aikowo Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 AgnieszkaDebkowska napisał(a):Dziekuje za informacje. Masz jakiś pomysł Agnieszko? :) Wczoraj jeszcze dzwoniły dwie Pani w sprawie Saby, wciskam węża, może i on pójdzie do domu na fali Saby :) trzymajcie kciuki :) Quote
Florentynka Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Trzymamy. Węża łatwo wcisnąć, bo wąski ;) Quote
mamanabank Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Jak już Węża zabraknie, to u Sylwii jest jeszcze pręgowany Zoran pod opieką Majqi, pies idealny! Quote
mamanabank Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 ZORAN wątek http://www.dogomania.pl/threads/198484-Zasiedziany-w-hoteliku-Zoran-prosi-o-pomoc!-G%C5%82%C3%B3wne-potrzeby-koszty-hotelikowania! krótki opis Łagodny, uważny, ładnie reagujący, spokojny, grzeczny, kontaktowy, bezproblemowy, wierny, wpatrzony w człowieka, inteligentny. Jest nieprawdopodobnie ciepłym, miłym i zrównoważonym psem. Bezbłędnie reaguje na komendę siad. Nie skacze na ludzi, przywołany biegnie z radością, po czym siada przed człowiekiem grzecznie i się cieszy. Lubi się bawić ale jest delikatny. Wiek: ok. 2 lata Stosunek do dzieci: OK do innych psów: raczej uległy, niezaczepny, zrównoważony do kotów: nieznany, w razie potrzeby można sprawdzić. komplet szczepień, odrobaczony, wykastrowany w hoteliku już pół roku Kontakt majqa 664279913, ogi@izet.pl Quote
mamanabank Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 jeszcze takie fajne znalazłam pokazują jego charakter Quote
aikowo Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Wczoraj Saba pojechała do swojego nowego super domu :) Pani jest fantastyczna i jestem pewna że Saba będzie miała tam bardzo dobrze :) Będziemy cały czas w kontakcie i mam obiecane raczenie zdjeciami wykonanymi przez utalentowaną córkę Pani Saby. Quote
psiaburka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Słodka dziewczynka, przeurodziwa i mądra, nareszcie, tak się cieszę. Quote
psiaburka Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 aikowo napisał(a):Czy psiburka to Pani Saby? Nie! Tu wpisała się po dogoterapii i nie tylko Pani Jagi. Pozdrowienia Quote
Andzike Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 psiaburka napisał(a):Nie! Tu wpisała się po dogoterapii i nie tylko Pani Jagi. Pozdrowienia Pani Jagi? Hmmm :) brzmi znajomo ;) Quote
aikowo Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 No proszę :) Witamy. :) I prośba do cioteczek o poradę jak oswoić Sabę z kotami? Sabcia się ekscytuje, bynajmniej nie w celach konsumpcyjnych, nie mniej jednak koty wyprowadzily się na strych i mają focha :( Tym bardziej sprawa jest poważna bo koteczki nie sterylizowane tylko podawane są proszki anty i trzeba pilnować terminu i kota :( Quote
Andzike Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Jeśli chodzi o rady, co zrobić z psem nadmiernie ekscytującym się kotami to jestem ostatnią osobą, która może ich udzielać, ale chętnie posłucham :) A koteczki najlepiej wysterylizować - zawsze to jeden problem mniej ;) Quote
mamanabank Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Kurczę, ja też nie bardzo wiem, próbowałam kiedyś z Klarą, ale się poddałam po jednym dniu, na pewno Saba powinna mieć ograniczone pole do pogonienia kota, np. przez smycz i trening, trening, trening. Może Kaję zaproszę tutaj, ostatnio wojuje z Lakim. Quote
kajkoowa Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Ja nigdy nie miałam problemów z kotami w domu, bo nie mam kotów, więc będę mogła doradzić czysto teoretycznie, z tego, co wyczytałam. Najlepiej będzie nauczyć Sabę siadać na komendę. Gdy pojawią się koty to nie w odległości, 5 czy 10 metrów od psiaka, ale 15, 20, 25, tak, żeby ona je widziała ale była nimi jak najmniej zainteresowana, sunia oczywiście wykonuje komendę siad, a właściciel skupia jej uwagę na sobie. Porządnie nagradzać - głosem, głaskami, smakołykami, ale spokojnie. Jeżeli właściciel będzie prawie piszczeć to Saba tylko niepotrzebnie się rozbudzi. Nawet przypadkowe, spokojne spojrzenie na kota powinno być solidnie nagrodzone. To tyle, co wiem, mam nadzieję, że Saba zaakceptuje koty i nie będzie w ich obecności spokojna :) Quote
Recommended Posts