Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczki czy przypdakiem w krk schronisku nie widziałyście takich psów? Zaginęły gdzieś w okolicy przejścia granicznego na Słowacji więc mogą być praktycznie wszędzie...

poniżej podaje opis psów i zdjęcie dwojki zaginionych:

CHARLY, to ten mniejszy czarno-biały mieszaniec, ok 16 kg, 4 letni piesek-samiec kastrowany , za lewym uchem tatoo”CHIP”
,Chip-Nr.: 968000001688447.

znak rozpoznawczy: prawa tylna lapka jest zesztywniała od jakichs urazów z przeszłosci....pewno na nia kuleje..

SHADOW- wiekszy szaro-brazowy mieszaniec, 3 letni samczyk, 32 kg..bardzo posłuszny pies, zna komendy „manualne’ .. nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale to taki psi „jezyk migowy”,komendy pokazywane rekoma .równiez jest ochipowany : Chip-Nr. 968000003011034

Posted

Czy ktoś dałby radę zrobić wizytę przedadopcyjną w Starym Bieżanowie???
Chodzi o psa z Katowic - nie znam szczegółów na razie, w adopcji pośredniczę, że tam powiem tylko grzecznościowo.

Posted

[quote name='weszka']Czy ktoś dałby radę zrobić wizytę przedadopcyjną w Starym Bieżanowie???
Chodzi o psa z Katowic - nie znam szczegółów na razie, w adopcji pośredniczę, że tam powiem tylko grzecznościowo.
Rozmawiałm już z tamb w tej sprawie, dostałam nr do tego pana jutro rano do niego zadzwonie i się z nim umówie. Pojedziemy z karusiap. Tylko kto jest "głównym dowodzącym", komu opinie przesłac??

Posted

weszka napisał(a):
Jagienko niestety nie wiem. Pytanie do Amigi (która wyjeżdża i nie da rady pomóc) przesłała Dziunia40 więc może to ona dowodzi akcją?

Do mnie Dziunia napisała w imieniu tamb... no nic jakoś do tego dojdziemy.

Posted

Dzisiaj do hotelu dla psow w Krakowie przyjechały 3 mixy chartow zabrane od klusownikow, w kolejce czeka jeszcze 18 chartow i mixow, potrzebne domy stale i tymczasowe. W tej chwili w hotelu sa 2 psy i suczka,wiecej informacji ma frotka i na Forum Chartow, psy zostaly zabrane z ok Miechowa.

Posted

Dzisiaj przekazałam uzbieraną karme bratu missieek - dla jej tymczasowiczów..

Otrzymałam nastepujace rzeczy:
- weszka :loveu: - paczka dla szczeniaczka pedigree
- agamika :loveu: - paczka dla szczeniaczka pedigree+ jedzenie dla kotów whiskas
- Brucio :loveu: - 3 kg friskies junior + 3 kg karmy dla szczeniaków

+ moja paczka dla szczeniaczka..

Pewnie jedzonko szybko zniknie, wiec prosimy o dalsze wsparcie dla głodomorów missieek..

(Jagienka - nie bij..;) :evil_lol: )

Posted

A ja mam pytanie z innej beczki. Czy wiecie gdzie można kupić Baypamun (potrzebujemy dla Bimusia). Jeszcze nie szukałam (mam L4 i jestem uziemiona) ale wetka Bima (z Lublina) sugerowała że mogą być trudności...

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):
A ja mam pytanie z innej beczki. Czy wiecie gdzie można kupić Baypamun (potrzebujemy dla Bimusia). Jeszcze nie szukałam (mam L4 i jestem uziemiona) ale wetka Bima (z Lublina) sugerowała że mogą być trudności...

Baypamun już nie produkują. Prepatarem identycznym, innego producenta, dostępnym w lecznicach jest Zylexis. Tak samo skuteczny. Zalecana minimu 3 dawki. Jedna średno od 40-60 zł, w zalezności od lecznicy.

Posted

AgaG napisał(a):
Jagienko może jednak hotel... będziemy szukać kasy... ja się postaram pomóc...

karusiap ma tam dzisiaj jechac i porozmawiać z tymi ludźmi... ale jeżeli nie będzie wyjścia i trafia do hotelu to naprawde będziemy potrzebowały pomocy...

Posted

:multi: Z kontaktów z dziennikowych mam trzy osoby chętne na psy, z którymi umówiłam się w schronisku. Jedna pani chce biedaka psa małego... małżeństwo też biedaka i jedna pani wykatrowanego kudłacza. Potrzebuję pomocy w pokazywaniu i dopilnowaniu by adopcje doszły do skutku Jagienko czy Ty np. dasz radę? ja jestem umówiona o 10. 30 z dwoma osobami o o 11 z nastepną.