handzia Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Przepiękna sunia o imieniu Moni przebywała do niedawna w schronisku w Tomaszowie Mazowieckim. Teraz ma już najwspanialszy dom pod słońcem :loveu::loveu::loveu: :loveu: Zobaczcie jakie cuda chowają się w schroniskach :loveu: Tutaj sunia już odpicowana w drodze do swojego domku :loveu: Sunia ma bielutkie ząbki, więc może mieć maksymalnie jakieś 3 lata. Sierść w stanie okropnym, kołtuny i dredy. Ale to wszystko da się naprawić, Monia może znowu zjawiskowo wyglądać :). Kolor sierści jest piękny, taki yorkowy, łapki rude, grzbiet srebrzysty. Jest spora, sięga pod kolano, ważyć może jakieś 9 - 10 kg. Jeszcze siedzi na kwarantannie, ale lada dzień będzie sterylka. Sunia ma wytartą sierść na całej szyi. Prawdopodobnie była trzymana na łańcuchu i wytarła sobie o obrożę. Sierść oczywiście odrośnie:) Charakter ma cudowny, łagodna, delikatna, spokojna. Pieszczocha potworna. Cioteczka, która robiła zdjęcia głaskała ją chyba z pół godziny, a ona z zamkniętymi oczami się rozkoszowała i wcale nie miała dość. Nie wiem, jak z chodzeniem na smyczy. Do innych psów OK, siedzi w boksie z kilkoma psami i jest w porządku, jakby ich w ogóle nie widziała. Olewa je totalnie. ;) Quote
handzia Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Moni czuję, że przyniesiesz jej szczęście :loveu: Quote
moni12 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Oby . Handzia dzięki wielkie za załozenie mi kolejnego wątku . Quote
dusje Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Dziewczyny,przeciez ona w mig znajdzie dom.Oglaszajcie :lol: Quote
moni12 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Dusje jak dobrze, ze jesteś . Tak mi ta sunia lezy na sercu. Quote
dusje Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Moni, jakby ja fachowo podpicowac ....kolejka sie ustawi bez specjalnego zapraszania :lol: Quote
rita60 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Też jestem:lol:mała ujęła mnie ta łapinką wyciągniętą przez kraty....sliczna malizna. Quote
dusje Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Dokoncze mysl, bo wlasnie sie doczytalam,ze kolezanka GrubbejRyby/przeciez ona dziala w Tomaszowie/ poszukuje psow dom strzyzenia.No ludzie!!! Toz to prostsze do wykonania niz wydawalo sie byc jeszcze kilka minut temu :lol: Quote
IVV Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 wrzucilam na FB w kilku miejscach ...ale czy ktos moze zrobic dla niej normalne wydarzenie prosze Quote
dusje Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Moni na watku kudlaczy http://www.dogomania.pl/threads/146370-Kudłacze-w-potrzebie-wątek-dyskusyjny-PROSZĘ-O-NIECYTOWANIE-ZDJĘĆ!!/page232?highlight=szorsciaki+potrzebie Quote
IVV Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 wlasnie tam bylam i widzialam ,ze mnie ubieglas Dusje Quote
dusje Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Haha,udalo mi sie :eviltong::lol: ale mozesz za to Grubba Rybe pomolestowac i zalatwic malej tego fryca.Po obcieciu i zainstalowaniu na glowce rozowej kokardki w sloniki Moni bedzie uuuuurocza :evil_lol: Quote
an-na Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Dziewczyny do kogo numer tel i mail kontaktowy mam podać na FB? Quote
IVV Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 dusje napisał(a):Haha,udalo mi sie :eviltong::lol: ale mozesz za to Grubba Rybe pomolestowac i zalatwic malej tego fryca.Po obcieciu i zainstalowaniu na glowce rozowej kokardki w sloniki Moni bedzie uuuuurocza :evil_lol: no ,ale jak taka sliczna ma wracac do smierdzacego boxu w schronie przydlaby sie jakis DT ,ale taki domowy ... Quote
moni12 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Kurde kontakt dobrze by było dać na kogos kto ma z sunia kontakt , ostatecznie ja nie mam wyjścia i wezmę na siebie. Quote
an-na Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Już ma, ale poprawki mile widziane. Piove zostaniesz administratorem?? http://www.facebook.com/event.php?eid=143490325719824 Quote
moni12 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Tak jesteście wielkie i kochane, gdy miałyśmy z IVV juz w głowie pomoc Moni to bałam sie , ze zostaniemy same i z załozeniem wątku i z wydarzeniem na fb .:multi: Quote
IVV Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 czy sa w tym schronie wolentarjuszki ? czy ktos moze malenkiej wyciac wlosy przy chociaz przy oczach ...ona nic nie widzi :( tylko tak jak sie yorkom wycina ...pewnie w kolo odbytu podobna sytuacja :( Quote
Recommended Posts