Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnieszka_K napisał(a):
najpóźniej jutro ogarniam maluszkom allegro - w nawale wszystkiego wypadło mi to zupełnie z głowy!:)

Rudy i Lisek mają już allegro u mnie.

• Replies 677
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, mam straszny problem z allegro - już ponad 2 godziny i ok 10 razy robiłam tą samą aukcję i ciągle przenosi mi przedmiot do archiwum i przepada - pierwszy raz cos takiego mi sie zdazylo!!!
zaraz mnie coś strzeli - wklejem ponizej jak bedzie wygladac + garficzne obrazki ale tu sie nie mieszcza - bedę próbowac ponowie jutro - piszcie komentarze, co zmienic itp- czekam;)

Powiedz NIE dzieciństwu w schronisku, w samotności i tęsknocie. Schronisko to miejsce gdzie psów jest mnóstwo, a ludzi mało. Każdy pies chciałby mieć swojego człowieka, który pogłaszcze, pobawi się i nakarmi. Niestety tam nie jest to możliwe. Trudno jest się wyróżnić z tłumu psów, spragnionych kontaktu z człowiekiem.

Szczeniak potrzebuje przewodnika, który pokaże mu że świat jest dobry a człowiek ma wielkie serce. Będzie mu pomagał przezwyciężać leki i obawy, po prostu będzie jego przyjacielem.

DOMKÓW Z UTĘSKNIENIEM WYPATRUJĄ TRZY 3-MIESIĘCZNE SUCZKI:

- 2 przepiękne białe
siostrzyczki podobne do labradora - docelowo będą średnie - na pewno ok 20kg, teraz ważą ok 8 kg - Korba i Kod
i. Różnią się kolorem nosków i oczu - jedna ma ciemne, druga błękitne.
- śliczna beżowa Abi - będzie mniejsza niż jej koleżanki - teraz waży ok. 4 kg

Szczeniaczki są bardzo spragnione kontaktu z człowiekiem, chcą być głaskane, przytulać się, pragną by ktoś je pokochał. Pomóż, nie bądź obojętny na nieszczęście...

Pomagając jednemu psu nie zmienisz całego świata, ale cały świat zmieni się dla tego jednego psa"

Nie pozwólmy im dorastać w schronisku. Odwdzięczy się oddaniem i przywiązaniem przez całe psie życie. Jeśli chcesz zyskać prawdziwego przyjaciele nie czekaj, skontaktuj się z nami.

KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:

Natalia:
509 750 806; mail: natalia.km@vp.pl
Magda:
606 352 274; mail: mlodak@interia.pl

Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę po i przed adopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Abi

Posted

fajne :) ja bym zmieniła może tylko na tym różowym banerku z "suczki" na "szczeniaki" czekają na ciebie?
z dotychczasowych ogłoszeń, to mogę powiedzieć chyba to było jedno zapytanie o białą suczkę i telefon o liska chyba.
tusinka22 jutro potwierdzi, ale to ważne, że jest jakikolwiek odzew!
dziękuje bardzo :)))

Posted

no i masakry ciąg dalszy - szanowne allegro po 2 godzinach poinformowało mnie, że wystawiło 5 aukcji...
jedną już usunęłam ze złości, ale jednak w sumie przecież i tak za to już mi policzą - więc niech 4 zostaną-większa szansa będzie
zmieniłam wszędzie różowe tytuły, oto linki:

http://allegro.pl/bezdomne-slodziutkie-szczeniaki-jak-labrador-i1574538578.html
http://allegro.pl/bezdomne-slodziutkie-szczeniaki-jak-labrador-i1574538718.html
http://allegro.pl/bezdomne-slodziutkie-szczeniaki-jak-labrador-i1574538461.html
http://allegro.pl/bezdomne-slodziutkie-maluszki-jak-labrador-i1574538027.html

Posted

Ja ogólnie cały czas mam problemy z allegro, przede wszystkim logować muszę się po pięć razy, żeby załapało :p Z aukcjami mam tak, jak Ty, ale jak mi przenosi, wracam do szablonu, kopiuję treść, w nowej karcie od nowa tworzę aukcję i przeklejam treść.

Posted

koosiek napisał(a):
Ja ogólnie cały czas mam problemy z allegro, przede wszystkim logować muszę się po pięć razy, żeby załapało :p Z aukcjami mam tak, jak Ty, ale jak mi przenosi, wracam do szablonu, kopiuję treść, w nowej karcie od nowa tworzę aukcję i przeklejam treść.

a mi się takie jaja pierwszy raz wczoraj zdarzył i najgorsze, że nie mogłam cofnąc do szablonu już;/ najważniejsze, że w końcu jest - poczwórnie:cool3:

Posted

Dzięki dziewczyny za ogłoszenia, więc tak:
-Jest Pani zainteresowana adopcją liska- dziś będę się umawiać, żeby podjechać, obejrzeć i ewentualnie zabrać psiaka. Umowa, wizyta, kastracja jak najbardziej. (umówię się po świętach, teraz nie dam rady, nawał pracy a jeszcze do tego mój osobisty psiak ma babeszje....codzienne wieczorene wizyty u weterynarza, trzymajcie kciuki)
-kolejna Pani jest zainteresowana białą sunią, ma jedną sunię 6 letnią ze schroniska, czekam na kontakt i odp w sprawie umowy, wizyty, sterylizacji
-następna Pani wczoraj późnym wieczorem wysłała sms w sprawie Abi- dziś po południu ma się ze mną kontaktować
-i jeszcze jedna też Abi, zobaczymy..... zadałam pytanie odnośnie sterylizacji, umowy, wizyty- Pani z Lublina
-miałam też telefon o rudego, ale....na dwór do budy, chyba nie bo on taki malutki....

Posted

tusinka22 napisał(a):
Dzięki dziewczyny za ogłoszenia, więc tak:
-Jest Pani zainteresowana adopcją liska- dziś będę się umawiać, żeby podjechać, obejrzeć i ewentualnie zabrać psiaka. Umowa, wizyta, kastracja jak najbardziej. (umówię się po świętach, teraz nie dam rady, nawał pracy a jeszcze do tego mój osobisty psiak ma babeszje....codzienne wieczorene wizyty u weterynarza, trzymajcie kciuki)
-kolejna Pani jest zainteresowana białą sunią, ma jedną sunię 6 letnią ze schroniska, czekam na kontakt i odp w sprawie umowy, wizyty, sterylizacji
-następna Pani wczoraj późnym wieczorem wysłała sms w sprawie Abi- dziś po południu ma się ze mną kontaktować
-i jeszcze jedna też Abi, zobaczymy..... zadałam pytanie odnośnie sterylizacji, umowy, wizyty- Pani z Lublina
-miałam też telefon o rudego, ale....na dwór do budy, chyba nie bo on taki malutki....

cioteczko kochana jakie wspaniałe wieści!!!! :loveu::loveu::loveu:
oby wypaliły domki, a może jak obie Panie od Abi będą super to podesłać jej białaskę i wtedy wszystkie dziewczyny pójdą do domku?:) i llisek:loveu:

Posted

super :))) dzięki Waszym ogłoszeniom to wszystko ruszyło :) teraz będzie lepiej robić nawet nowe zdjęcia, bo jest już cieplej i słoneczko.

tusinka - może warto sprawdzić tą budę i ogordzenie? tak na wszelki wypadek? może to jakaś buda w domku jednorodzinny na wsi? ten rudy jest piękny, ale ma adhd i potrzebuje przestrzeni, żeby dać upust swej energii. Tak się zastanawiam czy ktoś np w bloku sobie z nim poradzi.

Posted

kochani przepraszam za offa - pomocy - dramatyczna patologiczna sytuacja - potrzebny DT dla mikro cudnej 2 miesięcznej suni, jej rodzeństwo zjedzone przez kunę - jest u faceta, który do dzisiaj dał dziewczynie termin na znalezienie jej domu - chciał utopić ale ona ubłagała; jest lubelskim ale zdesperowana dziewczyna dowiezie jeszcze dziś gdzie trzeba - szkoda słów :-(

Znacie jakiś DT dla takiej kruszynki? wiem, że to szczeniakowy wątek, ale takie maleństwo może gdzieś mogłoby przewaletować?

błagam zajrzyjcie - link w mojej sygnaturce

Posted

[quote name='Agnieszka_K']

kochani przepraszam za offa - pomocy - dramatyczna patologiczna sytuacja - potrzebny DT dla mikro cudnej 2 miesięcznej suni, jej rodzeństwo zjedzone przez kunę - jest u faceta, który do dzisiaj dał dziewczynie termin na znalezienie jej domu - chciał utopić ale ona ubłagała; jest lubelskim ale zdesperowana dziewczyna dowiezie jeszcze dziś gdzie trzeba - szkoda słów :-(

Znacie jakiś DT dla takiej kruszynki? wiem, że to szczeniakowy wątek, ale takie maleństwo może gdzieś mogłoby przewaletować?

błagam zajrzyjcie - link w mojej sygnaturce

ja niestety nie mam miejsca, szkoda psinki, zapewne szybko znalazł by się domek.

Posted

może tusinka jutro dokładnie napisze, dzięki Waszym ogłoszeniom odzew jest, ale narazie jeszcze brak konkretów, czyli wszystkie psiaki są tam gdzie były :(
jeżeli nic nie pomieszałam, to być może dwie osoby umówią się konkretnie - w sprawie Liska - inna osoba niż wcześniej i w sprawie Abi.
Ja liczę, że zainteresowanie dopiero teraz się zacznie, a tak na marginesie od dziś psy mogą za darmo jeździć kolejami mazowieckimi, nawet o brak namordnika na nosie nikt się nie czepia :)

Posted

tripti napisał(a):
może tusinka jutro dokładnie napisze, dzięki Waszym ogłoszeniom odzew jest, ale narazie jeszcze brak konkretów, czyli wszystkie psiaki są tam gdzie były :(
jeżeli nic nie pomieszałam, to być może dwie osoby umówią się konkretnie - w sprawie Liska - inna osoba niż wcześniej i w sprawie Abi.
Ja liczę, że zainteresowanie dopiero teraz się zacznie, a tak na marginesie od dziś psy mogą za darmo jeździć kolejami mazowieckimi, nawet o brak namordnika na nosie nikt się nie czepia :)

o to tymi kolejami niezła nowinka;)

bardzo liczę na to, że szybko się domki dobre znajdą, trzymam cały czas kciukasy!:)

Posted

tak jak napisała wcześniej Tripti być może w sobotę lisek i Abi pojedzie do domku, jeśli oczywiście zadeklarowane osoby przyjadą je obejrzeć i zdecydują się na adopcję.

Posted

tusinka22 napisał(a):
tak jak napisała wcześniej Tripti być może w sobotę lisek i Abi pojedzie do domku, jeśli oczywiście zadeklarowane osoby przyjadą je obejrzeć i zdecydują się na adopcję.

a nie robicie wcześniej wizyty? będzie chociaż jakaś umowa adopcyjna?
trzymam kciuki, żeby im się udało!:)

Posted

Agnieszka_K napisał(a):
a nie robicie wcześniej wizyty? będzie chociaż jakaś umowa adopcyjna?
trzymam kciuki, żeby im się udało!:)

umowa oczywiście obowiązkowo, obie osoby wyrażają zgody na podpisanie, a czy znalazł by się ktoś na przeprowadzenie wizyty w Warszawie, ja teraz nie mam czasu, w Warszawie będę dopiero w przyszły weekend.

Posted

oczywiście w sobotę chcę dotrzeć do schroniska i osobiście porozmawiać z zainteresowanymi osobami, mam tylko nadzieję że nic mi nie popsuje planów:razz:

dostałam także zapytanie na e,mail odnośnie białych suniek.....;)

Posted

tusinka22 napisał(a):
umowa oczywiście obowiązkowo, obie osoby wyrażają zgody na podpisanie, a czy znalazł by się ktoś na przeprowadzenie wizyty w Warszawie, ja teraz nie mam czasu, w Warszawie będę dopiero w przyszły weekend.

zależy kiedy bo ja też niezbyt czasowo stoję a w pt wyjeżdzam...czyli dwie osoby zadeklarowały chęć przyjechania i obejrzenia maluchów i wtedy ewentualnie umowa i zabierają?:)
może to i dobre domki i ewentualnie zrobić po adopcyjną?

białe sunki są takie fajne-mam nadzieje, że się szybko uda!:)