karusiap Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 moze krakow ma pomysl jak pomoc wlbrzychowi a raczej nie ludzko traktowanym psinom w tamtejszym schronie:( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2392620#post2392620 Quote
elik Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 AgaG napisał(a):Elik napisz pw do mar. gajko albo zadzwoń do niej. Dziewczyny jeżdza do hotelu spod Ikei około 17-18. Chętnie, problem tylko w tym, że nie widzę postów mar. gajko więc nie mogę skorzystać z PW :roll: a nr-u telefonu nie znam :cool1: Może podrzuć mi na PW lub zapdaj na skype`a Quote
karusiap Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 elik sprobuj poszukac mar. gajko w wyszukiwarce listy uzytkownikow na gorze na niebieskim pasku albo wpisz w "szukaj" i pokaza sie posty...chyba bo ja to anty techniczna jestem:) Quote
AgaG Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 Bardzo potrzebny jest transport Nory na operację. Ja będe u mojej mamy o 8 (Miechowity okolice Almy) są duże korki, wiec o 8, 15 trzeba wyjechac. Autobusem nie ma szans w tych godzinach. jak wiozłam Mikrusię pre tygodni temu to byly takie tłoki, że az strach. trzymałam Mikrunięna ramieniu i myslałam, ze nie dojaadę..To jest trasa przez aleje w godzinach szczytu... Quote
kiwi Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 wlasnie dostalam maila z zapytaniem czy wysle szczeniaka kurierem i rzecz jasna ze pani pokryje koszty transportu :mdleje: Quote
Perfi Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 niech pani sama kurierem po szczeniaka przyjedzie :diabloti: Quote
AgaG Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 :angryy: :angryy: :angryy: takiej babie to bym pchły nie dała pod opiekę Quote
karusiap Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 kurierem??slyszalam juz nawet o przypadku wyslania psa paczka..oczywiscie mial w srodku miske z woda-troskliwi...czasem nie wiem o czym ci ludzie mysla Quote
Ela_and_Krzys Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 niestety ten wysłany pocztą piesek nie przeżył podróży, a jakieś dwa miesiące temu sąd apelacyjny uniewinnił wysyłających psa, małżeństwo, co gorsza lekarze odesłali szczeniaka - labka czy goldena do hodowli bo ... miał nieprawidłowy ogonek... pozostawiam to bez komentarza Quote
Camara Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 w dzisiejszej GW jest ogłoszenie o szczeniakach (to, które miało sie ukazać w ubiegły poniedziałek :roll: ) Namiary są na AgeG Jakby były jakieś telefony to proszę pamiętajcie o 4 szczeniakach, które Frotka ulokowała razem z sunią u kogoś na tymczasie. Szczeniaki są młodziutkie - ok. 4 tygodniowe i dość dziwne :cool1: 2 są malutkie, podobne do mamy takiej średno-małej rudej suczki a 2 wielkie puchate... :-o zupełnie nie pasujące do mamy. Quote
paulus Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 AgaG napisał(a):Bardzo potrzebny jest transport Nory na operację. Ja będe u mojej mamy o 8 (Miechowity okolice Almy) są duże korki, wiec o 8, 15 trzeba wyjechac. Autobusem nie ma szans w tych godzinach. jak wiozłam Mikrusię pre tygodni temu to byly takie tłoki, że az strach. trzymałam Mikrunięna ramieniu i myslałam, ze nie dojaadę..To jest trasa przez aleje w godzinach szczytu... Aga ja mam nocki, mogę przyjechać po ciebie koło 7:30, zgarniemy sunię po drodze. Pasuje Ci? Quote
Patia Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 I jeszcze Luiza dzwoniła do mnie wczoraj , że mają nowego pieska w hotelu , malutkiego ale nie wiem czy to szczeniaczek , czy niewielki , dorosły piesek Quote
paulus Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Camara napisał(a):2 wielkie puchate... :-o zupełnie nie pasujące do mamy. Może pasują do taty? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Faro Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Ten "Luizy" w hotelu to szczeniaczek - bedzie małym pieskiem (dziewczynka) Quote
Perfi Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 mozna probowac jak szczeniakow nie starczy jakies mlode pieski udomowic :roll: Quote
AgaG Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Stan kasy: - Dzis przyszły pieniądze z AFN (ze zbiórki na jasyra i Norę ) razem 145. - 50 złotych od Izy g ( z licytacji soli, tylko Kiwi będzie musiała odliczyć koszty wysyłki) - 20 zł. z reszty piniędzy od patii - 80 zł. jest u Kiwi od pati na cele psie - 50 na Norcię od jagienki - 20 od Toski + 30 W DRODZE :lol: CZYLI 50 Razem na wszystko mamy: 395 przy czym 210 musze zaplacić za hotel szczeniaków. Musimy jeszcze dozbierać to pewne. Tym bardziej, że po operacji dochodzi leczenie, leki.. a potem sterylka, Norę zawiozę ja na 9. (jak się nikt nie zgłosi do pomocy to trudno wezmę taxi) i zapłacę doktorowi od razu rano. Jak ją obejrzy to na pewno mi powie, co i jak. Pewno zabraknie na szczeniaki Quote
AgaG Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 paulus napisał(a):Aga ja mam nocki, mogę przyjechać po ciebie koło 7:30, zgarniemy sunię po drodze. Pasuje Ci? Paulus wielkie dzięki:loveu::loveu::loveu::loveu: czekam jutro Quote
AgaG Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Patia napisał(a):I jeszcze Luiza dzwoniła do mnie wczoraj , że mają nowego pieska w hotelu , malutkiego ale nie wiem czy to szczeniaczek , czy niewielki , dorosły piesek To sunia 10 tygodniowa odebrana przez mar. gajko i Luzię (wyła od kilku dni sama w miezkaniu) jest czarna, podpalana, szorskowłosa. Quote
sugarr Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Tak apropo hotelu to jakby ktoras z was jechala i potrzebowala pomocy to dajcie znac bo ja chetnie pomoge tylko nie mam transportu :( A na Norcie od siebie dorzuce chyba dopiero po operacji, na jakies leki, niestety dzisiaj wynikl pewien problem i poki co nie dam rady.. Quote
Perfi Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 czy ktos dzis lub jutro wybiera sie do schronu? pewna nowa forumowiczka chce adoptowac Łeliego i prosila zeby ktos z nia poszedl, ja moge dopiero w srode, a ten pies cierpi :-( Quote
Jagienka Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 [LEFT]Perfi jedzie do Łeliego... a panikę już zaczęła siac... ;)[/LEFT] Quote
kiwi Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 sluchajcie jest prosba o pomoc, potrzeba osoby, która pojedzie pociagiem po mix dalmatynczyka z koszalina do wawy w piatek lub czwartek najlpieej gdyby byla to osoba ze znizka studencka albo inna, bo bilet znacznie tanszy sunia ma zaklepany dom, potrzeba ja tylko dotransportowac do krakowa, zrobic sterylke (prawdopodobnie jest w ciazy) i moze ejchac do domu, kto pomoze? jej watek http://www.dogomania.pl/forum/showth...=32025&page=10 Quote
kasia_777 Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Pamiętajcie o mnie jeśli chodzi o transport, mamy spory samochód berlingo z kratą więc jeśli tylko będziemy mogli to pomożemy. I jeszcze mam do oddania spanie dla psa które sama wykonałam tylko nie wiem czy się nadaje do schroniska, gdzieś czytałam że raczej reczniki i szmaty bo psy rozszarpią i sie zapycha odpływ wody podczas sprzątania. Spanko jest pluszowe ale nie za grube wiec musiałoby leżeć na izolacji. Tak pomyślałam że dla szczeniaków może się przyda bo tam mają tak szaro i smutno i zimno. Jeśli coś wymyślicie to napiszcie i się umowimy. Oto ono: Quote
Ela_and_Krzys Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 kasia_777 napisał(a):Pamiętajcie o mnie jeśli chodzi o transport, mamy spory samochód berlingo z kratą więc jeśli tylko będziemy mogli to pomożemy. Kasia, a byłaby szansa wyjechania po sunię do warszawy w czwartek / piątek, pewnie po południu? To brzmi lepiej niż karkołomna jazda peugeotem 206cc (kto nim jechał wie ile tam jest miejsca z tyłu... ). Rozumiem, że musielibyście dostać jakiś zwrot kosztów paliwa? Ja biorę Gafę do siebie na tymczas na czas sterylki i parę dni potem. Dopiero później sunia pojedzie do domu - jak będziemy mieć gwarancję, że nie jest w ciąży. Ale im szybciej ta sterylka tym lepiej - dla jej dobra. Quote
miniulka91 Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 ej słuchajcie dzisiaj jak byłam z fretka u weta , jak płaciłam za zastrzyk ,wetka mowił takiej babie(moze to być ktoś z dogomani) ,że taka baba przyniosła do nich skatowanego psa ma połamaną czaszke czy jakos tak niewiec mo mowiła jeszcze bo poszłam , i szukają dla niego chyba domu niewiem czy dobrze usłyszałam ale chyba szukają bo mowiła ze mają już jednego piska Quote
Recommended Posts