Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za gorące powitanie :loveu: :loveu: :loveu:
Rzeczywiście Maszeńka miała niepewną minę w czasie wyprawy do weterynarza. Widziałam ją siedzącą smętnie w samochodzie pani Supergogi i pewnie zadającą sobie pytanie "dokąd oni mnie wiozą?" Po tych niespełna trzech miesiącach Masza czuje się nasza i już tak ufnie nie idzie z "obcymi" ;). Podejrzewamy zresztą, że ona od początku wiedziała, że to jest jej nowy dom i pozwoliła po prostu działać swojemu urokowi :evil_lol:
Chucas, chętnie wybiorę się na wspólny spacer - będę miała okazję obejrzeć z bliska taką śliczną sunię :) Mam nadzieję, że polubią się z Maszą, która ma swoje sympatie i antypatie wśród psów.
Zdjęcia Maszy i Kai z wyprawy nad Wartę (suczki zostały zaproszone na iminieny, stąd ozdobna twarzowa ;) apaszka u Maszy, która i tak przez większość czasu suszyła się, bo właścicielka bardziej od mody ceni sobie kąpiel wodną lub błotną).

A tu Masza udaje kota (kto z kim przestaje...)

Najpierw trzeba do wody, żeby błoto lepiej się trzymało :evil_lol:

Gotowe! Im bardziej brudny pies, tym bardziej szczęśliwy pies :lol:

Teraz kilka kółek z kijem, żeby wybiegać euforię

Pozdrawiam cieplutko :Dog_run:

Posted

Fotki widać :) więc dołączam kolejne:

Z leniuchowania nad Olszakiem (Masza jest uszczęśliwiana kolejnym nakryciem głowy chwilowo, do zdjęcia, zresztą traumy w tych oczach nie widać ;)

A tutaj Masza odkrywa, że mogłaby być noszona na rękach właściwie cały czas

Leżakowanie na balkonie

Chociaż tak jest przytulniej, tym bardziej że za oknem akurat wiosenna burza

I na koniec kropki na cętkach

Pozdrawiam :loveu:

Posted

Masza jest naprawde w super domku, szczęśćiara. I jako jeden z nielicznych psiaków które przwineły się przez nasze Łapki - tak radośnie mnie nie wita. Nie to co Owca czy Nosek. Ale cóż, taki typ a te typy tak mają.
Szkoda tylko że ja widze jedynie dwa zdjęcia z tych wątków bo bym chętnie zobaczyła resztę. Czy to tylko ja mam kłopoty czy Wy też.:oops:

Posted

:multi: :multi: :multi: Są zdjącia i to jakie:lol: Super! A na tym zdjeciu w wianuszku Masza rzeczywiscie się smieje:lol: Ale szczęśliwa sunia:lol:

Posted

Zdjęcia są rewelacyjne! Jesteście wspaniali. Dla Maszy próbowaliśmy długo znaleźć domek, ale nigdy nie myśleliśmy, że może być aż tak wspaniały. W schronisku dopadła ją całkowita trauma . Bardzo Państwu dziękujemy !!!:Rose:

Posted

[quote name='AgaOdMaszy']Hmm, ponieważ zdjęcia pojawiają się i znikają, podaję link do strony ze zdjęciami i filmikiem - Maszeńka w roli głównej. Na razie jest tylko kilka, ale na dodanie czeka pokaźny stosik :) http://album.aufeminin.com/album/see_291338/Masza.html

Obejrzałam wszyściutkie - zwierzyniec cudny:loveu: I w jakiej zgodzie żyje! Udało sie Maszy, udało, szczęsciara z niej:loveu: Rodzinka super!

Posted

Jak ogladam zdjecia ślicznej, odkarmionej i wypieszczonej Maszy to trudno uwierzyc, ze jeszcze niedawno wyglądała tak:
(u weta z Bianką parę dni przed wyjazdem do Poznania)

Posted

Bo Maszulec wygrał los na loterii w takim super domku - a wiem co mówię bo znam domek hihihi. I mam nadzieję, że jeszcze zacieśnimy więzy, np. wspólnym spacerkiem na Maltę razem z Super Owcą może, czyli sunią, której w zasadzie Masza znalazła dom.
Jak to dobrze Pani Agnieszko, że Pani jej Magdzie nie oddała, dzięki temu mamy 2 szczęsliwe i bezpieczne psy.

Posted

Hi hi, Maszulencja wiedziała, że warto poczekać :evil_lol:
Dziękuję Wam za podziękowania ;) ale dla nas to naturalne, że traktujemy nasze zwierzęta jak istoty, które czują i wiele rozumieją, a nie jak przedmioty.
A co do nadziei, to ja mam od dawna cichutką, że pani Supergoga znajdzie wreszcie czas, żeby wypić u nas filiżankę kawy, a nie zawsze w biegu i w biegu, żeby ratować kolejne psie życie :loveu:

Posted

Mam nadzieję, że tak choć na razie czarno widzę. Zaraz gnam z Myszką do weta, to kolejne ratowane zwierzątko. Bieda taka.
A jeśli PANI AgaOdMaszy jeszcze raz napisze, a co gorsze powie Pani Supergoga - to kurcze - ...zabiorę Maszę i tyle...:mad:

Posted

Ja również dołączam się do podziękowań dla AgiOdMaszy i Supergogi za super domek:Rose: :Rose: :Rose:

Uwielbiam oglądać obecne zdjęcia Maszy, aż łezka się kręci w oku z radości, Masza wygląda teraz rewelacyjnie!!!

Posted

Supergogo, jakoś trudno mi uwierzyć w to zabieranie Maszy :evil_lol: Jej też średnio spodobałby się ten pomysł, bo beze mnie ani rusz - idę do łazienki, Masza "iiiiiiiii" pod drzwiami, siadam przy komputerze, Masza trąca mnie nochalem i znów śpiewne "iiiiiiiii", czyli może zamiast kompa jakiś spacerek? Odkąd Maszątko jest z nami prowadzę obrzydliwie zdrowy tryb życia , mówię wam. Za to Kaja ma dawne podejście do sprawy - kilka spacerków tygodniowo odpuszcza sobie na rzecz drzemki
Masza pięknieje w oczach, i oczy jej też pięknieją :loveu: Albo ja straciłam dla niej zupełnie głowę i im bardziej na nią patrzę, tym ładniejsza mi się wydaje. Dobrze, że nie rozumie wszystkiego, co do niej mówię, bo ile można słuchać, że jest się śliczną, słodką i kochaną bez uderzenia wody sodowej do łba? :cool3:

Posted

Ja sobie weszłam do mojego ulubionego wątku obejrzeć zdjęcia Maszy :lol:
Maszka może i nie rozumie słów ale napewno czuje jak bardzo jest kochana i że lepiej trafić nie mogła! :loveu:

A to zdjęcie w albumie gdzie Masza jest na smyczy w schronisku to było w wątku czy na jakiejś stronie ogłoszeniowej? Nie widziałam go wcześniej

Posted

Magda - Zamość napisał(a):
Ja sobie weszłam do mojego ulubionego wątku obejrzeć zdjęcia Maszy :lol:
Maszka może i nie rozumie słów ale napewno czuje jak bardzo jest kochana i że lepiej trafić nie mogła! :loveu:

A to zdjęcie w albumie gdzie Masza jest na smyczy w schronisku to było w wątku czy na jakiejś stronie ogłoszeniowej? Nie widziałam go wcześniej

Magda - o zdjecie chyba z wątku Bianki,
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39326
bo tam wrzucałam zdjecia z pobytu u weta jeszcze przed wyjazdem obu suń do Poznania. Tam chyba sa jeszcze inne zdjecia Maszy

Posted

Masza ma cieczkę :smhair2: Wet odradził jednak środek antykoncepcyjny, bo może spowodować nawet ropomacicze. Przemęczymy się więc jakoś, trzeba będzie zrezygnować ze wspólnych spacerków i przemykać z zaskoczenia, żeby żaden kawaler nie zapłonął nadmiernym uczuciem :razz: Opóźnienie szczepienia i sterylizacji jest skutkiem uczulenia Maszy na ukąszenia kleszczy - trzeba ją było wozić kilka razy na zastrzyki. Teraz zachowamy czujność absolutną i środek przeciwkleszczowy damy jej po trzech tygodniach, chociaż - niby - powinien wystarczyć na miesiąc.
Poza tym wczoraj czesząc Maszątko zdałam sobie sprawę, że po trzech miesiącach żywienia jej głównie (wg Maszy ble ble :evil_lol: ) eukanubą, jej sierść zgęstniała, pojaśniała i zrobiła się aksamitna w dotyku :happy1:

Posted

Masza dała się dzisiaj poznać jako sprawna organizatorka. Robiłam niedzielny obiad i zostawiłam na szafce, w bezpiecznej odległości jak mi się zdawało :evil_lol: , ponadkilogramowy kawał surowego schabu. Wyszłam na chwilę na balkon, po czym wracając do kuchni zobaczyłam Maszę biegnącą przez przedpokój z wysoko uniesionym łbem, trzymającą dumnie tenże kawał schabu w pysku, a za nią podążała podekscytowana reszta zwierzyńca. Widok ten od razu przywiódł mi na myśl Mariannę wiodącą francuski lud na barykady :lol:.
Niestety, ku ogólnemu rozczarowaniu, schab został zarekwirowany...