Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AgaG']Podaję stan kasy u mnie (nie sprawdzałam na razie AEN) i póki co nic stamtąd nie bierzemy na psy krakowskie, az się wyjasni co i jak z psami.

Było 145 u mnie ostatnio, oprócz tego 100 mam jako zwrot dla Asi a drugie 100 ma dla niej Kiwi za operację Nory (damy to Asi w piatek)

Jeszcze mam z tego do oddania 2x po 30 Asi za leki Nory i zabiegi czyli 60 (sa na to faktury z kliniki przy Piłsudskiego wystawione na AFN)
Tak więc 145 - 60 = 85

85 plus do tego w sumie 38 z aukcji zeusa28 czyli 123.

dziś dostałam tez do rąk dwie wpłaty: 500 i 100 od :loveu: :loveu: "anonimowych miłośniczek psów". Razem jest U MNIE 723 zŁOTE :loveu: :loveu: :loveu: BARDZO DZIEKUJEMY DARCZYŃCOM !!!!! POMOŻEMY Z TEGO WIELU PSOM!!! HURRA!!!!

+ z bazarku od Gabryjelli 20zł u mnie, dam w pt Asieq w kundlu.

Posted

Jagienka napisał(a):
Mój TZ najprawdopodobniej przyjeżdża w ten weekend z Niemiec to może się zaangażuje :evil_lol: Zapytam i wieczorem dam odpowiedź... Przy okazji jeszcze kołdry i koce podrzucimy jeżeli Amicusy jeszcze potrzebują (Nasze i od elik).

owe:
Jagienko, prosiłam Cię o kontakt w tej sprawie na PW.
Mam nowe: 2 karimaty, 2 małe poduszeczki i kołdrę.
Może mogłabyś spotkać się ze mną jutro pomiędzy godz. 16 - 18 koło Elei. Wyjeżdżam w piątek rano i wracam dopiero w niedzielę wieczorem.

Posted

na razie tylko tyle, piesek jest wilczkowaty i strasznie grzeczny, przerazliwie wychudzony, ma okropna siersc, cos z brzuszkiem i jeszcze z okiem nie tak - pewnie jak kiwi wroci to sama opowie

biedna kiwi miala sie wyspac a tu znow psiaka ratuje

Posted

poszla z nim do weta no a potem chyba bedzie chciala go zawiezc do hotelu? nie znam szczegolow? moze ktos moze jej pomoc? ja wrocilam przed chwila spod wroclawia, wyjechalam tam o 6:00 rano, mam za soba prawie 6ookm i 8h spotkanie - nie jestem w stanie juz siasc za kierownice :(

Posted

jeden koszmar goni drugi :placz: :placz: :placz:

Pies kiwi... :shake:

znowu Podhale -

Ledwie udało mi się znaleźć dom tymczasowy dla młodej podhalanki (jednej z dwóch w tragiczej sytuacji) z interwencji i radość mnie aż roznosiła...
a tu:
Frotka bardzo prosi o pomoc w znalezieniu bezpiecznego miejsca dla wylęknionej jamniczki z 5 tygodniowymi szczeniakami.
Jamniczka oszczeniła się pod kontenerem na śmieci. Miała 6 szczeniąt (nie podobnych do mamy) Wczoraj dwoje ze szczeniąt zginęło tragicznie. Zostało spalone żywcem przez zwyrodnialców.
To samo czeka pozostałe...

Posted

SPALONE??!! :placz: :placz: :placz:
co trzeba miec z glowa zeby w ogole wpasc na taki pomysl... :shake:
ja calej rodzinki niestety nie mam szans do siebie wziac, moglabym jednego na dt zabrac jak juz bedzie mozna je od matki oddzielic

Posted

hmm no ja od niedzieli bym miala miejsce ale 2 dni w tygodniu mnie cale dnie nie ma i na weekendy wyjezdzam czesto, co wtedy z nimi? :( pozatym nie bylby to dlugi tymczas. mialam dobusia wziasc...

Posted

jak nie znajdzie się innego rozwiązania to Frotka przywiezie rodzinkę dziś do hotelu... problem oczywiście w opłatach :cool1:

no i jeżeli uda się złapać jamnisię, bo po nocnych wydarzeniach jest przerażona i nie daje podejść do siebie :-(

Posted

Perfi - no właśnie Dobuś... jego chyba w ciągu tych 2 tygodni uda się wydać. A te zakopiańskie bąble mają dopiero po 5 tygodni... i jest ich 4 + mama. 2 tyg. to mało na znalezienie domów dla takiej gromady :cool1:

Posted

Camara napisał(a):
Perfi - no właśnie Dobuś... jego chyba w ciągu tych 2 tygodni uda się wydać. A te zakopiańskie bąble mają dopiero po 5 tygodni... i jest ich 4 + mama. 2 tyg. to mało na znalezienie domów dla takiej gromady :cool1:

prawdopodobnie bedzie to miesiac, ale wiedziec bede w sobote

Posted

Kierując sie "lokalnym patriotyzmem" podaję "oficjalnie" najpierw na krakowskim wątku informacje : udało sie zrealizować to o czym niektórzy wiedzieli , ale dzielnie trzymali w tajemnicy : wczoraj zamknęliśmy "nasz" kalendarz "metamorfozy serc 2007" - zainteresowanych zapraszam tu :
http://forum.boksery.pl/tematy13/kalendarz-quotmetamorfozy-serc-2007-quot-vt3706.htm#67105

Dodam tylko , ze pomysł zrodził sie pod wpływem założonej na dogomanii przez Patię galerii "METAMORFOZY"
- dlaczego serc ? chciałam pokazać jak mądrą miłością i sercem mozna zmienić los psiaka . NAWET JEŚLI WYDAJE SIĘ, ZE SYTUACJA JEST BEZNADZIEJNA . Jeśli pod wpływem tego kalendarza przez mądrą adopcję uda sie uratować choć o jedno psie istnienie więcej to będzie super (choć mam nadzieję, ze dzięki pozyskanym z jego sprzedaży środkom uratujemy więcej psiaków)
Psiaki z kalendarza to "bohaterowie" dogomanickich lub z "forum-boksery" wątków . Z przyczyn technicznych (jakość zdjęcia ze schroniska) nie udało sie umieścic historii największej chyba metamorfozy - Serwa , ale bardzo dziękuje Irmie za odpowiedź na ma prośbę i gotowośc pomocy .