Noelle Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 karusiap napisał(a):Natalko, juz na szczescie bezpieczny:) no to suuuuuper!!! :multi: Quote
wilczyca Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 karusiap napisał(a):(......) Schronisko powiadomione,ale oczywiscie przyjada jak pies bedzie zlapany i czekal bedzie.....Jakby dal sie zlapac to by ludzie pomocy nie potrzebowali, pies namierzony, ranny...i jeszcze ma z kokardka czekac...skandal,ale standard. ja rozumiem,ze jak ktos przejezdza i widzi psa to kierowca nie ma czasu leciec do kazdego takiego zdarzenia, bo pies moze sie przemiescic,ale w takiej sytuacji to paranoja. Mam nadzieje,ze jutro kierownik zostanie powiadomiony, a osoba ktora tak zareagowala na zgloszenie odpowiednio potraktowana. (......)nie mogę zrozumieć twojego sarkazmu karusiap, osoba zgłaszająca podobne zdażenia zawsze zostaje poproszona o pomoc, o ewentualne zabezpieczenie psa/kota, przed jego ewentualnym przemieszczeniem się (o ile osoba zgłaszająca nie ma innej możliwości monitorowania zwierzęcia poprzez pilnowanie czy pozostaje w danym miejscu) i nie jest to "pójście na łatwiznę" ze strony schroniska tylko prośba o pomoc bo wiele razy tak było że na podobne zgłoszenie kierowca pojechał i okazywało się że mimo iż pies/kot miał jakąś kontuzję to go w danym/zgłaszanym miejscu nie było. A kierowca tracił czas na poszukiwanie psa/kota podczas gdy inne zgłoszenia również pilne czekały. Quote
majku33krakow Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 [quote name='karusiap']Dostalam wiadomosc, ze gdzies na Stradomiu chyba ok ul.Agnieszki od wczoraj chodzi psiak z przetraconymi lapami. Dzis kuleje na jedna. Ciezko go zlapac, ta Pani probuje.Pies sypia na mokrych lischach. Schronisko powiadomione,ale oczywiscie przyjada jak pies bedzie zlapany i czekal bedzie.....Jakby dal sie zlapac to by ludzie pomocy nie potrzebowali, pies namierzony, ranny...i jeszcze ma z kokardka czekac...skandal,ale standard. ja rozumiem,ze jak ktos przejezdza i widzi psa to kierowca nie ma czasu leciec do kazdego takiego zdarzenia, bo pies moze sie przemiescic,ale w takiej sytuacji to paranoja. Mam nadzieje,ze jutro kierownik zostanie powiadomiony, a osoba ktora tak zareagowala na zgloszenie odpowiednio potraktowana. Ale chodzi mi o to,ze ja jestem do 20 w pracy i jakby ktos byl tam w okolicy prosze rozejrzyjcie sie.... MAJA W SCHRONISKU WIĘKSZE DOŚWIADCZENIE W ŁAPANIU PSA,karusiap ma racje. Quote
tamb Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Czy mógłby ktoś pomóc w sprawdzeniu domu dla psa, w miejscowości Klucze, okolice Olkusza? Bardzo proszę, namiary na potencjalny domek, podam na pw. Quote
sugarr Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Dzwoniła właśnie do mnie znajoma, że w okolicach Plazy w kierunku Dąbia biegał sam po ulicy mały biały kundelek w brązowej obroży. Szuka go, wołała, ale uciekał. Może wiecie coś o takiej zgubie? Edit: Piesek jednak nie jest bialy na gumtree jest ogloszenie ze blaka sie w okolicach al.pokoju 28 od 10.12: http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Znaleziono-psa-na-Dabiu-W0QQAdIdZ337537121 Kolezanka zaoferowala mu awaryjny DT ale bedzie potrzebna pomoc w lapaniu. Bardzo prosze osoby z okolicy o pomoc bo noce juz zimne... Quote
majku33krakow Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 sugarr napisał(a):Dzwoniła właśnie do mnie znajoma, że w okolicach Plazy w kierunku Dąbia biegał sam po ulicy mały biały kundelek w brązowej obroży. Szuka go, wołała, ale uciekał. Może wiecie coś o takiej zgubie? że biegał sobie sam,to nie koniecznie musi byc zguba!,ludzie tak psy samemu wypuszczają bo im sie nie chce isc na spacer Quote
olly Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Cioteczki, podobno w Krakowie jest trzeci bokser??, podeślecie foty i opis psiaka?? wstawimy go na naszą stronkę, mój mail: ola.sosbokserom@gmail.com Z góry dzięki :) Quote
Avaloth Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='olly']Cioteczki, podobno w Krakowie jest trzeci bokser??, podeślecie foty i opis psiaka?? wstawimy go na naszą stronkę, mój mail: ola.sosbokserom@gmail.com Z góry dzięki :) A o których wiecie? Są 3 boksery, jeden mix, i może jeszcze jakiś mix by się znalazł. Quote
olly Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Avaloth napisał(a):A o których wiecie? Są 3 boksery, jeden mix, i może jeszcze jakiś mix by się znalazł. Mamy na stronie Maxa, Dago i mixia Borgo Quote
Avaloth Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 olly napisał(a):Mamy na stronie Maxa, Dago i mixia Borgo Jest jeszcze 6cio letni Marlon, ale odkąd skończył kwarantannę siedzi na izolatkach, jest chory najprawdopodobniej. Jeśli będzie taka możliwość jutro wezmę go na spacer i zrobię zdjęcia, ale nie wiem czy pozwolą mi go z izolatek wyprowadzić. Quote
olly Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Avaloth napisał(a):Jest jeszcze 6cio letni Marlon, ale odkąd skończył kwarantannę siedzi na izolatkach, jest chory najprawdopodobniej. Jeśli będzie taka możliwość jutro wezmę go na spacer i zrobię zdjęcia, ale nie wiem czy pozwolą mi go z izolatek wyprowadzić. dzięki :) w takim razie czekamy :) Quote
Noelle Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 eliza_sk napisał(a):Macie jakieś bernardyny ? na chwilę obecną nie. a co do bokserów, mixem (dość mocnym co prawda) jest też Zomo z G5, przeeeekochany chłopak (tylko do psów różnie to bywa, ma chyba kilka pogryzień na koncie) a siedzi już sporo... :( Quote
paoiii Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 olly napisał(a):dzięki :) w takim razie czekamy :) Byłyśmy dziś z Avaloth z Malronem na spacerze, chwile na wybiegu. Chłopak jest przecudowny! Taki miziasty, ale niestety chory i czeka go operacja. Z tego co pamietam (Avaloth napisze konkretniej bo ja nie chce przekrecic) ma jakies problemy z wypróżnianiem się... :( Zdjęcia porobione więc Avaloth pewnie później wrzuci :) Quote
Avaloth Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 eliza_sk napisał(a):Macie jakieś bernardyny ? W schronisku nie, ale na DT u Nanhoo jest chudziutka suczka w typie, wyciągnięta z Nowego Tarhu przez Aga-ta. Wiesz o niej? Potwierdzam, Marlon cudowny :loveu: Taki miziasty, wskakuje na człowieka przednimi łapami i się wtula:loveu: Ma przepuklinę krokową, problemy z wypróżnianiem, dlatego jest na izolatkach, żeby psy nic mu tam nie zrobiły, tak jak pisze Paoii- ma mieć w najbliższym czasie operację na to. Zdjęcia podeślę jeszcze dzisiaj. Quote
olly Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 eliza_sk napisał(a):Macie jakieś bernardyny ? W schronisku w Inowrocławiu jest benek, który potrzebuje pomocy Quote
olly Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Avaloth napisał(a):W schronisku nie, ale na DT u Nanhoo jest chudziutka suczka w typie, wyciągnięta z Nowego Tarhu przez Aga-ta. Wiesz o niej? Potwierdzam, Marlon cudowny :loveu: Taki miziasty, wskakuje na człowieka przednimi łapami i się wtula:loveu: Ma przepuklinę krokową, problemy z wypróżnianiem, dlatego jest na izolatkach, żeby psy nic mu tam nie zrobiły, tak jak pisze Paoii- ma mieć w najbliższym czasie operację na to. Zdjęcia podeślę jeszcze dzisiaj. bidulek :( czekam na zdjęcia Quote
Avaloth Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='olly']bidulek :( czekam na zdjęcia https://picasaweb.google.com/113605557126613410615/SchroniskowceCd2 Pierwsze trzy to zdjęcia Dago w boksie, kolejne to Marlonek ;) Quote
elaja Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Obie sunie znowu na cito szukają dt http://www.dogomania.pl/threads/218408-Trzebinia-opuszczon******-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w/page3 Quote
paoiii Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Zapraszam do naszej niewidomej staruszki przekochanej Doni !!! http://www.dogomania.pl/threads/220189-DONIA-widzi-sercem-i-szuka-domu!-Przemi%C5%82a-staruszka-DT-DS-poszukiwane! Quote
olly Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='Avaloth']https://picasaweb.google.com/113605557126613410615/SchroniskowceCd2 Pierwsze trzy to zdjęcia Dago w boksie, kolejne to Marlonek ;) Dzięki, Kochana :) Jeny, jak on patrzy :( jak prosi :( kiedy będzie gotowy do adopcji, wiesz może?? wstawiamy go na stronkę! Quote
bejasty Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 uwaga kolejny zagininoy Berneńczyk.Może ktoś coś wie ? http://i42.tinypic.com/2d7sqjo.jpg Quote
malawaszka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='bejasty']uwaga kolejny zagininoy Berneńczyk.Może ktoś coś wie ? http://i42.tinypic.com/2d7sqjo.jpg znajoma mi mówiła, że przed świętami widziała berneńczyka ale daleko od Krakowa - okolice miejscowości Koziegłowy pod Częstochową, ale pies nie dał się złapać i uciekł w pola i stracili go z oczu, nie wiadomo jakie płci był ten pies bo z daleka widzieli i uciekł Quote
Avaloth Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 olly napisał(a):Dzięki, Kochana :) Jeny, jak on patrzy :( jak prosi :( kiedy będzie gotowy do adopcji, wiesz może?? wstawiamy go na stronkę! Niestety nie wiem, dopytam następnym razem kiedy ma być operacja i jak jest z jego adopcją. Dziękuję :) Quote
olly Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Avaloth napisał(a):Niestety nie wiem, dopytam następnym razem kiedy ma być operacja i jak jest z jego adopcją. Dziękuję :) Tak cichaczem napiszę, że szykuje się dla niego DT i świetna opieka weterynaryjna. Czekam na szybkie wieści, dziękuję bardzo bardzo ślicznie :) Quote
Recommended Posts