Onomato-Peja Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Dla płaskoryjów są kagańce skórzane, no problem. Strasznie mnie wkurza gdy widzę w autobusie małe pieski bez kagańców na rekach... Przecież tutaj nie chodzi o to czy pies jest mały czy duży, czy agresywny, czy tez może oaza spokoju. Chodzi o to, że w razie wypadku/gwałtownego zahamowania/ ostrego zakrętu może na takiego psa ktoś zwyczajnie wpaść a co jest dalej to wiadomo. Mało znam psów które pod wpływem strachu i bólu dalej będą spokojne i pyska nie rozdziawią. http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/2012/b038.jpg - Uwielbiam światło zachodzącego plażowego słońca! Quote
Talucha Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 Dokładnie tak, często jest też tak, że ludzie przechodzą i odruchowo z rękami do psa a psu się to nie musi podobac i różnie może reagowac... Zdarzyło mi się już też, że ludzie nadeptywali na Lastiego ogon itp a wtedy on się wkurza. Dla mnie pies to pies, nie ważne czy mały czy duży, agresywny czy nie, każdy ma miec kaganiec. Ostatnio mnie jeden chłopczyk zaskoczył, bo podszedł a autobusie i zapytał czy może psa pogłaskac :crazyeye: Tak to ludzie bez pytania się pchają z rękami :mad: Też kocham takie światło :loveu: Quote
vege* Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Talucha napisał(a): Ostatnio mnie jeden chłopczyk zaskoczył, bo podszedł a autobusie i zapytał czy może psa pogłaskac :crazyeye: Tak to ludzie bez pytania się pchają z rękami :mad: A mnie się nikt nie pyta czy może Nukę pogłaskać bo jej się każdy boi, bo jest czarna a jak każdy wie czarne psy to psy szatana :diabloti: Mnie raz tylko zamurowało, ale pozytywnie to jak dwoje bliźniaków co było z rodzicami i jeszcze młodszą siostrzyczką (bliźniaki ok 8 lat, siostrzyczka pewnie niecałe 2 latka) zapytali się czy mogą pogłaskać Nukę, powiedziałam, że tak, a tu tata tych dzieci się zapytał, czy mała też może bo pieski uwielbia :loveu: w tym momencie Nuka wywaliła się do góry kołami i tak się cieszyła i machała ogonem, ze aż dziecko zaczęło się śmiać i ją głaskało po główce :loveu: jedyne normalne małżeństwo na moim osiedlu, cała reszta myśli, że każdy pies większy od yorka (bo ich od cholery u mnie na osiedlu) to morderca i tylko czeka, żeby zabić biednego yorczka czy dziecko :evil_lol: Quote
omry Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Talucha napisał(a):Dla mnie pies to pies, nie ważne czy mały czy duży, agresywny czy nie, każdy ma miec kaganiec. Czyli że.. według Ciebie każdy pies, bez wyjątku, powinien nosić kaganiec? Czy coś źle zrozumiałam? :) Quote
vege* Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 omry napisał(a):Czyli że.. według Ciebie każdy pies, bez wyjątku, powinien nosić kaganiec? Czy coś źle zrozumiałam? :) No raczej tak ;-) tzn ja tak zrozumiałam, ale gryfonikowi to raczej się nie da kagańca założyć bo ten to prawie, że wklęśnięty pysk ma :lol: Quote
Onomato-Peja Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 omry napisał(a):Czyli że.. według Ciebie każdy pies, bez wyjątku, powinien nosić kaganiec? Czy coś źle zrozumiałam? :) Tak, w wymagających tego sytuacjach. Quote
omry Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Onomato-Peja napisał(a):Tak, w wymagających tego sytuacjach. No to jednak różnica - codzienność a wymagające sytuacja ;) Ja w sumie i tak nigdy nie zakładałam Tori, gdy jeszcze jeździłam autobusami, namordnika. Quote
Talucha Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 Na codzień nie, tylko właśnie w komunikacji miejskiej :) vege* gryfonika zapakowac to transporterka :diabloti: Quote
vege* Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Talucha napisał(a):Na codzień nie, tylko właśnie w komunikacji miejskiej :) vege* gryfonika zapakowac to transporterka :diabloti: Ewentualnie do fizjologa dla doga niem., jakby dobrze wepchnąć to się zmieści, wtedy nie ma wymówek, że pies kagańca nie ma :evil_lol: Quote
Talucha Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 vege* napisał(a):Ewentualnie do fizjologa dla doga niem., jakby dobrze wepchnąć to się zmieści, wtedy nie ma wymówek, że pies kagańca nie ma :evil_lol: Hahaha, dobry pomysł :lol: Quote
Talucha Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 Lastiemu zninęła ta plamka z oka, o której kiedyś pisałam ;) Quote
Yuveza Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Lubię nosy :lol: http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/2012/b053.jpg o jak słitaśnie :loveu::diabloti:http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/2012/frugo002.jpg Quote
omry Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Talucha napisał(a): Ojejeje, jaki słodki piesek :D Taki malutki i niewinny psychol :loveu: Quote
Talucha Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 westie_justa napisał(a):Lubię nosy :lol: o jak słitaśnie :loveu::diabloti: A ja lubię łapy :lol: Czasem mu się uda byc słodziakiem :loveu: omry napisał(a):Ojejeje, jaki słodki piesek :D Taki malutki i niewinny psychol :loveu: On udaje :diabloti: Zobaczcie co za niespodziankę znalazłam dzisiaj u siebie w pokoju na podłodze :shake: Był ogromny! Dzisiaj maluję dom, chodzę w tą i z powrotem, widziałam to coś na podłodze ale wszędzie w domu syf to nie zwracałam na to uwagi. No ale którymś razem przechodzę i tego tam wcześniej nie było, zastanawiałam się co to i się schyliłam a to wielki, opity kleszcz :shake: Zabiłam gnoja i spaliłam... Quote
wikikoniki Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Talucha napisał(a): Dzisiaj maluję dom, chodzę w tą i z powrotem, widziałam to coś na podłodze ale wszędzie w domu syf to nie zwracałam na to uwagi. No ale którymś razem przechodzę i tego tam wcześniej nie było, zastanawiałam się co to i się schyliłam a to wielki, opity kleszcz :shake: Zabiłam gnoja i spaliłam... nie strasz mnie bo nie będę mogła spać :D Quote
Talucha Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 (edited) Weź przestań, ja teraz każde pyłki sprawdzam bo myślę, że to kleszcze :shake: edit. Edited May 5, 2012 by Talucha Quote
Onomato-Peja Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Też kiedyś miałam taka paranoję, tylko, że ja miałam w domu kleszcze roznoszące babeszję... Panika jak nigdy. Quote
Naklejka Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Kleszcze w domu to była norma, nie ma to jak wychodzący kot... Piękny Lasti :loveu: Quote
Jean Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/2012/c019.jpg :o masz huśtawkę w ogrodzie? O jaaa, wpadam z ksiązką :loveu: kleszcz obrzydliwy :/ Quote
WeronikaM Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/2012/c020.jpg co za wzrok :D i jakie śliczne szeleczki ;) Quote
wikikoniki Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 żaneta do mnie wpadaj, Ty na ławce będziesz książkę czytać a ja z Luną szaleć :p Quote
Jean Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 wikikoniki napisał(a):żaneta do mnie wpadaj, Ty na ławce będziesz książkę czytać a ja z Luną szaleć :p O kurcze, kusisz młoda kusisz :D Quote
wikikoniki Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Jean napisał(a):O kurcze, kusisz młoda kusisz :D czeeekam :grins: Quote
Talucha Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 Onomato-Peja napisał(a):Też kiedyś miałam taka paranoję, tylko, że ja miałam w domu kleszcze roznoszące babeszję... Panika jak nigdy. Mi wystarczą zwykłe głupie robaki i sieję panikę Naklejka napisał(a):Kleszcze w domu to była norma, nie ma to jak wychodzący kot... Piękny Lasti :loveu: A kota nie zabezpieczacie przed tym paskudztwem? Dzięki w imieniu Lastka :P Jean napisał(a): :o masz huśtawkę w ogrodzie? O jaaa, wpadam z ksiązką :loveu: kleszcz obrzydliwy :/ A no mam :D I taką zwykłą dla dzieci i taką bujaną ławkę :D Ja osobiście uwielbiam się na niej wylegiwac z książką właśnie :D Albo słuchając muzyki ;) WeronikaM napisał(a):co za wzrok :D i jakie śliczne szeleczki ;) Dzięki :):) wikikoniki napisał(a):żaneta do mnie wpadaj, Ty na ławce będziesz książkę czytać a ja z Luną szaleć :p Jean napisał(a):O kurcze, kusisz młoda kusisz :D wikikoniki napisał(a):czeeekam :grins: Ja zapraszam do mnie na kawę (trójkolorowa moja specjalnośc :diabloti:) lub herbatę :razz:, a psy pobiegają w ogrodzie :razz: Quote
Naklejka Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Kot zabezpieczony a i tak wiecznie coś na futrze przynosi do domu, teraz już mniej, bo mniej krzaków na ogrodach :D Quote
Recommended Posts