. Jego dotychczasowy domek "wyjeżdża" za granicę, prawdopodobnie na stałe a w każdym razie na długo. Poszukiwania chętnego na adopcję wśród znajomych na razie bez sukcesu. Sprawa pilna, bo wyjazd już w przyszłym tygodniu i chociaż mam opory, żeby o tym pisać, to właściciele są niestety skłonni oddać kota do schroniska.

możemy pomóc szukać, potrzebne zdjęcia kotka i jakiś namiar na opiekuna - najlepiej numer telefonu i mail jeżeli nie tutaj na wątku, to może być do mnie na maila: katarzyna.bystron@gmail.com

Posted

Moja znajoma chciałaby zacząć wolontariat w krakowskim schronie.
Szukam kogoś sympatycznego, kto by się z nią spotkał, opowiedział jak to wygląda, uprzedził, że bywa ciężko, przykro i do d..py i zmotywował równoczesnie.
Ktoś chętny?

Posted

Znalazłam sunię mix labradora, za kolano - duża, myślę że do roku - ma już stałe zęby, ale widać że to jeszcze szczenię.
Mogę ją przetrzymać póki mam wolne czyli do 1.11 do wieczora. Potem koniecznie DT/hotelik lub będę musiała odwieźć do schroniska a zupełnie nie umiem sobie tego wyobrazić :(
Suczka znaleziona nad Wisłą okolice mostu kotlarskiego (?). Miała na sobie czarne szelki. Dzwoniłam do schroniska, niestety nikt nie zgłosił zaginięcia, podałam opis psa i namiary i mam nadzieję, że w tym czasie ktoś się zgłosi, ale pies był już dłuższy czas "na wolności" bo ktoś mówił, że to zgubiony, a w schronisku niestety brak zgłoszenia.

Jak się trochę uspokoi (bo na razie wariactwo, emocje) to dodam zdjęcia i założę wątek... BARDZO PROSZĘ O POMOC!!

Posted

A do mnie przed chwilą zadzwoniła pani z os. Złotego Wieku - znalazła pieska, nie ma co z nim zrobić, jej pies się nie zgadza na tymczasowicza, pani na zmianę upycha znajdę i swojego do łazienki. Piesek niewielki, z mordy podobny do jamnika długowłosego. Pani się boi co będzie w nocy.
Ktoś jest w stanie pomóc???

Posted

Sprawa z tymi właścicielami trochę skomplikowana (już pogadałyśmy z Kenny przez telefon) także proszę rozglądajcie się dalej za DT i czy ktoś psa nie szuka