Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziekuje Wam wszystkim za pomoc:loveu: sytuacja naprawde awaryjna..

dzis odbieram sunie od chwilowych włascicieli:) i mam nadzieje zawieźć ja do dt:)

założe jej dzis wątek wieczorem - i napisze co i jak:)

luthien, Asior, Aga-ta:loveu: - bardzo, bardzo dziekuje za odzew i pomoc!

Posted

[quote name='Patia']Porzucone szczeniaki , Kinya dzwoniła do komendy , czekają na transport do Olkusza :( Czy nie znajdzie się jakiś tymczas dla maluchów ? :9

http://www.gazetakrakowska.pl/stronaglowna/450864,trzebinia-kto-porzucil-szczeniaki,id,t.html

Niestety już zostały tam przewiezione. Wg aroganckiej pani urzędniczki z UM w Trzebini "są w dobrych rękach" :angryy: W poniedziałek mają jechać do schroniska w Raciborzu. Jak dożyją...

[quote name='missieek']olkusz = nosowka = wiecie co...

:shake:

Posted

[quote name='karusiap']Nasz 7 pies w hotelu:
http://www.dogomania.pl/threads/214699-Koczowa%C5%82a-pod-opuszczonym-domem-z-g%C5%82odu-jedz%C4%85c-ga%C5%82%C4%85zki.....?p=17641685#post17641685

Mam prosbe, czy ktos ma moze stare koce, swetry,wszelkie ocieplenia jakie moga sie przydac psom w hotelu.....

Karusiap, ja mam, moja mama zrobiła kiedyś zbiórkę wśród swoich znajonych i trochę tego u mnie leży. Nie za wiele, ale na pewno się przyda. Jak oczyszczę skrzynkę (na Dogo nie byłam z pół roku chyba) to wyślę Ci pw z namiarami i jakoś się umówimy.

Posted

Kinya napisał(a):
Niestety już zostały tam przewiezione. Wg aroganckiej pani urzędniczki z UM w Trzebini "są w dobrych rękach" :angryy: W poniedziałek mają jechać do schroniska w Raciborzu. Jak dożyją...

poniedzialku dozyja, Raciborza nie przezyja...

Posted

Kinya napisał(a):
Karusiap, ja mam, moja mama zrobiła kiedyś zbiórkę wśród swoich znajonych i trochę tego u mnie leży. Nie za wiele, ale na pewno się przyda. Jak oczyszczę skrzynkę (na Dogo nie byłam z pół roku chyba) to wyślę Ci pw z namiarami i jakoś się umówimy.

Dzziekuje!!czekam na pw

Posted

Kochane cioteczki Dogomaniaczki pomóżcie odszukac własciciela znalezionego dzisiaj sznaucerka pieprz-sól -znaleziony w Krakowie a teraz jest w schronie. Może ktoś z Was widział gdzies ogłoszenia o poszukiwanym takim psie !!!!!!!pomóżcie bo może ktoś płacze !!!

Posted

bejasty napisał(a):
Kochane cioteczki Dogomaniaczki pomóżcie odszukac własciciela znalezionego dzisiaj sznaucerka pieprz-sól -znaleziony w Krakowie a teraz jest w schronie. Może ktoś z Was widział gdzies ogłoszenia o poszukiwanym takim psie !!!!!!!pomóżcie bo może ktoś płacze !!!

Psiaka odebrał właściciel :)

Posted

UWAGA!!!
Dzisiaj ok. godziny 13.00 na Kryspinowie zaginął biały pies rasy West Highland White Terrier. Rodzina szuka tam na miejscu już kilka godzin, niestety bez skutku. Schronisko zostało już powiadomione. Wszystkich mających jakiekolwiek informacje o psie bardzo proszę o kontakt na nr. tel. 505444156. Na psiaka czeka zrozpaczona rodzina.

Posted

KTOŚ Z KIELC WYDAł dziś starą sunię SAWICKIEJ, u której tyle psów straciło zycie!!!!!!! potrzebuję pomocy może kogos z TOZU by dziewczyna, która wydała psa i po niego jedzie miała wsparcie!! Kto pomoże? i to natychmiast.Asior może ktos zawiadomić? czy ona może pomóc, bo Foksia i dzekuś w pracy

Posted

Sunia od Sawickiej odebrana, wielkie podziękowania dla Oli K:loveu::loveu:

Posted

AgaG napisał(a):
KTOŚ Z KIELC WYDAł dziś starą sunię SAWICKIEJ, u której tyle psów straciło zycie!!!!!!! potrzebuję pomocy może kogos z TOZU by dziewczyna, która wydała psa i po niego jedzie miała wsparcie!! Kto pomoże? i to natychmiast.Asior może ktos zawiadomić? czy ona może pomóc, bo Foksia i dzekuś w pracy

Macie potwierdzone zgony psów, które adoptowała ? Są na to dowody ?

Posted

[quote name='salibinka']Pamiętacie sprawę słynnej z "miłości" do psów bibliotekarki z Krk?
Po raz kolejny okazuje się, że prawa zwierząt traktowane są w naszym kraju jak zbiór śmieci.

Prokuratura umorzyła sprawę, technik wet., który uśpił bezprawnie i bezzasadnie Ninkę na zlecenie E.S., dostał jedynie upomnienie.

Jutro w Krk odbędzie się posiedzenie sądu w przedmiocie rozpoznania zażalenia na postanowienie prokuratora o umorzeniu...

Ja chciałam bardzo podziękować Salibince, AgaG oraz pani Oli K. za to, że uchroniły "naszą" Pusię, która mogła podzielić los innych psiaków, które trafiły do tej "przemiłej" pani Eli:angryy: Dzisiaj Magda zawiozła tam naszą starowinkę po zmarłym właścicielu i po wyjściu (do domku nie miała żadnych zastrzeżeń:() coś ją tknęło....no i summa summarum sunia została odebrana i wróciła w ok. Jędrzejowa...tylko nie wiem, co dalej...mamy czas do końca września na znalezienie jej domku...a w przypadku 10-letniej babci będzie ciężko...a ona do schroniskowego bosku się zupełnie nie nadaje...:placz:

tu wątek Pusi - gdyby ktoś słyszał o jakimś domku dla mikro suni z nadwagą:

http://www.dogomania.pl/threads/214430-PUSIA-10-letnia-MIKRO-sunia-z-nadwag%C4%85-PO-ZMAR%C5%81YM-W%C5%81A%C5%9ACICIELU-POMOCY-!?p=17610201#post17610201

Posted

[quote name='eliza_sk']Macie potwierdzone zgony psów, które adoptowała ? Są na to dowody ?
Tak!! ja nie mam zdolności do szukania linków, ale lista tego, co ta baba robi, jest koszmarna I ZNAJDUJE SIE NA DOGO, JAK TEŻ W ARTYKULE Z WYBORCZEJ O NIEJ.
Mam wątpliwą przyjemność mieć ją po sąsiedzku (blok obok) i sprawę jej znam doskonale, bo zeznawałam na policji jak i inne osoby (w tym wetka moja z osiedla) przeciwko niej. Chca umorzyć jej sprawę w prokuraturze, już to robią (była rozprawa odwoławcza) mimo dowodu w postaci sekcji zwłok zdrowej suni ze schronu lódzkiego, którą uśpiła, dokumentów ze schronu krakowskiego, z którego adoptowała psy znikające w niewyjąśnionych oklicznościach, stwierdzenia faktu przynajmniej dwóch psów, które były u niej chwilę, a zaraz "zapadły się pod ziemię" sama widziałam jednego z nich, a drugiego adoptowała z programu "Kundel bury" i już po tygodniu nie żył!! - (sunia Pysia) choć co się naprawdę stało się z nią nie wiadomo..

nie mam czasu o tym pisać, zeznawałam o tym na policji. baba to cwana manipulantka, która umie robić wrażenie kochanej pani bibliotekarki kochającej pieski.. Mnie i Olę oraz Magdę z programu nabrała tak parę lat temu... i wciaż myslę o suni, z ktorą występowalam w :"Kundlu burym" i po tygodniu od adopcji się dowiedziałam, że"miała wypadek".. wtedy nikt nie podejrzewał jeszcze, że to któryś już pies odchodzący za TM przez nią.. ale zaraz lista się wydłużyła.. koszmar po prostu! Ona wciąż szuka psów! wydzwania po wolontariuszach, mówilam o tym policji już w wakacje, że się przedstawia pod innym nazwiskiem Heli Kropiczko (jej matki) POlicja ma to gdzieś.. a na pewno sąd.. Ja nie wiem,. w jakim kraju żyję.. do czego to podobne, by chcieć umarzac sprawy tak ewidentne!

BARDZO PROSZĘ ZRÓBMY NA PIERWSZEJ STRONIE TEGO WATKU CZARNE KWIATKI DLA kRAKOWA I OKOLIC!!! TO MOŻE ZAPOBIEC NIESZCZĘSCIOM PSÓW!

Posted

Widać, s nie zamierza przestać... niekompetencja i ignorancja tych, którzy powinni stać na straży praworządności, tylko dodaje jej skrzydeł... :(.

A do długiej listy postępowania pani S. dodam tylko (marginalnie, bo jako jedyna, przeżyła) moją tymczasowiczkę, którą ES kazała odbierać w nocy - po kilku godzinach od adopcji, bo nagle okazało się, że matce lekarz zabronił posiadania psów. Po kilku tygodniach matka nie pamiętała nawet, że taka sytuacja miała miejsce (rozmawiałam z nią i nigdy nie zapomnę zdziwionych słów: "Patynka? To myśmy ją oddały?"). Po "mojej" suczce trafiła tam Ninka (*) z Łodzi - na całe 36 godzin, po których została zamordowana. Widziałam całą dokumentację medyczną, nie było absolutnie żadnych wskazań do eutanazji. Potem była Żabka ze schroniska w Orzechowcach - na szczęście odebrana i kolejna suczka (również o imieniu Żabka) - tu wolontariuszki zorientowały się w porę. A to wszystko wiedza fragmentaryczna - o ilu psach po prostu nie wiemy?... Teraz sunia z Kielc - p. Ola wykazała odwagę i hart - nie było łatwo.

Posted

AgaG napisał(a):
.Asior może ktos zawiadomić? czy ona może pomóc, bo Foksia i dzekuś w pracy

byłam cały czas w kontakcie z dziewczynami, jednak mój młody chory i nie mogłam się ruszyć z domu. Nadałam P. Madzi nr do AgiG i Salibinki, na szczęście się udało, baba bez problemu oddała psa.
Gdyby nie to, ze P. Madzia dowiedziała się adresu dziś dopiero chwile przed wizytą, może by coś wcześniej skojarzyła ( mimo że nie jest na dogo, ma na bieżąco info o tego typu sprawach) . Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.

Posted

[quote name='Asior']byłam cały czas w kontakcie z dziewczynami, jednak mój młody chory i nie mogłam się ruszyć z domu. Nadałam P. Madzi nr do AgiG i Salibinki, na szczęście się udało, baba bez problemu oddała psa.
Gdyby nie to, ze P. Madzia dowiedziała się adresu dziś dopiero chwile przed wizytą, może by coś wcześniej skojarzyła ( mimo że nie jest na dogo, ma na bieżąco info o tego typu sprawach) . Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
Salibinka, Asior bardzo bardzo dziękuję :) sunia bezpieczna, tylko pytanie, co będzie dalej?

Posted

Anashar napisał(a):
Psiak z mojego postu został na szczęście odnaleziony.

Maciek ma do ciebie prosbę ,Pani która ma z programu psiaka z Olkusza , a jej mama z dziennika mojego Dzekusia , znalazła duzego mlodego psa w typie owczarka długowlosego .jest bardzo miły i łagodny ,kilka dni był przez znajomych tej pani dokarmiany ,zostal zgłoszony w schronisku ale nikt go nie szuka .Pani wziela go na kilka dni ,niestety nie moze długo go miec bo sma zajmuje sie domem ,pracuje ,jej mąz jest chory wiec nie moze jej pomoc, a pies wymaga duzej ilosci spacerow. Bedzie zmuszona oddac go do schroniska ale bardzo zalezy jej na tym zeby jednak tam nie trafił. Zreszta nawet ja nie stac na utrzymanie takiego duzego psa. Czy w jakis sposob jestes pomoc temu psu ,wysle zdjecia jak tylko sciagne na kompa tylko podaj mi maila.