Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak, to mega wypłosz ale podczas ostatniego "spaceru" nie wzdrygała się na każde dotknięcie, przyjmowała je dzielnie choć naturalnie marzyła tylko o tym aby wrócić do schroniska ale tak łatwo nie będzie...ona jest taka słodka, taka kochana, taka krucha i śliczna.........

• Replies 641
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a jakby ją z jakimś innym, cieszącym się życiem psem wyprowadzać, to co ? Może poszłoby lepiej. Ona mi się strasznie podoba ... ale pewnie znów nie dla mnie :P

Posted

Wtedy o Dumkę chodziło. Że mam dziecko małe i psa (jak w avatarze, młodego) - a że jej spokoju potrzeba. Tej małej też spokoju potrzeba. A i jeszcze o to, że ponoć doświadczenia z psami nie mam ;P Tylko nie wiem na jakiej podstawie i kto to stwierdził, heh. No ale że nic na siłę ... to przyjęłam do wiadomości. Zawsze jak będę chciała drugiego psa to mogę podejść do pobliskiego schroniska, a mam ich tu kilka. No .... tylko ,że ja chciałam pomóc jakieś bieduli, o której coś wiadomo. Są takie ja ta, które bardziej do mnie przemawiają i bardziej mi ich żal... no ale nie na żalu się to wszystko opiera w końcu.

Posted

"znamy się tylko z /fb /... jedno o drugim nic nie wie..." :) tak mi się z piosenką skojarzyło, hehe. Tak znamy się, znamy z FB. Dlaczego czasem nie dostaję powiadomień na mail, że ktoś coś napisał :( Poszukuję kogoś kto zna "3miastówkę" - znasz może Secia ?

Posted

A mnie się zagubił wątek Miśki i dopiero w trakcie aktualizowania Albumu Konińskiego na FB uświadomiłam to sobie ( bo tam już dawno Misia jest dodana)... No to zaczynamy nowe promocje Miśki i pozostałych cudaczków konińskkich. Co Marta?

Posted

[quote name=' Dlaczego czasem nie dostaję powiadomień na mail, że ktoś coś napisał :( Poszukuję kogoś kto zna "3miastówkę" - znasz może Secia ?[/QUOTE']

ja dostaje powiadomienia tylko poczcie. Czasami w info ogólnym a czasami jako spam. A co to jest 3miastówka?

Posted

[INDENT]proszę o podnoszenie nietypowego bazarka dla Misi. Ciotki i wujkowie zaglądajcie i chociaż hooopsnijcie :-)

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/206792-2-duże-obrazy-na-starsze-sunie-na-emeryturę-do"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2067...-emeryturę-do[/COLOR][/URL]-........ [/INDENT]

Posted

[quote name='Sabina02']Dostalam e-maila z Allegro w sprawie Misi. Nic konkretnego, tylko kilka pytan. Przeslalam ten e-mail na skrzynke schroniska. Prosze o odpisanie tej Pani.[/QUOTE]

jasne, odpiszą:)

Posted

[quote name='annavera']a na FB jeszcze nie ma Misi :([/QUOTE]

Miśka jest w Albumie Konińskim [url]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1645443861418&set=a.1584047806555.2078522.1396553001&type=1&theater[/url]

Posted

Misiula znowu była dziś na trawie. dzisiaj jakoś wyjątkowo przestraszyła się kolegi wolontariusza, który wyciągał ją ze schroniska i zrobiła kupę:(
ja oczywiście będę ją nadal zabierać na trawkę ale czuję,że tylko opuszczenie schroniska i warunki domowe mogą sprawić,że Misia się zmieni, bo takie wyciąganie jej przeze mnie tylko w weekendy to za mało biorąc pod uwagę,że tkwi w schronisku od wielu lat i nigdy nie wychodziła.
tylko radykalna zmiana na lepsze jest w stanie ją zmienić

Posted

a jaka ona jest w schronisku'na swoim'jak sie zachowuje do psów ,do ludzi? czasem wystarczy ,ze opuszcza pies schron i inaczej sie zachowuje ale czuje ,ze u niej to bedzie bardziej skąplikowana sprawa .

Posted

w schronisku na swoim czuje sie na luzie, lubi psy, ma z nimi swietny kontakt, ludziom schodzi z drogi, nie ucieka przerazona, ale po prostu sie odsuwa. nawet szczeknac potrafi jak inne zaczynaja szczekac.

Posted

ciekawe to wyglada na takiego psa z fobią...jak sie wystraszy czegoś to koniec.ja tak miałam z moja Frytka chociaz była u mnie od szczeniaka i nic spejalnie złego jej sie nie przytrafilo w zyciu jak sie wystraszyła jakiejs rzeczy to konic nie dała sie przekonac ,ze to nic strasznego wrecz przeciwnie utwierdzała sie w strachu .bala sie zejsc po schodach do piwnicy ale tylko do piwnicy inne schody ok.samochod totalna panika,woda gazowana cos strasznego itp.nie znalazlam sposobu ,zeby przestala sie bac tych 'roznych strasznych rzeczy' przy czym nie bała sie wystrzałow,ludzi,psow odkurzacza nie wiem skad jej sie brało ,ze pewne rzeczy byly straszne i coraz straszniejsze w jej mniemaniu .wiem tylko,ze proby pokazania,ze to nic strasznego na nic sie zdawały wręcz przeciwnie fobia rosła.

Posted

Frytka byla ze mna od szczeniaka do smierci(8lat-rak z przezutami)i fobie coraz to nowe ' łapała ' przez całe zycie,czyli dochodzily nowe ,zadnej sie nie wyzbyła.ja nie potrafilam sprawic ,zeby sie przestala bać bo w chwili jak opanowywał ją strach to nie było kontaktu z nią, nie reagowala na nic przy czym cienia agresji nie przejawila w tym strachu.Większość nie była klopotliwa bo to,ze bała sie wody gazowanej ,czy nie chciała zejsc do piwnicy czy kiedy zaczeła bac sie wiatru tj.okna w domu musiały byc zmkniete kiedy wiało to nic takiego ale np.to ze nie jazda autem byla dla niej traumą,stresem nie do zniesienia to było kłopotliwe bo byłam uziemiona z nią albo,ze nie można bylo jej wykapać.
Mam nadzieje,ze nic w głowie Misi takiego sie nie zrodziło jak u Frytki i ona bedzie potrafila sie przemoc i przezwycierzy strach,ze to tylko strach przed nieznanym a nie jakies zle wspomnienia czy fobie zwiazane z tym strachem.

Posted

ona nie reaguje na otoczenie nerwowo. gdy jestesmy na trawie to albo siedzi albo drepce powoli w strone schronu, bo mysli,ze tego nie widze
robienie kooopala w takich chwilach nie jest az tak niezwykle jak by sie moglo wydawac. nie ona pierwsza tak reaguje. były takie dwa wypłosze wcześniej i obydwie szczesliwe w domach. to co opisujesz to faktycznie mega fobie ale maja tło psychiczne chyba, u niej to po prostu strach. gdyby wychodzila codziennie staloby sie to norma a tak to kazdy jeden raz ją zaskakuje i stad taka reakcja

Posted

Mój psiak też boi się wszelkich nowości, w stylu woda gazowana, nowa zabawka dźwiękowa, sycząca patelnia, odkurzacz itp itd .. .tylko, że u niego ciekawość zawsze zwycięża i o mi się w nim bardzo podoba. Zauważyłam, ze trzeba mu położyć daną rzecz na podłodze, to wtedy podejdzie i się zapozna z nowym ... woli jak człowiek tego nie trzyma w ręku, bo pewniei się boi, że może być użyte przeciwko niemu. Ostatnio zaczął szczekać na balkon ... patrzę co jest grane, a wstawiłam do skrzynki wiatraczek córki i po prostu tego się przestraszył. Ale nie reagowaliśmy jakoś specjalnie na to. Czasem trzeba psa pozostawić ze swoim lękiem, żeby sobie sam poradził. Zaciekawiło go coś na podwórku i wyszedł na balkon zupełnie zapominając o wiatraczku :) Potem sobie przypomniał, ale już to nie robi na nim wrażenia :) Niektóre jego oswajanie "rzeczy" bywa naprawdę zabawne. Miał np awersje do wody. Każdą kałuże omijał na paluszkach jak arystokrata albo przeskakiwał. Po małym treningu biega po strumyku w te i zpowrotem, albo skacze z brzegu na brzeg dla zabawy :) Ale wiem, że jeszcze trochę pracy nas czeka, żeby latem namówić go na popływanie. Myślę, że u Misi to po prostu lęk przed nieznanym.

Posted

pewnie u Misi tak-oby ale u Frytki własnie była ta róznica ,ze ona nie pokonała leku wręcz odwrotnie zwiększał sie.Miałam inne psy wszystkie bały sie nowego ale potem ciekawosc brała gre raz szybciej raz wolniej ale jak widac nie zawsze tak jest sa psychole typu moja Fryta-moja psychopatka,anorektyczka kochana jakby ktos taka spotkał dajcie mi znać szukam jej wszedzie;)a była mieszancem doga jak sie wystraszyła wchodziła mi na ręce wyglądała jak skubi du ten z kreskówki.