Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lucyja']Pani Beatko czy chodzi o sprawdzenie domku chętnego na Fionke i Fukcia ?[/QUOTE]

Tak ,ta pani juz pisała do pani ale nie mogla sie doczekać na pani telefon i zadzwoniła do mnie.
Jednak nie robie sobie nadzieji poniewaz rozmawiałam z Moniką od wtatara ,która mieszka tam niedaleko.Zna to osiedle od podszewki bo do niedawna ntam mieszkła od dziecinstwa ,tam nie ma nigdzie zadnego parku ,nawet tarwnika gdzie mozna z psami spacerowac .Tej pani nie zna ,mówi że musi mieszkac od niedawna bo w tym bloku zna wszystkich. Ale oczywiści podejdzie i porozmawia z pania ,ale chyba w takie warunki lepszy jest jakis malutki piesek ,ktory nie potrzebuje tylu spacerkow ,nie chciał bym żeby teraz Fuks i Fionka uwięzieni byli w blokowisku bez możliwosci wybiegania się.

Posted

[quote name='Suciune']

Misiek to starszy pies, którego właścicielka zmarła kilka tygodni temu. Nigdy nie miał dobrych warunków życia - dwumetrowy łańcuch wyznaczał mu granicę, której nie przekroczy, dopóki sam się nie spuści. Karmiony był zazwyczaj chlebem z mlekiem z dodatkiem GRZYBÓW. Jako dzieciak przymykałam na to oko.

Po jej śmierci postanowiłam go odwiedzić i to, co zobaczyłam, mnie przeraziło: pies zamiast lewego oka miał wielki, nabrzmiały strup. Brak wody, łańcuch zamiast obroży, spleśniały wymoczony chleb jako pożywienie, buda w miejscu nasłonecznionym, rozwalająca się i bez wyścielenia (ochronka, którą widać na zdjęciach, to moja improwizacja z rzeczy, które były przy domu). Teraz nie ma praktycznie nikogo - dokarmiany jest przez postronnych ludzi, bez nich pewnie zastałabym tam jego zwłoki...

dziś inspektorzy przywieźli psiaka do hotelu, ale jesteśmy w dość nieciekawej sytuacji finansowej. bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu psiaka.. trzeba mu szybko znaleźć domek....

Posted

[quote name='Asior']dziś inspektorzy przywieźli psiaka do hotelu, ale jesteśmy w dość nieciekawej sytuacji finansowej. bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu psiaka.. trzeba mu szybko znaleźć domek....[/QUOTE]
Asior ale bieda ,do tego ma wzruszajaca historie ,przeslij mi na maila zdjecia ,oraz jezeli sa jakies informacje na temat jego stanu zdrowia i jakiego potrzebuje leczenia ,jakos ułozymy tekst i wyslemy go do gazety z kontem Ktozu (wyslij mi tez na maila bo zawsze ma problem z odszukaniem )

Posted

Jeśli potrzeba, mogę się skontaktować z panią z nowosądeckiego TOZu, ma dojście do lokalnej gazety i umieści ogłoszenie; + jutro ode mnie idzie przelew na hotelik, mam nadzieję że choć trochę pomogę.

Posted

[quote name='eliza_sk']

CZAREK - 3 dni ze WZWODEM - tak wygląda opieka GMINY ZABIERZÓW nad bezdomniakiem - uniknął UMIERALNI w OLKUSZU i MARTWICY PENISA - teraz potrzebuje finansów na leczenie i hotel - BŁAGAMY O POMOC:

http://www.dogomania.pl/threads/207635-CZAREK-3-dni-ze-WZWODEM-zostawiony-sam-sobie-unikn%C4%85%C5%82-OLKUSZA-i-MARTWICY-PENISA-POMOCY?p=16864184#post16864184

No i tak właśnie wygląda "opieka" nad bezdomnymi zwierzętami w wydaniu podkrakowskich gmin - zgroza...

Posted

[quote name='elaja']No i tak właśnie wygląda "opieka" nad bezdomnymi zwierzętami w wydaniu podkrakowskich gmin - zgroza...
W przypadku Zabierzowa trochę mnie to dziwi bo:

"17 października 2010 roku (niedziela) o godzinie 14:00 najlepsze Gminy w Polsce oraz program „Kundel Bury i Kocury” zapraszają na „Rogate Ranczo” w Zabierzowie zwierzaki duże i małe (nie tylko psy i koty), ich właścicieli oraz wszystkich miłośników zwierząt do udziału w akcji na rzecz bezdomnych zwierząt."

Impreza się odbyła. Byłam.
Tymi Gminami były: Zabierzów i Wielka Wieś.
Wójtowie tych Gmin deklarowali wtedy swoje poparcie dla wolontariatu na rzecz zwierząt.

Posted

Jakby ktoś się pisał na hotel w sobotę rano, to jedziemy na dwa auta, możemy chętnych pozgarniać na trasie :) Potencjalni spacerowicze i psitulacze weekendowi proszeni sa o kontakt ze mną lub zyttą :)

Posted

bardzo pilnie poszukuję domu tymczasowego dla tej półrocznej suni. w niedzielę zostanie bez domu - ja mam zapełnione DT całkowicie :( jeśli do niedzieli nic się nie znajdzie to nie wiem co będzie, nawet nie chcę myśleć co się z nią stanie...suczka jest bezproblemowa, grzeczna i kochana...błagam o pomoc dla niej... :(

Posted

W SOBOTĘ TRAFI DO HOTELU POD NASZA OPIEKĘ 7!!! KOLEJNYCH PSÓW!!!
NA BUDOWIE JEST SUKA Z 6 SZCZENIAKAMI I DO PON MA ZNIKNĄĆ...

SUNIA JEST MAŁA, BIAŁA, MŁODA I CUDNA... SZCZENIAKI BĘDĄ MAŁE WSZYSTKIE CZARNE.
ZA OK 3 TYG BĘDĘ NA CITO POTRZEBOWAŁY DT, BO HOTEL JEST TOTALNIE ZAPSIONY, NIE MÓWIĄC O KOSZTACH ODROBACZANIA, SZCZEPIENIA... SŁABO MI JAK O TYM POMYŚLE, ALE PRZECIEZ NIE MOŻEMY ICH TAM ZOSTAWIĆ :placz:

BARDZO PROSIMY O POMOC I JAKIES POMYSŁY.

Posted

Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami

oraz

Śródmiejski Ośrodek Kultury

zapraszają na :

XVIII KONCERT CHARYTATYWNY
"A Pies Siedzi i Patrzy"
05 czerwca 2011 godz. 19.00

Scena PWST
ul. Straszewskiego 21-22

śpiewają:

HALINA KUNICKA
JERZY POŁOMSKI
MAJA SIKOROWSKA
ANDRZEJ SIKOROWSKI

grają:

JERZY DERFEL
JANUSZ SENT

fraszki przeczyta:

FRANCISZEK KLIMEK

koncert poprowadzi:

WACŁAW KRUPIŃSKI

aukcję poprowadzi:

ŁUKASZ LECH

Podczas koncertu odbędzie się aukcja charytatywna,
z której całkowity dochód przekazany zostanie na rzecz bezdomnych zwierząt.

Cena biletów: 35 zł i 50 zł,

do nabycia w biurze KTOZ, ul. Floriańska 53
oraz w Punkcie Informacji Miejskiej ul. Św. Jana 2

Posted

Zwracamy się do Was z prośbą o pomoc dla suczki która trafiła niedawno do Krakowskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt.

Sunia cierpi na niedowład kości miednicznych, przez to nie kontroluje czynności fizjologicznych. Niestety nie znamy przyczyny niedowładu, jednak weterynarze podejrzewają, że prawdopodobnie miała wypadek lub choruje na dyskopatię. Jednak żeby to stwierdzić, potrzeba wykonać bardzo kosztowne badanie o nazwie mielografia.

W tej chwili najpilniejszą potrzebą, są pampersy, dzięki którym łatwiej jest nam utrzymać właściwą higienę.

Jeśli ktoś ma możliwość zakupu pampersów, byli byśmy bardzo wdzięczni. Pampersy można wysyłać na adres schroniska bądź na adres Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami.

Posted

[quote name='chwiladlapupila']UWAGA - pilnie poszukujemy osób, które 19 maja 2010 roku podczas akcji ewakuacji zagrożonego powodzią Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Krakowie ratowały zwierzęta. Poszukujemy osób, które po zabraniu zwierzaka ze schroniska - na czas ewakuacji - postanowiły na stałe go adoptować. Prosimy o maila: kontakt@chwiladlapupila.pl
3 pieski zsały adoptowane dzięki mojej pomocy