Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No cóż, powiem tylko tyle, że pierwsza z prawej to Czaka, druga z prawej to Sara, mała łaciata to Myszka, a ten siwy to jedyny facecik Ciapek. Wszystkie to tzw. "dary losu” . A tak wyglądamy jak jedziemy sobie na spacerek do lasu.

Posted

Masza mieszka niedaleko mnie ale ostatnio jej nie odwiedziałam. Nie chcę też codziennie zawracać głowy żeby p. Agnieszka nie myślała, że do końca zycia będzie miała mnie na łbie.
Jakby coś było źle, będzie dzwonić. Ja zadzwonię jutro - i upewnię się co do piniedziałkowej wizyty u weta.

Posted

Obiecałam trochę fotek ale wczoraj wstawiłam 2 foty Bianki i padł necik całkiem. Ja tez powoli padam, ale może dziś się uda.
A - w czwartek prawdopodobnie pojedzie poznac się z Kropeczka pewna osoba, która może się w niej zakocha na zawsze. Ale to jeszcze nic pewnego, więc na razie szukamy. Ważne że suńka bezpieczna.

Kropeczka w punkcie przerzutowym - okolice Sulejowa

Sunie z moim TZ-em w drodze po nowe życie

Wizyta u lekarza - dzielna i grzeczna Kropeczka

Zobaczcie, na jednym zdjęciu u weta widać, jaką sunia piękną obrożę z bandanką dostała - wygląda bardzo elegancko.

Posted

Faktycznie Masza wyglada jak dama. A tak wogóle to dobrze, ze ci TZci tak nas wspierają:lol: Jak spacerki Maszy? Zrozumiała o co w tym wszystkim chodzi?

Posted

Ponoć Masza ma sie lepiej. Uszka się goją ranki tez, bo już nie drapie. Ma dobry wpływ na jamniczke, która zaaferowana koleżanką na spacerach próbuje ją dogonic (wudok przedni na pewno) i może zrzuci trochę sadełka.
Masza została pierwszy raz puszczona ze smyczy na wielkiej łące - i była bardzo grzeczna. Na każde zawołanie przychodziła do nogi, dostawała smakołyk. Jest aniołem.
Z siusianiem zaczyna rozumiec. Jeszcze jej się zdarza kłopocik, ale Pani Agnieszka mówiła, że już nie stale, że już na dworze też.
Do weta zabieramy Maszę w środę, dzis był nasz dentysta niestety, i zawieziemy jedzonko dla dziewczynki.

Tak na nie patrzę, myśle i bardzo się ciesze że podjęłam wtedy taką szybką dość decyzję. One są bezpieczne i szczęsliwe.

Posted

Najnowszy serwis informacyjny Maszy:

Wczoraj pojechaliśmy z TZ-em po Maszeńke i do weta. Miała porządznie oczyszczone uszka (już lepiej, ale gdybyście zobaczyli co wetka wyjęła - hmmmm), oczyszczony kuperek - bo gryzła ogonek. Dostała kolejny zastrzyk na świerzbowca i sprawy skórne oraz tabletki na tasiemce (bo ten zastrzyk który dostała pierwszy raz działa na wszelkie pasozyty z wyjątkiem płazińców).

Zawieźliśmy karmę.
Masza powitała nas przy windzie szczekając w niebogłosy, razem z szorstką paróweczką. dziewczyny bawią się rewelacyjnie. Paróweczka chyba schudnie. Chodza na dłigie spacery, gdzie Masza gania a paróweczka próbuje jej dorównać - komedia całkiem.

No i...w poczeklani weta Maszka nawarczała na szczeniaka berneńczyka - całkiem inna to juz dziewusia. Pewna siebie, świetnie wygląda - zgrabna, odkarmiona. Jak skórka zarośnie, będzie cud sunia.
Szukamy domku, ale ustaliłam z p. Agnieszką, że do końca kuracji na pewno będzie u niej, a potem ją wysterylizuję. Nie chce kusić losu. Po sterylce też będzie u p. Agnieszki. No i tak długo aż nie znajdzie się super dom.

I już wie, do czego jeszcze służą spacery. Siuuuu w domku zdaża się sporadycznie.
Natomiast pchanie do wyrka - nagminnie - i jak jej się nie pozwoli to robi z siebie skrzywdzego aniołka: ja taka biedna, maleńka, opuszczona - ja tu musze być...:evil_lol:

P. Agnieszka i jej TZ tak fajnie o niej opowiadają. KOlejna wizyta za półtora tygodnia - będziem szczepić i wtedy będa fotki.