xmartix Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [FONT=Comic Sans MS]MALIKA młoda, ok 7 m-czna biszkoptowa sunia była bezdomna. Jest teraz u mnie na tymczasie. Boi się, trzęsie. Nie umie chodzić po schodach, nie umie zachowywać czystości w domu, nie umie chodzić na smyczy. Leży i udaje że jej nie ma... Dopiero jeden dzień jest u nas, więc Maliczka ma jeszcze czas by się otworzyć. Kontakt do mnie ws Malisi: 726-714-598, marta.toz@wp.pl[/FONT] POTRZEBNA TEZ JEST POMOC (DT) DLA TEGO DRUGIEGO PIESKA czarno-białego. cały się trzęsie, ale widać że coś ma na tle nerwowym. Maleńka Malika u Marty nie bryka nie psoci nie skacze nie szczeka, nie płacze. Pod stołem schowana wciąż leży od rana, wszystkiego się boi więc w kąciku stoi. Lecz wkrótce cioteczka cierpliwa mateczka nauczy wszystkiego psiaka maleńkiego. Quote
NikaEla Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Zapiszę sobie maleńtasy. A gdzie teraz jest ten łaciaty? coś więcej o nim? imię ma? Quote
NikaEla Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Maleńka Malika u Marty nie bryka nie psoci nie skacze nie szczeka, nie płacze. Pod stołem schowana wciąż leży od rana, wszystkiego się boi więc w kąciku stoi. Lecz wkrótce cioteczka cierpliwa mateczka nauczy wszystkiego psiaka maleńkiego. Quote
Basia1244 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 To jest brat suczki? Czy inny piesio? Też ma 7 miesięcy? Dlaczego sądzicie , że ma problem neurologiczny? Może tylko ze strachy się trzęsie. Quote
xmartix Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Basia bo jak chodzi to tak dziwnie się trzęsie, główka mu się trzęsie jak przy parkinsonie.. krzywo tak chodzi, hmm to na pewno nie ze strachu nie wiem ile ma lat, jest troszeńkę większy (WIĘKSZA???) od Maliki (vel Malinki) nie wiem czy brat czy co.. byłam tam ponad pół roku temu na innej interwencji i ich nie było, może tez jest młody potrzeba mu miejsca bo szkoda go tam, a może można mu jakoś pomóc.. Niki dzięki za wiersz zaraz wstawię fotki ze spacerku Malisia machała do mnei ogonkiem, ale w domu jak ją położyłam tak lezy...:( Quote
Basia1244 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Biedny maluszek. Cholerka , trzeba rozreklamować, poogłaszać. Ja mam ciągle niedobór domku z ogródkiem, a jemu potrzebne dt i diagnostyka na cito! Quote
xmartix Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 tak, trzeba koniecznie dla niego dt, ja podejrzewam że on nie jest stary, nie wyglądał na takiego Niki - on nie ma imienia, możesz mu nadać i szukamy dla niego miejsca. Mogliśmy nagrać jak chodzi i jak się trzęsie. eh zdjęcia Maliki z dzisiaj: a to pod koniec spaceru :) Quote
xmartix Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 może być Orion :) Malika siedzi i się nie rusza... chodzi tylko w nocy Quote
NikaEla Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 widocznie jest bardzo wystraszona.. czytałam kiedyś o takiej suni, która przez wiele lat była :cieniem" psa, wychodził spod łóżka tylko w nocy, mimo wielu prób i działań opiekunów. Oby z Maliką tak nie było... Quote
Asia & Ginger Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Nikaragua napisał(a):widocznie jest bardzo wystraszona.. czytałam kiedyś o takiej suni, która przez wiele lat była :cieniem" psa, wychodził spod łóżka tylko w nocy, mimo wielu prób i działań opiekunów. Oby z Maliką tak nie było... Chyba nie będzie tak źle, Malika jeszcze młodziutka jest, tylko nieoswojona z ludźmi i domowym życiem. Ale już Marta się postara, żeby niunia się otworzyła. :kciuki: :kciuki: Quote
xmartix Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Malika wczoraj pierwszy raz zeszła i weszła po schodach, chyba nie jest tak źle jak myślałam, macha ogonkiem w domu, ale boi się jeszcze troszkę, załatwia się co 2 dni na dworze, w domu na razie nie, zjadła coś, ale ona je jak mini piesek, w końcu waży tylko 4-5 kg, powoli, powoli można szukać jej domku Quote
demi Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 xmartix napisał(a):Malika wczoraj pierwszy raz zeszła i weszła po schodach, chyba nie jest tak źle jak myślałam, macha ogonkiem w domu, ale boi się jeszcze troszkę, załatwia się co 2 dni na dworze, w domu na razie nie, zjadła coś, ale ona je jak mini piesek, w końcu waży tylko 4-5 kg, powoli, powoli można szukać jej domku ona młoda, to jej szybko wszystko przychodzi, jeszcze troche i bedzie latać jak ta lala:) Quote
NikaEla Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 I Orion malutki tez ma swoje smutki lecz jakie nie znamy, póki go nie zbadamy. Więc domu szukamy pomysłów nie mamy :( Quote
xmartix Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 :( ładny wierszyk, tak Orion wciąż bezdomny i czeka na naszą pomoc a Malika płacze jak wychodzi ktoś z domu i zostaje sama, potrafi przez godzinę tak zawodzić że aż mam karteczki przyklejone na drzwi przez sąsiadów.. powinno jej to przejść, mam nadzieję Quote
NikaEla Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 może spróbujcie zostawiać ją na 5-10 minut np w drugim pokoju,a potem nagradzać jak jest cicho Quote
xmartix Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 tak bede robic od jutra, bo mam wolne Quote
NikaEla Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 xmartix napisał(a):tak bede robic od jutra, bo mam wolne fajnie, że mamy wolne :) Quote
Recommended Posts