Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To Aramis. Jest w boksie H1, wyprowadzam go regularnie. Nie nadaje się do kojca, od razu mówię. To jest mega przytulanka. Trudno go od siebie odkleić na spacerze.

Posted

Ank@ napisał(a):
To Aramis. Jest w boksie H1, wyprowadzam go regularnie. Nie nadaje się do kojca, od razu mówię. To jest mega przytulanka. Trudno go od siebie odkleić na spacerze.

nie pytam pod kątem tamtego domu, tylko dlatego, że jest bardzo podobny do Teofila

Posted

Aramis wygląda tak:

Natomiast Pepsi (ta znaleziona na ulicy) ma się bardzo dobrze. Może za niedługo będę miała zdjęcia to Ci podeślę.

Posted

j3nny napisał(a):
wystraszyłam się, że to on, jest dość mocno podobny (chociaż szczuplejszy)
Vide Teoś w schronisku 2 lata temu:

Teos jest dużo mniejszy od Aramisa ,za to teraz wygląda jak baleron ,dobrze chociaż ,ze wycięty ale nie można wyegzekwować od pani żeby go odchudziła.Twierdzo że jest abrdzo łakomy ae jak był teraz na aukcji to faktycznie tylko patrzył żeby cos ukrasc do jedzenia.;)

Posted

greatmadwomen napisał(a):
Tak ma, jeśli to haszczka z A5 bodajże :)

Tak to ona w takim razie. Teraz ma na imię Nina i mieszka niedaleko mnie. Kąpaliśmy ją w salonie w czwartek. Cudnie trafiła, dom idealny się wydaje.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Teos jest dużo mniejszy od Aramisa ,za to teraz wygląda jak baleron ,dobrze chociaż ,ze wycięty ale nie można wyegzekwować od pani żeby go odchudziła.Twierdzo że jest abrdzo łakomy ae jak był teraz na aukcji to faktycznie tylko patrzył żeby cos ukrasc do jedzenia.;)

biedny głodomór :)

Posted

Soema napisał(a):
Tak to ona w takim razie. Teraz ma na imię Nina i mieszka niedaleko mnie. Kąpaliśmy ją w salonie w czwartek. Cudnie trafiła, dom idealny się wydaje.

Świetnie :loveu: ona była moją zmorą, nie dało się przy niej wejść do boksu bo pchała się od razu do wyjścia :eviltong:

Aramis jest chyba moim ulubieńcem z tego boksu, taki uroczy jest :)

Posted

skrzeli napisał(a):
No to już całkiem mi wszystko opadło, bo to dokładnie nasza okolica;/
Dzików zimą widziałam całą masę - niezły stres. Ostatnio niby się uspokoiło.
Wet nie powinien mieć trudności ocenić czy to zęby psa czy raczej kły dzika.
Pisz koniecznie jak będziesz wiedziała coś więcej.

A ci Państwo od dobermnaki to może taka starsza pani i syn? Czy młodzi ludzie?
Bo ich kojarzę.

Właśnie jeżeli chodzi o dziki to też mnie to zastanawia. Zimą rzeczywiście jest ich dużo ale latem... :p Rozmawiałam wczoraj też z jedną panią i też stwierdziła że dziki o tej porze roku raczej nie...

Będę jeszcze dzwonić do tych państwa napewno więc jak coś będę wiedziała dam znać.

To właśnie taka starsza pani i jej syn. Kurcze cieszę się że byliśmy tam wtedy... nie wiem co oni by zrobili...
Żaden taksiarz by tam nie wjechał... a jeszcze wątpie że zabrałby krwawiącego psa. Ale nasze autko choć nieterenowe dało radę a braciszek mój- Anashar to spokojnie mógłby na offroady jezdzic i na wyscigi tez... bo mega szybko przyjechał:razz:

Czyli mieszkamy niedaleko od siebie :razz: moze sie kojarzymy nawet ze spacerów :razz:

Posted

Kenny napisał(a):
szukam opieki dla jednego z moich tymczasów (do wyboru do koloru;]) na tydzień od 24 czerwca do 1 lipca! wyjeżdżam w ważnej sprawie i nie mogę ze sobą zabrać wszystkich psiaków, więc bardzo proszę o pomoc jakąś dobrą cioteczkę! dam karmę i wszystko co potrzebne, tylko jeden tydzień...mogę zostawić malutkiego kundelka, wykastrowanego chłopaka lub roczną labradorkę, każde z nich jest grzeczne i kochane...

jak mały jest ten mały piesek??? w sensie wielkościowo??? ;)

Posted

Świat Karm ma super promocję na karmy FARMINA!

http://swiatkarm.pl/s,farmina,580.html

Kupując jeden worek karmy drugi otrzymujemy Gratis!
Np. kupując 20 kg karmy Farmina Charli Standard w cenie 75 zł drugi otrzymujemy gratis! Czyli za 40 kg karmy płacimy 75 zł!

Ja osobiście nie kupię tej karmy, bo wg mnie jest "bytowa" czyli na przetwanie.
Ale uważam, że jest to bardzo dobra oferta dla Fundacji, schronisk i osób prywatnych zajmujących się bezdomniakami w większej ilości (np. dokarmiającymi bezdomne psy)!

Jeśli możecie roześlijcie ofertę do znajomych Fundacji czy schronisk, bo według mnie promocja jest SUPER!

Posted

Wczoraj wieczorem w Krakowie - rejon Ruszczy uciekły dwa psy dorosłe - pies amstaff pręgowany z przyciętymi uszami i suka biało brązowa mieszaniec amstaffa, oba mają ogony, psy jak dotąd nie wykazywały agresji, wybiegły przez uchyloną bramke i pobiegły na okoliczne pola, są to rejony blisko Kocmyrzowa, Dojazdów, Wzgórza Krzesławickie/Nowa Huta!
Właściciele psów oczywiście ich cały czas szukają, ale jakby ktoś coś słyszał to bardzo proszę o kontakt!