Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PaulinaB napisał(a):
Wczoraj wieczorem w Krakowie - rejon Ruszczy uciekły dwa psy dorosłe - pies amstaff pręgowany z przyciętymi uszami i suka biało brązowa mieszaniec amstaffa, oba mają ogony, psy jak dotąd nie wykazywały agresji, wybiegły przez uchyloną bramke i pobiegły na okoliczne pola, są to rejony blisko Kocmyrzowa, Dojazdów, Wzgórza Krzesławickie/Nowa Huta!
Właściciele psów oczywiście ich cały czas szukają, ale jakby ktoś coś słyszał to bardzo proszę o kontakt!

oo to moje rejony, będe się rozglądać... Czy schronisko powiadomione????

Posted

Asior napisał(a):
oo to moje rejony, będe się rozglądać... Czy schronisko powiadomione????

Dzieki!
Tak schronisko powiadomione, ogłoszenia porobione, ktoś ponoć widział psy w okolicach Kocmyrzowa, ale jak dotąd nie zostały niestety znalezione.

Posted

PaulinaB napisał(a):
Wczoraj wieczorem w Krakowie - rejon Ruszczy uciekły dwa psy dorosłe - pies amstaff pręgowany z przyciętymi uszami i suka biało brązowa mieszaniec amstaffa, oba mają ogony, psy jak dotąd nie wykazywały agresji, wybiegły przez uchyloną bramke i pobiegły na okoliczne pola, są to rejony blisko Kocmyrzowa, Dojazdów, Wzgórza Krzesławickie/Nowa Huta!
Właściciele psów oczywiście ich cały czas szukają, ale jakby ktoś coś słyszał to bardzo proszę o kontakt!

Na szczęście psy się już znalazły i wszystko skończyło się dobrze, alarm odwołany!

Posted

PaulinaB napisał(a):
Na szczęście psy się już znalazły i wszystko skończyło się dobrze, alarm odwołany!

super :) cieszę się bardzo że tak szybko się znalazły całe i zdrowe.

Posted

Właśnie dostałam smsa od Natalek, Pusia i Oliwcia znalazły cudowny, wspólny dom !:multi::multi:
Poza tym do adopcji poszedł chart Tarzan, a ludzie którzy wcześniej adoptowali Dorsza do swojego stadka dołączyli Gracjane :)

Posted

Ank@ napisał(a):
Na dom czeka królik. Obecnie przebywa w schronisku.
Nie wiem dokładnie jakiej płci jest, ile ma lat itp.

jeśli się nie mylę i to on to widziałam jak go dziś przynieśli, jest biały chyba z czarnymi znaczeniami. Widziałam go tylko z daleka w klatce.

Posted

greatmadwomen napisał(a):
jeśli się nie mylę i to on to widziałam jak go dziś przynieśli, jest biały chyba z czarnymi znaczeniami. Widziałam go tylko z daleka w klatce.

tak, to ten królik.

Posted

Dzisiaj w okolicach Kochanowa ( rejon Zabierzowa w kierunku Krzeszowic) środkiem drogi biegał czarny sznaucer. Miał na sobie tylko obrożę przeciwkleszczową. Koleżanka zatrzymała się samochodem na poboczu i otworzyła drzwi. Pies bez problemu wskoczył do środka. Koleżanka jeździła przez jakiś czas po okolicy rozpytując sie o właściciela. Niestety bez skutku. Obecnie jest z psem na działce w Tenczynku. Może go przetrzymać tylko do jutra. Jeśli nie znajdzie mu domu lub nie odszuka właściciela będzie zmuszona odwieźć go do schroniska.
Może ktoś poznaje tego psa lub słyszał o ludziach, którzy szukają swojego psa.
Telefon do koleżanki 607692940

Posted

Dużo ludzi ( z psami też ) przyjeżdża w rejon zalanego kamieniołomu w Zabierzowie , to niedaleko od Kochanowa - mógł komuś uciec ( jeśli to nie ofiara wakacji ) . Najlepiej będzie zawieźć psa do schronu w Krakowie , a w okolicy rozwiesić ogłoszenia , może ktoś go już szuka. Na tym zdjęciu wygląda jak ostrzyżony CTR .

Posted

elaja napisał(a):
Dużo ludzi ( z psami też ) przyjeżdża w rejon zalanego kamieniołomu w Zabierzowie , to niedaleko od Kochanowa - mógł komuś uciec ( jeśli to nie ofiara wakacji ) . Najlepiej będzie zawieźć psa do schronu w Krakowie , a w okolicy rozwiesić ogłoszenia , może ktoś go już szuka. Na tym zdjęciu wygląda jak ostrzyżony CTR .

niestety nie przyjmą go w Krakowie :( i to jest problem, tez bym od razu to zaproponowała, lecz w Krakowie przyjmują tylko psy z krakowa

Posted

Najlepiej podjechać do weterynarza, może psiak ma czipa. Proszę też sprawdzić czy nie ma tatuażu. Psy z rejonu Zabierzowa i Krzeszowic są zabierane chyba nadal do Olkusza.

Posted

marysia55 napisał(a):

Nie wiem dokładnie komu mam dziękować (ale te osoby do których kieruje te podziękowania na pewno będą wiedzieć) za tak szybką reakcję i pomoc. Dziękuje w imieniu swoim, koleżanki ale przede wszystkim psiaka. Bardzo dziękuje.

Guest Elżbieta481
Posted

O znalazłam moje kochane Krakusy..Powiedzćie mi moje złote dziewczyny-wiecie cos jak zakończyła się sprawa tych zwierząt co film był o kocie w internecie co go trzylatek maltretował a nastoletni brat filmował?Wiem,że zwierzęta były odebrane i czy cos nowego ?
Elżbieta

Posted

waldi481 napisał(a):
O znalazłam moje kochane Krakusy..Powiedzćie mi moje złote dziewczyny-wiecie cos jak zakończyła się sprawa tych zwierząt co film był o kocie w internecie co go trzylatek maltretował a nastoletni brat filmował?Wiem,że zwierzęta były odebrane i czy cos nowego ?
Elżbieta

Tak chcą je zwrócić "właścicielom" oprócz maltretowanego kota wszystkie mają wrócić, lecz wszyscy walczą, należy wysyłać do urzędu miasta listy http://www.facebook.com/event.php?eid=116822028405309

Posted

Psiaki są bardzo miłe. Szkoda ich. Kotów nie znam.
Mam nadzieję, że uda się wywalczyć żeby zwierzaki zostały w schronisku.

Posted

Odnosnie tej sprawy z kotem.W TVN byl wywiad z tym nastolatkiem:Stwierdzil,ze bardzo zaluje i ma zostac wolontariuszem w jakims schronisku!!!!!Albo i juz jest!

Porazka normalnie.
Jakos nie wierze w ta jego poprawe.....

Posted

Kocurek napisał(a):
Odnosnie tej sprawy z kotem.W TVN byl wywiad z tym nastolatkiem:Stwierdzil,ze bardzo zaluje i ma zostac wolontariuszem w jakims schronisku!!!!!Albo i juz jest!

Porazka normalnie.
Jakos nie wierze w ta jego poprawe.....

U nas jeszcze go nie ma. To tylko zgrywa dla telewizji. Miał pełną świadomość tego co robił, to niech teraz nie udaje

Posted

marysia55 napisał(a):
Nie wiem dokładnie komu mam dziękować (ale te osoby do których kieruje te podziękowania na pewno będą wiedzieć) za tak szybką reakcję i pomoc. Dziękuje w imieniu swoim, koleżanki ale przede wszystkim psiaka. Bardzo dziękuje.

BeatceDz:loveu: kłaniaj się w pas;).
Gdybym wiedziała, że to Ty wrzucasz tą prośbę, to bym podpuściła;) Beacię, żeby sernik u Ciebie zamówiła:evil_lol:
Jeszcze na dodatek, wyparłam się Ciebie,bo podobno żadnej Marysi nie znam:oops::oops:

Ja też mam prośbę, kolejny raz, pod moim blokiem mam dwa zajączki:-(.
Chciałabym jakoś je uratować,bo ostatnim razem, jak był u nas zajączek, to skończyło się tym, że musiałam pogrzeb mu robić:placz:.
Czy ktoś może pomóc? Tylko nie podsyłajcie mi pomysłu, na fachowców:diabloti:, bo nikomu nie będę podsyłać darmowych pomysłów na obiad.
Może jest w Krakowie jakaś dobra dusza, która zna się na rzeczy, pomoże wyłapać i wypuści zajączki w bezpiecznym miejscu:-(.