Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Frotka']Zostały mu dwie doby:

RATUJMY SIWEGO

W schronisku jest 3 miesieczna, prawdziwa pekinka z niedowładem tylnych łap po wypadku, szczeniak amstaffa i szczeniak rasy mieszanej również po wypadkach. Pilnie poszukiwane domy tymczasowe.

Frotka napisz cos wiecej o szczeniaku po wypadku!!
i o pekince

Posted

Ja dodam że nie ma w sobie agresji , poprosu boi się dotyku , ale nie reaguje na niego agresywnie ,trudno mi powiedzieć bo miał kołnierz i trudno go było głaskać , bo poprostu nie było gdzie , na całym Ciele ma rany ,Pani Beata była z nim wcześniej jeszcze jak nie miał kołnierza wiec pewnie też się wypowie :p

Posted

miniulka91 napisał(a):
Ja dodam że nie ma w sobie agresji , poprosu boi się dotyku , ale nie reaguje na niego agresywnie ,trudno mi powiedzieć bo miał kołnierz i trudno go było głaskać , bo poprostu nie było gdzie , na całym Ciele ma rany ,Pani Beata była z nim wcześniej jeszcze jak nie miał kołnierza wiec pewnie też się wypowie :p

Fokus nie jest agresywny ani bojacy sie ludzi ,jak go wzielam to bardzo sie ucieszyl,ze moze sobie pospacerowac, biegal szalał.:lol: agresywny stal sie dopiero u weta ,nie chcial tam wogole wejsc ,a potem jak poprosilam o ten kolnierz bo sobnie rany lizal to oczywiscie nie dal sobie zalozyc ,dopiero podstepem na polu z agamika mu zalozylismy.;)

Posted

[quote name='Frotka']Zostały mu dwie doby:

RATUJMY SIWEGO

W schronisku jest 3 miesieczna, prawdziwa pekinka z niedowładem tylnych łap po wypadku, szczeniak amstaffa i szczeniak rasy mieszanej również po wypadkach. Pilnie poszukiwane domy tymczasowe.

szczeniak amstafa juz chodzi i za dwa tygodnei ma przyjechc po niego pani z Kopenhagi(miejmy nadzieje,ze przyjedzie)
mam dom tymczasoey dla pekinki ale tylko do 12 pazdziernika i jezeli nie znajdzie sie nikt na 3 tygodnie do konca pazdziernika do powrotu dt to niestety nie mozemy jej wziasc .I jeszcze jedna kwestia pekinka musi jezdzic na rechabilitacje czy toz pokryje koszty ? to tez musimy wiedzic znaim podejmiemy jakas decyzje.:shake:

Posted

Fikus maltanczyk pijechal dzisjaj do domku,nawet fajnie trafil bo do schroniska przyszly dwie panie po jakiego pieska ,okazalo sie ze jedna z nich jest znajoma Ulki i wlasnie jej maltanczyk podbil serce. mam zdjecia ,wysle do kasi , a jeszcze jego zdjecia maja dzis byc na naszej klasie ,pani obiecala wstawic.:loveu:

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Fikus maltanczyk pijechal dzisjaj do domku,nawet fajnie trafil bo do schroniska przyszly dwie panie po jakiego pieska ,okazalo sie ze jedna z nich jest znajoma Ulki i wlasnie jej maltanczyk podbil serce. mam zdjecia ,wysle do kasi , a jeszcze jego zdjecia maja dzis byc na naszej klasie ,pani obiecala wstawic.:loveu:

Posted

szczeniak amstafa juz chodzi i za dwa tygodnei ma przyjechc po niego pani z Kopenhagi(miejmy nadzieje,ze przyjedzie)
mam dom tymczasoey dla pekinki ale tylko do 12 pazdziernika i jezeli nie znajdzie sie nikt na 3 tygodnie do konca pazdziernika do powrotu dt to niestety nie mozemy jej wziasc .I jeszcze jedna kwestia pekinka musi jezdzic na rechabilitacje czy toz pokryje koszty ? to tez musimy wiedzic znaim podejmiemy jakas decyzje.:shake:

to chyba ta malutka?

Posted

Frotka napisał(a):
Czy to jest ten dom, załatwiany przez Osę?

Nie osa jeszcze nie podjela decyzji o zabraniu malej ,a jezeli podejmie na tak to penie tak jak w przypadku fiodorka i nusi beda z wlasnych uzbieranych srodkow sponsorowac leczenie tylko czy one podolaja jak wszyscy im beda podzucac pekinczyki ,ktorych jak widac jest sporo. jedzie do nich teraz pekinka od alkoholikow ze skawiny z wyranymi zmianami na oczku.
Domek o ktorym mowa jest w gaju ale pani wiesia wyjezdza na 3 tygodnie 12 paxdziernika i na ten czas potrzebny by byl dom w zastepstwie.

Posted

No właśnie odnośnie tej suni pekińczyka ze sparaliżowanym tyłem..
Jeśliby miała pozostać w schronie to oczywiście ją weżmiemy bo przecież jej nie zostawimy na pastwę losu...
Jednak mamy z Kasią obawy, że nie damy rady tak się nią zająć jakby to było dla niej najlepiej-najkorzystniej.
Owszem możemy jej zapewnić wizyty u weta i opiekę i masaże ale boimy się że przy ilość zwierząt jaką posiadamy być może te masaże nie będą tak intensywne czy może nie tak długie jakie byłyby przy opiece indywidualnej...
Oczywiście damy z siebie wszystko ale będzie ciężko -nawet nie chodzi o finanse bo dałybyśmy radę ale o regularność czyli o taką intensywną opiekę jakiej sunia potrzebuje..
Jeśli macie dla niej jakiś DT w którym mogłaby być rechablilitowana to raczej niech tam idzie.
Jak mówię - w ostateczności weżmiemy ją - ale wolałybyśmy i dla jej dobra i dla naszego spokojnego sumienia żeby raczej poszła do kogoś kto mógłby jej poświęcić więcej czasu niż my.
To nie jest tak, że u nas psy siedzą same ale wiadomo pójdą na spacerek, dostana michę, mizianko i na dwie - trzy godziny mają "wolny czas" że tak powiem. Żaden maluch nie siedzi sam więc mają towarzystwo a z nią dobrze byłoby być cały czas..
Są u nas dwa koty które trzeba wyciskać i mamy też sunię z niedowładem ale one wymagają normalnej opieki - nie tak intensywnej jak ta malutka...

Posted

Osa napisał(a):
No właśnie odnośnie tej suni pekińczyka ze sparaliżowanym tyłem..
Jeśliby miała pozostać w schronie to oczywiście ją weżmiemy bo przecież jej nie zostawimy na pastwę losu...
Jednak mamy z Kasią obawy, że nie damy rady tak się nią zająć jakby to było dla niej najlepiej-najkorzystniej.
Owszem możemy jej zapewnić wizyty u weta i opiekę i masaże ale boimy się że przy ilość zwierząt jaką posiadamy być może te masaże nie będą tak intensywne czy może nie tak długie jakie byłyby przy opiece indywidualnej...
Oczywiście damy z siebie wszystko ale będzie ciężko -nawet nie chodzi o finanse bo dałybyśmy radę ale o regularność czyli o taką intensywną opiekę jakiej sunia potrzebuje..
Jeśli macie dla niej jakiś DT w którym mogłaby być rehablilitowana to raczej niech tam idzie.
Jak mówię - w ostateczności weżmiemy ją - ale wolałybyśmy i dla jej dobra i dla naszego spokojnego sumienia żeby raczej poszła do kogoś kto mógłby jej poświęcić więcej czasu niż my.
To nie jest tak, że u nas psy siedzą same ale wiadomo pójdą na spacerek, dostana michę, mizianko i na dwie - trzy godziny mają "wolny czas" że tak powiem. Żaden maluch nie siedzi sam więc mają towarzystwo a z nią dobrze byłoby być cały czas..
Są u nas dwa koty które trzeba wyciskać i mamy też sunię z niedowładem ale one wymagają normalnej opieki - nie tak intensywnej jak ta malutka...

Gosiu pojechal dzisiaj ten przerazony pekinczyk ze schroniska ,zostala wiec pekinka- z ktora nie wiem co bedzie bo niestety nie ma odpowiedzi co do kosztow jej rechabilitacji ,a wiadomo ze dt i tak bedzie ponosil koszty paliwa i utrzymania i nie stac go na koszty leczenia wiec sie nie zdecydowal jej zabrac.i biszkoptowy pekin ,ktorego moze tez uda mi sie wydac z tego krakowskiego ogloszenia.

Posted

Beatko no sama nie wiem...
Żeby nie było potem do nas pretensji, że można było więcej czy lepiej...
Z resztą same mamy tego świadomość, że na pewno można przy idywidualnej opiece...
Dla nas zabranie jej to ostateczniość jak pisałam...
Wstrzymajmy się tydzień- dwa, może znajdzie się dla niej coś lepszego ..

Gosiu pojechal dzisiaj ten przerazony pekinczyk ze schroniska .... został biszkoptowy pekin ,ktorego moze tez uda mi sie wydac z tego krakowskiego ogloszenia.

Super że Ci się udało znależć dom temu przestraszonemu- może i ten drugi się załapie...
A my czekamy na tę małą z meliny...

Posted

Frotka napisał(a):
Z tego wiem pekinka została (lub zostanie zabrana) przez jedną z osób z zarządu KTOZ, na przechowanie, do domu.

ooo to ja pewnie wiem przez kogo :) :multi: