Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam! Chciałabym Wam przedstawić dwa pieski, przebywające w tej chwili pod opieką Mazowieckiej Fundacji Opieki nad Zwierzętami.
Jako pierwszego przedstawiam ZIOMALA. Jest to piesek 8-mio m-czny, biało-czarny, słodki- właściwie szczeniak jeszcze :( Tym bardziej boli że całe swoje życie spędził w Fundacji... Ziomek jest przyjazny- lubi inne zwierzęta-psy i koty, wesoły, łapie za serce:loveu: Kilka dni temu został wykastrowany. Zrobiłam mu galerię, gdzie możecie obejrzeć zdjęcia tego słodziaka- który nie zdaje sobie sprawy ze swojej niedoli (jest po prostu nad wyraz pogodny). Szkoda, żeby tak wspaniały, młodziutki piesek nie dostał szansy. Zapraszam do galerii Ziomala (w Amstaffach).
Gdyby ktoś z Was byłby chętny do adopcji tego młodego przystojniaka- zapraszam na prive.:razz:

Posted

Drugim psem- a właściwie Sunią, którą pragnę Wam przedstawić, jest Vega w typie rasy. Ma około 2-óch lat i jest biała w beżowe łaty. Nieco nieśmiała, grzeczna i miła, dogaduje się z innymi psami i spokojnymi sukami. Lubi biegać po podwórku, ładnie chodzi na smyczy. Do ludzi- bardzo przyjazna i łagodna. Niestety- po wyciągniętych sutkach widać, że pomimo młodego wieku rodziła szczeniaki, które prawdopodobnie ktoś sobie zostawił, a sunię na zimę wyrzucił... :( Vega szuka domu pełnego ciepła i miłości.

• 2 weeks later...
Posted

Zimuś śni o własnym domku...

Dzieciństwo i młodość ten słodki psiaczek spędza pod opieką Fundacji. Gdyby umiał mówić, pewnie powiedziałby że jest dobrze, wesoło bo bawi się z innymi pieskami, ale... Ziomuś potrzebuje miłości!!! Ma ok.8-miu m-cy. Pomóżcie temu słodkiemu młodzieńcowi znależć dom! To pies idealny- lubi inne psy i inne zwierzaki, kocha ludzi... Grzeczny, przymilny, wesoły. CZEKA...

Posted

Nie- Buka i Nuka to sunie właścicielki fundacji- jej własne, prywatne niunie (z resztą też z interwencji- Nuka przeżyła prawdziwą tragedię, o której nie będę tutaj pisać, bo nie wiem czy Diana by sobie życzyła).
Z bullowatych do adopcji jest sunia Vega, młodziutki i słodki Ziomal (że ten pies nie ma domu to aż dziwne) i ew. Duszek- ale to już Diana musiałaby dać się przekonać- Duszek choruje i jest na lekach i specjalnej, weterynaryjnej karmie- ostatnio wspominała że raczej do adopcji nie pójdzie- zamieszka w fundacji w biurze.
A Bullowate mają link na amstaffach. To jest link:

www.dogomania. pl/threads/206333-Psiaki-w-typie-amstaffa-z-MFOZ-szukają-domu

Posted

[quote name='phase']Czemu Buka i Nuka nie są do adopcji? Może warto wrzuć wątek ten na ogólny bullowatych? Czy już tam są?

[quote name='arielka186']Nie- Buka i Nuka to sunie właścicielki fundacji- jej własne, prywatne niunie (z resztą też z interwencji- Nuka przeżyła prawdziwą tragedię, o której nie będę tutaj pisać, bo nie wiem czy Diana by sobie życzyła).

Nusia ma swój wątek ... tylko ostatnio informacji brak co u niej http://www.dogomania.pl/threads/112310-Fundacja-AST-Nuka-niepe%C5%82nosprawna-amstaff-ka-...-potrzebne-wsparcie-na-hotel-!!!!/page24

Posted

arielka napisz do moda o przeniesienie watku na pwp, tutaj malo kto zaglada...

Willy podobny do ziomala znalazl wstepnie domek wiec podesle bo wiem ze bylo kilku chetnych;)

Posted

Chita- byłoby super, bo Ziomuś dorasta i bardzo potrzebuje miłości... Jest towarzyski- lubi inne psy, więcej na jego temat w wątku na PwP właśnie, gdzie jest więcej o psiaczkach- wszystkich fundacyjnych. To jest link ogólnie do MFOZ, jest tam więcej fotek Ziomka:
www.dogomania.pl/threads/206271-MFOZ-Mazowiecka-Fundacja-Opieki-nad-Zwierzętami

Baster i Lusi- dziękuję za podanie linka, dzisiaj jeszcze się zarejestruję i zacznę bidy ogłaszać...

Cieszę się, że w końcu coś się zaczyna dziać... Kilka dni temu dom znalazła jedna fundacyjna rottka, na jej miejsce przyjechały dwa następne... :( .

Fioneczka- nie wiedziałam że Nuka ma wątek, po południu tam zajrzę i napiszę kilka słów, a generalnie wszystko jest dobrze, Diana o niunię dba :) , mam z nią stały kontakt.

Posted

[quote name='arielka186']Fioneczka- nie wiedziałam że Nuka ma wątek, po południu tam zajrzę i napiszę kilka słów, a generalnie wszystko jest dobrze, Diana o niunię dba :) , mam z nią stały kontakt.

że dba - to wiem :]
jednak jakieś świeże wieści by się przydały, może aktualne fotki
siedzi ta mała gdzieś głęboko w moim sercu ;)

Posted

[quote name='fioneczka']że dba - to wiem :]
jednak jakieś świeże wieści by się przydały, może aktualne fotki
siedzi ta mała gdzieś głęboko w moim sercu ;)

Wstawiłam fotki z zimy na wątku Nuki- widziałaś? :)
Teraz czekam na "nową dostawe fotek od Diany- jak tylko dostanę to zamieszczę na forum.
Powiem Ci szczerze, że nie wiem jak z chodzeniem Nuki- ale na zdjęciach widzę że biega, więc chyba OK?

Widzę, że nie podałam linku do ogólnego wątku MFOZ- fundacji, w której znajdują się obecnie przedstawione psy. Jest tam też dużo info nt ras obiegowo uznawanych za agresywne, najnowsze przepisy regulujące na jakie psy trzeba mieć zezwolenie i inne, mogące kogoś zainteresować, rzeczy. Podaję link:
www.dogomania.pl/threads/206271-MFOZ-Mazowiecka-Fundacja-Opieki-nad-Zwierzętami

• 2 weeks later...
Posted

Chita-podesłałeś tym ludziom Ziomalka? Szkoda żeby młody pies dorastał w fundacji... On jest słodki, kochany, ani cienia agresji w stosunku do innych zwierząt, nie mówiąc o ludziach. Chłopak jest wysterylizowany. Proszę, pomóżcie mi znależć dom dla Ziomalka!!!

Napisała do mnie dziewczyna, że jest domek dla Ziomka!!! Zadzwoniłam do fundacji- okazało się, że Ziomuś kilka dni temu został adoptowany przez jedną z wolontariuszek.