Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepiękna sunia o imieniu Moni przebywała do niedawna w schronisku w Tomaszowie Mazowieckim.
Teraz ma już najwspanialszy dom pod słońcem
:loveu::loveu::loveu:

:loveu: Zobaczcie jakie cuda chowają się w schroniskach :loveu: Tutaj sunia już odpicowana w drodze do swojego domku :loveu:

Sunia ma bielutkie ząbki, więc może mieć maksymalnie jakieś 3 lata.
Sierść w stanie okropnym, kołtuny i dredy. Ale to wszystko da się naprawić, Monia może znowu zjawiskowo wyglądać :). Kolor sierści jest piękny, taki yorkowy, łapki rude, grzbiet srebrzysty.
Jest spora, sięga pod kolano, ważyć może jakieś 9 - 10 kg.
Jeszcze siedzi na kwarantannie, ale lada dzień będzie sterylka.
Sunia ma wytartą sierść na całej szyi. Prawdopodobnie była trzymana na łańcuchu i wytarła sobie o obrożę. Sierść oczywiście odrośnie:)
Charakter ma cudowny, łagodna, delikatna, spokojna. Pieszczocha potworna. Cioteczka, która robiła zdjęcia głaskała ją chyba z pół godziny, a ona z zamkniętymi oczami się rozkoszowała i wcale nie miała dość. Nie wiem, jak z chodzeniem na smyczy. Do innych psów OK, siedzi w boksie z kilkoma psami i jest w porządku, jakby ich w ogóle nie widziała. Olewa je totalnie. ;)

• Replies 464
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dokoncze mysl, bo wlasnie sie doczytalam,ze kolezanka GrubbejRyby/przeciez ona dziala w Tomaszowie/ poszukuje psow dom strzyzenia.No ludzie!!! Toz to prostsze do wykonania niz wydawalo sie byc jeszcze kilka minut temu :lol:

Posted

Haha,udalo mi sie :eviltong::lol: ale mozesz za to Grubba Rybe pomolestowac i zalatwic malej tego fryca.Po obcieciu i zainstalowaniu na glowce rozowej kokardki w sloniki Moni bedzie uuuuurocza :evil_lol:

Posted

dusje napisał(a):
Haha,udalo mi sie :eviltong::lol: ale mozesz za to Grubba Rybe pomolestowac i zalatwic malej tego fryca.Po obcieciu i zainstalowaniu na glowce rozowej kokardki w sloniki Moni bedzie uuuuurocza :evil_lol:

no ,ale jak taka sliczna ma wracac do smierdzacego boxu w schronie
przydlaby sie jakis DT ,ale taki domowy ...

Posted

Tak jesteście wielkie i kochane, gdy miałyśmy z IVV juz w głowie pomoc Moni to bałam sie , ze zostaniemy same i z załozeniem wątku i z wydarzeniem na fb .:multi:

Posted

czy sa w tym schronie wolentarjuszki ? czy ktos moze malenkiej wyciac wlosy przy chociaz przy oczach ...ona nic nie widzi :( tylko tak jak sie yorkom wycina ...pewnie w kolo odbytu podobna sytuacja :(