Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AgnieszkaDebkowska napisał(a):
Dziekuje za informacje.

Masz jakiś pomysł Agnieszko? :)
Wczoraj jeszcze dzwoniły dwie Pani w sprawie Saby, wciskam węża, może i on pójdzie do domu na fali Saby :)
trzymajcie kciuki :)

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ZORAN

wątek
http://www.dogomania.pl/threads/198484-Zasiedziany-w-hoteliku-Zoran-prosi-o-pomoc!-G%C5%82%C3%B3wne-potrzeby-koszty-hotelikowania!

krótki opis
Łagodny, uważny, ładnie reagujący, spokojny, grzeczny, kontaktowy, bezproblemowy, wierny, wpatrzony w człowieka, inteligentny. Jest nieprawdopodobnie ciepłym, miłym i zrównoważonym psem. Bezbłędnie reaguje na komendę siad. Nie skacze na ludzi, przywołany biegnie z radością, po czym siada przed człowiekiem grzecznie i się cieszy. Lubi się bawić ale jest delikatny.
Stosunek do dzieci: OK
do innych psów: raczej uległy, niezaczepny, zrównoważony
do kotów: nieznany, w razie potrzeby można sprawdzić.
komplet szczepień, odrobaczony, wykastrowany
w hoteliku już pół roku

Kontakt
majqa
664279913, ogi@izet.pl

Posted

Wczoraj Saba pojechała do swojego nowego super domu :)
Pani jest fantastyczna i jestem pewna że Saba będzie miała tam bardzo dobrze :)
Będziemy cały czas w kontakcie i mam obiecane raczenie zdjeciami wykonanymi przez utalentowaną córkę Pani Saby.

Posted

No proszę :)
Witamy. :)

I prośba do cioteczek o poradę jak oswoić Sabę z kotami?
Sabcia się ekscytuje, bynajmniej nie w celach konsumpcyjnych, nie mniej jednak koty wyprowadzily się na strych i mają focha :(

Tym bardziej sprawa jest poważna bo koteczki nie sterylizowane tylko podawane są proszki anty i trzeba pilnować terminu i kota :(

Posted

Jeśli chodzi o rady, co zrobić z psem nadmiernie ekscytującym się kotami to jestem ostatnią osobą, która może ich udzielać, ale chętnie posłucham :)

A koteczki najlepiej wysterylizować - zawsze to jeden problem mniej ;)

Posted

Kurczę, ja też nie bardzo wiem, próbowałam kiedyś z Klarą, ale się poddałam po jednym dniu, na pewno Saba powinna mieć ograniczone pole do pogonienia kota, np. przez smycz i trening, trening, trening.

Może Kaję zaproszę tutaj, ostatnio wojuje z Lakim.

Posted

Ja nigdy nie miałam problemów z kotami w domu, bo nie mam kotów, więc będę mogła doradzić czysto teoretycznie, z tego, co wyczytałam.

Najlepiej będzie nauczyć Sabę siadać na komendę. Gdy pojawią się koty to nie w odległości, 5 czy 10 metrów od psiaka, ale 15, 20, 25, tak, żeby ona je widziała ale była nimi jak najmniej zainteresowana, sunia oczywiście wykonuje komendę siad, a właściciel skupia jej uwagę na sobie. Porządnie nagradzać - głosem, głaskami, smakołykami, ale spokojnie. Jeżeli właściciel będzie prawie piszczeć to Saba tylko niepotrzebnie się rozbudzi.
Nawet przypadkowe, spokojne spojrzenie na kota powinno być solidnie nagrodzone. To tyle, co wiem, mam nadzieję, że Saba zaakceptuje koty i nie będzie w ich obecności spokojna :)