Akrum Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 no i super :) powiadomię Kiwi i byle Misia do jutra jeszcze lepiej się poczuła to będzie już w ogóle ekstra :) do gazetki i do ogłoszeń będą przynajmniej ładne zdjątka, bo mój aparat brzydko robi zdjęcia ciemnym psom. Pamiętasz jak robiłyśmy zdjęcia Dredzika jeszcze na spacerze w przytulisku? czarna plama na śniegu i nic więcej. Quote
Pyrdka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Zapomniałam Ci powiedzieć, że byłam z Dredzikiem na spacerze. Nie jest źle tylko narzuca tempo. Ale za to jak się człowiek super czuje po takim spacerze. Quote
Akrum Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Pyrdka - może być taki tekst do ogłoszeń?? [FONT=Comic Sans MS]Śliczna mini pudelka szuka kochającego domku.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Mam na imię Misia, mam około 3 lata, jestem małym nakolankowym pudelkiem. Miałam dom, miałam swoją pańcię, która mnie rozpieszczała, przytulała, dawała jeść. Byłam szczęśliwa i nigdy bym nie pomyślała, że moje życie może się tak nagle zmienić. W jednej chwili straciłam ciepły dom, ulubioną kanapę, pańci ręce, które mnie głaskały... Za bardzo nie pamiętam jak to się stało, ale znalazłam się na ulicy, bez opieki, potem przyjechał jakiś samochód, zabrał, przywiózł do miejsca, w którym słychać tylko szczekanie psów... Trafiłam do zimnego, twardego kojca. Nie wiedziałam gdzie jestem, co się stało? Za co mnie zamknęli?? Dlaczego mojej pańci nie ma przy mnie? I tak mijały dni, tygodnie... aż w końcu uśmiechnął się do mnie los, znów wsiadłam do samochodu, zostałam przywieziona do domku tymczasowego, gdzie zostałam wykąpana, odpchlona, odrobaczona. Gdzie znów poczułam się najszczęśliwszym psiakiem pod słońcem. Znów mogę spać na kanapach, chodzić na spacerki, które tak bardzo uwielbiam. Mogę się bawić z innymi pieskami, bo nie wykazuję w stosunku do nich agresji. Koty i owszem, pogonię czasami dla zabawy, ale nigdy bym im krzywdy nie zrobiła. Moja tymczasowa opiekunka mówi, że jestem kochaną sunią, która potrafi rozkochać w sobie wszystkich. Nie ma ze mną żadnych problemów. Umiem chodzić na smyczy, swoje potrzeby załatwiam na dworze. Uwielbiam się przytulać do człowieka i chodzę za nim krok w krok. Jak to się stało że moja poprzednia pańcia mnie nie szuka? Nie wiem, chyba aż tak bardzo mnie nie kochała... Dlatego szukam teraz najlepszego domku na świecie, gdzie będę dalej tak rozpieszczana i kochana ponad wszystko. Domku gdzie będę pełnoprawnym członkiem rodziny. Za okazane mi serce, odwdzięczę się wielką miłością, będę wiernym i oddanym przyjacielem. Misia jest wysterylizowana, odrobaczona, odpchlona. Za kilka dni zostanie również zaszczepiona. Przebywa aktualnie w domu tymczasowym w Nowym Tomyślu (około 60 km na zachód od Poznania). Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie adopcji: Małgosia (Pyrdka) - 692-496-657, goguc@interia.pl [/FONT][FONT=Comic Sans MS][FONT=Times New Roman]jeśli coś zmienić, dodać, to pisz...[/FONT][/FONT] Quote
Pyrdka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Podaj proszę kontakt do siebie, bo ja przegonię każdego Quote
Akrum Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 o nie nie nie nie... na mnie jest Kropka i Fifka :) i tak skutecznie odstraszam ludzi, że nikt w ich sprawie nie dzwoni :) może więc Ty przyniesiesz szczęście Misi :) Quote
Pyrdka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 No dobra. Wydrukowałam jeszcze parę plakatów do Bukowca. Quote
Akrum Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 no to super :) jest ktoś chętny opłacić wyróżnione, podświetlone itd... allegro Misi?? Quote
Pyrdka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Nie chce zapeszać. Srakieta minęła. Jest żywsza. Tak rozpaczała jak wyszłam do pracy, że wysłałam na zwiady pod drzwi szwagierkę. Po dwóch godzinach od mojego wyjścia jeszcze bidulka płakała.:placz: Ciocia Hania nie wytrzymała i ukradła mi beksę. Po 18 jadę po nią. Jeszcze 2 dni i mam wolne. Zajmę się Misią. Przyzwyczjać ją będę do zostawania w domu. Ja opłacę Misiu wyróżnione allegro:lol: Quote
Akrum Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 zobaczymy Misiu jaki domek Ci się trafi. Póki co rozniosło się na mieście że mamy piękną Misię i już telefony w jej sprawie dzwonią :) Quote
mshume Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Cieszę się ,ze niunia lepiej :) A ile ona ma w końcu lat? Raz pisane jest 5 raz 3? Quote
Akrum Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Bo według mnie - jak patrzyłam w zębiszony - dałam jej około 5 lat. A wet wczoraj powiedział, że to młoda sunia, około 3 letnia. Może to nas zmyliło,że suni nie wykształciły się do końca wszystkie zęby-ma ubytki w uzębieniu. Wet powiedział,że one jej nie wypadły, po prostu ich nie było nigdy. Quote
Pyrdka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Gorączka opanowana. Ale malutka bardzo mało je i to mnie troszke martwi.Przylepa z niej niesamowita.Fajna z niej dziewucha. Quote
Akrum Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 A ja się nie dziwię - po tym wszystkim co przeszła.. może ją jeszcze boli po sterylce. dajmy jej trochę czasu. A powiedz mi tylko cioteczko, czy po podaniu tabletek na robale, były jakieś niechciane istoty w kupajdce? Quote
Pyrdka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Kupajda czyściutka jak łza;) Żadnych lokatorów nie było i nie ma. Quote
Akrum Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 no to super :) a jak relacje z Frankiem? wszystko dobrze? Misia tolerancyjna dla małego i dla jego ekscytacji nią?? Quote
Juldan Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Meldujemy, że poznaliśmy Misię osobiście:) Sama słodycz:loveu: Niesamowita przylepa, jakby mogła to w ogóle nie schodziłaby z Pyrdkowych kolanek:evil_lol: Szkoda, że nie zabraliśmy ze sobą naszego Maniola, bo można by było zrobić zdjęcie pod tytułem "Tak wygląda sznaucer po trwałej ondulacji". Misiowy domku, znajdź się szybko, bo Ciocia Pyrdka bardzo mocno zakochuje się w swoich tymczasowiczkach i bardzo mocno płacze przy rozstawaniu się z nimi... wiem co mówię, widziałam na własne oczy... Quote
mshume Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Zdjęcie kołami do góry jest cudnościowe :) Sznaucer z trwałą ondulacją hihihi Quote
Pyrdka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Misia po majowym weekendzie jedzie do nowego domu:lol: Zaklepana na 100%. Nowy domek wyjeżdża i nie chce małej stresować ciągłą zmianą miejsca. Quote
Energy Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Śliczna mała, cieszę się, że już dobrze się czuje i że się szykuje domek:lol:Pyrdka mamy prawie pusto w skarbonce, przeleję Ci 50 zł na leczenie, wiem, że niewiele, ale może trochę pomoże. Poproszę o konto na pw. Quote
Pyrdka Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Dziękuję:loveu: w swoim i Misi imieniu. Wysyłam pw. Quote
Akrum Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Wczoraj miałyśmy przyjemność poznać super ludzi, którzy jeśli nie znajdą się do końca kwietnia właściciele Misi, dadzą jej super domek :) Małżeństwo, pani już nie pracuje, więc będzie z Misią caaaały czas w domku (a dla Misi to super rozwiązanie, bo ona ciągle by chciała być przy człowieku, ciągle na kolankach i miziana :)), dom z ogródkiem, oczywiście na wszystkie wakacje, wczasy, wyjazdy Misia będzie jeździć z państwem. Państwo mieli pudelka przez dłuuuugie lata, niestety choroba... Dlatego jak się dowiedzieli w poniedziałek, że mamy pudelka do adopcji, to od razu był telefon i wczoraj przyjechali Misię poznać :multi: Ludzie bardzo mili, widać że kochający psy - normalnie miłość od pierwszego wejrzenia :) I my do Misi bedziemy miały blisko, bo tylko 20 min drogi od Nowego Tomyśla :) Ah tylko pozazdrościć Misi takiego domku :) Potem byłam u Pyrdki chyba jeszcze z 2 godziny, a Misia caaaalusi czas prawie na moich kolanach spała :) Kochany pieszczoszek :) Quote
Andzike Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Rewelacyjne wieści :) To trzymam kciuki, żeby się właściciel Misi nie znalazł - bo jeśli nie odnalazł się do tej pory to chyba nie jest wart bycia właścicielem takiej księżniczki :D Dziewczyny, super akcja !!! :D Quote
mshume Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Ale się cieszę, Misia znalazła dom na miejscu :) Quote
Recommended Posts