Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 641
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DNIA28-09-2011R. MISIA PODESZŁA NA GŁASKANIE
Wróciłam z pracy otworzyłam drzwi Misia wybiegła na podwórko zrobiła rudę w koło i za młodymi psami wbiegła do domu ( nawet siusiu nie robiła ) , młode skakały w koło mnie a Misia tuptała i tuptała aż odważyła się i zbliżyła się na tyle do mojej wyciągnięte ręki że dwa razy przejechałam jej po brodzie i po główce . Trwało to może z 10 sekund , może na następny raz będę czekać miesiąc ale stało się z własnej woli i z ogonem w górze podeszła do mnie .
JAK JA SIĘ CIESZĘ

Posted

Furciaczek, czy to prawda,że w najnowszym "Moim psie" są Twoje tymczasy, czy cos pokręciłam ?:roll:
Cudowne wiesci. Ile radości daje taki pies....Niesamowite, championy wysiadaja.....

Posted

savahna napisał(a):
Furciaczek, czy to prawda,że w najnowszym "Moim psie" są Twoje tymczasy, czy cos pokręciłam ?:roll:
Cudowne wiesci. Ile radości daje taki pies....Niesamowite, championy wysiadaja.....

Mialy byc, zapomnialam ze teraz wychodzi i wlasnie TZ biega po miescie w poszukiwaniu MP:lol:
Dwa z prezentowanych juz w DS:loveu:

Posted

sonia1974 napisał(a):
Wróciłam z pracy otworzyłam drzwi Misia wybiegła na podwórko zrobiła rudę w koło i za młodymi psami wbiegła do domu ( nawet siusiu nie robiła ) , młode skakały w koło mnie a Misia tuptała i tuptała aż odważyła się i zbliżyła się na tyle do mojej wyciągnięte ręki że dwa razy przejechałam jej po brodzie i po główce . Trwało to może z 10 sekund , może na następny raz będę czekać miesiąc ale stało się z własnej woli i z ogonem w górze podeszła do mnie .
JAK JA SIĘ CIESZĘ

wspaniałe wieści! faktycznie wiekopomna chwila:))

a ja przy okazji pochwalę się,że nasze psiaki również miały okazję zaprezentować się swego czasu w MP. dwa dzięki temu znalazły domy.
Furciaczek piszesz,że z Twoich dwa już są w ds, więc pewnie uda się większej liczbie! super, oby wszystkie poszły do dobrych domków:)

Posted

sonia1974 napisał(a):
JAK JA SIĘ CIESZĘ

Z takimi tchórzynkami jak Misia to każdy taki sukces jest niesamowity , pamiętam jak ja ryczałam ze szczęścia jak moja bojąca się mnie i wszystkiego Bianeczka podeszła do mnie się przywitać po raz pierwszy ...

Gratuluję Dziewczyny :)

Posted

To prawda. Ja miałam tak z moja kociczką , która obecnie ma 12 i pół roku, co uważam przy kocie wychodzącym na dodatek przy ruchliwej drodze jest sukcesem.Do dziś mam przed oczyma obrazek, jak wchodzę,żeby dać dzikuskowi jedzenie a tu ogonek w górze i pełne szczęście.
Gratulacje. Udało się Misi z domkiem zwłaszcza,że początek nie był łatwy i wiele osób by się zniechęciło.

• 4 weeks later...
Posted

Moja Misia miała sensacje żołądkowe trochę udekorowała pokój jak byłam w pracy ale już jest ok.
Wydaje mi się że ją przekarmiłam .
Pani weterynarz zgodziła się przyjechać do domu żeby mała miała jak najmniej stresu ale po ustąpieniu wymiotów i głodówce stwierdziła że szkoda jej narażać na stres i kazała obserwować i zmniejszyć porcję . Siusiu i kupka były ok i humorek też . Misia przytyła o ja obroży nie rozszerzałam może było odrobinę za ciasno , to mogło też powodować odruch wymiotny .
Od tygodnia już wszystko jet dobrze .

Posted

martka1982 napisał(a):
pozdrowienia dla wypłoszka! :)

Hej hej ciotka już nie taki wypłoszek !!!!!!!
Jak nie zwracam na nią uwagi to szczeka na mnie , oczywiście tak zaczepnie a nie agresywnie i ucieka z ogonem w górze , taka bestia z naszej Misi . Ostatnio młode psy zakręciły się a Misia ukradła im kość i w długą na podwórko , chociaż miała swoją . Cuda wianki wyprawia ta dziewczyna , taka kochana jest , daje tyle radości .
Kiedyś próbowała ze stołu ściągnąć jedzenie a my patrzyliśmy jak w hipnozie .

Posted

Misia już mnie zaskoczyła a raczej moje laczki , jakoś weszły w ząbki Misi i się podarły .
Ona chyba się złości że na dwór wyjść nie może bo kiedyś chodnik załatwiła a teraz laczki wszystko przy drzwiach na dwór .
Jak myślicie kiedy będę mogła zostawiać ją z młodymi .One w innej części domu mają wstawioną klapkę psią w drzwi i same decydują kiedy być na dworze . Ta klapka ma magnez i puka jak się zamyka po wyjściu psa ,Misa pewnie będzie się tego bała .

Posted

Wiem jedno Misia jak się wystraszy szuka mnie , jak będę w pracy może wpaść w panikę jak jakiś hałas ją wystraszy i tylko tego się obawiam . Jak ja wejdę do domu ona zaraz pod drzwiami tarasowymi siedzi i na klamkę patrzy . Nie węszy już przy ogrodzeniu jak na początku , chodzi po podwórku jak młode . Zostawiałam ją na podwórku na godzinę lub dwie , siedziała z młodymi pod bramą i czekała na mnie , muszę Wam nagrać jak wtedy szczeka i tańczy z radości jak wracamy.
Szkoda mi jej bo 10 godz. siedzi sama w pokoju a mogłaby kursować między domem a podwórkiem z młodymi .Pewności to ja chyba nigdy nie będę miała że ta trzpiotka jest gotowa na pozostanie sama na podwórku . Strachu przed burzą i petardami Misiol pewnie nigdy nie pokona .Mąż twierdzi że zimę jeszcze powinna siedzieć sama a na wiosnę nauka przechodzenia przez psią klapkę i chodzenia na smyczy , szelki już czekają .