Felka z Bagien Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Harley 'owcy w skóry zazwyczaj są odziani, więc nie straszne im psie kły.Oni z natury są chyba bardzo łagodni,mają tylko jedną słabość,w huku motoru łagodnieją, a innym nóż się otwiera na hałas. Quote
Rumi. Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Felka z Bagien napisał(a):Harley 'owcy w skóry zazwyczaj są odziani, więc nie straszne im psie kły.Oni z natury są chyba bardzo łagodni,mają tylko jedną słabość,w huku motoru łagodnieją, a innym nóż się otwiera na hałas. No raczej psie kły nic im by nie zrobiły, a psiaki chyba bardziej by zalizały niż zagryzły jak znam nasze schroniskowce ;) a co do psiaków bojących się to moja sunia jak słyszy motocykl jakikolwiek to już się rozgląda bo myśli że to jej Pan przyjechał :D A właściwie to te motocykle będą tam stały tylko do podziwiania? Czy w jakimś celu jeszcze? Quote
Asior Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 wstępnie do podziwiania, ew. do "dosiadnięcia" i zrobienia np fotki... co do jazdy nimi, to jeśli będzie taka możliwość to tylko przejażdżka po jezdni w okolicach błoń ale to jeszcze będzie do dogadania... Quote
Grosziwo Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Znów chyba odwiedzę Kraków....tak sobie marzę ....:roll: Quote
Asior Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [SIZE="4"]Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami ogłasza konkurs fotograficzny pt. "Przyjaciele". Prosimy o nadsyłanie fotografii, wraz z krótkim opisem zwierzaków żyjących pod Waszym dachem. Zdjęcia w formie papierowej, format minimum 20x30, należy nadsyłać do siedziby KTOZ, ul. Floriańska 53, 30-019 Kraków. Termin nadsyłania prac - 22.08.2011 r. Ogłoszenie wyników podczas akcji charytatywnej "Przystanek Serce", w dniu 03.09.2011 r., na Krakowskich Błoniach. Do zdjęcia prosimy dołączyć formularz, który należy odesłać wraz ze zdjęciem. Formularz do pobrania na naszej stronie stronie http://www.ktoz.krakow.pl/articles/article/124 Quote
Asior Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 zaktualizowana informacja o wrześniowej imprezie: [SIZE="4"]Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami serdecznie zaprasza na imprezę charytatywną pod tytułem "Przystanek Serce" 3 września 2011 roku, Błonia Krakowskie od godz. 13.00 - 19.00 w programie imprezy m.in: - [SIZE="4"]występ bębniarzy - pokaz capoeira Akademii Tańca i Walki - pokaz tresury psów - pokaz/ trening RUGBY - akcja adopcyjna psów i kotów pod opieką KTOZ - aukcja darów, książek o tematyce zwierzęcej - super licytacja godzinnej przejażdżki HARLEYEM po Krakowie - plebiscyt publiczności na najsympatyczniejszego czworonoga imprezy pt. "Jego Wysokość Kundel" - ogłoszenie laureatów konkursu fotograficznego organizowanego przez KTOZ, pt. "Przyjaciele" ponadto podczas imprezy zapraszamy na: - pomiar ciśnienia - konsultację lekarskie /internista, pediatra, rehabilitant/ - porady lekarza weterynarii - rozmowy ze znanymi podróżnikami - lekcję śpiewu - przeciąganie liny - puszczanie baniek mydlanych Zapraszamy do zapoznania sie z działalnością KTOZ na stoisku promocyjnym /będzie można kupić zdjęcia zwierzaków, pobrać materiały informacyjne i ....adoptować psa lub kota/ Podczas imprezy Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami ogłasza wielką zbiórkę karmy dla zwierząt pod opieka KTOZ [SIZE="4"]będziemy bardzo wdzięczni, gdy podarują nam Państwo: - konserwy dla psów i kotów - konserwy dla kociąt - karmę suchą dla psów i kotów - przysmaki dla psów i kotów - posłania, legowiska, zabawki, miski, kuwety - smycze, szelki, obroże W trakcie trwania imprezy wolontariusze KTOZ będą kwestować na rzecz bezdomnych zwierząt, dlatego prosimy ludzi dobrej woli o dowolne datki do puszek kwestarskich. Serdecznie Państwa zapraszamy z całymi rodzinami wraz ze swoimi czworonogami. Quote
Anetka83 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Asiu a macie jakieś plakaty co by porozwieszać? Quote
Asior Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 się robią ;) Anetko, co do budy, to mamy na razie problem z autem, i nie mamy jej jak wziąć :( [SIZE="4"]aaa Mam jeszcze pytanie... Czy istnieje tu ktoś, kto ma jakiekolwiek znajomości, żeby załatwić scenę na te błonia, jakoś nie drogo???? Quote
Anetka83 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 to fajnie, więc na pewno o parę poprosimy:) Buda cały czas czeka i nigdzie nie ucieka :) Quote
karusiap Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Mam ogromna prosbe. Dzwonila do mnie kobieta, ze jakis pijaczek wzial sobie szczeniaka z ulicy. Nic mu nie robi "tylko wody i jedzenia nie ma", oprocz tego sa ciagle libacje tam z kolegami. Psa odda komus, ale ma np nie wiedziec,ze jedzie do schroniska, czyli nie widziec kierowcy. Chodzi o to czy ktos moglby wziac tego psa z ul.Zamoyskiego (okolice Ronda Matecznego) i zawiesc do schronsika?Tam bedzie choc bezpieczny. Bardzo prosze , ja nie mam dzis jak a szkoda,zeby szczeniak sie meczyl:( Quote
Rumi. Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 karusiap napisał(a):Mam ogromna prosbe. Dzwonila do mnie kobieta, ze jakis pijaczek wzial sobie szczeniaka z ulicy. Nic mu nie robi "tylko wody i jedzenia nie ma", oprocz tego sa ciagle libacje tam z kolegami. Psa odda komus, ale ma np nie wiedziec,ze jedzie do schroniska, czyli nie widziec kierowcy. Chodzi o to czy ktos moglby wziac tego psa z ul.Zamoyskiego (okolice Ronda Matecznego) i zawiesc do schronsika?Tam bedzie choc bezpieczny. Bardzo prosze , ja nie mam dzis jak a szkoda,zeby szczeniak sie meczyl:( karusiap napisz mi wszystko co i jak na pw., jutro jadę do schronu a codziennie jeżdżę przez mateczny to mogę podjechać po niego i od razu go zawieźć Quote
karusiap Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 greatmadwomen napisał(a):karusiap napisz mi wszystko co i jak na pw., jutro jadę do schronu a codziennie jeżdżę przez mateczny to mogę podjechać po niego i od razu go zawieźć Bardzo,bardzo dziekuje. Juz wysylam PW. Quote
Noelle Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 podjedziemy po niego jutro z Pauliną. karusiap, nie wiesz może w jakim szczeniak może być wieku? pewnie będzie głodny, a nie będę wiedziała, co mu mogę kupić... Quote
karusiap Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 natalek napisał(a):podjedziemy po niego jutro z Pauliną. karusiap, nie wiesz może w jakim szczeniak może być wieku? pewnie będzie głodny, a nie będę wiedziała, co mu mogę kupić... Niestety nic nie wiem. Ale bardzo Wam dziekuje, prosze porobcie zdjecia. Bede szukac mu domku. Mysle, ze mozna mu kupic cokolwiek dla maluchow;) Zwroce Ci pieniazki. Quote
Noelle Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 karusiap napisał(a):Zwroce Ci pieniazki. no bez przesady, też mogę dać coś od siebie ;) kupię mu jakąś zwykłą saszetkę dla szczeniaków. Quote
Rumi. Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 karusiap napisał(a):Niestety nic nie wiem. Ale bardzo Wam dziekuje, prosze porobcie zdjecia. Bede szukac mu domku. Mysle, ze mozna mu kupic cokolwiek dla maluchow;) Zwroce Ci pieniazki. nie miałam głowy zapytać ile psiak ma ale jak powiedziała iz można wziąć smyczkę i obróżkę dla niego to wyobraziłam go sobie, kupimy coś, no a z kaską to nie przesadzaj ;) Quote
Rumi. Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 karusiap napisał(a)::*:*:*:* tyle mam Wam do powiedzenia;) miejmy nadzieję iż wszystko będzie ok i spokojnie gość odda psiaka no i że będzie u niego jeszcze Quote
Noelle Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 greatmadwomen napisał(a):miejmy nadzieję iż wszystko będzie ok i spokojnie gość odda psiaka no i że będzie u niego jeszcze dokładnie... kto wie, co taki pijak może zrobić z pieskiem Quote
Anetka83 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 zwróćcie uwagę tak z czystej mojej ciekawości jak wygląda ten "pan". mieszkała tam chwile i nieco kojarzę tamtych ludzi...z zamojskiego. Kojarzę też takiego co go "znam" jeszcze z dzieciństwa z innej okolicy który też zawsze przygarniał jakieś psy, a właśnie teraz mieszka na zamojskiego Quote
Rumi. Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Anetka83 napisał(a):zwróćcie uwagę tak z czystej mojej ciekawości jak wygląda ten "pan". mieszkała tam chwile i nieco kojarzę tamtych ludzi...z zamojskiego. Kojarzę też takiego co go "znam" jeszcze z dzieciństwa z innej okolicy który też zawsze przygarniał jakieś psy, a właśnie teraz mieszka na zamojskiego ok postaramy się, a może coś Ci powie numer domu itp? Quote
Rumi. Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Anetka83 napisał(a):to daj na pw. będe tam jutro bo się z Panią która mnie tam zaprowadzi gdzie indziej spotykam, jutro Ci wyślę na pw ;) Quote
Asior Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 CZY KTOZ może liczyć na wolontariuszy w dniu 03.09.2011??? na błoniach??? Quote
Recommended Posts