Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o matko, biedna sunia... :-( Co ta krusyzna musiała przejśc, gdzie ona się błakała... :placz:
w schronisku była właściwie 1 dobę...

jedno dobre, że to nie nosówka...

Emir jest wspaniała osobą, sama bym pewnie nic nie mogła zrobić...
Bunia dostała szanse od losu, musi byc silna teraz i wyzdrowieć :thumbs:

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Każda żywa istota zasługuje na szacunek. A ta sunia chyba zbyt wiele go nie doświadczyła :-( Najważniejsze, że już jest bezpieczna u Emir, i tam znalazła swoja przystan aż do swojego końca.

Posted

Zapomniałam napisać wczoraj,że Bunia po ostrzyżeniu ważyła 2,15 kg!
Teraz wiadomości z dziś: wet badał ja - poprawy nie ma; cięzko oddycha i pojekuję - on sugeryuje, że poza stanem zapalnym ma niewydolność krążeniowo-oddechową; prawie nie wstaje a jesli juz ( np na siku ) to nie bardzo może utrzymac równowagę; prawie nie widzi ( je jak sie jej posmaruje pyszczek jedzeniem i podstawi miseczke pod sam pyszczek); nie słyszy; je 5-6 x dz. dziś: biszkopty rozmoczone w smietance, greberka - cielęcina z kaszką; opdrobinke twarozku śmietankowego; cały czas drży i ni są to drzenia z zimna ( pokój ogrzewany a ona w wdzianku i pod kocykiem; tyle na dziś juto znów leki;
EMIR

Posted

Ojejku, jaka to staruszeczka :placz: Jak pkmyśle, że taka Babunia była gdzies sama na ulicy, bez jedzenia, picia, nie widząc i nie słysząc... :placz:
u jakich skurw.....w ona musiała być... :angryy:

Bunia trzymaj sie i wyzdrowiej! Jeszcze przed Toba troche życia... w godnych warunkach i z miłością... :roll:

Posted

modliszka84 napisał(a):
Ojejku, jaka to staruszeczka :placz: Jak pkmyśle, że taka Babunia była gdzies sama na ulicy, bez jedzenia, picia, nie widząc i nie słysząc... :placz:
u jakich skurw.....w ona musiała być... :angryy:

Bunia trzymaj sie i wyzdrowiej! Jeszcze przed Toba troche życia... w godnych warunkach i z miłością... :roll:

a może była pieszczoszką jakiej starszej osoby a jak zabrakło pani to rodzina tak ją potraktowała? :angryy:

Posted

[quote name='emir']Zapomniałam napisać wczoraj,że Bunia po ostrzyżeniu ważyła 2,15 kg!
Teraz wiadomości z dziś: wet badał ja - poprawy nie ma; cięzko oddycha i pojekuję - on sugeryuje, że poza stanem zapalnym ma niewydolność krążeniowo-oddechową; prawie nie wstaje a jesli juz ( np na siku ) to nie bardzo może utrzymac równowagę; prawie nie widzi ( je jak sie jej posmaruje pyszczek jedzeniem i podstawi miseczke pod sam pyszczek); nie słyszy; je 5-6 x dz. dziś: biszkopty rozmoczone w smietance, greberka - cielęcina z kaszką; opdrobinke twarozku śmietankowego; cały czas drży i ni są to drzenia z zimna ( pokój ogrzewany a ona w wdzianku i pod kocykiem; tyle na dziś juto znów leki;
EMIR

:shake: :shake: to moga byc objawy bolu,nowotworowe...a badanie krwi bylo? tu mogloby cos wiecej powiedziec:shake: :shake:

Posted

ARKA napisał(a):
:shake: :shake: to moga byc objawy bolu,nowotworowe...a badanie krwi bylo? tu mogloby cos wiecej powiedziec:shake: :shake:

Ona jest bardzo słaba, ma stany zapalne i dostaje antybiotyk - badanie krwi w tej chwili będzie niemiarodajne; trzeba poczekac aż wyjdzie z tego zapalenia i tych infekcji
EMIR

Posted

[quote name='emir']Nasza Bunia po kąpieli i ostrzyżeniu, wierzę, że wraca do zdrowia.

EMIR

Jakie cudowne malenstwo ... 2 kg wagi, bez zabkow, glucha, ropiejace lapki... - Matko kochana, kto ja doprowadzil do takiego stanu !
Zycze, zeby sie powiodlo leczenie malenkiej i nie okazalo sie, ze jest to cos powaznego.
I przez ta date na zdjeciu - niech Malenka zrobi nam psikusa i wyzdrowieje.

Posted

jakie śliczne maleństwo wyszło spod tej kupy futra i kołtunów :loveu:
mam popsuty komputer, udało mi sie chwilowo wejsc do netu...
tak strasznie bym chciała, żeby malutka wyzdrowiała, trzymam kciuki za Bunie! :roll:
Emir, czy jest jakakolwiek poprawa... :roll: ?

Posted

[quote name='emir']
Zgodnie z umową podaję wiadomości o Buni:
Bunia została ostrzyżona i wykąpana ( zjęcia zrobię i wklei mój informatyk w pon.)
Ma między 14 - 16 lat ; ani jednego zęba ( 4 pieńki w złym stanie ale narazie n ie m ożna nic z tym zrobić - jest za słaba); stan zapalny dziąseł ( ropna wydzielina z zębodołów)
ma zapalenie górnych dróg oddechowych ( stąd ten ciężki przyspieszony i chrapliwy oddech)
przewlekłe zapalenia spojówek
przewlekły stan zapalny w obu uszach
jest mocno odwodniona
nie może chodzic ponieważ od wilgocie ( gdzie ona była?) wygniły jej pazury we wszystkich łapach)( ocalały 4 które były tak długie, że wrastały jej w opuszki; mamy zatem stan zapalny w łapach ( miejsca po pazurach)
suka ma gorączkę i jej stan ogólny jest kiepski
e;ze względu na brak zębów dostawać może tylko pokarmy płynne ( miksowane i to na rzadko)- ( nie mam miksera) kupiłam więc Gerbery z mięsem dla niemowląt - po przyjeżdzie zjadła 1/2 małego słoiczka i zasnęła;
jest izolowana od innych psów ze wzgl. na chorobę ale i na to , że jest zbyt słaba;przebywa sama w szpitaliku;
poniewaz jest ostrzyżona do gołej skóry ma na sobie wdzianko,żeby nie bylo jej zbyt zimno
leczenie: dostała kroplówkę oraz antybiotyk; leki homeopatyczne na wzmocnienie ( razem z kroplówką tzw. bombę witaminową; maść do oczu i uszu
w piątek znów dostanie to samo
rokowania są niepomyślne,ale będę walczyć o jej życie
nasteone wiadomości jak tylko nastąpia jakies zmiany
pozdrawiam i trzymajcie kciuki za jej powrót do zdrowia; nie musze dodawać, że nawet po wyzdrowieniu ( w co mocno wierzę) Bunie nie jest do adopcji! Zostanie u mnie do końca swoich dni!
EMIR

wspaniale, że ta sunia już poza schroniskiem:multi: ...ale ona nie przeżyje:shake:

P.S. badanie krwi jest zawsze wskazane-to podstawa-tak jak u chorych ludzi jak i u chorych psów czy zdrowych dla kontroli.

Posted

oktawia6 napisał(a):
wspaniale, że ta sunia już poza schroniskiem:multi: ...ale ona nie przeżyje:shake:

Cioteczko może więcej pozytywnego myślenia...suńce jest to potrzebne...wiara czyni cuda...
Widziałam Babuńkę...przypomniała mi o mojej Babuliździe[']['][']...ona nie dostała takiej szansy jak Bunia,więc wierzmy że bedzie dobrze,jest w super rękach,ma rewelacyjną opiekę...musi być dobrze:thumbs:

• 2 weeks later...
Posted

modliszka84 napisał(a):
o jaka śliczna Babuleczka!
Trzeba ja dac na Metamorfozy! :loveu: Emir, jestes cudowytwórczynia!!!! :lol:

eeeeeeeeeee tam!

Posted

Śliczna :lol:, a jaki ma ogonek!!! Zwróciłyście uwagę cioteczki???
Jak niewiele potrzeba... troska, miłośc do zwierząt i pies jak nowonarodzony. Podziwiam Emir!!!

Posted

A ja miałam okazję wczoraj poznać osobiście Bunię:loveu:

Leży sobie staruszeczka u Emir w pokoju , w piernatach....

i faktycznie pomimo, że cieplutko - cała drży....

Lepiej trafić nie mogła .....:lol:

• 2 weeks later...
Posted

Przepraszam ale mam w tej chwili wiele interwencji gdzie chodzi o zycie psów, więc im poświęcam w pierwszym rzędzie swoją uwage i usiłuje ratować.
Bunia żyje sobie spokojniutko i pomalutku jak na damę w jej wieku przystało; je dobrze i z apetytem ( trzeba jej podawać bezposrednio do pyszczynki) czasem zrobi kilka kroczków, czasem zawarczy "groźie" jak inna psina podejdzie jej zdaniem zbyt blisko do posłania. Z domu nie est wynoszona w góle; specjalnych dolegliwości nie ma;oddycha dość ciężko ale to sprawa wieku i pewnej niewydolności krążeniowej;
Jej stan można uznac za stabilny adekwatny do wieku; sierść zaczyna orastać ; chociaż w dalszym ciągu chodzi we wdzianku; slowem nic nowego, nic złego!
Bunia pozdrawia swoich wielbicieli i dziekuje za życzliwość
EMIR