Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przepiękne zdjęcia i aż serce rośnie, że Kacperek znalazł tak wspaniały dom :) może założysz wątek w "już w nowym domu" gdzie będziemy mogli czytać o dalszych dziejach Kacperka i oglądać zdjęcia :)

Posted

[quote name='kubekkawy']http://picasaweb.google.pl/grzywacz.iza/KacperekIIIPrzyjaciele?feat=directlink
zdjęcia Kacperka :)

Cudownie oglada sie takie zdjecia. Czy odnalazłas zatem strone chwila na pupila i wysluchals jego histori czy mam napisac ?;)
Zdjecie moje w awatarku jest z sunia Foksia ,która niestety juz niezyje , ale tez byla slepa i tez byla wzieta z naszego schroniska. Jak sama napewno sie przekonałas slepota nie przeszkadza psu normalnie zyc .

Posted

Bardzo się cieszę że ślepy piesek znalazł dom :)

Teraz trochę na inny temat. Czy psy:
Max (czarny podpalany; KTOZ)
Klemens (czarny podpalany; KTOZ)
Fixa (KTOZ)
Fobos (KTOZ)
Rex (duży; od karusiap)
potrzebują nadal ogłoszeń ? Proszę o aktualne info o nich.

Posted

szprotka_89 napisał(a):
przepiękne zdjęcia i aż serce rośnie, że Kacperek znalazł tak wspaniały dom :) może założysz wątek w "już w nowym domu" gdzie będziemy mogli czytać o dalszych dziejach Kacperka i oglądać zdjęcia :)

Dziękuję wszystkim jeszcze raz za miłe słowa. :***). Jutro się zabiorę za założenie wątku na "już w nowym domu" :))), pozdr serdecznie.

Posted

Ank@ napisał(a):

Fixa (KTOZ)
Fobos (KTOZ)
Rex (duży; od karusiap)

Rex jak najbardziej:)

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Cudownie oglada sie takie zdjecia. Czy odnalazłas zatem strone chwila na pupila i wysluchals jego histori czy mam napisac ?;)
Zdjecie moje w awatarku jest z sunia Foksia ,która niestety juz niezyje , ale tez byla slepa i tez byla wzieta z naszego schroniska. Jak sama napewno sie przekonałas slepota nie przeszkadza psu normalnie zyc .

Dziękuję, tak odnalazłam, Kacperek jak usłyszał wywiad to aż podniósł uszy :), masz rację z tymi spacerkami :), jak wołam "Kacperek idziemy na spacerek" to on wywala brzucho do drapania :) wcale mu nie spieszno wychodzić, dopiero jak mu założę smycz to merda ogonkiem :), aż żal słuchać historii, to bardzo przykre, jak można być tak nieodpowiedzialnym i doprowadzić zwierzęta do takiego stanu:(, ale dobrze, że już wszystko dobrze się skończyło i teraz będzie już tylko lepiej :))), a niewidomy piesek poprostu jest ostrożniejszy, śliczną miałaś sunieczkę-kosmatkę :).
Pozdr. b. serdecznie Iza (kiedy bywasz w schronisku?, idziemy we wtorek po południu na kontrolę po antybiotyku)

Posted

Ank@ napisał(a):

Fixa (KTOZ)
Fobos (KTOZ)
Rex (duży; od karusiap)

Fixa i Fobos nadal w hotelu, co do pozostałej dwójki niestety nie znam imion i spytam jutro czy mamy je nadal.
Czy kojarzysz czy to były psy z Łużyckiej???

Posted

kubekkawy napisał(a):
Dziękuję, tak odnalazłam, Kacperek jak usłyszał wywiad to aż podniósł uszy :), masz rację z tymi spacerkami :), jak wołam "Kacperek idziemy na spacerek" to on wywala brzucho do drapania :) wcale mu nie spieszno wychodzić, dopiero jak mu założę smycz to merda ogonkiem :), aż żal słuchać historii, to bardzo przykre, jak można być tak nieodpowiedzialnym i doprowadzić zwierzęta do takiego stanu:(, ale dobrze, że już wszystko dobrze się skończyło i teraz będzie już tylko lepiej :))), a niewidomy piesek poprostu jest ostrożniejszy, śliczną miałaś sunieczkę-kosmatkę :).
Pozdr. b. serdecznie Iza (kiedy bywasz w schronisku?, idziemy we wtorek po południu na kontrolę po antybiotyku)

Ja niestety bywam w schronisku tylko w niedziele do poludnia bo przyjezdzam po pracy do krakowa o 17 ,potem moje psy ,a potem psy w hotelach i tak caly tydzien. Sunia Foksia byla sliczna i bardzo kochana i przezylismy z nia 4 piekne lata mimo iz ostatni rok byla bardzo chora ale walczyslismy z nowotworem do konca.
Jak bedziesz miec czas i ochote to zapraszmy w niedzile w odwiedziny jest nas zawsze sporo wolontariuszy wtedy i chetnie pomiziamy Kacperka
Beata

Posted

Ank@ napisał(a):

Fixa (KTOZ)
Fobos (KTOZ)
Rex (duży; od karusiap)

Max juz dawno wybył ,clemens po powrocie z tego co wiem nadal jest w hotelu u ksery .

Posted

Czy macie na tymczasie jakiegoś psa wymagającego weterynaryjnej karmy??
Mamy z "darów" karmę royal dla cukrzyków i dla wątrobowców (napoczęte opakowanie)

Posted

Dziewczyny, przeklejam prośbę mojej koleżanki z pracy. Przygarnęła sunię podczas akcji ewakuacyjnej (sama pomagała rozwozić zwierzaki). O psie nie dowiedziała się nic poza tym, co tu napisane, plus to, że miała w schronisku jakiegoś psiego towarzysza/towarzyszkę, z którym/którą bardzo się przyjaźniła. Koleżanka ma wrażenie, że psinka za nim/nią tęskni. Byłaby zdecydowana nawet na jego/jej adopcję.
Rozpoznajecie może?
"[FONT=Arial]Basia w azylu nazywała się LALA, identyfikator P13/01/10, nr transpondera 967000009030425, trafiła do schroniska z pokaleczonymi/pogryzionymi tylnimi łapkami. Do maja brała antybiotyk w zastrzykach.[/FONT]
[FONT=Arial]Jeżeli udałoby się dowiedzieć cokolwiek o niej, byłabym bardzo wdzięczna.[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Czasami patrzy w jakiś punkt i robi się smutna i boję się, że może tęskni za jakimś psiakiem - chociaż ostatnio, tak ogólnie, stała się zdecydowanie weselsza ;-))".[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Fotki:[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT]

Posted

Sprawa Goldena rozwiązała się sama! Pies trafił podobno do domu z ogrodem i lasem... Wierzę, że tam gdzie teraz jest nie tylko wreszcie odżyje, dostanie spacery i towarzystwo do zabawy, ale też zakończą się jego problemy zdrowotne, mam nadzieję że nie zostały już wyrządzone zbyt duże szkody w organizmie.

Ale gdyby ktoś mógł, to proszę sprawdzcie czy do schronu nie trafił taki wychudzony Golden... Na wszelki wypadek.

Posted

Jasne, że tak też może być :( Ale Ona już kiedyś wspominała, że chce mu znaleźć dom, tylko potem nagle zobaczyłam te zdjęcia z wakacji i pomyślałam, że zrezygnowała... Może jednak. Myślę, że gdyby pies był umierający to jednak ktoś znajomy nad morzem by to zobaczył, a ona sama raczej teraz by go opłakiwała, a nie opowiadała o nowym domu... Ale oczywiście to są tylko domysły, mogło być również tak jak w najgorszym scenariuszu.
Spotkam się z nią to postaram się więcej dowiedzieć. A w między czasie jakby się taka nowość pojawiła w schronie, to dajcie znać. Myślę, że nawet schron byłby lepszy, bo pewnie szybko trafiłby w lepsze ręce, ale miałabym okazję żeby ją dodatkowo opieprzyć.

Najgorsze jest to, że ona jeszcze chciała chihuahuę i dwa koty... I strach pomyśleć co będzie jak jej się zatęskni za posiadaniem zwierzaka :shake:

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Ja niestety bywam w schronisku tylko w niedziele do poludnia bo przyjezdzam po pracy do krakowa o 17 ,potem moje psy ,a potem psy w hotelach i tak caly tydzien. Sunia Foksia byla sliczna i bardzo kochana i przezylismy z nia 4 piekne lata mimo iz ostatni rok byla bardzo chora ale walczyslismy z nowotworem do konca.
Jak bedziesz miec czas i ochote to zapraszmy w niedzile w odwiedziny jest nas zawsze sporo wolontariuszy wtedy i chetnie pomiziamy Kacperka
Beata

Bardzo chętnie :))))