Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ayshe,
ja kiedys w zimie próbowałam ale z bokserami na nartach. Zabawa super!!! Najlepsza jak wyglebiłam i psy z radością mnie obskakiwały a ja się nie mogłam wygramolić. Oczyście zanim doszłam na "miejsce jazdy" to ludzie patrzyli na mnie jak na... :stupid: :stupid:

• Replies 531
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

a ja nie umiem na nartach:oops: tylko na desce:oops: :oops: .probowalam kiedys na nartach skjoringu i ...no ...delikatnie mowiac nie wyszlo:watpliwy: :sg168: .jan ie moge bo mam wrazenie ze sie rozjade:ices_bla: .deska to co innego:haha: .musze pogrzebac troche na forum zaprzegowcow.:cooldevi:

Posted

ayshe napisał(a):
a ja nie umiem na nartach:oops:

a myślisz, że ja umiem? :roflt: Starałam się utrzymywac równowagę ale czasem mi nie wychodziło :lol:

Posted

AM napisał(a):
a myślisz, że ja umiem? :roflt: Starałam się utrzymywac równowagę ale czasem mi nie wychodziło :lol:
:drink1: no to mi sie lepiej zrobilo.:lol:

Posted

Ayshe... moj cekin tak biegal przy jakiejs specjalneij psio zaprzegowej hulajnodze;p sam sobie radzil ciagnac po nierownym terenie mojego kolege:D:D przy czym jego suka husky stala ze mna na smyczy;p
mial tutaj rok

Posted

ayshe napisał(a):
hulajnoga?a ja sie nie zabije?:roll: :cool1: .az mi wszystko skacze w srodku -sie nie moge doczekac kiedy zaczniemy:multi:

:cool3: :multi: to może być fajne:cool3:
mysmy mysleli o zaprzęgu do nartek biegowych:razz: tylko na razie śniegu niet .
A skąd takie fajne szeleczki mozna zamówić:razz: ktoś sie orirntuje?

waże nieduzo więcej od Myszowatej jakieś 7-8 kg,więc z nartkami powinna dac radę.

Posted

te szeleczki co cekiniasty mial na sobie naleza do suki husky... teraz juz sie w nie nie meisci;p szyla je nasza znajoma.. z reszta byla na dogo -Wiosna.. ma tez aukcje allegro.... cekin obecnie ma guardy z manmata i tez w nich mzoe ciagnac cosik:)

Posted

No owczarek w zaprzegu - czemu nie, jesli tylko kondycha jest i zdrówko :razz: Ja widziałam, ze są i takie "hulajnowi" i trójkołówki do biegania, jak nie ma sniegu. Najwazniejsze to nauczyc onka lewo, prawo, stój, naprzód :lol: No i takie szeleczki do zaprzegu musza byc.

Posted

Nanami napisał(a):
No owczarek w zaprzegu - czemu nie, jesli tylko kondycha jest i zdrówko :razz: Ja widziałam, ze są i takie "hulajnowi" i trójkołówki do biegania, jak nie ma sniegu. Najwazniejsze to nauczyc onka lewo, prawo, stój, naprzód :lol: No i takie szeleczki do zaprzegu musza byc.
moze zrobim zawody onkowe w zaprzegach?:multi: :roll: :multi: :multi: :razz: .ja to optuje za trojkolowka:cool1: .lewo-prawo:alez to links i rechts do rewiru nie?:evil_lol: ,naprzod-voraus,luzik wiec.....,stehr to komenda z przedszkola....szkoda tylko ze ipowskie szeleczki siem nie nadaja:evil_lol: .ale co tam ....zainwestuje.....
tak powaznie to bardzo mi brakuje roweru z psami.:-( .wiec zaczynamy zaprzegi:multi: .

Posted

No przeciez nawet owczarek z "Zewu krwi" grający Bucka latał w szeleczkach po całej Alasce :lol: A komendy są specjalne :P

• go - naprzód
  • gee - prawo
  • haw - lewo
  • whoa - stój
  • on by - biegnij prosto ignorując zakręty

Posted

szeleczki to najlepsze do weight pullingu... na bazarku bullowatych albo na allegro znajdziesz
pikne są :loveu: ja popatrze jak sie mój psiul bedzie rozwijał to może sobie weight pulling kiedy poćwiczymy :oops: a o zaprzęgu to nie mam co marzyć jeden pies i... co? 2 koty...? lol a z sankami spróbujemy jak się śnieg pojawi :mad:
a to szeleczki:
http://www.allegro.pl/item149460291_szelki_do_weight_pullingu_smycz_obroza_.html
a sport piękny naprawde... ahh :loveu:

Posted

dzieki ada:loveu: .
szeleczki zamowilam wczoraj i trojkowowye 2 wozki[znaczy nie wiem jak to sie nazywa:oops: ]tudziez te sanki[pulki?:oops: ]w razie jakby zima przyszla.takie klusowanie z obciazeniem moze byc fajne dla onka.
weight pullingu ada nie polecam-za duze obciazenie na stawy biodrowe.moze ci sie onek porozwalac.dla onka to rqaczej obciazenia nawet duze ale bez zrywow.to placenie frycowego za wyspecjalizowana budowe.

Posted

sorrki ze tak wpadam nieproszona, ale na forum cavecanem juz nikogo nie ma, a ja chcialam zlozyc zyczenia swiateczne szczegolnie Beacie i Glonkom i Gosi od Sziry (bo chyba tylko oni sie uchowali z "naszej" grupy szkoleniowej ;) ). Zycze Wam spokojnych swiat i szczesliwego Nowego Roku pelnego spelnionych marzen. Usciski rowniez dla reszty, ktorej nie dane mi bylo niestety poznac :x-mas: :tree1:

Posted

Drache napisał(a):
sorrki ze tak wpadam nieproszona, ale na forum cavecanem juz nikogo nie ma, a ja chcialam zlozyc zyczenia swiateczne szczegolnie Beacie i Glonkom i Gosi od Sziry (bo chyba tylko oni sie uchowali z "naszej" grupy szkoleniowej ;) ). Zycze Wam spokojnych swiat i szczesliwego Nowego Roku pelnego spelnionych marzen. Usciski rowniez dla reszty, ktorej nie dane mi bylo niestety poznac :x-mas: :tree1:

Cześć:multi: dziekujemy pieknie za życzenia i też życzymy spokojnych świąt oraz szmpańskiej zabawy w Sylwka:santagri: :tree1: i może bys tak częściej tu zaglądała i coś napisała, jak tam Plaster:razz:

Posted

Gosia, dzieki :lol: ale Plaster nie ON-ek wiec tu nie pasuje, nawet jakbym go przemalowala ;) u nas wszystko ok, Plaster zarosniety, gruby i chyba zadowolony z zycia chociaz odkad pracuje siedzi dlugo sam w domu, ale odbijamy sobie na porannych spacerach po polach i gonieniu sarenek (przepraszam sarenki :-( ). Czasem nawet, jak mi sie wyjatkowo zachce, ukladam mu slady i wtedy leci glupi na leb na szyje i cieszy sie jak glupek :diabloti: Szkolicie sie w okresie swiateczno-noworocznym?

Posted

Wyobraź sobie że Ayshe jedzie w niedzielę do Niemiec do teścia:razz: i jest wolne:razz: co prawde wraca chyba 27:cool3: no ale wreszcie sobie krótkie wakacje robi:multi: :eviltong: nie wiem czy już tu na forum czytałaś że ten babulec chce nas niedługo zostawić i przenieść się za zachodnią granicę:-( ale my jej nie damy:cool3:

Posted

Drache napisał(a):
o rany :crazyeye: ale newsy, jaki maz?? jaki tesc?? kiedy? co? czemu ja nic nie wiem??
No i chyba sie miniemy, bo ja 27 jade na kilka dni do Niemiec ;)

No resztę newsów to Ci pewnie Ayshe powie:razz:

Posted

ale przecież weight pulling troche podobny do zaprzegów jest, nie mówie ze z jakims tam koszmarnym obciażeniem jak np. huszczaki albo bulle ciągnął... ale jakimś takim lżejszym... do weight pullingu jest wózek na torach... a zacząć możemy np. od małych cieżarów kończąc na oponce (wyczaiłam nawet w lesie składowisko takich :cool3: ) i nie od razu ciągnięcie ale np. początki z chain pullingiem i obroża z obciązeniem na rozwój mięśni + dodatkowo preparaty na stawy... źle będzie?
a co do zaprzęgów to od jakich będziesz zaczynać? znaczy ilu 'osobowych'? i czy przedtem jakiś trening na rozwój mięsni czy poprostu od razu wypróbujesz siły swoich zwierzyńców...? i napisz koniecznie jak się szeleczki będą sprawowac bo przymierzam się do kupna takich (zawsze o nich marzyłam :loveu: )
i kiedyś se zafunduje psa co z nim ćwiczyć będzie można różne fajowskie sporty typu wp, hj czy sp(moje naj naj największe marzenie) i na zawody sportowe idba jeździć :p
ale nie opre się zaprząść mojego gnojka do sanek i będzie śmigał po lesie, bo takie małe bydle a siły to ma... i przynajmniej może kiedyś się w końcu zmęczy, bo oprócz wg mnie nietak bardzo męczących szkoleń to on się nie wybiegowywuje (czy jakoś tak :eviltong: )
a i czekam na foty... !! i śnieg... :angryy:

Posted

Śnieg niech se spadnie na Świeta - wiecej nie chce (chyba po raz pierwszy w zyciu :roll: :oops: ) nie wyobrazam sobie przedzierac sie przez zaspy z wózkiem dzieckiem i psem zeby na wybieg dojsc :shake: :-(

Posted

lizka napisał(a):
Śnieg niech se spadnie na Świeta - wiecej nie chce (chyba po raz pierwszy w zyciu :roll: :oops: ) nie wyobrazam sobie przedzierac sie przez zaspy z wózkiem dzieckiem i psem zeby na wybieg dojsc :shake: :-(

oj to niech w Krakowie nie pada :eviltong: my chcemy długą (ale bez przesady) i fajną zimę, żeby latać po śniegu, bo ramzes uwielbia śnieg... a i ja jak sie dobrze ubiore (w spodnie na snowboard :loveu: ) to jest super... jak w listopadzie spadł śnieg to siedzieliśmy na dworzu chyba z 4 godziny i się w śniegu bawiliśmy i bałwana ogromniastego mieliśmy!
a na święta to obowiązkowo!! bo już w przyszłym roku może np. nie być świąt... bo... nie wszyscy obchodzą... :diabloti: