Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Ćwiczyłam sobie dzisiaj nowe sztuczki z Lastim, uczę go wchodzenia na stopy i jeszcze raz wzięłam się za czołganie, którego za cholerę nie mógł pojąć. Jest postęp, prawie się czołgał :lol: Myślę, że jak trochę poćwiczymy to może się nauczy :)
A na stopy też ładnie załapał. Aaa i jeszcze ostatnio zaopatrzyłam się w hula hop, co prawda dla siebie ale i przy psie się przydaje :lol: i uczyłam go przeskakiwania przez hula hop co mu świetnie wychodzi :)
Kupiłam mu też sporo gryzaków, jakiś ogon, świńskie ryjki, kurze łapki i jakiś smakołyk-mała suszona rybka owinięta czymś dziwnym, na to był szał :D
Chciałam go nauczyć truposzka ale szczerze wątpię, że to nam wyjdzie :lol:

Zaliczyliśmy też wizytę u weterynarza, Lasti chodził do niego na samym początku, potem mieliśmy weterynarzy bliżej domu, byli w porządku więc tam chodziliśmy ale z jakiś przyczyn zamknęli klinikę i chodzimy z powrotem tam gdzie na początku :lol:
Ostatni raz byliśmy tam kilka lat temu, no i poszliśmy dzisiaj na szczepienia. Lasti miał ubrane gangsterskie szelki no i kaganiec bo się gówniarz nie potrafi zachować u weta :P
No i wchodzimy do gabinetu, a wet pierwsze co: GANGSTER :lol: i się śmieje z niego. Pytał czy naprawdę taki gangster, powiedziałam, że trochę tak :lol:
Wet się przymierza do zastrzyku, ja złapałam mocno Lastiego bo wiedziałam co się będzie działo :lol: Wet ledwo podszedł a Lasti już warczy, wkurzony się wyrywa i kłapie paszczą :roll: Wet stwierdził, że niezły jest i nie wyobraża sobie badania go :lol: i jak Lasti będzie chory to mamy nie przychodzić :evil_lol::diabloti::lol:

Zdjęć nie mam w dalszym ciągu :P

Edited by Talucha
  • Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ja sobie hulaj hop na ogrodzie zamontowałam i Arni skacze przez niego :)
A ze sztuczkami to się bier do roboty, zdechł pies Arni szybko pojął, a trupa jeszcze szybciej, chociaż nie jest to jeszcze dopracowane :P
Napis na szelkach pasuje do Lastiego :diabloti:

Posted

Ja Joy uczyłam czołgania się w taki sposób:
Gdy ona leżała, mówiłam jej na zmianę łapa i druga, za każdym razem odsuwając coraz bardziej swoją rękę, a ona żeby mi podać łape była wtedy zmuszona trochę się podczołgać i tak drobnymi krokami wychodziło nam to coraz lepiej. Ćwiczę z Joy klikierem i myślę że to pomaga ;) Może tak sprspróbuj. Jak próbowałam uczyć ją tego innymi sposobami to zawsze wstawała lub robiła to w ukłonie ;)
No, to faktycznie masz takiego gangstera w domu :diabloti: Zawsze aż tak reagował ? Joy se nigdy nic nie robi z zastrzyków i ogólnie z wizyt u weta ;)
Czekam na nowe zdjęcia Lastiego:cool3:

Posted

Naklejka napisał(a):
Ja sobie hulaj hop na ogrodzie zamontowałam i Arni skacze przez niego :)
A ze sztuczkami to się bier do roboty, zdechł pies Arni szybko pojął, a trupa jeszcze szybciej, chociaż nie jest to jeszcze dopracowane :P
Napis na szelkach pasuje do Lastiego :diabloti:

No ja sobie nie zamontuję, bo po 1. sama korzystam ;) po 2. dzielę podwórko z rodzinką (babcia, ciotka z dziećmi ale na szczęście ciotka z dziećmi za jakiś czas się wyprowadza kawałek dalej :P) i po prostu dzieciaki niszczą wszystko. Nawet jak na chwilę rozstawiałam sobie torek agility to w ciągu 8 sekund totalna demolka -,- Arni jest super nakręcony na człowieka to jest ten plus, że fajnie wykonuje wszystko :lol:
Lasti bardzo szybko załapuje ale gorzej czasami egzekwowaniem, pewnie podobnie do Jetsana :)
Ojjj, napis pasuje :evil_lol: ale trochę nam się zniszczył już :(

maryg22 napisał(a):
Ja Joy uczyłam czołgania się w taki sposób:
Gdy ona leżała, mówiłam jej na zmianę łapa i druga, za każdym razem odsuwając coraz bardziej swoją rękę, a ona żeby mi podać łape była wtedy zmuszona trochę się podczołgać i tak drobnymi krokami wychodziło nam to coraz lepiej. Ćwiczę z Joy klikierem i myślę że to pomaga ;) Może tak sprspróbuj. Jak próbowałam uczyć ją tego innymi sposobami to zawsze wstawała lub robiła to w ukłonie ;)
No, to faktycznie masz takiego gangstera w domu :diabloti: Zawsze aż tak reagował ? Joy se nigdy nic nie robi z zastrzyków i ogólnie z wizyt u weta ;)
Czekam na nowe zdjęcia Lastiego:cool3:

Ja będę go naprowadzać tak jak teraz, bo nie chcę mu namieszać w głowie skoro to już załapuje. Z resztą nie sądzę aby udało nam się na sposób z podawaniem łapy ;)
Nie chce mi się nosić aparatu na spacry, bo pogoda jest jaka jest, nie chce mi się nosić aparatu, nie mam weny twórczej :lol: no i wolę pracować z psem na spacerze zamiast robić zdjęć. Domowe za to są do bani :P
No ale może niedługo coś cyknę. Może jutro. Na pewno nie w piątek i nie w sobotę.

A w związku z tym, że jest chłodniej, oprócz sztuczkowania byliśmy sobie z Lastim pobiegać ;)
Ja chcę trochę schudnąć, a jemu ruch nie zaszkodzi :P
dogo znowu wariowało :loveu::mad:

Posted

No tak, dogo wariowało, już się bałam, że znowu posty poznikają :D
Pewnie, że Jetsan do Lastiego podobny, chociaż może jeszcze gorszy... bo on jest cholernie uparty i ma swój świat i czasem zupełnie nie kontaktuje :lol: No a Arni świata poza człowiekiem nie widzi, nie ważne co się dzieje, ważne że człowiek jest obok, dlatego banalnie się z nim pracuje, w sumie to jest nudne :diabloti: bo z takim Jetsanem to trzeba się namęczyć i pokombinować.
Ja ostatnio też nie noszę aparatu na spacery, bo też pracuję z psami, a z Arnim jeszcze do roboty mi trochę zostało- głównie odwoływanie od psów i zabawy z nimi.
Ale już są wakacje :loveu: nieoficjalnie oczywiście :evil_lol:

Posted

Też już myślałam, że poznikają, tym bardziej właśnie, że mi pisało na 1 stronie iż jest 0 postów, 0 zdjęć itp :P
No przy Lastim też muszę trochę kombinować. On ma swój świat jak zacznie kopać dół :diabloti: Wtedy nic się nie liczy.
A wakacje taaak, mam od 2 tygodni :evil_lol: Szkoda, że pogoda taka trochę dupna. Chociaż z drugiej strony to dobrze-dla psa :lol:

Posted

Ja nic nie poprawiałam, ale na ostatnią chwile mi nauczyciele dowalili sprawdziany, ale w tym tygodniu się w szkole nie pojawiłam, w tamtym byłam może 2 razy :diabloti:
Jetsan jest w swoim świecie praktycznie cały czas, ew. w domu jak mam jedzenie to kontaktuje :P Muszę też z nim trochę popracować na smaczki, może ogarnie się trochę i przestanie ciągnąć na smyczy...

Posted (edited)

Będą dzisiaj ;)
Ale najpierw muszę iść się ogarnąć, bo dopiero wstałam :lol:
Zamierzałam jechać na plażę, a tu burza i deszcz :shake::angryy:
Chciałam wcześniej już wstawić fotki ale kochane dogo mi nawalało :loveu:

edit. No dobra, na początek domowe fotki, mniej ciekawe

Edited by Talucha
Posted

[quote name='magdabroy']świński ryjek :evil_lol:

Świńskie ryjki najlepsze :D:D

[quote name='dorka1403'] ten kolor :loveu:

co do morza..co mi da na zdjeciach ogladanie..ja tak bym wiesz chciala...siedze sobie mysle aaa ide na plaze wychodze i jestem nad morzem...cos wspanialego...:cool3:
sie rozmarzylam :oops:

Zapraszamy nad morze :cool3: Tylko teraz sinice wychodzą

Posted

Deserek jaki sobie otatnio robiłam :P Koktajl jagodowy z bitą śmietaną :loveu: Był lodowaty i teraz mi wyszło, bo jestem przeziębiona :shake: Co nie przeszkodziło mi iść dzisiaj po 17 na plażę i się wykąpać w lodowatej wodzie przy nadchodzącej burzy :diabloti: Teraz właśnie ciągle pada i tylko słychać trzaski.

I teraz fotki ze spaceru dogomaniackiego :)
Na początek Neska wikikoniki

Reszta później, na dzisiaj starczy wam zdjęć :lol:

Posted

[quote name='wikikoniki']dziękuję za Neskowelove :loveu:

to zielone to była sinica ? dobrze, że Neska wchodziła na 3 metry a dalej Lasti przynosił kagańcem :diabloti:[/QUOTE]

Nie ma za co ;)
Nie wiem właśnie, ale to całkiem możliwe, że już sinice wychodziły

[quote name='Ty$ka'] - jaki groźny :D kto by pomyślał :P :loveu:

Jak chcesz to oddaj mi ten deszcz i burzę, a w zamian Ci prześlę upał i słońce :D

cudnie Lastiemu w niebieskim :loveu:

A koktajl wygląda apetycznie. Aż narobiłaś smaka :D[/QUOTE]

Chętnie oddam. Wkurzające są te zmiany pogody bo ani nie wiem jak się ubrać ani nic. Albo jadę na plażę, wchodzę do wody a tu burza :lol:

[quote name='paulaa.']jaka gustowna chusta :smile: pod kolor oczu

ale mi smaka narobiłaś. uwielbiam jagody! :smile:[/QUOTE]

Obrożę z chustą dopadłam w zeszłym roku na wystawie, kupiłam właśnie tą bo stwierdziłam, że do oczu będzie idealnie pasować :D
Ja też uwielbiam jagody :loveu:

Następne zdjęcia jutro :)