sonia1974 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 zdjęcia gorsze jakościowo ale za to Misia z ogonem w górze Quote
sonia1974 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 :evil_lol:tak zajadam ciasteczka z ręki teraz uciekam przed aparatem potrafię się skupić na smakołyku puszczam oko do wszystkich ciotek Quote
savahna Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 I pomyśleć...taka dzikuska.:razz: Suuuuuper.;) Quote
sonia1974 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 DNIA28-09-2011R. MISIA PODESZŁA NA GŁASKANIE Wróciłam z pracy otworzyłam drzwi Misia wybiegła na podwórko zrobiła rudę w koło i za młodymi psami wbiegła do domu ( nawet siusiu nie robiła ) , młode skakały w koło mnie a Misia tuptała i tuptała aż odważyła się i zbliżyła się na tyle do mojej wyciągnięte ręki że dwa razy przejechałam jej po brodzie i po główce . Trwało to może z 10 sekund , może na następny raz będę czekać miesiąc ale stało się z własnej woli i z ogonem w górze podeszła do mnie . JAK JA SIĘ CIESZĘ Quote
furciaczek Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Cudownie sie czyta takie wiesci:multi: Quote
savahna Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Furciaczek, czy to prawda,że w najnowszym "Moim psie" są Twoje tymczasy, czy cos pokręciłam ?:roll: Cudowne wiesci. Ile radości daje taki pies....Niesamowite, championy wysiadaja..... Quote
furciaczek Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 savahna napisał(a):Furciaczek, czy to prawda,że w najnowszym "Moim psie" są Twoje tymczasy, czy cos pokręciłam ?:roll: Cudowne wiesci. Ile radości daje taki pies....Niesamowite, championy wysiadaja..... Mialy byc, zapomnialam ze teraz wychodzi i wlasnie TZ biega po miescie w poszukiwaniu MP:lol: Dwa z prezentowanych juz w DS:loveu: Quote
savahna Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Sznupkowe pisały. No znaczy,że są. Autografy bedziesz rozdawać?!;) Muszę zajrzec do empiku....chyba nie wykupili całego nakładu.....:diabloti: Quote
sonia1974 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 furciaczek napisał(a):Mialy byc, zapomnialam ze teraz wychodzi i wlasnie TZ biega po miescie w poszukiwaniu MP:lol: Dwa z prezentowanych juz w DS:loveu: Ja też jutro poszukam . Gratuluje . Quote
martka1982 Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 sonia1974 napisał(a):DNIA28-09-2011R. MISIA PODESZŁA NA GŁASKANIE Wróciłam z pracy otworzyłam drzwi Misia wybiegła na podwórko zrobiła rudę w koło i za młodymi psami wbiegła do domu ( nawet siusiu nie robiła ) , młode skakały w koło mnie a Misia tuptała i tuptała aż odważyła się i zbliżyła się na tyle do mojej wyciągnięte ręki że dwa razy przejechałam jej po brodzie i po główce . Trwało to może z 10 sekund , może na następny raz będę czekać miesiąc ale stało się z własnej woli i z ogonem w górze podeszła do mnie . JAK JA SIĘ CIESZĘ wspaniałe wieści! faktycznie wiekopomna chwila:)) a ja przy okazji pochwalę się,że nasze psiaki również miały okazję zaprezentować się swego czasu w MP. dwa dzięki temu znalazły domy. Furciaczek piszesz,że z Twoich dwa już są w ds, więc pewnie uda się większej liczbie! super, oby wszystkie poszły do dobrych domków:) Quote
Rudzia-Bianca Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 sonia1974 napisał(a):DNIA28-09-2011R. MISIA PODESZŁA NA GŁASKANIE Wróciłam z pracy otworzyłam drzwi Misia wybiegła na podwórko zrobiła rudę w koło i za młodymi psami wbiegła do domu ( nawet siusiu nie robiła ) , młode skakały w koło mnie a Misia tuptała i tuptała aż odważyła się i zbliżyła się na tyle do mojej wyciągnięte ręki że dwa razy przejechałam jej po brodzie i po główce . Trwało to może z 10 sekund , może na następny raz będę czekać miesiąc ale stało się z własnej woli i z ogonem w górze podeszła do mnie . JAK JA SIĘ CIESZĘ Z takimi tchórzynkami jak Misia to każdy taki sukces jest niesamowity , pamiętam jak ja ryczałam ze szczęścia jak moja bojąca się mnie i wszystkiego Bianeczka podeszła do mnie się przywitać po raz pierwszy ... Gratuluję Dziewczyny :) Quote
sonia1974 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Zgadza się to wielkie przeżycie dla opiekuna takiego pieska , ja walczyłam ze sobą żeby małej na siłę nie wygłaskać i wycałować tak mi z radości odbiło:oops: Quote
savahna Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 To prawda. Ja miałam tak z moja kociczką , która obecnie ma 12 i pół roku, co uważam przy kocie wychodzącym na dodatek przy ruchliwej drodze jest sukcesem.Do dziś mam przed oczyma obrazek, jak wchodzę,żeby dać dzikuskowi jedzenie a tu ogonek w górze i pełne szczęście. Gratulacje. Udało się Misi z domkiem zwłaszcza,że początek nie był łatwy i wiele osób by się zniechęciło. Quote
sonia1974 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Z TEGO MIEJSCA JESZCZE RAZ CHCEMY PODZIĘKOWAĆ DELPH Z DOGOMANI ZA WSZYSTKIE ŚWIETNE RADY I CZAS POŚWIĘCONY MI I MISI :buzi: Quote
sonia1974 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Moja Misia miała sensacje żołądkowe trochę udekorowała pokój jak byłam w pracy ale już jest ok. Wydaje mi się że ją przekarmiłam . Pani weterynarz zgodziła się przyjechać do domu żeby mała miała jak najmniej stresu ale po ustąpieniu wymiotów i głodówce stwierdziła że szkoda jej narażać na stres i kazała obserwować i zmniejszyć porcję . Siusiu i kupka były ok i humorek też . Misia przytyła o ja obroży nie rozszerzałam może było odrobinę za ciasno , to mogło też powodować odruch wymiotny . Od tygodnia już wszystko jet dobrze . Quote
annavera Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 ach, ta Misia :) Lepiej już trafić nie mogła :) Quote
martka1982 Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 pozdrowienia dla wypłoszka! :) Quote
sonia1974 Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 martka1982 napisał(a):pozdrowienia dla wypłoszka! :) Hej hej ciotka już nie taki wypłoszek !!!!!!! Jak nie zwracam na nią uwagi to szczeka na mnie , oczywiście tak zaczepnie a nie agresywnie i ucieka z ogonem w górze , taka bestia z naszej Misi . Ostatnio młode psy zakręciły się a Misia ukradła im kość i w długą na podwórko , chociaż miała swoją . Cuda wianki wyprawia ta dziewczyna , taka kochana jest , daje tyle radości . Kiedyś próbowała ze stołu ściągnąć jedzenie a my patrzyliśmy jak w hipnozie . Quote
martka1982 Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 pokazuje swoje prawdziwe "ja" i tak z pewnością jeszcze was czymś zaskoczy:) Quote
savahna Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Na pewno zaskoczy...Bardziej niż niejeden champion.....;) Quote
sonia1974 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Misia już mnie zaskoczyła a raczej moje laczki , jakoś weszły w ząbki Misi i się podarły . Ona chyba się złości że na dwór wyjść nie może bo kiedyś chodnik załatwiła a teraz laczki wszystko przy drzwiach na dwór . Jak myślicie kiedy będę mogła zostawiać ją z młodymi .One w innej części domu mają wstawioną klapkę psią w drzwi i same decydują kiedy być na dworze . Ta klapka ma magnez i puka jak się zamyka po wyjściu psa ,Misa pewnie będzie się tego bała . Quote
martka1982 Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 znasz Misię najlepiej, obserwujesz jej zachowanie, postępy, nam trudno by było ocenić czy już jest gotowa Quote
sonia1974 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Wiem jedno Misia jak się wystraszy szuka mnie , jak będę w pracy może wpaść w panikę jak jakiś hałas ją wystraszy i tylko tego się obawiam . Jak ja wejdę do domu ona zaraz pod drzwiami tarasowymi siedzi i na klamkę patrzy . Nie węszy już przy ogrodzeniu jak na początku , chodzi po podwórku jak młode . Zostawiałam ją na podwórku na godzinę lub dwie , siedziała z młodymi pod bramą i czekała na mnie , muszę Wam nagrać jak wtedy szczeka i tańczy z radości jak wracamy. Szkoda mi jej bo 10 godz. siedzi sama w pokoju a mogłaby kursować między domem a podwórkiem z młodymi .Pewności to ja chyba nigdy nie będę miała że ta trzpiotka jest gotowa na pozostanie sama na podwórku . Strachu przed burzą i petardami Misiol pewnie nigdy nie pokona .Mąż twierdzi że zimę jeszcze powinna siedzieć sama a na wiosnę nauka przechodzenia przez psią klapkę i chodzenia na smyczy , szelki już czekają . Quote
Recommended Posts