Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]MALIKA młoda, ok 7 m-czna biszkoptowa sunia była bezdomna. Jest teraz u mnie na tymczasie. Boi się, trzęsie. Nie umie chodzić po schodach, nie umie zachowywać czystości w domu, nie umie chodzić na smyczy. Leży i udaje że jej nie ma...
Dopiero jeden dzień jest u nas, więc Maliczka ma jeszcze czas by się otworzyć.

Kontakt do mnie ws Malisi:
726-714-598, marta.toz@wp.pl
[/FONT]

POTRZEBNA TEZ JEST POMOC (DT) DLA TEGO DRUGIEGO PIESKA czarno-białego.
cały się trzęsie, ale widać że coś ma na tle nerwowym.

Maleńka Malika
u Marty nie bryka
nie psoci nie skacze
nie szczeka, nie płacze.

Pod stołem schowana
wciąż leży od rana,
wszystkiego się boi
więc w kąciku stoi.

Lecz wkrótce cioteczka
cierpliwa mateczka
nauczy wszystkiego
psiaka maleńkiego.

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maleńka Malika
u Marty nie bryka
nie psoci nie skacze
nie szczeka, nie płacze.

Pod stołem schowana
wciąż leży od rana,
wszystkiego się boi
więc w kąciku stoi.

Lecz wkrótce cioteczka
cierpliwa mateczka
nauczy wszystkiego
psiaka maleńkiego.

Posted

Basia bo jak chodzi to tak dziwnie się trzęsie, główka mu się trzęsie jak przy parkinsonie.. krzywo tak chodzi, hmm to na pewno nie ze strachu
nie wiem ile ma lat, jest troszeńkę większy (WIĘKSZA???) od Maliki (vel Malinki)
nie wiem czy brat czy co.. byłam tam ponad pół roku temu na innej interwencji i ich nie było, może tez jest młody
potrzeba mu miejsca bo szkoda go tam, a może można mu jakoś pomóc..

Niki dzięki za wiersz

zaraz wstawię fotki ze spacerku

Malisia machała do mnei ogonkiem, ale w domu jak ją położyłam tak lezy...:(

Posted

tak, trzeba koniecznie dla niego dt, ja podejrzewam że on nie jest stary, nie wyglądał na takiego
Niki - on nie ma imienia, możesz mu nadać i szukamy dla niego miejsca. Mogliśmy nagrać jak chodzi i jak się trzęsie. eh
zdjęcia Maliki z dzisiaj:

a to pod koniec spaceru :)

Posted

widocznie jest bardzo wystraszona.. czytałam kiedyś o takiej suni, która przez wiele lat była :cieniem" psa, wychodził spod łóżka tylko w nocy, mimo wielu prób i działań opiekunów. Oby z Maliką tak nie było...

Posted

Nikaragua napisał(a):
widocznie jest bardzo wystraszona.. czytałam kiedyś o takiej suni, która przez wiele lat była :cieniem" psa, wychodził spod łóżka tylko w nocy, mimo wielu prób i działań opiekunów. Oby z Maliką tak nie było...

Chyba nie będzie tak źle, Malika jeszcze młodziutka jest, tylko nieoswojona z ludźmi i domowym życiem. Ale już Marta się postara, żeby niunia się otworzyła. :kciuki: :kciuki:

Posted

Malika wczoraj pierwszy raz zeszła i weszła po schodach, chyba nie jest tak źle jak myślałam, macha ogonkiem w domu, ale boi się jeszcze troszkę, załatwia się co 2 dni na dworze, w domu na razie nie, zjadła coś, ale ona je jak mini piesek, w końcu waży tylko 4-5 kg, powoli, powoli można szukać jej domku

Posted

xmartix napisał(a):
Malika wczoraj pierwszy raz zeszła i weszła po schodach, chyba nie jest tak źle jak myślałam, macha ogonkiem w domu, ale boi się jeszcze troszkę, załatwia się co 2 dni na dworze, w domu na razie nie, zjadła coś, ale ona je jak mini piesek, w końcu waży tylko 4-5 kg, powoli, powoli można szukać jej domku

ona młoda, to jej szybko wszystko przychodzi, jeszcze troche i bedzie latać jak ta lala:)

Posted

:( ładny wierszyk, tak Orion wciąż bezdomny i czeka na naszą pomoc

a Malika płacze jak wychodzi ktoś z domu i zostaje sama, potrafi przez godzinę tak zawodzić że aż mam karteczki przyklejone na drzwi przez sąsiadów.. powinno jej to przejść, mam nadzieję