Asior Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 PaulinaB napisał(a):Wczoraj wieczorem w Krakowie - rejon Ruszczy uciekły dwa psy dorosłe - pies amstaff pręgowany z przyciętymi uszami i suka biało brązowa mieszaniec amstaffa, oba mają ogony, psy jak dotąd nie wykazywały agresji, wybiegły przez uchyloną bramke i pobiegły na okoliczne pola, są to rejony blisko Kocmyrzowa, Dojazdów, Wzgórza Krzesławickie/Nowa Huta! Właściciele psów oczywiście ich cały czas szukają, ale jakby ktoś coś słyszał to bardzo proszę o kontakt! oo to moje rejony, będe się rozglądać... Czy schronisko powiadomione???? Quote
PaulinaB Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Asior napisał(a):oo to moje rejony, będe się rozglądać... Czy schronisko powiadomione???? Dzieki! Tak schronisko powiadomione, ogłoszenia porobione, ktoś ponoć widział psy w okolicach Kocmyrzowa, ale jak dotąd nie zostały niestety znalezione. Quote
PaulinaB Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 PaulinaB napisał(a):Wczoraj wieczorem w Krakowie - rejon Ruszczy uciekły dwa psy dorosłe - pies amstaff pręgowany z przyciętymi uszami i suka biało brązowa mieszaniec amstaffa, oba mają ogony, psy jak dotąd nie wykazywały agresji, wybiegły przez uchyloną bramke i pobiegły na okoliczne pola, są to rejony blisko Kocmyrzowa, Dojazdów, Wzgórza Krzesławickie/Nowa Huta! Właściciele psów oczywiście ich cały czas szukają, ale jakby ktoś coś słyszał to bardzo proszę o kontakt! Na szczęście psy się już znalazły i wszystko skończyło się dobrze, alarm odwołany! Quote
Rumi. Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 PaulinaB napisał(a):Na szczęście psy się już znalazły i wszystko skończyło się dobrze, alarm odwołany! super :) cieszę się bardzo że tak szybko się znalazły całe i zdrowe. Quote
Aga-ta Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 zapraszam na bazarek dla Haneczki - roznosci:) http://www.dogomania.pl/threads/209903-Roznosci-plecak-DOG-CHOW-Purina-plyty-CD-SZCZENIETA-fioletowy...-dla-Hani-do-28.06 Quote
Avaloth Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Właśnie dostałam smsa od Natalek, Pusia i Oliwcia znalazły cudowny, wspólny dom !:multi::multi: Poza tym do adopcji poszedł chart Tarzan, a ludzie którzy wcześniej adoptowali Dorsza do swojego stadka dołączyli Gracjane :) Quote
Ank@ Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Na dom czeka królik. Obecnie przebywa w schronisku. Nie wiem dokładnie jakiej płci jest, ile ma lat itp. Quote
Kenny Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 zapraszam na mój nowy wątek : http://www.dogomania.pl/threads/209989-mia%C5%82-si%C4%99-utopi%C4%87-ale-prze%C5%BCy%C5%82...czy-mia%C5%82-po-co-czy-kto%C5%9B-go-zechce-b%C5%82agamy-o-DT... Quote
Rumi. Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Ank@ napisał(a):Na dom czeka królik. Obecnie przebywa w schronisku. Nie wiem dokładnie jakiej płci jest, ile ma lat itp. jeśli się nie mylę i to on to widziałam jak go dziś przynieśli, jest biały chyba z czarnymi znaczeniami. Widziałam go tylko z daleka w klatce. Quote
Ank@ Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 greatmadwomen napisał(a):jeśli się nie mylę i to on to widziałam jak go dziś przynieśli, jest biały chyba z czarnymi znaczeniami. Widziałam go tylko z daleka w klatce. tak, to ten królik. Quote
Kenny Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 i zapraszam na następny ;] http://www.dogomania.pl/threads/210017-Mix-labradora-Sonia-chce-do-domu!-Pom%C3%B3%C5%BCcie-w-og%C5%82oszeniach! Quote
Osa Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Potrzebny transport dla małego, czystego pieska Warszawa - Kraków -/będzie w transporterku/ NIEAKTUALNE Quote
marysia55 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Dzisiaj w okolicach Kochanowa ( rejon Zabierzowa w kierunku Krzeszowic) środkiem drogi biegał czarny sznaucer. Miał na sobie tylko obrożę przeciwkleszczową. Koleżanka zatrzymała się samochodem na poboczu i otworzyła drzwi. Pies bez problemu wskoczył do środka. Koleżanka jeździła przez jakiś czas po okolicy rozpytując sie o właściciela. Niestety bez skutku. Obecnie jest z psem na działce w Tenczynku. Może go przetrzymać tylko do jutra. Jeśli nie znajdzie mu domu lub nie odszuka właściciela będzie zmuszona odwieźć go do schroniska. Może ktoś poznaje tego psa lub słyszał o ludziach, którzy szukają swojego psa. Telefon do koleżanki 607692940 Quote
elaja Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Dużo ludzi ( z psami też ) przyjeżdża w rejon zalanego kamieniołomu w Zabierzowie , to niedaleko od Kochanowa - mógł komuś uciec ( jeśli to nie ofiara wakacji ) . Najlepiej będzie zawieźć psa do schronu w Krakowie , a w okolicy rozwiesić ogłoszenia , może ktoś go już szuka. Na tym zdjęciu wygląda jak ostrzyżony CTR . Quote
Rumi. Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 elaja napisał(a):Dużo ludzi ( z psami też ) przyjeżdża w rejon zalanego kamieniołomu w Zabierzowie , to niedaleko od Kochanowa - mógł komuś uciec ( jeśli to nie ofiara wakacji ) . Najlepiej będzie zawieźć psa do schronu w Krakowie , a w okolicy rozwiesić ogłoszenia , może ktoś go już szuka. Na tym zdjęciu wygląda jak ostrzyżony CTR . niestety nie przyjmą go w Krakowie :( i to jest problem, tez bym od razu to zaproponowała, lecz w Krakowie przyjmują tylko psy z krakowa Quote
BeataDz Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Najlepiej podjechać do weterynarza, może psiak ma czipa. Proszę też sprawdzić czy nie ma tatuażu. Psy z rejonu Zabierzowa i Krzeszowic są zabierane chyba nadal do Olkusza. Quote
marysia55 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 marysia55 napisał(a): Nie wiem dokładnie komu mam dziękować (ale te osoby do których kieruje te podziękowania na pewno będą wiedzieć) za tak szybką reakcję i pomoc. Dziękuje w imieniu swoim, koleżanki ale przede wszystkim psiaka. Bardzo dziękuje. Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 O znalazłam moje kochane Krakusy..Powiedzćie mi moje złote dziewczyny-wiecie cos jak zakończyła się sprawa tych zwierząt co film był o kocie w internecie co go trzylatek maltretował a nastoletni brat filmował?Wiem,że zwierzęta były odebrane i czy cos nowego ? Elżbieta Quote
Rumi. Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 waldi481 napisał(a):O znalazłam moje kochane Krakusy..Powiedzćie mi moje złote dziewczyny-wiecie cos jak zakończyła się sprawa tych zwierząt co film był o kocie w internecie co go trzylatek maltretował a nastoletni brat filmował?Wiem,że zwierzęta były odebrane i czy cos nowego ? Elżbieta Tak chcą je zwrócić "właścicielom" oprócz maltretowanego kota wszystkie mają wrócić, lecz wszyscy walczą, należy wysyłać do urzędu miasta listy http://www.facebook.com/event.php?eid=116822028405309 Quote
Ank@ Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Psiaki są bardzo miłe. Szkoda ich. Kotów nie znam. Mam nadzieję, że uda się wywalczyć żeby zwierzaki zostały w schronisku. Quote
Kocurek Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Odnosnie tej sprawy z kotem.W TVN byl wywiad z tym nastolatkiem:Stwierdzil,ze bardzo zaluje i ma zostac wolontariuszem w jakims schronisku!!!!!Albo i juz jest! Porazka normalnie. Jakos nie wierze w ta jego poprawe..... Quote
Rumi. Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Kocurek napisał(a):Odnosnie tej sprawy z kotem.W TVN byl wywiad z tym nastolatkiem:Stwierdzil,ze bardzo zaluje i ma zostac wolontariuszem w jakims schronisku!!!!!Albo i juz jest! Porazka normalnie. Jakos nie wierze w ta jego poprawe..... U nas jeszcze go nie ma. To tylko zgrywa dla telewizji. Miał pełną świadomość tego co robił, to niech teraz nie udaje Quote
irenaka Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 marysia55 napisał(a):Nie wiem dokładnie komu mam dziękować (ale te osoby do których kieruje te podziękowania na pewno będą wiedzieć) za tak szybką reakcję i pomoc. Dziękuje w imieniu swoim, koleżanki ale przede wszystkim psiaka. Bardzo dziękuje. BeatceDz:loveu: kłaniaj się w pas;). Gdybym wiedziała, że to Ty wrzucasz tą prośbę, to bym podpuściła;) Beacię, żeby sernik u Ciebie zamówiła:evil_lol: Jeszcze na dodatek, wyparłam się Ciebie,bo podobno żadnej Marysi nie znam:oops::oops: Ja też mam prośbę, kolejny raz, pod moim blokiem mam dwa zajączki:-(. Chciałabym jakoś je uratować,bo ostatnim razem, jak był u nas zajączek, to skończyło się tym, że musiałam pogrzeb mu robić:placz:. Czy ktoś może pomóc? Tylko nie podsyłajcie mi pomysłu, na fachowców:diabloti:, bo nikomu nie będę podsyłać darmowych pomysłów na obiad. Może jest w Krakowie jakaś dobra dusza, która zna się na rzeczy, pomoże wyłapać i wypuści zajączki w bezpiecznym miejscu:-(. Quote
Kenny Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 bardzo proszę o pomoc dla psiaka, którego chcieli utopić. mamy czas do czwartku i żadnych pomysłów. (link w podpisie) :( Quote
Recommended Posts