betka Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 Może, jasne, że może :). Dzięki serdeczne Lu! Ps. A gdyby tak wystawić wyróżnione allegro cegiełkowe na tego konika - sierotę, który spędza sen Wiośnie? Ludzie wbrew pozorom są wrażliwi na takie nieszczęścia. Na Rafika po wypadku, z mojego podpisu zebrało się na allegro prawie 1000zł. Umie ktoś robić allegro? (Opłaciłabym wyróżnienie). Tylko czy na fundację można? Quote
wiosna Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Nie czytałam ostatnich postów, jutro poczytam, ale chcę Wam kogoś przedstawić :) Oto nasz malutki najmniejszy robaczek :loveu: [IMG]http://greyanimals.org/img_zwierzeta/konie/zrebek/07.jpg[/IMG] Quote
Lu_Gosiak Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 noo śliczniutki:) On juz jest u Ciebie? allegro super pomysl - Fundacja jak najbardziej moze wystawic Wiosna jak juz masz to w chwili wolnego podeslij mi prosze fotki naszego Snikersa:):) Quote
betka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Jejku, jaki ten konik słodki :loveu:. Pozdrowienia dla Snikusia :). Quote
panbazyl Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 wiosna - co to za cudo???? Ja choruję na osła.... tak sobie wiele lat temu wymarzyłam osioła żeby mieć :) na razie męża mam - ale to taki podrabiany osioł :) kizianki dla Snikersidła :) Quote
betka Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Wykupiłam na bazarku komplet ogłoszeń dla Snikusia. Ale będą dopiero około 10 maja, bo stoimy w kolejce. Snikers jest 13 w kolejce :), oby to była szczęśliwa 13-stka: http://www.dogomania.pl/threads/206977-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY!-52-og%C5%82oszenia-za-10-z%C5%82!-Na-dwukrotnie-skrzywdzon%C4%85-Maj%C4%99.Do-14.05 Quote
Lu_Gosiak Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 ja mam zdjecia od Wiosny Snikusia:) wstawie w chwili wolnego bo jestem na wyjezdzie Quote
Lu_Gosiak Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 tu kot, ktorego eraz Snikus omija szerokim łukiem:D:D Quote
Lu_Gosiak Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 ale ma ta szyje masakrycznie brudna od tego łancucha - jak bedzie ciepło trzeba chyba bedzie Go wyprac Quote
Lu_Gosiak Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 i prosze zajrzyjcie...ledwo Snikersa udalo sie uratowac teraz kolejny czeka na szybka pomoc bo nie przezyje...zajrzyjcie prosze: http://www.dogomania.pl/threads/207058-Atos-eutanazja-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((-((((((((((((((((((( Quote
betka Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Nareszcie uśmiech pojawił się na mordzie Snikersa :)! Wiosno dzięki! Wiecie, że on na żywo jest jeszcze ładniejszy niż na fotkach! Prawda Wiosno? Quote
Rinuś Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Dziewczyny w pierwszym poście coś ni się nie zgadza...bo w wydatkach jest napisane, że 150 zl poszło na hotel a stan konta jest 0...powinno być 150 nie? ;) Quote
panbazyl Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 i znów wirtualnie odwiedziny :) fajnie mu w nowym miejscu :) Quote
Lu_Gosiak Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Rinuś']Dziewczyny w pierwszym poście coś ni się nie zgadza...bo w wydatkach jest napisane, że 150 zl poszło na hotel a stan konta jest 0...powinno być 150 nie? ;) betka chyba wplacila juz za caly miesiac czyli 300zl Quote
betka Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 [quote name='Lu_Gosiak']betka chyba wplacila juz za caly miesiac czyli 300zl[/QUOTE] Zaraz poprawię :oops:. Widzicie jaki ze mnie marny skarbnik... Dzięki za zwrócenie uwagi Quote
wiosna Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Rinuś, byłabym Ci OGROMNIE wdzięczna za bazarek!! Podaj mi proszę Twojego maila, wyślę zdjęcia i opisy :) Allegro na maluszka mamy, chociaż z tamtąd akurat nie ma - póki co - aż tak dużego odzewu. Sporą sumę udało się uzbierać na Facebooku, ale po dzisiejszym zamówieniu mleka i paszy, które starczą pewnie na.. 2 tygodnie, zostało nam ledwie ledwie, mam nadzieję, że wystarczy na wykup i transport, a na następne papu nie ma już nic. Straszne koszty z tymi końmi, nie ma co. Tu się szykuje wyjazd Siwej, to znów trzeba wykastrować 2 chłopaków, zaszczepić też powinnam wszystkich już chwilę temu i mam mały poślizg :oops:, tu znów jakieś ogrodzenie, kowal.. ehh, że też nie mogłam przy tanich psach sobie pozostać :roll: Tak czy siak - bo to przecież wątek Snikusiowy, nie możemy go tak całkiem skoniowacić, jakkolwiek Snickersowi blisko do nich gabarytem. Chłopak jest cudny, naprawdę - z charakteru to taki trochę dzieciak, głupol, taka gapa. Bawić się chce ciągle i ze wszystkimi, czasem wpada na mnie z rozpędu i całą swoją radością wygina mi kolana na drugą stronę. Z Gryzkiem szaleją jak dwa.. źrebaki :eviltong: nawet się już uczy zabawkami bawić, bo wcześniej nie wiedział co z tym począć. Na smyczy ciągle się jeszcze nie poprawił - on nie patrzy gdzie iść, nie zastanawia się czy smycz sięgnie, czy się może skończy, czy napięta jest czy luźna. On.. po prostu idzie - jak trzeba, to gotów jest i mnie zaholować. Trochę cudować muszę z jedzeniem, bo karma początkowo wydała mu się jakoś bardziej do zabawy niż jedzenia, powolutku jakoś uczy się, że takie kulki dziwne to też smakowite. Gotujemy, a jak nie zdążyło ostygnąć kiedyś to karmę wymieszałam mu z puszkowym jedzeniem, i taka już była ok. ..chyba tyle Snickersowych opowieści. Miłe z niego psisko, takie wielkie, przytulne i fajne. Aha - jeszcze jedna zaleta - jest karny. Jak mu mówię "nie wolno" to mi do koni nie podchodzi, chociaż kusi go wskoczyć do stajni, bo tak jakieś zapachy dziwne, ciągle coś się tam rusza i dźwięki jakieś dochodzą, chętnie by wpadł tam zobaczyć co i jak. Ale już drzwi zamykać nie muszę, jak włazi to mówię "sio" i - póki co - doskonale działa. Bazyl :lol: Jak mi się trafi osioł w potrzebie, to będę pamiętać aby się odezwać. A zapewne trafi się, prędzej czy później ;) Tylko takie osły nie są tak pożyteczne i pomocne jak te.. domowe :eviltong: p.s. Jeśli ktoś z Was ma ochotę na więcej o źrebaczku, to jest tutaj: http://greyanimals.org/index.php?option=com_content&view=article&id=191%3Achcemy-podarowa-ycie-osieroconemu-rebakowi-potrzebne-s-wpaty&catid=43%3Akonie&Itemid=99&lang=pl Quote
betka Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Wiosna ja moim psom moczę kulki przez parę godzin, to im się wydaje, że to gotowane i jedzą :). Cieszę się, że Snikers ma tyle zalet :). to ważne, że jest odwoływalny. A co do nauki chodzenia na smyczy - to chyba poprosimy Basię i Barni o korepetycje. Byłam świadkiem, że przy niej chodził spokojniej. Jak Ona to robiła -:lying: :crazyeye:?? Odnośnie konika - tzn, że on już ma allegro? A może mu na dogomani załóż wątek. Wiemy, że nie masz czasu na komputer, więc my będziemy coś pisać, aby podnieś. Przez bazarek też ludzie wejdą i może zechcą pomóc? Śliczny ten konik i taki biedny... Ps. szykuję ogłoszenia Snikersa, mogę dać tylko 3 zdjęcia. Które proponujecie? Quote
Lu_Gosiak Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 wiesci o Snikersiku super:):) zaraz wyborie jakies zdjecia do ogloszen bo widzialam na bazarku , ze tylko 3 mozna max moze te: Mix Labradora - Snikers – duży, młody pies o słodkim imieniu i gorzkim życiu Snikers był prezentem. Piękny, mięciutki 6-miesięczny szczeniak, którym się wszyscy zachwycali. Niestety rósł. Zbudowano mu dużą budę z płaskim dachem, założono łańcuch na szyję i... do pracy piesku! Zostaniesz stróżem! Buda stała na nieogrodzonym, słonecznym podwórku. Początkowo młody, wesoły jeszcze Snikers wylegiwał się na płaskim dachu swej budy, zwłaszcza po deszczach i na wiosnę, gdy wokół było jedynie błoto. Zimą błoto zamarzało, a jego domek z dużym przestrzennym oknem na świat ocieplał tylko śnieżny puch. Ten mądry pies na lato wykopał sobie norkę pod budą, gdzie chronił się przed upalnym słońcem. Snikers dalej rósł. Po roku był pięknym dużym mix-labradorem. Łańcuch na szyi wrzynał się w skórę. Pozostawił blizny. Łańcuch po roku zardzewiały, splątany, coraz krótszy, buda przekrzywiona. Już nie dał rady na nią wskakiwać. Często leżał w błocie, bo łańcucha nikt nie rozplątał, a był za krótki, by pies mógł schować się do budy. Minęła kolejna zima. Snikers był smutny. Dostojny, upodlony przez człowieka pies - wisiał na swym łańcuchu, wyczekiwał dziennej porcji kaszy lub moczonego chleba. Żebra stawały się widoczne z daleka. Ktoś wreszcie zainteresował się tymi wystającymi kośćmi, zaczął dokarmiać, zmienił łańcuch na obrożę i smycz. Wreszcie, dzięki psiolubnym ludziom, Snikers został zabrany do hotelu. Okazało się, że to pies - marzenie. Jest młody i piękny. Silny, duży, gładkowłosy, rudy. Nie boi się samochodów, bawi się z innymi psami, kocha ludzi, włącznie z dziećmi (miał z nimi kontakt, gdy był przy budzie). To świetny materiał na psa rodzinnego. Zero agresji, zero niepokojących zachowań. Musi jeszcze tylko nauczyć się chodzić na smyczy, bo wcześniej nie miał okazji. Czy Ktoś go pokocha, odmieni jego dotychczas psi los i da szansę na nowe, lepsze, godne psie życie? Kontakt w sprawie adopcji: 793147805, mail: gotych@o2.pl Nie wydajemy psów na łancuch. Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. niewiem, ktore wybrac betka moze Ty zdecyduj i potem skpiuj to wraz z tekstem na bazarek - niewiesz jak tam kolejka sie posuwa??? Quote
betka Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Gosiu jeszcze 9 psów przed nami. Napisali mi, że ogłoszenia będą około 10 maja. mi też się podobają, te zdjęcia które wybrałaś. Nie wiem jak mam mailem je przesłać? Skopiować do worda? i jako załącznik? Quote
Lu_Gosiak Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='betka']Gosiu jeszcze 9 psów przed nami. Napisali mi, że ogłoszenia będą około 10 maja. mi też się podobają, te zdjęcia które wybrałaś. Nie wiem jak mam mailem je przesłać? Skopiować do worda? i jako załącznik?[/QUOTE] nie, zapisac na kompie i wstawic w mailu jako zalacznik normlanie w formacie jpg albo skopiuj cala moja wypowiedz tzn. zdjecia i tekst i wklej tam na watek bazarkowy Quote
Recommended Posts