Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale oni chcą, żeby im posłać maila. Jak zapisać w formie jpg ? :oops:. Przez prawy klawisz?

Poprawiłam trochę tekst:
Mix Labradora - Snikers – duży, 2-letni pies o słodkim imieniu i gorzkim życiu

Snikers był prezentem. Piękny, mięciutki 6-miesięczny szczeniak, którym się wszyscy zachwycali. Niestety rósł. Zbudowano mu dużą budę z płaskim dachem, założono łańcuch na szyję i... do pracy piesku! Zostaniesz stróżem!
Buda stała na nieogrodzonym, słonecznym podwórku. Początkowo młody, wesoły jeszcze Snikers wylegiwał się na płaskim jej dachu, zwłaszcza po deszczach i na wiosnę, gdy wokół było jedynie błoto. Zimą błoto zamarzało, a jego domek z dużym przestrzennym oknem na świat ocieplał tylko śnieżny puch.
Ten mądry pies na lato wykopał sobie norkę pod tą budą, gdzie chronił się przed upalnym słońcem. Snikers dalej rósł. Po roku był pięknym dużym mix-labradorem. Łańcuch na szyi wrzynał się w skórę. Pozostawił blizny. Łańcuch po roku zardzewiały, splątany, coraz krótszy, buda przekrzywiona. Już nie dał rady na nią wskakiwać. Często leżał w błocie, bo łańcucha nikt nie rozplątał, a był za krótki, by pies mógł schować się do budy.
Minęła kolejna zima. Snikers był smutny. Ten dostojny, ale upodlony przez człowieka pies wciąż wisiał na swym łańcuchu, leżąc w błocie i wyczekując dziennej porcji kaszy lub moczonego chleba. Żebra stawały się widoczne z daleka. Ktoś zainteresował się tymi wystającymi kośćmi, zaczął dokarmiać, zmienił łańcuch na obrożę i smycz. Wreszcie, dzięki psiolubnym ludziom, Snikers został zabrany do hotelu dla psów.
Okazało się, że Snikers to pies - marzenie. Młody i piękny. Duży i silny, ale łagodny.
Nie boi się samochodów, bawi się z innymi psami, kocha ludzi, włącznie z dziećmi (miał z nimi kontakt, gdy był przy budzie). To świetny materiał na psa rodzinnego. Zero agresji, zero niepokojących zachowań. Musi jeszcze tylko nauczyć się chodzić na smyczy, bo wcześniej nie miał okazji. Czy Ktoś go pokocha, odmieni jego los i da szansę na nowe, lepsze, godne psie życie?
Snikers jest teraz blisko Kluczborka.
Kontakt w sprawie adopcji: 793147805, mail: gotych@o2.pl
Nie wydamy psa na łańcuch. Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.

• Replies 524
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Snikers za tydzień powinien już być po kastracji.

Mam nadzieję, że z ogłoszeń ktoś się zgłosi i go zechce, bo nasz bidulek deklaracji stałej ma tylko 20zł.

Posted

[quote name='betka']Snikers za tydzień powinien już być po kastracji.

Mam nadzieję, że z ogłoszeń ktoś się zgłosi i go zechce, bo nasz bidulek deklaracji stałej ma tylko 20zł.[/QUOTE]

musi Go KTos chciec:):) taki piekny psiak nie ma innej opcji

Posted

[quote name='Rinuś']Wiosna wiesz co, nie dam rady Ci poprowadzić tego bazarku... przepraszam, ale moje bazarki nie cieszą się popularnościa :)

Oj Rinuś :glaszcze: toż to nie od Cibie zależy, tylko akurat ludzie nie potrzebują tego co jest na bazarku ;).
Mi się Twoje bazarki podobają, a dla Snikusia uzbierałaś już z dwóch bazarków około 100zł ! :Rose:
Ps. Rinuś a ten z moich fantów wystawisz, proszę, jak będziesz mieć czas? :oops:

Posted

[quote name='betka'].....Mi się Twoje bazarki podobają, a dla Snikusia uzbierałaś już z dwóch bazarków około 100zł ! :Rose:
.:[/QUOTE]

i Ona marudzi, ze bazarki Jej nie ida??:crazyeye::crazyeye:
noo tez bym chciala, zeby mi w takim razie nie szly;):evil_lol::evil_lol:

Posted

z bazarkami to jeszcze tak jest, że kasiorra potrzebna.... ja jak mam to bazarkuję, ale teraz to dooopa blada i czekam na lepsze czasy....
ale warto robić dalej, bo najgorzej to siąść i marudzić i nic nie robić.

Posted

[quote name='Rinuś']kurcze Betka zrobię na dniach ok ? :)

Jasne Rinuś :). Dzięki bardzo. To nawet lepiej, bo jeszcze trwają te dwa wcześniejsze :)

Wiecie jak miło patrzeć tylko na dziurę w miejscu gdzie stała Snikusiowa buda!

Posted

[quote name='betka']........Wiecie jak miło patrzeć tylko na dziurę w miejscu gdzie stała Snikusiowa buda![/QUOTE]

domyslam sie:):)
dobrze, ze dziura..Wisona odpowiednio widac ich postraszyla przed uwiazaniem kolejnegp psa :D:D:D

Posted

Cześć Snikuś :)

Moderator zamknął Wiosnowe bazarki na koniki :(. Wiosna chyba trzeba tam dać link do wątków Twoich koników.

Posted

Wiosna (przy okazji :)) sprawdź proszę w książeczce Snikersa - kiedy powinien mieć szczepienie na wściekliznę i kiedy był odrobaczany. I czy w ogóle był szczepiony na jakieś wirusówki?

Posted

No właśnie - Betka, miałam o to pytać, czy buda zniknęła, ja to się zawsze boję, że za chwilę się nowy pies przy takich budach pojawi.
I przy okazji - spodziewałam się, że mnie za jakąś paskudę weźmiesz, bo powiedziałam właścicielce jasno i wyraźnie, że za takie warunki powinna niemałą karę zapłacić i że jeśli pojawi się tam kolejny pies, to ja będę pierwszą osobą która to zgłosi :lol: A tu proszę, nie wyszłam na taką złą :eviltong:

Bazarki pozamykane bezpowrotnie, musze zrobić nowe.. :roll: Nie wiem kiedy to zrobię, bo mam taki ogrom zaległoby mailo do napisania, tyle rozliczeń, papierów, wszystkiego, muszę dziś uszyć zamówienie, a przecież.. już pora iść do malca z mlekiem. Ehhh...

Posted

wiosna, poprosilabym cie jesli jest taka mozliwosc, że jeśli jeszcze raz wystawisz te bazarki na konie, to powiadom mnie na pw. widziałam dla siebie coś na zakupy ;)

Posted

oj Wiosna - te Twoje bazarki - czemu je pozamykali.... szkoda. A takie fajne rzeczy robisz :) Moje sierściuchy mają tyle Twoich wyrobów :)
no nic. nie poddawaj się!
i super że Snikers bedzie bez jaj :)