Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 524
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

betka napisał(a):
Dzięki za namiary na fundację Prima. Tylko czy Oni zajmują się też mixami?

oczywiście! ale ten jest baardzo labkowaty, Żeby tylko mieli jakieś miejsce dla niego.

Posted

Myślicie, że można takiego brudaska z łańcucha też ogłaszać? Bo tam gdzie jest teraz to ani go nie wypiorą, ani nie ma tam warunków do opieki po kastracji.
Pewnie nikt nie zechce psa prosto z łańcucha. Dlatego myślałyśmy z LuGosiak, aby wyrwać go do hotelu i doprowadzić do stanu, w którym będzie można go ogłaszać.

PS. Dana witaj :)

Posted

Smutny,piękny pies uwieszony na lancuchu i drepczący w żuzlowym chyba błocku.Jesli zabierze się im tego psa na pewno zaraz postawią tam następnego ,bo musi byc i jest buda ,czy może cudem zrezygnują z dręczenia tam znow psa ? Niestety los tego psa to los setek tysiecy chyba psów....

Posted

Olga, Mam nadzieję, że już nie zechcą psa!!! Nie wiem skąd go mają. Ale wiedzą już ile takie duże psisko wymaga jedzenia.

Ps. Pani powiedziała, że ma książeczkę i jest szczepiony (pewnie na wściekliznę).

Posted

betka napisał(a):
Olga, Mam nadzieję, że już nie zechcą psa!!! Nie wiem skąd go mają. Ale wiedzą już ile takie duże psisko wymaga jedzenia.

Ps. Pani powiedziała, że ma książeczkę i jest szczepiony (pewnie na wściekliznę).

A ja niestety obawiam się ,ze jesli tam zostanie buda -a tak będzie chyba,to zaraz pojawi się tam nastepny pies -ofiara do wiszenia na lancuchu .Bo buda jest ,to czemu pies ma nie szczekać i pilnować "dobytku" ? Obyś miala rację kochana.Obyś.Chyba,że oddadzą budę,ale gdyby potem i tak psa wzieli,wtedy ten nastepny nawet budy nie będzie mial..

Posted

Dostałam dziś dla niego wątrobę. bardzo mu smakowało :)
Wiecie jaki on fajny! Po zjedzeniu przytulał mi się do nogi, wywalił łapami do góry i prosił o głaski. Zaprasza też po psiemu do zabawy!
Przyznam, że z początku się go bałam, bo kawał psa z niego, ale on jest po prostu spragniony psich figlów :(. A jak tu ganiać i bawić się wisząc na łańcuch (który dziś nie był poskręcany). Rozmawiałam znów z jego właścicielką, na razie podtrzymuje to, że go odda.

Basiu wielkie dzięki za ogłoszenie na Labradorach :lol:
Napisałam też do fundacji prima, z prośbą o ogłoszenie.

Posted

Banerki super ! Macie jakiś pomysł z hotelem ? Go trzeba odpiąć od łańcucha , może ma ktoś starą obróżkę i zmienić mu ten łańcuch ? Zabrać go na spacer?
Porobić lepsze zdjęcia . Fajnei , by było gdyby się znalazł DT, wykąpać go , zdjęcia i ogłoszenia .

Ja bym proponowała tak, zabrac go na spacer zobaczyć jak się zachowuje w bardziej ruchliwych miejscach, może uda sie go sprawdzić na inne psy . Generalnie ocenić ile pracy będzie wymagało adoptowanie go , może pracy nie będzie z nim ,aż tyle i wystarczy mu jeden miesiąc w hotelu , wykąpać, obfocić i puścić ogłoszenia , może się uda go wyadoptować w ciągu miesiąca , można zrobić bazarki .

Posted

Umawiałam się z LuGosiak po świętach na zdjęcia. Z jakieś 30 m od niego jest ulica, koło budy też stoją auta. A pieski inne, z okolicznych posesji podchodzą do niego. Spotkanie z nimi to chyba jedyna rozrywka. Widziałam na początku, że latał z nimi, może dlatego mu założyli łańcuch wokół szyi, bo wywijał się z obroży? Na razie bałabym się to zmieniać, żeby teraz jeszcze nam nie uciekł. Ale spacer + foty są konieczne.
Ja też mam nadzieję, że w hotelu nie będzie za długo.

DZIĘKI ZA BANERKI!