betka Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Aktualności: -- 25.06 Snikers pojechał do domu w okolice Kluczborka :) - PIĘKNE ZDJĘCIA NA STR.19 --Piesek jest już ogłaszany. Jak na razie bez odzewu (20..06) -- LuGosiak zrobiła allegro (do 3.06) http://allegro.pl/mlody-mix-labrador-snikers-czeka-na-kochajacy-dom-i1624869588.html -- 10. 05 - kastracja Snikersa. -- Od 27.04 Snikers jest u Wiosny :). Zdjęcia na stronie 5, 7, 11, 13, 16 SZUKA DOMU STAŁEGO :( Młody (ok. 2 lata), duży (wysokość do uda), gładkowłosy, rudy, lubiący ludzi, nieagresywny pies. Rasa ??? (czekam na podpowiedź): labrador + ... Obserwacje psa przez Basia i Barni: "Samochody olewa, traktory -olewa, inne psiaki - postawa zabawowa . Dzieci - ok, ludzie- kocha ! Cudowny pies, który tylko ciagnie na smyczy i to tylko do momentu wybiegania później ładnie sie skupia na człowieku . Świetny materiał na psa rodzinnego. Zero agresji, zero niepokojących zachowań ". Niestety: dzielił los wielu psów na wsi – > łańcuch (poskręcany)/ 24 godziny na dobę :(, futro na szyi wytarte od tego łańcucha, krzywa nieocieplana buda, wokół błoto, moczony chleb jako danie główne..... Zarysowały się żebra :(. Za zgodą właścicieli zaczęłam go dokarmiać. Mięso znikało w mig. Grzebał biedak w tym błocie w nadziei, że jeszcze coś tam znajdzie. Kontakt w sprawie adopcji: 793147805, mail: gotych@o2.pl Tak mieszkał: W tym samym dniu...po zmianie obroży zabrany na spacer: (Zwróćcie uwagę na uśmiech, który pojawił się na pysku tego biedaka :( Trawa, trawa super sprawa ! Woda też niczego sobie ! A tu już piękny i dostojny u Wiosny :) (więcej zdjęć na str 7 i 11). GOTOWY DO ADOPCJI Bazarki - 1) http://www.dogomania.pl/threads/206836-Bi%C5%BCuteria-dodatki-dla-kobiety-album-i-%C5%9Bwieczki!-na-Snikersa-!-do-15-maja!?p=16784967#post16784967 -- zakończony i rozliczony (152zł) 2) http://www.dogomania.pl/threads/206834-Filmy-i-ksia%C5%BCki-!-Na-Snikersa-z-%C5%82a%C5%84cucha!-do-15-maja!!!?p=16784661#post16784661 --ZAKOŃCZONY i Rozliczony (90 zł) 3) http://www.dogomania.pl/threads/2078...8#post16885248 -- ZAKOŃCZONY i Rozliczony (106zł) 4) http://www.dogomania.pl/threads/207886-Portfele...bi%C5%BCuteria..torebki-dla-Snikersa-31.05.2011-r. -- Rozliczony (60zł) 5)Kosmetyki, męski portfel, Fiprex-kot, książki - dla ubogiego mix labka do 13.06/ 22 - Rozliczony (110 zł) 6) Coś do domu i piękny naszyjnik dla mix labka - d0 20. 06 (50ZŁ) ZAPRASZAMY :smile: AKTUALNE DEKLARACJE na HOTEL: Stałe: mparsley 20zł Jednorazowe: Pliszka 10zł forum Labradorów (www.labradorretriever.com.pl ) Rinuś 150zł + 150 zł = 300zł Wpływy: 27.04 + 150zł (forum labradorów Rinuś) 29. 04 + 150zł (forum labradorów Rinuś) maj + 20zł LuGosiak (OTOZ) maj + 20zł mparsley (deklaracja stała) maj + 152zł bazarek nr.1 Rinuś maj + 90zł zł bazarek nr.2 Rinuś czerw. + 60zł bazarek nr.3 jagpie i Martika@Aischa czerw. + 106zl bazarek nr.4 Martika@Aischa i ja czerw + 110 zł bazarek nr.5 czerw. +10zł LuGosiak - na ogłoszenia czerwiec + 20zł mparsley (deklaracja stała) czerw. + 50 zł bazarek nr 6 22.06 + 92 zł Ryniu123 ---------------------------------------------- Suma + 1030 zł Dziękuję Wszystkim :loveu: Wydatki: 29.04 - 300 zł za hotel (od 27.04 do 27.05. 2011) 11. 05 - 120 zł kastracja 31.05 - 300zł za hotel (od 27. 05 do 27. 06. 2011) czerw. -10zł za ogłoszenia ----------------------------------------- Wydano - 730zł Zostało: + 300zł (22.06) - 100zł Chelse - labradorka z forum labradorów - 200zł doberman i 2 On-ki, które zajęły miejsce Snikersa u Wiosny ---------------------------------------------------------------- 0 zł lipiec 2011 Quote
Lu_Gosiak Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 masakra:(:( musimy Mu jakos pomoc...młody psiak sie marnuje w takim syfie Quote
betka Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 LuGosiak bardzo dziękuję za wklejenie zdjęć. Takie kochane, miłe psisko. Lubi, jak się go głaszcze za uchem. Quote
strix Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Rasa to to nie jest ;) Jak dla mnie mix owczarka niemieckiego (albo jakiego ON-kowatego) z goldenem. I moze jeszcze jakis mastiffowaty sie tam znajdzie, bo czaszke ma chlopak dosc masywna. Quote
Lu_Gosiak Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 jakis molosowaty typ - niewazne, co by to nie byl za mix, psiaka trzeba z tego lancucha zdjac..co to za zycie z blocie na polmetrowym łancuchu:(.. Quote
betka Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Zgadałyśmy się z LuGosiak i próbujemy go wyrwać z tego błota i z łańcucha do hotelu. Mamy nadzieję, że po myciu, wyczesaniu i odkarmieniu piesuś wypięknieje na tyle, że szybko znajdzie się domek dla tego uroczego młodzieńca. Dlatego bardzo proszę chociaż o małe deklaracje na hotel. Wiem, że on nie jest maltretowany, ani pogryziony. Jest tylko samotny w tej swojej psiej doli. Pomóżmy mu proszę. Quote
betka Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 strix napisał(a):Rasa to to nie jest ;) Jak dla mnie mix owczarka niemieckiego (albo jakiego ON-kowatego) z goldenem. I moze jeszcze jakis mastiffowaty sie tam znajdzie, bo czaszke ma chlopak dosc masywna. Tak, czaszkę ma masywną :). Nie szkodzi, że bez rasy, ale i tak jest piękny, no nie ? ...niestety brudny, chudy i bardzo zaniedbany :( Quote
panbazyl Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 ma cos z labradora ( głowa, może trochę uszy, zwłaszcza jedno) u pseudo czy na giełdzie by poszedł jako labek. Jeśli chodzi o kolor - taki rudy jest też spotykany u labków, ale niezbyt częsty. Jest to mix labka z czymś. albo "labek z giełdy" Quote
Lu_Gosiak Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 charakter tez chyba ma z labka bo z teo co mowila betka to mega lagodny i spragniony kontaktu z ludzmi... Quote
panbazyl Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Trzeba by go uprać, to by od razu lepiej wyglądał. Dla mnie to mix labka. Quote
Lu_Gosiak Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 panbazyl napisał(a):Trzeba by go uprać, to by od razu lepiej wyglądał. Dla mnie to mix labka. no tak, zeby go uprac trzeba Go zdjac z tego lancucha i szybko brac poki panstwo sie nie rozmysla..narazie moga Go oddac Quote
panbazyl Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 tak, tak, wiem.... poszukiwania tymczasu.... Quote
betka Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 panbazyl dzięki, że zajrzałe(a)ś. Nie pytałam skąd go mają. Pani mówiła, że to pies z gór (?). Jutro zaniosę mu znów jakieś psie jedzonko. Quote
panbazyl Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 będę zaglądać. Nie mogę na razie nic obiecać więcej, bo mam trochę duży dołek finansowy własny, więc tylko moge czasem zajrzeć. I co w razie jak trzeba coś na temat labków - chętnie pomogę - sama mam 3 sztuki w domu, rasę jakos tam znam - zwlaszcza z tych najgorszych stron. Ten już powienien być ok pod względem niszczenia - wiek niszczycielski ma juz za sobą - teraz powinien być wspaniałym psem - oczywiście najpierw trzeba go wyciągnąc z tej budy, znaleźć tymczas (a najlepiej DS) i potem jednak praca z psem, bo one są bardzo inteligentne, ale jak sa puszczone w samopas to robią się szkodnikami. Quote
betka Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Ten biedak chyba nawet nie miał okazji być szkodnikiem... :(. Leżał dziś zwinięty w kłębek obok budy. Jeszcze jakiś czas temu leżał lub stał na tej swojej budzie. Ale po zimie jest tak krzywa, że pewnie się ześlizguje. Zastanawiam się, czy powinnam go karmić, bo przytyje, a jego łańcuch na szyi i tak już jest ciasny ? PanBazyl każda info o labkach jest cenna :). Ja znam się tylko na ON-kach i kundelkach. Żeby tak choć część deklaracji udało się uzbierać, a resztę jakoś załatam(y) bazarkami. Proszę o pomoc. Myślę (mam nadzieję), że on nie zabawi długo w hotelu i znajdzie dom, który doceni tego pięknego, sympatycznego psa... Quote
panbazyl Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 najważniejsze że ludzie chcą - jak na razie - współpracować i go oddać. Pisalaś do jakiś fundacji zajmujacych się labkami? Na labradory.info pewnie są jakieś dane na ten temat (ja tam praktycznie nie zaglądam), może ktoś by pomogł ruszyć z miejsca. Quote
betka Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 panbazyl napisał(a):najważniejsze że ludzie chcą - jak na razie - współpracować i go oddać. Pisalaś do jakiś fundacji zajmujacych się labkami? Na labradory.info pewnie są jakieś dane na ten temat (ja tam praktycznie nie zaglądam), może ktoś by pomogł ruszyć z miejsca. To prawda, dobrze, że chcą go oddać. Utrzymanie tego psa ich przerasta, sami potrzebowaliby wsparcia. Nie pisałam do żadnej fundacji. Tu na dogo też kojarzę raczej dziewczyny od ON-ków i piszę do nich, by dały jakiegoś na Owczarki w potrzebie. Wpisałam go tylko na labki (tu na dogo), ale tylko Ty i LuGosiak są u rudaska (o słodkim imieniu Snikers:)) od labradorów. I dzięki Wam za to. Quote
Lu_Gosiak Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 poprosilam o banerki dla biedaka - jutro beda i wtedy wiecej osob Go dostrzeze...poki co szukam czegos dla Niego Quote
panbazyl Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 www.labradory.info tam popatrz i na dogo tam gdzie byłaś - tam też są dziewczyny z fundacji (teraz z pamięci do głowy przychodzi mi tylko Basia i Barni, chyba Amber - ale nie wiem czy nie pomylilam - na topiku labradory w potrzebie one są) Quote
betka Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Znalazłam taką stronę http://portal.labradory.info/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=3&Itemid=7 Napisałam tam krótko. Zobaczymy. LuGosiak ściągnęłam od Ciebie napis z linkiem :) Quote
Pliszka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 o rany, biedny psiak :( Na razie dorzucę jednorazowo 10zł i będę pamiętać. Quote
Recommended Posts