ANETTTA Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 nie ten dom bedzie inny rozreklamujecie dobrze psa ogloszenia ..ktos go wypatrzy Quote
santino Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Kochane, dziękuje ze jesteście. Na obecna chwile sytuacja wyglada tak ze: rudi 3 lipca przyjeżdża do Warszawy mam bardzo tymczasowy BDT (max 2 tyg) mam maila do jednej Pani która również zaoferował BDT ale nie wiem na ile ---> to jest info z fb i nie mam pewności czy Pani czasem nie zaoferowala wtedy kiedy prosilam o tygodniowy tymczas, czy po prostu oferuje BDT "bezterminowo". Mam do niej maila, ale napisze dopiero jutro bo dziśam problem z netem (w tej chwili łącze się przez tel) namiar na hotel mam tylko to nie jest rozwiazanie bo nie mamy żadnych (!) stałych deklaracji. Póki co ciagne jednorazowymi ale do tej pory nie zaplacilam za operacje i to co jest nawet nie wystarczy. Ja doloze to co będzie brakować ale na hotel już nie dam rady. Ja wiem "ze jak nie ten to inny" ale problem polega na tym ze z tym konkretnym nie ma co zrobić. Jest chwilowe rozwiazanie ale bardzo chwilowe. W każdym razie jutro spróbuje się skontaktować z ta panią z fb i dopytac o szczegóły tego tymczasu który ona oferuje ---> mam nadzieje ze się uda tym razem. Co do pw - wysylalam jak zakladalam wątek. I trochę w międzyczasie. Jutro znów zacznę wysyłać blagania o deklaracje pi tym jak ustale z ta panią co kna oferuje. Przepraszam jeśli moje posty dzisiaj były histeryczno-panikarskie ale mój stan emocjonalny to dzisiaj sinusoida i najbardziej bałam się ze go tu przwioze z tego Pomorza i... nie będę miała co z nim zrobić. Mam nadzieje ze może się jednak coś uda. Dziękuje za obecność. Quote
mmd Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Oj tam oj tam :) Żebyś tylko Ty miała sinusoildalne nastroje na dogo ;) Trzeba jakiś plan zmontować - czyli pytasz te BDT. Spytaj też co z karmą to byśmy miały czas na kombinowanie, gdyby była potrzebna. Jak BDT będą na trochę, trzeba szukać na spokojnie tymczasu płatnego (oby nie) i porównywać ceny i warunki. Podaj mi namiary na siebie na PW - telefon i mail, przyda mi się do ogłoszeń. (edit: już znalazłam gotowy tekst, telefon aktualny?) Zapłacisz czy nie, ale podlicz, ile brakuje do spłaty weta. (edit: jakieś 150 chyba) Będzie dobrze :) Ale on ma uchole :diabloti: Quote
santino Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 Ok, więc napisałam do tego BDT z pytaniem odnośnie szczegółów i czekam na odpowiedź. Jakby coś to w ostateczności jest BDT na 2 tygodnie. Namiar na mnie: 501-676-984, magda.gesiak@wp.pl można ogłaszać i podawać jako kontaktowy Co do kasy to rozliczenie na 1 stronie jest zaktualizowane. W tej chwili mamy jakieś 180 zł (bo coś tam jeszcze wpłynęło na konto fundacji, ale nie mam jeszcze zestawienia, ale coś w granicach 30 zł), a na operację potrzebujemy na pewno 450 zł + koszt leków (nie mam jeszcze faktury). Także brakuje ok. 300 zł. Później zaktualizuję pierwszą stronę z opisem. Dodam tylko, że Rudzielec jest już po operacji i wszystko ładnie się goi. Zaczyna stawać na operowaną łapkę także wszystko idzie zgodnie z planem. Jak go będę zabierać tego 3 lipca to jeszcze będę się kontaktować z lekarzem odnośnie do dalszych wskazań. Pewnie za jakieś 1,5 mca trzeba będzie zrobić kontrolny RTG ale mam nadzieję, że zrobi to już nowy właściciel Rudzielca. ***edit*** mmd i bardzo Ci dziękuję za zainteresowanie i dobre słowo! Quote
mmd Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Zamówiłam Rudiemu ogłoszenia, nie wiem, kiedy będą, ale poprosiłam o określenie przybliżonego terminu. Myślę też, że fajnie byłoby bazarek zrobić - ten, który był, już zakończony, ale coś tam zostało, może go znów wystawić? Ja do środy nie mam aparatu, a może i bym coś u siebie wygrzebała. No ale trzeba poczekać. Uważam, że przydałby się na pokrycie długu w lecznicy. Quote
santino Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 mmd napisał(a):Zamówiłam Rudiemu ogłoszenia, nie wiem, kiedy będą, ale poprosiłam o określenie przybliżonego terminu. Myślę też, że fajnie byłoby bazarek zrobić - ten, który był, już zakończony, ale coś tam zostało, może go znów wystawić? Ja do środy nie mam aparatu, a może i bym coś u siebie wygrzebała. No ale trzeba poczekać. Uważam, że przydałby się na pokrycie długu w lecznicy. dzieki wielkie! moje rzeczy z bazarku nie poszły więc są nadal do wystawienia. ja nie umiem robić bazarku, więc jakby ktoś mógł to by było super. przegrzebię jeszcze raz szafy to może coś jeszcze dorzucę Quote
mmd Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 No to musisz mi jakoś opisać które to rzeczy. Chyba że Estrella wystawi go ponownie. No i gdzie są te fanty - u Ciebie? Quote
santino Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 mmd napisał(a):No to musisz mi jakoś opisać które to rzeczy. Chyba że Estrella wystawi go ponownie. No i gdzie są te fanty - u Ciebie? Tak, u mnie. Ale możemy zbierać na jedno konto i jak tylko mi potwierdzi ktoś że kasa wpłynęła do wyślę od siebie. Na bazarku Estrelli jest opisane, które fanty moje. U mnie są buty, ale myślę, że trzeba obniżyć ceny bo chyba przegięłam. Zróbmy tak: baletki różowe - 10 zł baletki czarne 6 zł (zniszczone dość) pantofle gino rossi 25 zł (one są w b. dobrym stanie) espardyle - 12 zł (też prawie nienoszone) klapki włoskie - 12 zł (wiem, że trudno uwierzyć ale kupiłam je za ponad 300 zł, cóż błędy młodości ;)) Quote
santino Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Jestem w kontakcie z p. Anią która zaproponowała dom tymczasowy. Nie wiem niestety jeszcze na jak długo, czy bezterminowo dopóki nie znajdziemy domu, czy z jakimiś ograniczeniami czasowymi. Mamy się umówić na omówienie szczegółów (w zasadzie byłyśmy umówione na dziś rano ale z winy mojego zaniedbania nie doszło do spotkania - byłyśmy umówione na 7 rano, a ja mimo 3 budzików po prostu zaspałam ---> wstyd mi przeogromie!). Umawiamy się na inny termin, bo dzisiaj już p. Ania chyba nie może. Będę dawać znać jak się rozwija sytuacja. Quote
santino Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 AnnaA napisał(a):A ja zapiszę wątek dziękuję :) Quote
santino Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 UDAŁO SIĘ ZNALEŹĆ RUDIEMU BDT W WARSZAWIE (za karmę i zwrot kosztów) :):):):):):):):) 3 lipca czeka Rudzielca wycieczka znad morza na warsawskie Młociny do nowego kolegi i koleżanki :) Quote
Igiełka Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Przyleciałam po tytule tak bardzo cieszę się że znalazł się dla Rudusia BDT super,wspaniale :) Quote
santino Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Igiełka napisał(a):Przyleciałam po tytule tak bardzo cieszę się że znalazł się dla Rudusia BDT super,wspaniale :) Też jestem superszczęśliwa, bo te finanse mnie wykańczały. Zamiast skupiać się na szukaniu mu domu to skupiałam się na szukaniu kasy. Co prawda jeszcze trochę brakuje, bo nie zapłaciliśmy jeszcze za operację, muszę go przed wyjazdem zaszczepić i zabezpieczyć przed kleszczami, ale to już jest wszystko mały miki w porównaniu z wizją kolejnych 450 zł za kolejny miesiąc :) Quote
mmd Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Cieszę się :) Tak to wszystko smętnie wyglądało. A Rudzielec Uszaty załapał się na pakiet ogłoszeń, które miały być dla Rufusa, a Rufcio od dziś w DS, więc może mu przyniosą szczęście. Jeśli sprawa bazarku aktualna to daj znać :) Tak mi się spodobał tytuł wątku, że popełniłam coś takiego :diabloti: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Nikt-nie-ma-takich-uszu-A-Rudi-nie-ma-domu-a-chcialby-miec-W0QQAdIdZ293568489 Quote
santino Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 mmd napisał(a):Cieszę się :) Tak to wszystko smętnie wyglądało. A Rudzielec Uszaty załapał się na pakiet ogłoszeń, które miały być dla Rufusa, a Rufcio od dziś w DS, więc może mu przyniosą szczęście. Jeśli sprawa bazarku aktualna to daj znać :) Tak mi się spodobał tytuł wątku, że popełniłam coś takiego :diabloti: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Nikt-nie-ma-takich-uszu-A-Rudi-nie-ma-domu-a-chcialby-miec-W0QQAdIdZ293568489 Boskie! Dziękuję!!! :):):):) Bazarek aktualny, tylko sie muszę trochę ogarnąć - żeby był supermegawypasiony ;) Quote
Panca Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 to genialnie!!swoja droga zastanawiam sie czy on przypadkiem morzem z Australii nie przyplynal, bo do psa Dingo podobny kawaler :) Quote
santino Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Kochani, nie wiem kto ale ktoś regulranie dodaje ogłoszenia Rudiego, bo mi przychodzą potwierdzenia na maila ---> za co baaardzo dziękuję :loveu: Panca, on jest dingo jak mordę strzelił :evil_lol: Mama albo tata musieli być z dalekiej zagranicy ;) Quote
nuleczka Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Uhahany radosny gość. Cześć chłopaku, usiska masz boskie Quote
Recommended Posts