aikowo Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 W dniu 26 marca 2011r. w Teresinie pod Sochaczewm znalazłam piękną suczkę. Saba (tak ją nazwałam) była bardzo chora na babeszjozę i leżała pod sklepem nie mając siły już dalej iść. Wyterte poduszki obolała łapa i galopująca tak bardzo śmiertelna choroba nie pozwala się jej ruszyć. Czasem jakaś dobra ręka dała jej bułkę albo miseczkę wody. Z informacji jaką otrzymałam od Pani ze skalepu pod którym leżała była już tam jak sklep był otwierany i leżała tak nie ruszając się prawie cały dzień :( Do samochodu musiała być być zaniesiona bo nie była w stanie stać na własnych zbolałych łapkach :( Wet zdiagnozował babeszjozę i przez 5 dni walczyliśmy o nią. I udało się!!!! :multi: Saba z każdym dniem jest coraz silniejsza, apetycik dopisuje, szybko uczy się komend i uwielbia gryźć patyczki :) Znalazłam ją w czerwonej obroży przy której nie było ani dresówki ani nic co mogło mi pomóc znaleźć jej właściciela, ogłoszenia na gumtree i innych portalach że znalazłam psa też nic nie dały. Niestety nikt też się nie zgłosił po wywieszeniu ogłoszeń we wszystkich strategicznych miejscach Tresina. Wet jej nie kojarzy. :shake: Jest prześliczną sunią która jest bardzo czujna, dokonały stróż podwórka, musiała być psem domowym bo pcha się do domu i zachowuje w nim czystość. Jest wielkim pieszczoszkiem który z zaciekawieniem chce zapoznać się z kotami (nie w celach konsumpcyjnych) i nie rozumie dlaczego da mała puchata kula leje ją po pysku za pchanie mordy pod koci ogon (gwałt na kocim majestacie!!!). Ładnie chodzi na smyczy, na spacerach spuszczona grzecznie pilnuje się człowieka. Bardzo dobrze dogaduje się z psami, przyjazna dla każdego człowieka. Ten wzór psiej arystokratki niestety ma i swój mały minusik.... Bezwzględnie podporządkowuje sobie wszystkie suczki. Nie jest to agresja pod warunkiem, że druga suczka nie "pyskuje". Saba nie nadaje się domu z inną suczką, mogło by się to skończyć jadką lub przynajmniej bardzo graniczoną swobodą podporządkowanej suczki. Z bólem serca jestem zmuszona poszukać tylko doskonałego domu dla Saby. Idealny dom gdzie jest człowiek który będzie poświęcać czas Sabinie jednocześnie który będzie konsekwentny. Saba potrafi być uparta jak osioł jeżeli cobie wymyśli :) Wymarzony dom to domek z ogródkiem. Dom do którego Saba bedzie miała wstęp. Idealnie gdyby miała towarzysza zabaw, najchętniej równie dużego psa. Quote
Andzike Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 I na tekst do ogłoszeń ;) [FONT=Arial]Królowa Saba szuka swojego nowego wymarzonego domku.[/FONT] [FONT=Arial]Ta piękna, duża, pręgowana suczka ma ok 8 miesięcy.[/FONT] [FONT=Arial]Została znaleziona w Teresinie pod Sochaczewem w bardzo ciężkim stanie spowodowanym babeszjozą. Suczka została uratowana i już jest w pełni zdrowa.[/FONT] [FONT=Arial]Lgnie do człowieka, nie goni kotów i uwielbia zabawy z psami (z suczkami już mniej).[/FONT] [FONT=Arial]Zna podstawowe komendy i z każdym dniem rozumie i umie coraz więcej. Uwielbia gryźć patyczki. To wspaniały stróż podwórka, który odstraszy każdego intruza swoimi niskim szczęknięciami.[/FONT] [FONT=Arial]W najbliższych dniach zostanie odrobaczona, ma założoną książeczkę.[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Szukam dla Saby domu z możliwością wstępu do niego, z ogródkiem w którym mogła by realizować swoje stróżowanie. Domku w którym mieszka odpowiedzialny człowiek który będzie pamiętał o miseczce jedzenia, który poklepie psi łepek i zabierze na spacer. Człowiek który nie będzie rozmnażać i nigdy nie zapomni o najlepszym przyjacielu człowieka.[/FONT] [FONT=Arial]Saba zostanie wysterylizowana przed adopcją. [/FONT] [FONT=Arial]Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Kontakt 792 06 36 36[/FONT] Quote
Andzike Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Dodałam zdjęcia do drugiego postu - spójrzcie jaka cudna dziewczyna :) Quote
Andzike Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Justyna Klimek napisał(a):I ja zerkam :) O Justyna, a ja właśnie biegłam na wątek akcji, żeby wkleic wątek Saby :) Quote
mamanabank Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Jakaś taka trochę jak CC nasza Królowa :-) Ciekawe co za przodkowie w niej siedzą. Quote
Andzike Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 mamanabank napisał(a):Jakaś taka trochę jak CC nasza Królowa :-) Ciekawe co za przodkowie w niej siedzą. I ta Fila Brasilla ? ;) Saba faktycznie nie przepada za suniami (przetestowane na Nesi, Nelce i Sarze). Sara się jej bała i warkotała na nią, bo na dzień dobry Saba przygwozdziła ja do płotu. Nesia podobno w ogóle nie podejmowała dyskusji z uwagi na dysproporcje w wielkości. A Nelka udawała, że Saby nie widzi - pomimo tego, że Saba nad nią stawala, kładla na niej łapy i pysk - Nelka konsekwentnie "wymigiwała się" z tego, ale bez warczenia czy próby ucieczki - po prostu była ponad to ;) Niestety w tym przypadku to nie kwestia nadpsiej inteligencji w wykonaniu Nelki tylko jej całkowite wyłączenie się u aikowo na inne bodzće zewnętrzne niż aikowe kotki:shake: Na plus Saby trzeba dodać, że jest karna - jak się na nią huknie, to wypuszcza złapaną suczkę z pyszczka :evil_lol: Quote
Andzike Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Takie jeszcze zdjęcie domowej suni znalazłam w telefonie :) Quote
Florentynka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Piękne!!! Molosowate, ślicznościowe! Dzięki serdeczne za zaproszenie na wątek! Coś jakby z mastifa hiszpańskiego ma. Na molosy ją trzeba wrzucić, koniecznie! Quote
Andzike Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Florentynka napisał(a):Piękne!!! Molosowate, ślicznościowe! Dzięki serdeczne za zaproszenie na wątek! Coś jakby z mastifa hiszpańskiego ma. Na molosy ją trzeba wrzucić, koniecznie! O widzisz, wiedziałam kogo zaprosic ;) Dasz jakiegoś linka do molosowatych? :D Jakoś mnie tam nigdy nie wywiało... Quote
Florentynka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 forum molosów: http://www.forum.**********/ Edit 1: a, świnia, nie chce linka...w miejsce gwiazdek trzeba wpisać ********** Edit 2: znów mi zrobiło gwiazdki, świństwo!!!!! No to obejdziemy to tak: w miejsce gwiazdek wpisać molosy(kropka - prawdziwa, mała kropka)pl Quote
Andzike Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Dzika_Figa napisał(a):Jakie cudo! Oooo :) jak ja lubie jak się znajomi schodzą na wątek ;) Cudna jest - fakt. Do człowieka miziasta, chociaż lekko miałam stresa jak mi pierwszy raz ten wielki łeb na kolanach położyła - ale to nakolankowy przytulas :) Jedyny minus to ten stosunek do suk... Trzeba aikowo pomóc znaleźć jej dom, bo im dłużej siedzi u niej na tymczasie tym bardziej TZ niechętny do rozstania z Sabą:roll: Quote
Andzike Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='Florentynka']forum molosów: http://www.forum.**********/ Florentynka, prześlij mailem bo beee dogo blokuje ;) Quote
Florentynka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='Dzika_Figa']Może być? Może, może, tylko gdzie ja mam sobie to wsadzić? Jak wkleiłam magnes to mi cycki wypadły, banerki się gryzą :( Quote
Dzika_Figa Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Florentynka napisał(a):Może, może, tylko gdzie ja mam sobie to wsadzić? Jak wkleiłam magnes to mi cycki wypadły, banerki się gryzą :( Cycki Ci wypadły, powiadasz... No jak masz podpis to nie zmieścisz. Będę dobra i zrobię drugi mniejszy Quote
Andzike Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Dziewczyny, jesteście niezawodne!!!! Wielkie dzięki!!! Na forum weszłam, ale rejestrować się trzeba, zreszta musze je na spokojnie ogarnąć ;) chyba, że znacie kogoś od molosów, kto już jest pewnie zarejestrowany? Banerek boski - już sobie doklejam :D Quote
Florentynka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Na pewno Halbina ma konto na molosach...pomyślę kto jeszcze. I kogo jeszcze przygnać na wątek ;). Quote
Recommended Posts