marmara_19 Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 2 godz ciaglego biegania, aportowania, wykonywania komend slownych, na gesty w roznej kolejnosci i w roznych dziwnych najmniej spodziewanych momentach, zbieganie i wbiganie na gorke wysoka i bardzo stroma... i Cekin jest tylko spokojny i nie lazi mi w domu po scianach;/ ale zmezony to on nie jest:[ Quote
ayshe Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 :evil_lol: och swieta naiwnosci......pewnie ze nie jest:evil_lol: :evil_lol: .....:roll: Quote
AM Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Moim dałam kości wołowe - mam trochę spokoju... :cool3: :lol: Quote
ayshe Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 podstepnie do biednych pieseczkow?AM no wiesz co:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .... Quote
ayshe Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 AM-taki los......:cool3: :lol: a jakby tak podlaczyc gdzies te psy to kryzysu energetycznego na swiecie by nigdy nie bylo...jakas mala przydomowa elektrownia zasilana alternatywnym zrodlem hmmm?:cool1: Quote
Nanami Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Hehe, to mnie sie czesciej zdarza ciągnac biednego psiula zmachanego (tymczasowo :P) do domu, tak wlecze nóżke za nóżka, wkurzające :evil_lol: Quote
lizka Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 :lol: Moj buras dostał wędzony, dłuuugi ogon czegośtam i juz 2 godziny pracuje nad nim w pocie czoła z małymi przerwami na picie :diabloti: Quote
lizka Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Nanami rzeczywiście wkurzajace :lol: Moj ma jeszcze skłonności do pokładania sie w drodze powrotnej i wzroku typu "pańcia bierz na rece bo sam nie dojde" :diabloti: A po 15min w domu znowu by zasuwał na spacer :roll: Quote
ayshe Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 u mnie to ja mowie"wezcie mnie na raczki bo ja juz wysiadam":evil_lol: .niestety moje psy sa bez serca;) :lol: i nigdy mnie nigdzie nie zataszczyly:cool1: Quote
mch Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 jesuuu, chyba nigdy jeszcze mi psy sie nie pokladały , no moze jak był skwar totalny to podbiegały pod jakies drzewko zeby polezec te 15 sek w cieniu zanim ja dojdę . a do domu tez im się zawsze spieszy ,bo w domu jedzenie jest , a z domu tez szybko bo na spacerkach jest fajnie . a potem sie ludzie dziwią ze ja nie umiem normalnie (znaczy się ich zdaniem powoli) chodzic . Quote
ayshe Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 no wlasnie.cos w tym jest bo ja tez pedze jak straz pozarna.chyba ze nie mam onkow na smyczy.to sie wlekem.a one przytupuja:diabloti: Quote
saJo Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 ayshe napisał(a):no wlasnie.cos w tym jest bo ja tez pedze jak straz pozarna. Ostatanio zamiescilam filmy z treningu posluszenstwa Gnojka. Wiekszosc komentarzy byla: dlaczego tak gnasz z tym psem przy nodze :evil_lol: Quote
AM Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 saJo napisał(a):Ostatanio zamiescilam filmy z treningu posluszenstwa Gnojka. Wiekszosc komentarzy byla: dlaczego tak gnasz z tym psem przy nodze :evil_lol: saJo, ja tez tak gnam... :lol: :cool3: i to nie dlatego, ze próbuję dogonić psa tylko, że tak mi jest wygodniej... :razz: Quote
shida Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 hihihi ja nawet na szkoleniu przy rownaniu za to oberwalam - ze przeciez mam szczeniaka to gdzie ja tak pedze???? hihihih :) Quote
ayshe Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 saJo napisał(a):Ostatanio zamiescilam filmy z treningu posluszenstwa Gnojka. Wiekszosc komentarzy byla: dlaczego tak gnasz z tym psem przy nodze :evil_lol:ogladalam.i czytalam:cool3: :evil_lol: .no coz ja tez chodze energicznie.a raczej chodzilam.niemcy mnie wyrownali a wlasciwie moj malzonek szanowny.rzeczywiscie zewnetrznie to wyglada jakby czlek pedzil do rytmu psa.i zadne tlumaczenia nie pomoga.no coz.zycie.:cool1: Quote
lizka Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Aaaa! Szału dostane zaraz :pissed: Winde nam wyłączyli a mieliśmy isc na łąki zeby burasa wybiegać na aportach i w ogole. A Teraz to bede taszczyc najpierw wózek z 6 pietra a potem dziecie z psem razem :grab: :flaming: a potem to samo w drodze powrotnej ale wiecej kursow bo najpierw na gore z Borysowym i dzieckiem, potem z dzieckiem na dół (bo samych ich nie zostawie) i znowu do gory z małą i wozkiem :flaming: KRETYNIZM Quote
ayshe Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 ale za to jaka silna kobieta bedziesz:evil_lol: .a ile mozna pomamrotac w takich sytuacjach pod nosem roznych zlotych mysli:diabloti: Quote
AM Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Melduje posłusznie, że potwory wymęczone... :evil_lol: Ciekawe na jak długo... :roll: Quote
saJo Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 AM napisał(a):saJo, ja tez tak gnam... :lol: :cool3: i to nie dlatego, ze próbuję dogonić psa tylko, że tak mi jest wygodniej... :razz: No czytalas pewnie ile ja sie musialam natlumaczyc :evil_lol: "ayshe" napisał(a):rzeczywiscie zewnetrznie to wyglada jakby czlek pedzil do rytmu psa.i zadne tlumaczenia nie pomoga.no coz.zycie. Jak sobie teraz tak na te filmy patrze, to rzeczywiscie wyglada jak bym probowala sie dostosowac do psa. Sedziowie tez moga tak to odebrac :roll: szczegolnie ze Gnojek minimalnie wyprzedza :roll: wiec nic tylko trzeba sie nauczyc wolniej chodzic. Musze tylko znalezc pomocnika co mi bedzie przypominal, bo sama to na bank nie bede pamietac. Quote
AM Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 saJo napisał(a): Jak sobie teraz tak na te filmy patrze, to rzeczywiscie wyglada jak bym probowala sie dostosowac do psa. Sedziowie tez moga tak to odebrac :roll: szczegolnie ze Gnojek minimalnie wyprzedza :roll: wiec nic tylko trzeba sie nauczyc wolniej chodzic. Musze tylko znalezc pomocnika co mi bedzie przypominal, bo sama to na bank nie bede pamietac. Ja większośc treningów robię szybszym krokiem - w końcu szybsze moje ruchy tez pobudzają psa a ja chcę robić trening z posłuszeństwa na maksymalnym pobudzeniu. Co jakiś czas robię "normalnym" krokiem, żebym się nauczyła chodzić normalnie a pies nauczył dostosowywac do mnie ;) Quote
saJo Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 AM Jak ja bym mlodego troche bardziej pobudzila, to....mialabym go pewnie w okolicach wlasnej glowy :evil_lol: Poza tym mi musi wejsc w nawyk wolniejsze chodzenie, bo ja jestem nauczonoa wszedzie gnac jak strus pedziwiatr i potem na zawodach nie ma szans, zebym pamietala o odpowiednim tepie. Quote
AM Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 saJo napisał(a):AM Jak ja bym mlodego troche bardziej pobudzila, to....mialabym go pewnie w okolicach wlasnej glowy :evil_lol: Poza tym mi musi wejsc w nawyk wolniejsze chodzenie, bo ja jestem nauczonoa wszedzie gnac jak strus pedziwiatr i potem na zawodach nie ma szans, zebym pamietala o odpowiednim tepie. No to ja przy Kennym musze szybszym krokiem, z Gwen już nie bo ona by mi zęby wybiła i to dla mnie nielada wyczyn iść normalnym tempem...:cool3: Co do zawodów to ważne, żebyś nie biegła :lol: - szybki krok, o ile pies idzie równo przy nodze, nie jest błędem ;) Ja też wszędzie prawie biegiem - było czasem tak, że koledzy, dryblasy (po 1,9m) wymiękali jak mieli gdzies ze mną iść - zawsze się pytali gdzie mi sie tak spieszy i czy nie można wolniej... :evil_lol: Ja na moment zwalniałam a potem, zupełnie nieświadomie, wracałam do swojego tempa :evil_lol: Quote
lizka Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Głupi ma zawsze szczescie :sweetCyb: winde mi naprawili zanim na dobre ruszylismy w droge. Melduje ze chłop wybiegany :evil_lol: Quote
ayshe Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 ja pracuje na 1,5 gwizdka normalnie ale na treningu a nie zajeciach codziennych z posluszenstwa ktore raczej sa manipulacja z popedami psow[:cool1: ]musze miec normalne tempo bo pies zaucza sie tempa tj.chodzi mi o to ze na treningu musze miec psa ktorego nie musze pobudzac bo na codziennej pracy moim zadaniem jest zonglowanie popedem lupu tak zebym na treningu miala efekt. Quote
Recommended Posts