Lu_Gosiak Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 betka napisał(a):Zaraz zmienię tytuł. Na dogo tak wiele jest psów w potrzebie, wiec taki piękny i zadowolony u Wiosny nie wzbudza litości. nooo niestety..taka prawda wczoraj mialam maila o Snikersa - ale do bloku, dzeiwczyna 20 lat - poprosilam by podjechala do Wiosny zobaczyc Go na zywo, bo ja Go w bloku nie widze Quote
betka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):nooo niestety..taka prawda wczoraj mialam maila o Snikersa - ale do bloku, dzeiwczyna 20 lat - poprosilam by podjechala do Wiosny zobaczyc Go na zywo, bo ja Go w bloku nie widze Czy to Ta sama Pani, która wcześniej dzwoniła? Quote
panbazyl Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 podrzuce tak wieczorową pora przystojniaka :) Quote
Lu_Gosiak Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 betka napisał(a):Czy to Ta sama Pani, która wcześniej dzwoniła? nie inna tamta miala dom Quote
jagpie Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 to walczymy o datki, bo inaczej krucho będzie :-( Quote
betka Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Zamówiłam mu na bazarku 60 ogłoszeń, z prośbą by ukazały się w przyszłym tygodniu. Na razie ma jeszcze te od Gosi. Dałam inny tekst i inne zdjęcia. Może taki Snikers się komuś spodoba. http://www.dogomania.pl/threads/207695-Bazarek-og%C5%82oszeniowy20-40-60-80szt.-Celem-znalezienia-domu-dla-Beza-i-Kropy-30.06-g15/page11 Quote
Lu_Gosiak Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 jak wszystko dobrze pojdzie i jutro dotre do Wiosny to beda nowe fotki Snikersa:) Quote
betka Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 O Jedziesz do Wiosny :). Ucałuj i Wiosnę i mojego Snikusia! Widziałaś go już wcześniej, na żywo? Możemy dać nowe zdjęcia do ogłoszeń. Quote
Lu_Gosiak Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 betka napisał(a):O Jedziesz do Wiosny :). Ucałuj i Wiosnę i mojego Snikusia! Widziałaś go już wcześniej, na żywo? Możemy dać nowe zdjęcia do ogłoszeń. planuje jechac nie, nie widzialam na zywo i wlasnie chce w koncu juz Go poznac:):) noo dokladnie jak pojade to porobie MU nowe fotki do nowych ogloszen:) Quote
betka Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Gosiu jak możesz - przemierz go proszę (tak +/- 10cm :)). Bo dla mnie to On nie jest aż tak straasznie wysoki, chociaż jest silny jak wół, to prawda. Quote
jagpie Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='betka']Zamówiłam mu na bazarku 60 ogłoszeń, z prośbą by ukazały się w przyszłym tygodniu. Na razie ma jeszcze te od Gosi. Dałam inny tekst i inne zdjęcia. Może taki Snikers się komuś spodoba. http://www.dogomania.pl/threads/207695-Bazarek-og%C5%82oszeniowy20-40-60-80szt.-Celem-znalezienia-domu-dla-Beza-i-Kropy-30.06-g15/page11 betko tekst jest rewelacyjny!!! tylko czekać jak telefony będą się urywały :-) Quote
betka Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Oj jagpie, żeby tylko Komuś Jedynemu się spodobał :) Zapraszam jeszcze na bazarek do poniedziałku. Dodałam tam fajną torbę plażową. PÓŁmisek do mikrofali -TORBA plażowa - NASZYJNIK - dla ubogiego labka -> 20. 06 Quote
wiosna Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Odwiedzinki były, a jakże :) Snickuś ma sto zdjęć, urzekł Gosię swoją koniowatością ;) Następnym razem siodło mu założymy i będzie na lonży chodził. A ja mam pytanie, co mi uciekło do obgadania z Gosią. Mam taki pomysł, żeby może zamiast robić ogłoszenia w necie, któe giną w tłumie, zrobić ogłoszenia na ulotkach - ja zostawiam je w marketach przy kasach, tak się cała okolica o psach dowiaduje, superskuteczne. Wydrukowanie ulotek kosztuje, choć chyba mniej niż ogłoszenia na bazarkach. Na jednej ulotce można dać 4 psy, ja bym ze 2, może 3 od siebie dała, chcecie dorzucić Snickersa? Druk 1000szt kosztuje 70zł, 5000 120zł, choć do tych 5000 to bym chciała kogoś do pomocy przy rozwiezieniu ich - u nas w Kluczborku to za dużo, to raczej na większe miasto. Co Wy na to? Quote
Lu_Gosiak Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Snikuś to nie zaden Snikus tylko wielki kon bez zadnego wyczucia:D:D: matko nie da sie z Nim isc na poczatku spaceru bo mało mi rek nie wyrwal...masakra...potem juz luzik, jak sie zmeczy to idzie wolniutko...bylismy na lace - mam piekne zdjecia jak tylko Wiosna mi przesle to wstawie:):) natomiast nie widzialam jeszcze takiego psa - jak pije wode to obowiazkwo wklada wtedy łape do miski i rozlewa polowe jej zawartosci..masakra:evil_lol::evil_lol: narazie jedno bo mam robote Quote
betka Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Zdjęcie piękne i pies piękny (chociaż wolę owczarki :lol:) , tylko.... Gosia on się do domu absolutnie nie nadaje! Najlepiej gdyby miał porządną budę i podwórko do pilnowania, bo kto z nim będzie chodził na spacery? Chyba że na siodle :lol:. Zmieniłam w tekście do ogłoszeń, że szukamy kogoś, kto ofiaruje mu miejsce w ogrodzie... Czy można takiego psa nauczyć jeszcze chodzić na smyczy? Wiosna dobry pomysł z tymi ulotkami. Trzeba go ogłaszać, bo nie mamy deklaracji na hotel. Masz jakieś miejsce gdzie to drukują ? Quote
betka Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 "Lu_Gosiak: natomiast nie widzialam jeszcze takiego psa - jak pije wode to obowiazkwo wklada wtedy łape do miski i rozlewa polowe jej zawartosci..masakra:evil_lol::evil_lol:" To, że tak wodę lubi - to podobno labkowa cecha.Gdy go wyprowadzałyśmy w kwietniu z Basią i Barni, to dla niego nawet kałuża z wodą była atrakcją (zdjęcie na pierwszej stronie :) I pomyśleć, że biedak, wisząc na budzie w pełnym słońcu często nawet wody do picia w garnku nie miał :-( Może ktoś ma stawek lub sadzawkę w ogródku i szuka dużego psa :)? A co do ciągnięcia smyczy, to on chyba też labkowy :roll: http://labradory.info/viewtopic.php?t=66&postdays=0&postorder=asc&start=0 Quote
ula_cz Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 betka napisał(a):"Lu_Gosiak: natomiast nie widzialam jeszcze takiego psa - jak pije wode to obowiazkwo wklada wtedy łape do miski i rozlewa polowe jej zawartosci..masakra:evil_lol::evil_lol:" Ja to widzę codziennie przy mojej Azie :) betka napisał(a):"To, że tak wodę lubi - to podobno labkowa cecha.Gdy go wyprowadzałyśmy w kwietniu z Basią i Barni, to dla niego nawet kałuża z wodą była atrakcją Nie nawet... u mojej Azy kałuża jest największą atrakcją spaceru :), więc Snikers to przerośnięty labrador :) Quote
betka Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Ula_cz - myślisz, że ktoś zakochany w labkach zaakceptuje te cechy? Piszę mu teksty do ogłoszeń, ale ja się kompletnie nie znam na tej rasie :shake:. Zawsze miałam tylko kundelki i ON-ki i wiem czego mogę się po nich spodziewać. Proszę spójrzcie Dziewczyny na ten nowy tekst. Może warto coś dopisać, albo na coś szczególnie zwrócić uwagę. Czy Snikers to przypadek beznadziejny do adopcji :roll:? [FONT=Comic Sans MS]Snikers to młody. 2-letni, niezwykłej urody mieszaniec labradora. Jest wyższy i bardziej smukły od rasowego labka. Z charakteru to typowy przedstawiciel tej rasy – inteligentny, miły, towarzyski i przyjazny, łagodny dla ludzi i zwierząt. Od szczeniaka miał kontakt z małymi dziećmi. Idealnie dogaduje się z innymi psami. [/FONT][FONT=Comic Sans MS] Przed kotami ma respekt. [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Jak przystało na labradora - uwielbia wodę, nawet kałuże. W smutnym okresie swojego życia pilnował podwórka uwiązany przy krzywej budzie na krótkim łańcuchu. Łańcuch ten był zarazem jego obrożą,. Rany po nim już się zabliźniły. Za pracę stróża dostawał moczony chleb. Na szczęście to minęło. [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Kilka miesięcy temu wrażliwe na krzywdę zwierząt osoby rozerwały łańcuch i umieściły Snikusia w[/FONT][FONT=Comic Sans MS] domu tymczasowym. Okazało się, że to mądry, bardzo towarzyski, wesoły psiak, wdzięczny za każdy [/FONT][FONT=Comic Sans MS]przyjazny [/FONT][FONT=Comic Sans MS]dotyk ludzkiej ręki. W[/FONT][FONT=Comic Sans MS]reszcie może biegać, cieszyć się wolnością, spacerkami i zabawami z innymi psami, które uwielbia. Do szczęścia brak mu tylko "swojego człowieka" i swojego stałego domu. Snickers psychicznie jest typowym psem rodzinnym, ale gabarytowo - podwórkowym. [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Czeka na Kogoś, kto lubi duże łagodne misiowate psy[/FONT][FONT=Comic Sans MS], sprawiające zarazem wrażenie swym dostojnym wzrostem i piękną sylwetką. Czeka na dobrego człowieka, który przyjmie go do swej rodziny, ofiaruje miejsce w ogrodzie, zabierze na spacer lub szaloną wycieczkę nad wodę i zechce cieszyć się mądrością, postępami w nauce i zabawie oraz szczęściem swego nowego psiego towarzysza. Nie ma [/FONT][FONT=Comic Sans MS]przyjaciół [/FONT][FONT=Comic Sans MS]wierniejszych od psa... Pies nigdy nie zdradzi człowieka... W życiu zdarzają się przypadki... może właśnie dlatego (przypadkiem?) zajrzałeś na tę stronę, może Tobie pisane jest życie u boku Snikersa? On czeka ..... jest przygotowany do[/FONT][FONT=Comic Sans MS] adopcji: wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Jeśli mieszkasz daleko od miejsca, gdzie przebywa piesio (granica województwa opolskiego i śląskiego), nie zniechęcaj się, pomożemy w transporcie w dowolne miejsce w Polsce. Kontakt w sprawie adopcji [/FONT][FONT=Comic Sans MS]: 793147805, mail: [/FONT][FONT=Comic Sans MS]gotych@o2.pl [/FONT] Quote
Recommended Posts