Rinuś Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 ale on jest piękny!@!!!:loveu::loveu: mam foty i opisy fantów :multi: jutro to jakoś posegreguję i może wystawię na dwa bazarki :cool3: Quote
Rinuś Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Pierwszy bazarek! http://www.dogomania.pl/threads/206834-Filmy-i-ksia%C5%BCki-!-Na-Snikersa-z-%C5%82a%C5%84cucha!-do-15-maja!!!?p=16779875#post16779875 i drugi http://www.dogomania.pl/threads/206836-Bi%C5%BCuteria-dodatki-dla-kobiety-album-i-%C5%9Bwieczki!-na-Snikersa-!-do-15-maja!?p=16780052#post16780052 a trzeci z fantów Beatki zrobię wieczorem. Quote
panbazyl Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 o, same dobre wieści!!!! Ja nadal poza domem na dogo tak chwilowo. i Wiosna jest też tu? Super brygada sie zebrala. (Wiosna - moje ciągniki ciągną teraz w szelkach dzieci na rowerze :) ) Quote
Basia i Barni Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Bazarki już są , porozsyłajcie , bo wiosna idzie więc trzeba chłopakowi obciąć jajka :-P Quote
Rinuś Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Betka jutro zrobię z Twoich fantów ok? dzisiaj już nie mam siły na to. ;/ zzapraszamy na bazarki !! może ktoś linki wstawić w pierwszy post? Quote
betka Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 :loveu: Rinuś dzięki wielkie za zrobienie i prowadzenie dwóch Bazarków dla Snikersa. Jasne, że trzeci może poczekać:) Wiosno kochana, jak sprawuje się piesio bez łańcucha? Quote
panbazyl Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 ja znów na sekundę - nadal poza domem jestem (taki dlugi weekend z psami i dziećmi poza domem) Podrzucę tylko chłopaka. Bazarki pozwiedzam już z domu, bo tu mam tylko gościnnie kompa Quote
Rinuś Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [B][I]Panbazyl liczymy, będziesz wpadać do nas ;) i czekamy na relację jak się Snikers zachowuje ;)[/I][/B] Quote
betka Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 Doszła wplata 150 zł od Forum Labradorów :loveu:. Bardzo dziękuję! Zapłaciłam już za hotel za pierwszy miesiąc. Quote
panbazyl Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='Rinuś'][B][I]Panbazyl liczymy, będziesz wpadać do nas ;) i czekamy na relację jak się Snikers zachowuje ;)[/I][/B][/QUOTE] ja tu od prawie samego początku kibicuję Snikresowi :) Quote
Lu_Gosiak Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='Rinuś'][B][I]....i czekamy na relację jak się Snikers zachowuje ;)[/I][/B][/QUOTE] Wiosna obiecala wejsc na watek i napisac o Snikersie a betka napisala super tekst do ogloszen - czekam tez na nowe fotki od Wiosny - i ruszamy z ogloszeniami Wiosna umowila chłopaka juz na kastracje za 1,5 tygodnia we wtorek - do tego czasu troszke Go podtuczy - specjalnie ma gotowane jedzonko - ryz z kurczakiem:) by nabrac masy bo jest za chudy jak bedzie brakowac do kastracji to dołozymy z lublinieckiego OTOZU;) Quote
betka Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 Jak na razie to szczęściarz z naszego Snikersa :). OTOZ też chce mu pomóc? :) Dzięki! LuGosiak, naprawdę Ci się ten tekst spodobał? Możesz go poprawić, ja nie z obrażalskich :) Quote
Lu_Gosiak Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='betka']......LuGosiak, naprawdę Ci się ten tekst spodobał? Możesz go poprawić, ja nie z obrażalskich :)[/QUOTE] ale tam nie ma co poprawiac:):) powaznie:) Quote
betka Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 A namiary na osobę podasz Swoje lub Wiosny? Proszę :oops:. Wy macie pewnie lepsze wyczucie, czy dzwoni kolejny potrzebujący psa na łańcuch, czy ktoś normalny. Quote
Lu_Gosiak Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 no jak moge to swoje, do Wiosny bede odsylac juz tych odpowiednio przetrzepanych:D:D Quote
betka Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 [quote name='Lu_Gosiak']no jak moge to swoje, do Wiosny bede odsylac juz tych odpowiednio przetrzepanych:D:D[/QUOTE] :megagrin: Podoba mi się ta kolejność. Pierwsza ścisła selekcja musi być: :flop: :x lub :kciuki: [COLOR=silver]Ps. Gosia, moja nowa psica wieczorami goni i zjada chrabąszcze [/COLOR]:D Quote
Basia i Barni Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Pozytywnie tutaj na wątku Snikersa ! Pomoc kipi z każdej strony , nie ma to jak zgrany zespół ;-) Quote
wiosna Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Dotarłam - chociaz chyba jakąś resztką mojego poczucia obowiązku, bo padam dziś już kompletnie, jestem wykończona. Psisko Wasze jest cudne, naprawdę sama słodycz. Wielkie toto, łeb jak u krokodyla, jak nadepnie to waży tyle co koń, skacze i wpada na mnie tak, jakby autobus potrącił.. słowem - cudo! ;) Zachowuje się całkiem fajnie, chociaż na smyczy to on chyba nie chodził, trochę ma klaustrofobię kojcową i zamknięcie mu się nie podoba, ale wszystko przed nim. Zaprzyjaźnił się już z Grisiakiem, szalały dziś wariaty dwa, Gryzek to się uginał pod ciosami subtelnych łapek Snickersa. Było też pierwsze i drugie spotkanie z kotem - chociaż nasz kot to nie byle jaki kot, ale super wypasiony model pancernego kota bojowego. No.. i Snickers nie chce już gonić kotów, w ogóle nie chce na nie patrzeć ani być nigdzie w ich pobliżu. Zdjęcia - i samego Snickersa, i pozostałych towarzyszy prześlę jutro Gosi, wstawiać naprawdę dziś nie jestem w stanie, jestem zgnieciona psychicznie. Mało, że leży mi na wątrobie koszmarne miejsce cierpienia psów i sprawa a tym związana, muszę jakoś poukładać jutro sprawy koni, które - właśnie dziś się dowiedziałam - nie pojadą do adopcji, a ja na ich miejsce mam już kolejnego biedaka, końckie niemowlę i muszę szybko znaleźć mu pokój, bo inaczej będę musiała oddać mu własną sypialnię, i - co gorzej - jakoś to wszystko Patrykowi wyjaśnić ;) Powiem Wam, że macie tu naprawdę fajnego zwierza, polubiłam dziada już bardzo. Chociaż jak pije, to wypluwa trzy czwarte, zaśliniając dookoła wszystko, chociaż sika częściej niż biega, wszędzie, na wszystko i cztery razy, chociaż rękę wyrwałby mi bez zawahania.. to jest to taki potwór, jakich lubię najbardziej :) Uciekam.. wiecej następnym razem. p.s. Betka - OGROMNIE Ci dziękuję. Za wszystko!! :calus: Quote
Basia i Barni Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 No nie może być inaczej -Snikers musi być słodziutki :-) :-D Quote
betka Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 Wiosna Dzięki wielkie za relację :). Dobrze, że do Was trafił, bo... wiecie jak postępować z dużymi zwierzami (np. z konikami :cool3:). To prawda, że sika co chwilę na spacerze, ale myślę, że jest to spowodowane tym, że całe życie spędził w jednym miejscu, to teraz chce nadrobić i znaczy wszystko i często. Po kastracji powinno to ustać. Fajnie, że ma kolegów i wreszcie może sobie pobiegać :multi: Ps. Porankiem życie nabiera piękniejszych barw. Można jakoś pomóc zwierzakom, którymi się zamartwiasz? Quote
Lu_Gosiak Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Wiosna dzieki za pojawienie sie:loveu:...biedna Wiosna ledwo zywa przywlokła sie na dogo - bo pewnie miala wizje moich natretnych telefonow z rana:roll::evil_lol::evil_lol: tu tekst Betki:multi: jutro beda fotki to ruszymy z akcja promocyjna:) Mix Labradora - Snikers – duży, młody pies o słodkim imieniu i gorzkim życiu Snikers był prezentem. Piękny, mięciutki 6-miesięczny szczeniak, którym się wszyscy zachwycali. Niestety rósł. Zbudowano mu dużą budę z płaskim dachem, założono łańcuch na szyję i... do pracy piesku! Zostaniesz stróżem! Buda stała na nieogrodzonym, słonecznym podwórku. Początkowo młody, wesoły jeszcze Snikers wylegiwał się na płaskim dachu swej budy, zwłaszcza po deszczach i na wiosnę, gdy wokół było jedynie błoto. Zimą błoto zamarzało, a jego domek z dużym przestrzennym oknem na świat ocieplał tylko śnieżny puch. Ten mądry pies na lato wykopał sobie norkę pod budą, gdzie chronił się przed upalnym słońcem. Snikers dalej rósł. Po roku był pięknym dużym mix-labradorem. Łańcuch na szyi wrzynał się w skórę. Pozostawił blizny. Łańcuch po roku zardzewiały, splątany, coraz krótszy, buda przekrzywiona. Już nie dał rady na nią wskakiwać. Często leżał w błocie, bo łańcucha nikt nie rozplątał, a był za krótki, by pies mógł schować się do budy. Minęła kolejna zima. Snikers był smutny. Dostojny, upodlony przez człowieka pies - wisiał na swym łańcuchu, wyczekiwał dziennej porcji kaszy lub moczonego chleba. Żebra stawały się widoczne z daleka. Ktoś wreszcie zainteresował się tymi wystającymi kośćmi, zaczął dokarmiać, zmienił łańcuch na obrożę i smycz. Wreszcie, dzięki psiolubnym ludziom, Snikers został zabrany do hotelu. Okazało się, że to pies - marzenie. Jest młody i piękny. Silny, duży, gładkowłosy, rudy. Nie boi się samochodów, bawi się z innymi psami, kocha ludzi, włącznie z dziećmi (miał z nimi kontakt, gdy był przy budzie). To świetny materiał na psa rodzinnego. Zero agresji, zero niepokojących zachowań. Musi jeszcze tylko nauczyć się chodzić na smyczy, bo wcześniej nie miał okazji. Czy Ktoś go pokocha, odmieni jego dotychczas psi los i da szansę na nowe, lepsze, godne psie życie? Kontakt w sprawie adopcji: 793147805, mail: [EMAIL="gotych@o2.pl"]gotych@o2.pl[/EMAIL] Nie wydajemy psów na łancuch. Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. Quote
wiosna Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Hehe, rannych jak rannych, ale przedpołudniowych na pewno :eviltong: Betka, napisałaś bardzo ładny tekst. Taki.. zawierający wszystko co powinien, a przy tym zwięzły i zgrabny. Myślę, że idealnie byłoby jakby Snickers zamieszkał w wielkim domu z wielkim ogrodem, i kogoś, kto takie wielkie psy lubi brać do łóżka albo chociaż na fotel :razz: On do takiego obrazka pasuje jak ulał - pewnie miał się urodzić mopsem, a nie takim słoniskiem. Sikanie na pewno mu po kastracji przejdzie, to takie typowe samcze sikanie "o, drzewko - TO MOJE DRZEWKO!... piasek, aaale pachnie... - KTO TU BYŁ?! TO MÓJ PIASEK!... traawka, ale trawka fajna - MOJA!.. " ;) Jak mu jajca przestaną ciążyć, to i obowiązek posiadania podwórka mu przejdzie. Niech się tylko zadomowi trochę, a my go wtedy z zaskoczenia.. ciach ;) Betka, jesteś kochana, po raz kolejny mnie rozbrajasz :loveu: Naszym stworom - jak chyba większości - brakuje pieniędzy, niestety. Niedawno założyłam fundację, żeby jakoś wszystko to na nogi postawić i móc robić więcej, ale póki co brakuje nam sponsorów, brakuje darczyńców - nie to, że ich nie ma, ale zwierząt jest ogrom od samego początku. Koni mamy w fundacji trzy plus jeszcze dwa moje niefundacyjne dziady, no i właśnie.. dwa miały pójść do adopcji, na ich miejsce przyjechać miało koniątko maleńkie, sierota. Adopcja - z powodu wypadku domu adopcyjnego - albo legła w gruzach, albo oddaliła się o jakiś.. rok? A to małe koniątko czeka na miejsce. Do tego mamy.. wściekłą siwiznę, czyli klaczkę po przejściach, z koszmarnym psychicznym problemem. Mała.. zwyczajnie rzuca się na ludzi, atakuje, gryzie i kopie. W jej mniemaniu walczy o życie, i do dziś nie zrozumiała, że walczyć nie musi. Problem jest okropny, pogłębiony i potrzebujemy obydwie pomocy. Siwulka ma pojechać do pensjonatu, do osoby która z takimi końmi potrafi zdziałać cuda i zgodziła się przyjąć Siwulca i uczyć normalnego zachowania. Jednak - pensjonat to 600zł miesięcznie, do tego transport, do tego lekcje.. a pojechać ma już niedługo. Więc - coby się nie rozpisywać, bo i tak popłynęłam w temacie okrutnie, ale.. to mój konik ;) - dlatego szukam osoby, która mogłaby wystawić i poprowadzić dla nas bazarek, na który mam sporo fantów, ale nie mam nijak kiedy prowadzić i rozliczać, zresztą - po ostatnim już nie chcę podchodzić do bazarków nawet. Ktoś chętny? :razz: Bazyl kochana wie coś o tym, naczekałaś się na mnie biedaku. Uciekam.. stado głodnych żarłaczy już mnie woła głośno. ;) Quote
Lu_Gosiak Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='wiosna']Hehe, rannych jak rannych, ale przedpołudniowych na pewno :eviltong: ......[/QUOTE] :roflt::roflt::roflt: Quote
Rinuś Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [B][I]Wiosna jestes wspaniała :multi: mogę poprowadzić Twój bazarek jak coś tylko musisz mi wszystko wysłac o opisać na pw ;) na kogo itd ;) a mam pytanie, bo bazarki sa do 15 maja, to jak zapłacimy za kastracje ? :roll:[/I][/B] Quote
Lu_Gosiak Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='Rinuś'][B][I].... a mam pytanie, bo bazarki sa do 15 maja, to jak zapłacimy za kastracje ? :roll:[/I][/B][/QUOTE] ja zapace z konta OTOZU a potem co sie uzbiera z bazarkow Ktos KTo bedzie zbieral kase najwyzej przeleje na konto OTOZU moze tak byc? Quote
Recommended Posts