Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

karusiap napisał(a):
(......) Schronisko powiadomione,ale oczywiscie przyjada jak pies bedzie zlapany i czekal bedzie.....Jakby dal sie zlapac to by ludzie pomocy nie potrzebowali, pies namierzony, ranny...i jeszcze ma z kokardka czekac...skandal,ale standard. ja rozumiem,ze jak ktos przejezdza i widzi psa to kierowca nie ma czasu leciec do kazdego takiego zdarzenia, bo pies moze sie przemiescic,ale w takiej sytuacji to paranoja.
Mam nadzieje,ze jutro kierownik zostanie powiadomiony, a osoba ktora tak zareagowala na zgloszenie odpowiednio potraktowana.
(......)
nie mogę zrozumieć twojego sarkazmu karusiap, osoba zgłaszająca podobne zdażenia zawsze zostaje poproszona o pomoc, o ewentualne zabezpieczenie psa/kota, przed jego ewentualnym przemieszczeniem się (o ile osoba zgłaszająca nie ma innej możliwości monitorowania zwierzęcia poprzez pilnowanie czy pozostaje w danym miejscu) i nie jest to "pójście na łatwiznę" ze strony schroniska tylko prośba o pomoc bo wiele razy tak było że na podobne zgłoszenie kierowca pojechał i okazywało się że mimo iż pies/kot miał jakąś kontuzję to go w danym/zgłaszanym miejscu nie było. A kierowca tracił czas na poszukiwanie psa/kota podczas gdy inne zgłoszenia również pilne czekały.

Posted

[quote name='karusiap']Dostalam wiadomosc, ze gdzies na Stradomiu chyba ok ul.Agnieszki od wczoraj chodzi psiak z przetraconymi lapami. Dzis kuleje na jedna. Ciezko go zlapac, ta Pani probuje.Pies sypia na mokrych lischach. Schronisko powiadomione,ale oczywiscie przyjada jak pies bedzie zlapany i czekal bedzie.....Jakby dal sie zlapac to by ludzie pomocy nie potrzebowali, pies namierzony, ranny...i jeszcze ma z kokardka czekac...skandal,ale standard. ja rozumiem,ze jak ktos przejezdza i widzi psa to kierowca nie ma czasu leciec do kazdego takiego zdarzenia, bo pies moze sie przemiescic,ale w takiej sytuacji to paranoja.
Mam nadzieje,ze jutro kierownik zostanie powiadomiony, a osoba ktora tak zareagowala na zgloszenie odpowiednio potraktowana.
Ale chodzi mi o to,ze ja jestem do 20 w pracy i jakby ktos byl tam w okolicy prosze rozejrzyjcie sie....

MAJA W SCHRONISKU WIĘKSZE DOŚWIADCZENIE W ŁAPANIU PSA,karusiap ma racje.

Posted

Czy mógłby ktoś pomóc w sprawdzeniu domu dla psa, w miejscowości Klucze, okolice Olkusza? Bardzo proszę, namiary na potencjalny domek, podam na pw.

Posted

Dzwoniła właśnie do mnie znajoma, że w okolicach Plazy w kierunku Dąbia biegał sam po ulicy mały biały kundelek w brązowej obroży. Szuka go, wołała, ale uciekał. Może wiecie coś o takiej zgubie?

Edit:
Piesek jednak nie jest bialy na gumtree jest ogloszenie ze blaka sie w okolicach al.pokoju 28 od 10.12:
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Znaleziono-psa-na-Dabiu-W0QQAdIdZ337537121
Kolezanka zaoferowala mu awaryjny DT ale bedzie potrzebna pomoc w lapaniu. Bardzo prosze osoby z okolicy o pomoc bo noce juz zimne...

Posted

sugarr napisał(a):
Dzwoniła właśnie do mnie znajoma, że w okolicach Plazy w kierunku Dąbia biegał sam po ulicy mały biały kundelek w brązowej obroży. Szuka go, wołała, ale uciekał. Może wiecie coś o takiej zgubie?

że biegał sobie sam,to nie koniecznie musi byc zguba!,ludzie tak psy samemu wypuszczają bo im sie nie chce isc na spacer

Posted

Avaloth napisał(a):
A o których wiecie? Są 3 boksery, jeden mix, i może jeszcze jakiś mix by się znalazł.

Mamy na stronie Maxa, Dago i mixia Borgo

Posted

olly napisał(a):
Mamy na stronie Maxa, Dago i mixia Borgo

Jest jeszcze 6cio letni Marlon, ale odkąd skończył kwarantannę siedzi na izolatkach, jest chory najprawdopodobniej. Jeśli będzie taka możliwość jutro wezmę go na spacer i zrobię zdjęcia, ale nie wiem czy pozwolą mi go z izolatek wyprowadzić.

Posted

Avaloth napisał(a):
Jest jeszcze 6cio letni Marlon, ale odkąd skończył kwarantannę siedzi na izolatkach, jest chory najprawdopodobniej. Jeśli będzie taka możliwość jutro wezmę go na spacer i zrobię zdjęcia, ale nie wiem czy pozwolą mi go z izolatek wyprowadzić.

dzięki :) w takim razie czekamy :)

Posted

eliza_sk napisał(a):
Macie jakieś bernardyny ?

na chwilę obecną nie.

a co do bokserów, mixem (dość mocnym co prawda) jest też Zomo z G5, przeeeekochany chłopak (tylko do psów różnie to bywa, ma chyba kilka pogryzień na koncie) a siedzi już sporo... :(

Posted

olly napisał(a):
dzięki :) w takim razie czekamy :)

Byłyśmy dziś z Avaloth z Malronem na spacerze, chwile na wybiegu.
Chłopak jest przecudowny! Taki miziasty, ale niestety chory i czeka go operacja. Z tego co pamietam (Avaloth napisze konkretniej bo ja nie chce przekrecic) ma jakies problemy z wypróżnianiem się... :(

Zdjęcia porobione więc Avaloth pewnie później wrzuci :)

Posted

eliza_sk napisał(a):
Macie jakieś bernardyny ?

W schronisku nie, ale na DT u Nanhoo jest chudziutka suczka w typie, wyciągnięta z Nowego Tarhu przez Aga-ta. Wiesz o niej?

Potwierdzam, Marlon cudowny :loveu: Taki miziasty, wskakuje na człowieka przednimi łapami i się wtula:loveu:
Ma przepuklinę krokową, problemy z wypróżnianiem, dlatego jest na izolatkach, żeby psy nic mu tam nie zrobiły, tak jak pisze Paoii- ma mieć w najbliższym czasie operację na to.
Zdjęcia podeślę jeszcze dzisiaj.

Posted

Avaloth napisał(a):
W schronisku nie, ale na DT u Nanhoo jest chudziutka suczka w typie, wyciągnięta z Nowego Tarhu przez Aga-ta. Wiesz o niej?

Potwierdzam, Marlon cudowny :loveu: Taki miziasty, wskakuje na człowieka przednimi łapami i się wtula:loveu:
Ma przepuklinę krokową, problemy z wypróżnianiem, dlatego jest na izolatkach, żeby psy nic mu tam nie zrobiły, tak jak pisze Paoii- ma mieć w najbliższym czasie operację na to.
Zdjęcia podeślę jeszcze dzisiaj.

bidulek :( czekam na zdjęcia

Posted

[quote name='bejasty']uwaga kolejny zagininoy Berneńczyk.Może ktoś coś wie ? http://i42.tinypic.com/2d7sqjo.jpg

znajoma mi mówiła, że przed świętami widziała berneńczyka ale daleko od Krakowa - okolice miejscowości Koziegłowy pod Częstochową, ale pies nie dał się złapać i uciekł w pola i stracili go z oczu, nie wiadomo jakie płci był ten pies bo z daleka widzieli i uciekł

Posted

olly napisał(a):
Dzięki, Kochana :) Jeny, jak on patrzy :( jak prosi :( kiedy będzie gotowy do adopcji, wiesz może?? wstawiamy go na stronkę!

Niestety nie wiem, dopytam następnym razem kiedy ma być operacja i jak jest z jego adopcją.
Dziękuję :)

Posted

Avaloth napisał(a):
Niestety nie wiem, dopytam następnym razem kiedy ma być operacja i jak jest z jego adopcją.
Dziękuję :)

Tak cichaczem napiszę, że szykuje się dla niego DT i świetna opieka weterynaryjna. Czekam na szybkie wieści, dziękuję bardzo bardzo ślicznie :)